کارشناس مسائل سیاسی:
سفر رهبر معظم انقلاب امنیت و ثبات کردستان را تضمین کرد
سهیل جمشیدپور کارشناس مسائل سیاسی گفت: اتفاقاتی که در اثر این سفر افتاد پیامدهای مثبت قابل تأملی داشت، از جمله آنکه نقش حضور رهبری در کردستان به معنای امنیت و ثبات پایدار کردستان است و این سیگنال را علاقه مندان به فعالیت های تولیدی در داخل و خارج به صورت طبیعی دریافت کردند که محیط کردستان امن و آرام است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛سهیل جمشیدپور کارشناس مسلئل سیاسی در گفتگو با خبرنگار کُردتودی ضمن گرامیداشت دوازدهمین سالروز سفر مقام معظم رهبری به استان کردستان اظهار داشت: در اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۸ رهبری به استان کردستان سفر داشتند و در شهرهای سنندج، سقز، مریوان و بیجار نیز به ایراد سخنرانی پرداختند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, کُردتودی,وی افزود: دربارهی این سفر و پیامدهای آن دیدگاه های مختلفی مطرح شده است، اما به نظر می رسد اکثر تحلیل ها تنها به بررسی برخی از مولفه های این حضور پرداخته اند.
جمشیدپور گفت: برای برآورد دقیقتر پیامها و پیامدهای این سفر مهم و تاریخی نیازمند قرار دادن کل اجزای سفر در کنار یکدیگر و مطالعهی متون بیانات و توجه به سایر متغیرها نیز هستیم.
کارشناس مسائل سیاسی بیان داشت: یکی از مهم ترین بخش های این سفر جهت بررسی، علاوه بر سایر ابعاد از جمله تاریخی بودن سفر به کردستان، نزدیک شدن به این مهم است که نظر رهبری در مورد کردستان بر چه ستون هایی استوار است.
وی تصریح کرد: مهمترین مولفه هایی که در سخنان رهبری در این مورد می توان شناسایی کرد عبارتند از:
الف) کردستان، استان فرهنگی است و نه یک استان امنیتی و نظامی.
ب) اقدامات ضد امنیتی بیگانگان؛ با هدف فرار سرمایه و به تاخیر افتادن توسعهی انسانی، صنعتی و کشاورزی استان کردستان است و در نهایت ایجاد احساس بیگانگی و تفرقه میان مردم.
ج) لزوم تقویت و توسعهی ارتباطات کردستان (اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی) با سایر نقاط کشور،.
د) توجه به آثار و تالیفات نخبگان و شخصیت های کُرد.
ن) زبان کُردی و استعدادهای دیگر جوانان منطقه را یک ثروت ملی دانستن.
و) اطلاع از فعالیت های برخی از کشورها برای بیگانه سازی مردم استان کردستان و توجه به پروژه ها و پروسههای استعماری در کانتکست معاصر و در کانتکست تاریخی.
ه) لزوم توجه به دشمنی نگاههای تکفیری نسبت به تشیع و تسنن.
ی) لزوم نگاه عملگرای دولت و نهادها برای خدمت رسانی های عمرانی به کردستان و نیز توجه به حل مشکل اشتغال و مولد شدن نیروهای کار.
جمشیپور ادامه داد: با این مقدمه می توان تا حدی به ستون های مهم تحلیل رهبری از کردستان دست یافت که بسیار مثبت و ایجابی است و اتفاقاتی که در اثر این سفر افتاد به عنوان پیامدها نیز مثبت و قابل تامل بود، از جمله آنکه نفس حضور رهبری در کردستان به معنای امنیت و ثبات پایدار کردستان است و این سیگنال را علاقه مندان به فعالیت های تولیدی در داخل و خارج به صورت طبیعی دریافت کردند که محیط کردستان امن و آرام است و تبلیغاتی که بازیگران خارجی انجام می دهند، صحت ندارد و سفرهای رهبری به نقاط مختلف استان و برگزاری جلسات مختلف با اقشار مختلف مردم و پیاده روی ایشان در آبیدر موید این نکته بود.
وی تاکید کرد: در بخش دیگر؛ توجه به خواسته ها و نیازهای مدنی مردم کردستان در کنار توجه به رفع مشکلات مادی از جمله پیامدهای مثبت این سفر بود که منجر به برخی تصحیحات در جهت گیری های رسانه ای گردیده و پخش اذان اهل تسنن از صدا و سیمای استانی به عنوان یکی از نمودهای آن که با توجه به درخواست مردم و ارشاد ایشان به مسئولان صورت پذیرفت، گامی اساسی در تقویت بنیان های وحدت در استان شد.
کارشناس مسائل سیاسی اضافه کرد: تاکید بر ثروت ملی بودن زبان کُردی یکی از مهمترین نکاتی بود که در بیانات رهبری وجود داشت، در شرایطی که بسیاری از رهبران کشورهای منطقه، نسبت به فعالیت های مدنی بر پایهی زبان های بومی مردماشان مشکل دارند، رهبری ایران زبان ها و فرهنگهای بومی را ثروت ملی می داند و این نگاه یعنی مواجههی جدی ایشان با تحجرهای نژادی، مذهبی، زبانی و قومیای در منطقه که سعی در رسیدن به منافع خود با چنین ابزارهایی دارند.
جمشیدپور گفت: دال مرکزی گفتمان رهبری در کردستان وحدت، توسعه و اشتغال بر مبنای احقاق مطالبات مدنی مردم کردستان به عنوان مردمی با تجربهی زیستهی فرهنگی سترگ و دارای استعدادهای انسانی فراون است که به عنوان یک حوزهی مهم در کشور می بایست با تعاملات متنوع مانع طرح بیگانه سازی این مردم توسط بازیگران خارجی در این منطقه شد.
وی خاطر نشان کرد: تاکید رهبری مبنی بر خوانش نامههای فراوان مردمی که در سفر دریافت شد و استنباط ایشان از این امر که؛ آنچه به عنوان مطالبات مردمی در کردستان مطرح است، غالباً مطالبات منطقی و درستی است و لزوم عملی شدن مصوبات اجرایی درکردستان مبین این نکته است که درک مردم کردستان از توسعهی شالودهای و زیربنایی کردستان اهمیت دارد و حتی دفتر رهبری در بیانیهی پایانی سفر در مورد مردم کردستان بالاخص جوانان و نخبگان این استان از واژههای هوشمند و باهوش استفاده می کند و این به آن معناست که تحلیل مردم کردستان از شرایط سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مبتنی بر یک تجربهی تاریخی اُس و قُسدار و درک واقعیات و لوازم توسعهی کردستان و برآورد صحیح مردم این منطقه از روندهای جاری بر مناسبات بین المللی و داخلی است.
کارشناس مسائل سیاسی یادآور شد: حضور رهبری در کردستان از مهمترین عوامل انسجام و پویایی اجتماعی استان در دههی هشتاد بوده و دقت به گفتمان مطروحهی ایشان و پیشرفت های مادی و معنوی این استان به مثابهی پروندهی باز مطالبات مردم و رهبری از مسئولان، هنوز مفتوح و قابل پیگیری است.
انتهای پیام/
وی افزود: دربارهی این سفر و پیامدهای آن دیدگاه های مختلفی مطرح شده است، اما به نظر می رسد اکثر تحلیل ها تنها به بررسی برخی از مولفه های این حضور پرداخته اند.
,جمشیدپور گفت: برای برآورد دقیقتر پیامها و پیامدهای این سفر مهم و تاریخی نیازمند قرار دادن کل اجزای سفر در کنار یکدیگر و مطالعهی متون بیانات و توجه به سایر متغیرها نیز هستیم.
,کارشناس مسائل سیاسی بیان داشت: یکی از مهم ترین بخش های این سفر جهت بررسی، علاوه بر سایر ابعاد از جمله تاریخی بودن سفر به کردستان، نزدیک شدن به این مهم است که نظر رهبری در مورد کردستان بر چه ستون هایی استوار است.
,وی تصریح کرد: مهمترین مولفه هایی که در سخنان رهبری در این مورد می توان شناسایی کرد عبارتند از:
,الف) کردستان، استان فرهنگی است و نه یک استان امنیتی و نظامی.
,ب) اقدامات ضد امنیتی بیگانگان؛ با هدف فرار سرمایه و به تاخیر افتادن توسعهی انسانی، صنعتی و کشاورزی استان کردستان است و در نهایت ایجاد احساس بیگانگی و تفرقه میان مردم.
,ج) لزوم تقویت و توسعهی ارتباطات کردستان (اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی) با سایر نقاط کشور،.
,د) توجه به آثار و تالیفات نخبگان و شخصیت های کُرد.
,ن) زبان کُردی و استعدادهای دیگر جوانان منطقه را یک ثروت ملی دانستن.
,و) اطلاع از فعالیت های برخی از کشورها برای بیگانه سازی مردم استان کردستان و توجه به پروژه ها و پروسههای استعماری در کانتکست معاصر و در کانتکست تاریخی.
,ه) لزوم توجه به دشمنی نگاههای تکفیری نسبت به تشیع و تسنن.
,ی) لزوم نگاه عملگرای دولت و نهادها برای خدمت رسانی های عمرانی به کردستان و نیز توجه به حل مشکل اشتغال و مولد شدن نیروهای کار.
,جمشیپور ادامه داد: با این مقدمه می توان تا حدی به ستون های مهم تحلیل رهبری از کردستان دست یافت که بسیار مثبت و ایجابی است و اتفاقاتی که در اثر این سفر افتاد به عنوان پیامدها نیز مثبت و قابل تامل بود، از جمله آنکه نفس حضور رهبری در کردستان به معنای امنیت و ثبات پایدار کردستان است و این سیگنال را علاقه مندان به فعالیت های تولیدی در داخل و خارج به صورت طبیعی دریافت کردند که محیط کردستان امن و آرام است و تبلیغاتی که بازیگران خارجی انجام می دهند، صحت ندارد و سفرهای رهبری به نقاط مختلف استان و برگزاری جلسات مختلف با اقشار مختلف مردم و پیاده روی ایشان در آبیدر موید این نکته بود.
,وی تاکید کرد: در بخش دیگر؛ توجه به خواسته ها و نیازهای مدنی مردم کردستان در کنار توجه به رفع مشکلات مادی از جمله پیامدهای مثبت این سفر بود که منجر به برخی تصحیحات در جهت گیری های رسانه ای گردیده و پخش اذان اهل تسنن از صدا و سیمای استانی به عنوان یکی از نمودهای آن که با توجه به درخواست مردم و ارشاد ایشان به مسئولان صورت پذیرفت، گامی اساسی در تقویت بنیان های وحدت در استان شد.
,کارشناس مسائل سیاسی اضافه کرد: تاکید بر ثروت ملی بودن زبان کُردی یکی از مهمترین نکاتی بود که در بیانات رهبری وجود داشت، در شرایطی که بسیاری از رهبران کشورهای منطقه، نسبت به فعالیت های مدنی بر پایهی زبان های بومی مردماشان مشکل دارند، رهبری ایران زبان ها و فرهنگهای بومی را ثروت ملی می داند و این نگاه یعنی مواجههی جدی ایشان با تحجرهای نژادی، مذهبی، زبانی و قومیای در منطقه که سعی در رسیدن به منافع خود با چنین ابزارهایی دارند.
,جمشیدپور گفت: دال مرکزی گفتمان رهبری در کردستان وحدت، توسعه و اشتغال بر مبنای احقاق مطالبات مدنی مردم کردستان به عنوان مردمی با تجربهی زیستهی فرهنگی سترگ و دارای استعدادهای انسانی فراون است که به عنوان یک حوزهی مهم در کشور می بایست با تعاملات متنوع مانع طرح بیگانه سازی این مردم توسط بازیگران خارجی در این منطقه شد.
,وی خاطر نشان کرد: تاکید رهبری مبنی بر خوانش نامههای فراوان مردمی که در سفر دریافت شد و استنباط ایشان از این امر که؛ آنچه به عنوان مطالبات مردمی در کردستان مطرح است، غالباً مطالبات منطقی و درستی است و لزوم عملی شدن مصوبات اجرایی درکردستان مبین این نکته است که درک مردم کردستان از توسعهی شالودهای و زیربنایی کردستان اهمیت دارد و حتی دفتر رهبری در بیانیهی پایانی سفر در مورد مردم کردستان بالاخص جوانان و نخبگان این استان از واژههای هوشمند و باهوش استفاده می کند و این به آن معناست که تحلیل مردم کردستان از شرایط سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مبتنی بر یک تجربهی تاریخی اُس و قُسدار و درک واقعیات و لوازم توسعهی کردستان و برآورد صحیح مردم این منطقه از روندهای جاری بر مناسبات بین المللی و داخلی است.
,کارشناس مسائل سیاسی یادآور شد: حضور رهبری در کردستان از مهمترین عوامل انسجام و پویایی اجتماعی استان در دههی هشتاد بوده و دقت به گفتمان مطروحهی ایشان و پیشرفت های مادی و معنوی این استان به مثابهی پروندهی باز مطالبات مردم و رهبری از مسئولان، هنوز مفتوح و قابل پیگیری است.
,انتهای پیام/
,]
ارسال دیدگاه