اخبار داغ

حجت الاسلام فاضلی:

بیداری اسلامی برگرفته از تعالیم امام باقر(ع) است

بیداری اسلامی برگرفته از تعالیم امام باقر(ع) است
حجت الاسلام فاضلی گفت: امام خمینی(ره) انقلاب اسلامی را بر مبنای تعالیم و احادیث امام باقر(ع) و امام صادق(ع) پایه نهاد که به حمدلله این انقلاب در سراسر جهان وسعت یافت و به اندازه ظرفیت هر جامعه ای رشد کرد برای مثال در کشورهای عربی حرکت های آزادیخواهانه بر مبنای اسلام در حال شکل گیری است و در اروپا از لزوم تاثیرگذاری دین بر حاکمیت سخن به میان می آید که همه برگرفته از انقلاب اسلامی ایران است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل سایت بسیج فرهنگیان، حجت الاسلام فاضلی مسئول تعلیم و تربیت بسیج فرهنگیان، با اشاره به سیره پربرکت حضرت باقرالعلوم (ع) اظهار داشت: این امام همام با کنیه اباجعفر در سال 57 هجری در مدینه بدنیا آمده اند. ایشان از سمت پدر به امام زین العابدین فرزند ارشد امام حسین (ع) و از سمت مادر به ام عبدالله از دختران امام حسن (ع) منصوب بوده اند امام باقر (ع) حدود 57 سال عمر مبارک داشته و تا سال 114 می زیستند بارگاه مقدس این امام نیز در قبرستان بقیع مدینه است .

, شبکه اطلاع رسانی دانا,

 

,

وی افزود :خلفای هم عصر ایشان یزیدبن عبدالملک ،سلیمان بن عبدالملک،ولید بن عبدالملک و عمر بن عبدالعزیز بودند که اکثر آنان حسادت و واهمه شدیدی نسبت به علم مقبولیت  و توانمندی ائمه معصومین داشتند که دراین میان عمر بن عبدالعزیز وضعیت بهتری نسبت به بقیه داشته و تا حدی فشارها را از شیعیان زمان خود کاسته است امام باقر (ع) یکی از شخصیت های برجسته ای اهل بیت (ع) بوده که از ایشان حدود 30هزار حدیث نقل شده است(در مقایسه با امام صادق (ع) که عمده احادیث از ایشان روایت می شود 16 هزار حدیث نقل شده است )

,

 

,

مسئول تعلیم و تربیت بسیج فرهنگیان تصریح کرد: امام باقر (ع) بنیان گذار مدرسه ای بودند که امام صادق (ع) اداره آن را به عهده گرفته بودند این مدرسه یا حوزه علمیه یا دانشگاه ،محل درسی برای تمام کسانی بود که در علوم مختلف طالب آموختن از گنجینه علم آن حضرت بودند .

,

 

,

حجت الاسلام فاضلی  امام باقر (ع) را الگویی بی بدیل برای تمامی معلمان برشمرد و ادامه داد تعالیم این امام همام نه تنها برشیعه و سنی بلکه بردیگر ادیان تاثیر گذار است. ابوحنیفه مالک و شافعی، پیشوایان مذاهب عمده اهل سنت، همگی از شاگردان امام محمد باقر (ع) هستند.

,

 

,

وی با تاکید براینکه آموزه های شیعه بر مبنای آموزه های مکتب امام باقر (ع) است، اظهار داشت: فرهنگیان با مطالعه اصول کافی و سایر منابع شیعی خواهند دید که احادیث در این کتب از امام محمد باقر (ع) و فرزندش امام صادق (ع) نقل شده است وهمه  این احادیث قابل استناد به قرآن مجید (ع) هستند بطوریکه خود امام باقر (ع) می فرمایند هر چیزی که از ما شنیدید که مطابق قرآن نبودبه دیوار بزنید(آن را نپذیرید) که این نشات گرفته از علم الهی این امام است.

,

 

,

مسئول تعلیم و تربیت بسیج فرهنگیان با یادآوری اینکه امام باقر (ع) در علم ،زهد و توانمندی برای اغنای مخاطبان و شاگردان زبانزد خاص و عام بودند خاطرنشان کرد:  عبدالله بن عطا از اندیشمندان  برجسته آن عصر گفته بود"من دانشمندان اسلام را در هیچ محفلی به اندازه محفل محمد بن علی (ع) از نظر علمی حقیر و کوچک ندیده ام ، حکم بن عتیبه را که در علم و فقه  شهره آفاق بود دیدم که در برابر امام باقر (ع) مانند کودکی که در برابر استاد است زانوی ادب بر زمین زده و شیفته کلام و شخصیت ایشان شده است "؛ درست است که معلمان نمی توانند به جایگاه و مرتبه ایشان  دست یابند اما بنا به فرمایش خود امام (ع) "اگر نمی توانید مانند ما باشید، سعی کنید خود را به ما شبیه کنید" باید تمام توان خود را در این راستا بکار گیریم.

,

 

,

حجت الاسلام فاضلی با تاکید بر اهمیت رسالت معلمان در بصیرت دانش آموزانشان تصریح کرد: پس از رحلت پیامبر(ص) معاویه و امویان فحاشی به امیرالمومنین (ع) را بدعت نهادند؛ عمربن عبدالعزیز که بعدها حاکم هم عصر امام باقر(ع) شد، روزی در دوران کودکی خود در حال بازی با دیگر کودکان به امام علی(ع) اهانت کرد، در حالی که استاد او که از آنجا می گذشت این اتفاق را دید و متاثر شد. هنگام درس "عمر"که نزد استاد رفت استاد را مشغول به نماز دید؛ نماز استاد انقدر طول کشید "عمر "فهمید استاد از او ناراحت است بعد از اتمام نماز علت را جویا شد. استاد گفت : از کجا می دانی که علی(ع) از جهنمیان است؟ "عمر"گفت : نمیدانم. استاد پرسید: پس چرا او را لعن می فرستی؟ عمر در آنجا توبه کرد و عهد کرد سنت زشت فحاشی به امیرالمومنین(ع) را براندازد و پس از خلافت نیز این کار را کرد و دست از آزار شیعیان برداشت؛ این نقشی است که یک معلم در تاریخ اسلام ایفا کرد، نقشی که هر معلم با بصیرت بالا که همواره رهبر انقلاب به آن تاکید می کنند، می تواند داشته باشد.

,

 

,

وی با اشاره به اینکه امام جعفر صادق(ع) می فرمایند" مکتب و احادیث پدرم –امام باقر(ع) –را این چهارنفر زنده نگاه داشته اند: زاره، ابوبصیر، محمدبن مسلم و بردبن معاویه اجلی" اظهار داشت:امام خمینی(ره) انقلاب اسلامی را بر مبنای فقه جعفری و فقه جواهری که خود بر مبنای تعالیم و احادیث امام باقر(ع) و امام صادق(ع) هستند پایه نهاد که به حمدلله این انقلاب در سراسر جهان وسعت یافت و به اندازه ظرفیت هر جامعه ای رشد کرد برای مثال در کشورهای عربی حرکت های آزادیخواهانه بر مبنای اسلام در حال شکل گیری است و در اروپا از لزوم تاثیرگذاری دین بر حاکمیت سخن به میان می آید که همه برگرفته از انقلاب اسلامی ایران است.

,

 

,

وی در پایان با اشاره به تاکید امام خامنه ای(مدظله العالی) به شناساندن ابعاد والای شخصیتی اهل بیت به جامعه خاطرنشان کرد: برخی از ائمه به عنوان گنجینه های عظیم الهی برای الگوگیری انسانها حتی در میان شیعیان به اندازه کافی شناخته نشده اند و این در حالیست که دشمنان با دروغ پردازی و افسانه سازی سعی در اشاعه افکار باطل در جوانان و نوجوانان ما دارند که باید دقت بسیاری به این امر داشته باشیم.

,

 

,

انتهای پیام/خ

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه