فردا را چگونه عید بگیریم؟
هرساله با آمدن عید غدیر مردم ایران که این عید را عید بزرگی میدانند ضمن ارادت به ساحت مولا امیر المومنین به برگزاری مراسم و ایین های خاص این روز می پردازند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا، به نقل از تبیان، با امدن این عید خانواده سادات به خاطر نسبتی که با امام علی دارند و از نوادگان ایشان محسوب میشوند خانه هایشان رنگ و بویی دیگری دارد.رنگ و بویی جدا از عید بودن .رنگ و بویی که حال و هوای عید نوروز را میدهد...
, شبکه اطلاع رسانی دانا,,
چند روز قبل از رسیدن عید،خانه و زندگیشان را گردگیری و نظافت می کنند همانند خانه تکانی روزهای اخر اسفند.خانه تکانی و تمیزکردن و اب و جارو کردن منزل و نو کردن وسایل خانه همه این رسم و رسوم که معمولا در قبل از عید نوروز انجام میشود در خانه های سادات در عید غدیر انجام میشود.بعضی خانواده ها هم رسم عیدی دادن به همه اعضای خانواده را که در روز عید نوروز انجام می شود را در این روز انجام می دهند.
روز قبل از عید پدر با کلی میوه وشیرینی وارد خانه میشود و گاهی هم رسم است که روز عید برای تمام اعضای خانواده
,
,
که سید هستند عیدی میخرند.یکی از دغدغه های سادات در این روزها پیدا کردن پول نو برای عیدی دادن است و اگر کسی موفق به گرفتن پول نو از بانک بشود یا ان را بدون هیچ نوشته ای به مهمانانش می دهد و یا بر روی ان مهری میزند و یا نوشته ای می نویسد.
خلاصه روز عید فرا میرسد از ساعت ۹ صبح زنگ خانه به صدا در می اید و مهمانها یکی یکی وارد خانه میشوند و مهمانی ها گاهی تا نیمه های شب ادامه دارد.در این مهمانی ها بزرگ خانواده که شال سبزی بر گردن دارد قران را بر میدارد و به تک تک مهمانان پولی را به عنوان هدیه میدهد .برخی مردم هم اعتقاد دارند پولی که به عنوان هدیه از سادات گرفته اند نباید خرج کنند بلکه به عنوان تبرک و برکت در نزد خود نگهداری کنند اما در کنار این مهمانها باید اضافه کنیم زنگ تلفن دوستان و اقوام دور را که مدام به صدا در میاید.
بعضی از محله ها هم رسم دارند در روز عید غدیر جشنی را برگزار میکنند و سادات در این مراسم با شال سبز حاضر میشوند تا سیادت خود را نشان دهند و مردم برای دیده بوسی و گرفتن عیدی به سراغ انها میروند
خلاصه روز عید غدیر از خاص ترین و شادترین عید سادات گرامیست .روزی که سیادت و نواده ی حضرت علی بودن را بیشتر از هر زمان دیگری شکرگذار میشوند.اما ایا این روزها هم با وجود شبکه های اجتماعی دید و بازدید عید غدیری وجود دارد؟ ایا عید نوروز از اهمیت بالاتری نسبت به عید نوروز برخورد داراست؟! و ایا عیدی دادن در روز عید غدیر فقط مختص سادات است؟!
دید و بازدید با شبکه های به ظاهر اجتماعی!
یک زمانی تفریح و سرگرمی مردم خلاصه میشد در رفت و امدهای خانوادگی و همه منتظر بودن تا عیدهای بزرگ مثل عید غدیر و نوروز و ...برسد تا به دیدار اقوام واشنایان بروند اما این روزها این دید و بازدیدها خلاصه میشود در شبکه های اجتماعی ! به طوری که در حال حاضر ایرانیان رتبه ی اول در بازدید از شبکه های اجتماعی را به خود اختصاص داده اند.شبکه هایی که افراد
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
را به قدری به خود مشغول کرده است که رابطه شان با اعضای خانواده و خویشاوندان به حداقل تنزل یافته است و در عین حال که در کنار خانواده هستند فرسخ ها از انها فاصله دارند!حال باید دید که ایا این شبکه های به ظاهر اجتماعی که فرد با دیگران است و در عین حال تنهاست می تواند جایگزین صله رحم ها و دید و بازدیدهای گرم و صمیمی شود؟!
به عید غدیر اهمیت داده نمیشود!
در اهمیت دادن به عید غدیر تکلیف سنی ها که مشخص است ، سنی ها که امیر المونین را به عنوان خلیفه قبول دارند و حقی را از امیر الممومنین زیر پا گذاشتند اما به راستی ما خوب این حق را به جا می اوریم؟
متاسفانه عید غدیر را که بزرگترین عید شیعیان است را انطور که باید و شاید به ان اهمیت نمی دهیم . ما باید به جای عید نوروز به عید غدیر اهمیت بدهیم و تعطیلات چند روزی و دید وبازدیدها و خانه تکانی ها و عیدی دادن ها برای عید غدیر باشد.
عید غدیر مختص سادات نیست!
یکی از سنت های حسنه احترام به سادات یعنی فرزندان رسول الله است که در روز شریف عید غدیر رسمیت بیشتری پیدامی کند و بسیاری از مردم به دیدن سادات میروند و از این طریق احترام و ارادت خود را به سادات ابراز می کنند اما در رابطه با اینکه در این روز فقط باید به دیدن سادات رفت و فقط از سادات عیدی گرفت تامل برانگیز است زیرا ما هیچ روایت و منبعی بر این که عید غدیر عید سادات است ندارم بلکه عید غدیر عید همه شیعیان می باشد و توصیه و سفارش شدیم که همه عید غدیر را جشن بگیریم و بهم عیدی بدهیم چرا که عیدالله الاکبر می باشد اما گرچه این روز بزرگ اختصاص به سادات ندارد. اما به نظر میرسد اینکه شیعیان ایرانی در عید غدیر از سادات محترم تجلیل میکنند و به منازل آنان سر میزنند و از آنها عیدی میگیرند و احیاناً به فقرای سادات تحت عنوان عیدی کمکهایی میکنند، سنت حسنه و به طور یقین مثبت است و نکتهای منفی هرگز در آن وجود ندارد. چون در برخی روایات احترام و دل جویی و کمک و صله دادن به سادات بخصوص سادات فقیر و نیازمند سفارش شده است.بد نیست که در این روز به خاطر عظمت مقام ولایت و امامت و به جهت شادی قلب امام عصر عید غدیر رو از همه اعیاد پر رنگ تر و زیبا تر جشن بگیریم.
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
انتهای پیام/گ
]
ارسال دیدگاه