گزارش دانا از قانونی که در حال خاک خوردن است؛
گرفتن مالیات از «بلاگرها» به فراموشی سپرده شد
اواخر سال گذشته طرحی در مجلس مبنی بر گرفتن مالیات از افرادی که در شبکه های اجتماعی بالای 500 هزار دنبال کننده دارند، مطرح شد اما تا به حال هیچ اقدام مثبتی در این خصوص صورت نگرفته است.[
به گزارش خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به روزهای آخر سال که نزدیک می شویم، موضاعاتی مانند مبلغ عیدی کارمندان، سقف و کف دستمزد کارگران برای سال آینده و یا میزان افزایش حقوق آنها در بودجه از مباحث داغ رسانه ها می شود که البته از همه این مبالغ به صورت مستقیم مالیات راهی خزانه دولت می شود.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,کارگران که معمولا از حقوق اندکی در جامعه برخورداراند، در کنار قشر زیادی از کارمندان و معلمان و همه افرادی که به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم اصطلاحا حقوق بگیر دولت به شمار می آیند، طیف وسیعی از جامعه هستند که خیال دولت را برای ستاندن مالیات از آنها راحت کرده است و هنوز حقوق هر ماه انها به حساب آنها واریز نشده، ابتدا مالیات از آنها کسر خواهد شد.
,گروه دیگری از افراد جامعه شامل کسبه بازار و افرادی که به صورت آزاد به کسب درآمد مشغول اند نیز معمولا به صورت خوداظهاری میزان مالیات آنها مشخص و واریز می شود؛ البته در این سال ها برخی از تاجران و کارخانه داران با ورود به حوزه هایی نظیر ورزش و هنر به منظور معافیت های مالیاتی، با هزینه های اندک سودهای فراوانی به جیب زده اند؛ هرچند هنوز بسیاری از شغل های دیگر به همین خوداظهاری مالیاتی نیز تن نداده و حاظر به پرداخت مالیات نیستند.
,اساسا در سایر کشورها، «مالیات» یکی از آیتم های درآمدزای هر دولتی به شمار می آید و همه افراد جامعه در هر پست و جایگاهی که قرار دارند، موظف اند به صورت شفاف، مالیات درآمد خود را بپردازند و همه اصطلاحا در یک اتاق شیشه ای زندگی می کنند و درآمد هر فردی برای دولت مشخص و واضح است و افراد به اجبار یا مشتاقانه مالیات خود را برای دولت واریز می کنند چون می دانند که به ازای پرداخت این مبلغ، از رفاهیات لازم در جامعه برخوردار خواهند بود.
,در سال های اخیر و با گسترش فضای مجازی و کسب و کارهای اینترنتی، بسیاری از افراد درآمدهای فراوانی از این راه به دست آورده اند؛ در حال حاضر بسیاری از طریق شبکه اجتماعی اینستاگرام به امرار و معاش مشغول اند اما عده ای این وسط شغل «بلاگری» را برای خود انتخاب کرده اند. افرادی که به صورت روزانه به نمایش سبک زندگی لاکچری و روزانه های خود می پردازند و اغلب مخاطبانشان، زنان خانه دار، نوجوانان و جوانان هستند و از همین طریق و با افزایش دنبال کنندگان خود و باتبع آن تبلیغاتی که در استوری خود می گذراند، درآمدهای میلیونی کسب می کنند؛ هزینه این تبلیغ ها هم بستگی به تعداد فالوورها از 5 تا 40 میلیون تومان برای هر استوری متغیر است و تصور کنید بلاگری که روزانه فقط یک استوری تبلیغ 20 میلیون تومانی بگذارد، در ماه چه درآمدی نصیب او خواهد شد و نکته مهم تر این ماجرا این است که معمولا هیچ نظارتی برای درآمد این بلگرها وجود ندارد.
,, ,
اواخر سال گذشته بود که طرحی در مجلس مبنی بر ستاندن مالیات از افرادی که در شبکه های اجتماعی درامدهای بالایی دارند، مطرح شد و قرار بر این بود که هر فردی که بالای 500 هزار فالوور دارد، مشمول این طرح باشد. اما همه جنجال ها و حاشیه های این طرح گویا صرف مطرح کردن بود و از ان موقع به بعد، حتی ساز و کار دقیق این طرح نیز رسانه ای نشد.
,غلامرضا مرحبا عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در قانون بودجه 1400 دریافت مالیات از اینفلوئنسرها آمده بود و آیا مجلس بر اجرای قانون بودجه و دریافت مالیات این افراد نظارتی دارد؟ اظهار کرد : وظیفه ذاتی مجلس این است که قوانین بر زمین مانده را پیگیری کند اما گاهی ممکن است دستگاههای مجری برای اجرای برخی از قوانین زمان بخواهند که در چنین زمانی، قانونگذار به دستگاهها فرصت میدهد.
, : , .,وی ادامه داد: کمیسیون اقتصادی درباره عدم دریافت مالیات از اینفلوئنسرها تا این لحظه ورود پیدا نکرده است و موردی در صحن کمیسیون مطرح نشده است. اما کارگروه قوانین معطل مانده، قوانین اجرا نشده را بررسی میکند و در کمیسیون اعلام میکند.
, : , .,مرحبا با اشاره به اینکه در بودجه 1401، بحث افزایش مالیات را داریم اما به مصادیق مالیات اشاره نشده است، افزود: مصادیق مالیات ستانی نیز افزایش پیدا خواهد کرد ولی دریافت مالیات از اینفلوئنسرها در لایحه بودجه سال آینده اشاره نشده است.
, : , .,صحبت های این نماینده مجلس به وضوح از به زمین ماندن قانونی اشاره دارد که برای شفافیت گرفتن مالیات از بلاگرها وضع شده، اما به دلایلی نامفهوم، هیچ نهادی پیگیر این موضوع نشده است؛ البته که در این اوضاع آشفته اقتصادی، کارهای اساسی و بر زمین مانده بسیاری وجود دارد که شاید در نگاه نخست، درآمد غیر شفاف بلاگرها در آن اولویتی نداشته باشد، اما وظیفه هر خبرنگاری است که در حوزه تخصصی خود، به قوانین و مشکلات بر زمین مانده اشاره کند تا شاید با مطرح کردن دوباره آنها، گره ای هرچند کوچک در حوزه خود باز کند.
,انتهای پیام/
,مصطفی پورکیانی
]
ارسال دیدگاه