فضیلت و اعمال شب مبعث در روایتی از امام جواد(ع)
امام جواد(ع) ضمن بیان فضیلت شب مبعث، به اعمال این شب مبارک اشاره میفرماید.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ روز بیست و هفتم ماه رجب، روز بعثت نبی مکرم(ص) و از روزهای بسیار مبارک مسلمانان است. در این روز خداوند در غار حرا به صورت رسمی پیامبر(ص) را به رسالت مبعوث کرد و برای اولین مرتبه آیات وحیانی را از وجود مطهر ایشان برای جهانیان نازل کرد تا تاریخ بشریت شاهد فصل دیگری از حیات خود بر اساس شریعت ناب اسلام باشد. امام زمان(عج) درباره برکت بعثت پیامبر(ص) فرمود: «إنَّ اللَّهَ بَعَثَ مُحَمَّداً رَحمَةً لِلعالَمینَ و تَمَّمَ بِهِ نِعمَتَهُ؛ خداوند محمّد را برانگیخت تا رحمتی برای جهانیان باشد و نعمت خود را تمام کند»
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,همچنین امیرالمؤمنین(ع) در خطبهای درباره بعثت پیامبر(ص) فرمود: «خداوند محمد را به حق برانگیخت تا بندگان خود را از پرستش دروغین بتها رهایی بخشیده و به پرستش خود راهنمایی کند و آنان را از پیروی شیطان نجات داده به اطاعت خود کشاند، با قرآنی که معنی آن را آشکار کرد و اساسش را استوار فرمود، تا بندگان عظمت و بزرگی خدا را بدانند که نمیدانستند و به پروردگار اعتراف کنند پس از انکارهای طولانی اعتراف کردند و او را پس از آن که نسبت به خدا آشنایی نداشتند به درستی بشناسند. پس خدای سبحان در کتاب خود بی آن که او را بنگرند خود را به بندگان شناساند و قدرت خود را به همه نمایاند و از قهر خود ترساند و این که چگونه با کیفرها ملتی را که باید نابود کند از میان برداشت و آنان را چگونه با داس انتقام درو کرد.» (خطبه147 نهجالبلاغه)
,حال برای بهره معنوی از این ایام مبارک، اهلبیت(ع) اعمالی را برای شیعیان معرفی کردهاند که در ادامه به برخی از آنها اشاره میشود.
,شیخ طوسى در کتاب «مصباح» فرموده: از حضرت جواد علیهالسلام روایت شده: همانا در ماه رجب شبى است که از هر آنچه آفتاب بر آن میتابد بهتر است و آن، شب بیست و هفتم رجب است که در صبح آن پیامبر صلى اللّه علیه و آله به رسالت مبعوث شد. براى کسی که از شیعه ما عامل در آن شب است، پاداش نیکوکارى شصت سال مقرّر است. به محضر آن حضرت عرض شد: عمل در آن شب چیست؟ فرمود: چون نماز عشا را خواندى و به بستر استراحت رفتى، تا پیش از نیمه شب، هر ساعتى که خواستى از بستر بر مىخیزى و دوازده رکعت نماز هر دو رکعت به یک سلام به جاى مىآورى در هر رکعت حمد و سورهاى از سوره هاى کوچک مفصّل میخوانی و کوچک مفصّل از سوره محمّد صلى اللّه علیه و آله تا آخر قرآن است، زمانى که از دوازده رکعت فارغ شدى، در همان حال نشسته هر یک از سورههاى «حمد» و «قل اعوذ بربّ الفلق» و «قل اعوذ بربّ الناس» و «قل هو اللّه احد» و «قل یا ایّها الکافرون» و «انّا انزلناه» و «آیة الکرسى» را هفت مرتبه بخوان، و به دنبال همه آنها این دعا را بخوان:
,الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی لَمْ یَتَّخِذْ وَلَداً، وَ لَمْ یَکُنْ لَهُ شَرِیکٌ فِی الْمُلْکِ، وَ لَمْ یَکُنْ لَهُ وَلِیٌّ مِنَ الذُّلِّ وَ کَبِّرْهُ تَکْبِیراً، اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِمَعَاقِدِ عِزِّکَ عَلَى أَرْکَانِ عَرْشِکَ وَ مُنْتَهَى الرَّحْمَةِ مِنْ کِتَابِکَ، وَ بِاسْمِکَ الْأَعْظَمِ الْأَعْظَمِ الْأَعْظَمِ، وَ ذِکْرِکَ الْأَعْلَى الْأَعْلَى الْأَعْلَى، وَ بِکَلِمَاتِکَ التَّامَّاتِ، أَنْ تُصَلِّیَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ أَنْ تَفْعَلَ بِی مَا أَنْتَ أَهْلُهُ.
,
سپاس خداى را که فرزندى بر نگرفته و شریکى در فرمانروایى و یاورى از روى خوارى و نیاز برایش نبوده است، او را بسیار بزرگ شمار، خدایا! از تو درخواست میکنم به حق جایگاه هاى عزّتت بر پایههاى عرشت و منتهاى رحمتت در قرآنت و بنام بزرگتر بزرگتر بزرگترت و ذکر برتر برتر برترت، و به کلمات کاملت، بر محمّد و خاندانش درود فرست، و با من چنان کن که شایسته آنى. سپس بخوان هر دعایى را که میخواهى.
و نیز غسل در این شب مستحب است.
و نمازى که داود بن سرحان از امام صادق علیهالسلام براى شب نیمه رجب روایت کرده و جزو اعمال شب نیمه ذکر شد در این شب هم خوانده میشود.
,
]
ارسال دیدگاه