مهدی خورسند در گفتگو با دانا مطرح کرد؛
گسترش اقتصاد سیاسی و بیاثر کردن تحریمها در سایه پیمان بریکس/ اقتصاد جهانی بهسوی چندقطبی شدن و کاهش سهم دلار در حرکت است
یک کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه اقتصاد جهانی بهسوی چندقطبی شدن و کاهش سهم دلار در حرکت است و گسترش اقتصاد سیاسی و بیاثر کردن تحریمها در سایه پیمان بریکس میتواند برای کشور ما آوردههای بسیاری داشته باشد گفت: ۵۰ درصد اقتصاد دنیا در ۱۰ سال آینده در دست کشورهای عضو بریکس خواهد بود.[
به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی راه دانا؛ عضویت ایران در بریکس، اهمیت بسیار بالایی برای اقتصاد کشور دارد و باتوجهبه نقش و تأثیر این گروه فراملی (پیمان بریکس) در عرصه نظام بینالملل و نحوه تعامل و الزاماتی که با کشورمان برای استفاده مثبت حداکثری در این راستا دارند لزوم برنامهریزی دقیق برای بهرهبرداری از اهداف بلندمدت این پیمان بینالمللی بسیار اهمیت دارد.
کارشناسان اقتصادی معتقدند که اقتصاد جهان در حال تغییر از پارامترهای تحت سلطه غرب بهسوی اقتصاد چندقطبی جهانی است و پیمانهایی نظیر بریکس و شانگهای و... باتوجهبه حضور قدرتهای نوظهور اقتصادی در قارههای مختلف، از شاخصههای اصلی این حرکت چندقطبی است؛ بدین معنی که در روند همکاریهای جاری، توسعه مهمترین دغدغه کشورهای عضو این پیمانها است.
,
,
پیمان بریکس چیست و چه اهدافی را دنبال میکند؟
, پیمان بریکس چیست و چه اهدافی را دنبال میکند؟, پیمان بریکس چیست و چه اهدافی را دنبال میکند؟,
بریکس نام گروهی به رهبری قدرتهای اقتصادی نوظهور است که از به هم پیوستن حروف اول نام انگلیسی اولین کشورهای عضو، یعنی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شده است که ایده شکلگیری آن به سال ۲۰۰۰ برمیگردد و حدوداً از سال ۱۴۰۰ ایران نیز از کشورهایی بوده که بهعنوان یک قدرت نوظهور در جهان، برای عضویت در این سازمان بینالمللی از سوی سایر اعضاء در نظر گرفته شد.
بریکس نمایانگر نیمی از جمعیت جهان است که بیش از ۴۰ درصد اقتصاد جهانی که بخش قابلتوجهی از قدرت اقتصادی دنیاست را در اختیار دارد و ایران تنها کشور از منطقه خاورمیانه است که بهصورت قطعی عضو این گروه است.
هدف این تشکل بینالمللی (بریکس) بر پایه افزایش مبادلات تجاری بین کشورهای عضو و در نتیجه کاهش وابستگی اقتصادی به اروپا و آمریکا، تشکیل بانک توسعه و ذخیره ارزی در برابر نهادهای غربی همچون بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول، ایجاد روابط جنوب - جنوب، استفاده از پتانسیل کشورهای درحالتوسعه برای تغییر مناسبات اقتصاد جهانی و عادلانه تر کردن آن، ایفای نقش مؤثر در یاری رساندن به کشورهای در حال ورشکستگی و نیز تأثیرگذاری مثبت بر بحرانهای سیاسی یا اقتصادی مهم جهانی پایهگذاری شده است.
از دیدگاه کارشناسان اقتصادی حضور در بریکس موقعیت خاصی است که مطمئناً پتانسیل ارائه فرصتها برای ایران را افزایش خواهند داد و موجب خواهد شد تا روابط دیپلماتیک ایران با کشورهای عضو گروه بریکس تداوم و پایداری بیشتری داشته باشد و در نهایت، خود آثار خود را در اقتصاد خرد و کلان نشان دهد.
, بریکس, قدرتهای اقتصادی نوظهور,
,
, بریکس,
,
, بریکس,
,
, بریکس, کشورهای عضو گروه بریکس,
بیشتر بخوانید:
حضور در اجلاس بریکس فرصتی برای معرفی ظرفیت های ایران است/ نگاه دولت سیزدهم واقع بینانه و مبتنی بر روابط برد-برد با همسایگان است
, حضور در اجلاس بریکس فرصتی برای معرفی ظرفیت های ایران است/ نگاه دولت سیزدهم واقع بینانه و مبتنی بر روابط برد-برد با همسایگان است,
فرصتی برای گسترش روابط اقتصادی در راستای سیاستهای دولت سیزدهم
, فرصتی برای گسترش روابط اقتصادی در راستای سیاستهای دولت سیزدهم, فرصتی برای گسترش روابط اقتصادی در راستای سیاستهای دولت سیزدهم,
موقعیت ایران در کنار منابع عظیم نفت و گاز فرصت مناسبی است تا همکاری ایران با این کشورها بیش از بیش گسترش یابد. زیرا این کشورها تقریباً در اکثر زمینههای موردنیاز ایران و بلاخص از نظر سرمایه و تکنولوژی مطلوب هستند و میتوانند بخش قابلتوجهی از نیازهای ایران را برآورده کنند و این پتانسیل بهصورت متقابل از سوی ایران هم وجود دارد.
شایانذکر است با تقویت ارتباط بین این کشورها شرایطی نیز پیشرو خواهد بود تا در سایه این ارتباطات کشور ما بتواند تحریمها را نیز بیاثر نماید؛ چراکه گروه بریکس بر اساس نظری متحد بین این کشورها در مخالفت با یکجانبهگرایی آمریکا تشکیل شده و این امکان را به وجود خواهد آورد تا حجم معاملات جهانی ایران افزایش یابد.
,
,
, بریکس,
کشورهای عضو بریکس به دنبال چه اهدافی از عضویت در این پیمان هستند؟
, کشورهای عضو بریکس به دنبال چه اهدافی از عضویت در این پیمان هستند؟, کشورهای عضو بریکس به دنبال چه اهدافی از عضویت در این پیمان هستند؟,
مهدی خورسند کارشناس اقتصادی در این زمینه به خبرنگار اقتصادی دانا گفت: در واقع این پیمان، ماهیت اقتصادی دارد؛ اما اعضا پیمان بریکس انتظار اقتصاد سیاسی را نیز از این پیمان دارند. هند ماهیتاً از عضویت در این پیمانها به دنبال کسب حق وتوی شورای امنیت است. برزیل میخواهد با عضویت در این پیمان، برای عضویت در گروه هشت استفاده کند. چین در پی این است که با متنوع کردن پیمانها و اتحادیههای مختلف در مناطق مختلف دنیا، سرعت افول هژمونی آمریکا را افزایش دهد.
وی درباره هدف روسیه از پیوستن به این پیمان ادامه داد: روسها به دنبال احیای هژمونی خود هستند و آفریقای جنوبی نیز در پی دستیابی به اهدافی بزرگتر در آفریقا و مشارکت بیشتر در اقتصاد این قاره است. همه این کشورها، اهداف مختلفی را در پیوستن به این پیمان دنبال میکنند و به این واسطه پیگیر پیمان بینالمللی بریکس هستند؛ اما نقطه مشترک همه اعضای این پیمان، توافق بر این دیدگاه است که در کنار هم نشستن آنها، عایدی بیشتری برایشان دارد تا اینکه بخواهند در صحنه تجارت بینالملل بهتنهایی عمل کنند.
, پیمان بریکس,
,
, پیمان بینالمللی بریکس,
۵۰ درصد اقتصاد دنیا در ۱۰ سال آینده در دست کشورهای عضو بریکس خواهد بود
, ۵۰ درصد اقتصاد دنیا در ۱۰ سال آینده در دست کشورهای عضو بریکس خواهد بود, ۵۰ درصد اقتصاد دنیا در ۱۰ سال آینده در دست کشورهای عضو بریکس خواهد بود,
این کارشناس اقتصادی با تأکید بر اینکه شاید مهمترین وجه عملکرد این پیمان، لطمه و ضربه به نظم لیبرالی حاکم بر دنیا باشد افزود: پیمان بریکس که به گفته اقتصاددانان کمتر از ۱۰ سال آینده نصف اقتصاد دنیا را در اختیار خود دارد و میتواند نقش مهمی در کاهش سهم دلار از تجارت دوجانبه و چندجانبه اعضای این پیمان داشته باشد.
خورسند به بیان ظرفیتهای ایران برای حضور در این اتحادیه پرداخت و گفت: ایران باتوجهبه دارابودن منابع سرشار معدنی و فسیلی و همچنین موقعیت منحصربهفرد ژئوپلیتیکی و ژئواکونومیکی خود در غرب آسیا، مزایای زیادی را برای کشورهای توسعهیافته دارد.
به گزارش دانا؛ اگرچه بریکس در سالهای اخیر بهعنوان یک ایده نو در عرصه اقتصادی و حتی سیاسی موجودیت خود را اعلام نموده؛ اما باید در نظر داشته باشیم که نقش و جایگاه ایران در بازار جهانی انرژی مورد توجه اکثر کشورهای دنیاست، حال آنچه به نظر میرسد این است که همکاری ایران با گروه بریکس علاوه بر سیاستهای کلان مدیریتی در ایران در قالب نگاه به شرق و مبادله با سایر کشورهای اقتصادی در دورزدن تحریمهای حاصله از تعقیب برنامه هستهای بر علیه ایران، اثر مثبت خواهد داشت.
در پایان نکته ویژهای که بهعنوان یک راهکار بلندمدت باید در نظر داشت این است که در ارتباطات تجاری و اقتصادی در رابطه با پیمان بریکس باید تأکید روی انتقال منابع تکنولوژیکی و مادر از این کشورها به ایران، در رأس امور قرار گیرد تا اثرات حضور در این گروه برای اقتصاد کشور ماندگار و مانا باشد.
, پیمان بریکس,
,
,
,
,
, بریکس, گروه بریکس,
,
, پیمان بریکس,
]
ارسال دیدگاه