دانا گزارش می دهد؛
خواص خرمالو برای سلامتی/ با محدودیتها و هشدارهای مصرف خرمالو آشنا شوید
خرمالو یکی از شیرین ترین و لذیذترین میوه هایی است که خوردن آن در روزهای سرد پاییزی بسیار دلچسب است و خواص بینظیری دارد.[
به گزارش خبرنگار سلامت شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ خرمالو یکی از میوههای خوشمزه فصل پاییز است که بسیار لذیذ و شیرین بوده و خوردن آن در این روزها بسیار دلچسب است.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,این میوه عجیب و غریب طبعی گرم و تر دارد و در انواع گس و غیر گس در دسترس است به دلیل خاصیت فروانی که دارد در میزان سلامت بدن تاثیر به سزایی دارد.
,ارزش غذایی خرمالو
,خرمالو مملو از ویتامینها و مواد معدنی است. هر ۱۰۰ گرم خرمالو حاوی ارزش غذایی زیر است:
,- انرژی ۶۰ تا ۷۰ کیلوکالری
- آب ۷۵.۵ گرم
- فیبر ۵.۹ گرم
- قند ۲۳ گرم
- ویتامین ث ۷.۶ میلیگرم
- پتاسیم ۲۱۰ میلیگرم
- منیزیم ۱۱ میلیگرم
- آهن ۰.۱۵ میلیگرم
, ,
خواص خرمالو
,خرمالو به عنوان یکی از محبوبترین میوههای پاییزی شناخته شده که خواص بینظیری هم دارد که در زیر به آن پرداخته شده است:
,خواص خرمالو در پیشگیری از سرطان و بیماریهای قلبی
,خرمالو دارویی طبیعی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان است. این میوه، سرشار از پتاسیم و منیزیم است؛ به همین دلیل مصرف آن برای افرادی که به فشار خون مبتلا هستند، مفید است. مصرف خرمالو همچنین مانع از چسبندگی پلاکتهای خونی و ایجاد لخته خون و در نتیجه بروز سکته قلبی و مغزی میشود.
,وجود رادیکال های آزاد دلیل اصلی ابتلا به سرطان است. تنها راهی که می توان از احتمال ابتلا به این بیماری رهایی یافت، استفاده از مواد غذایی حاوی آنتیاکسیدان همانند بهره مندی از خواص خرمالو است. زیرا آنتیاکسیدان می تواند رادیکال های آزاد را از بین ببرد. با مصرف منظم خرمالو می توان از ابتلا به سرطان جلوگیری کرد.
,یک خرمالوی متوسط به تنهایی تقریباً ۸۰ درصد نیاز روزانه به این ماده مغذی را تأمین میکند. در نتیجه ویتامین C سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و آن را در برابر عفونتهای میکروبی، ویروسی و قارچی یا سموم محافظت میکند. می توان گفت: میوه خرمالو تکثیر یافتن تومور ها را در بدن کاهش می دهد. خاصیت ضد سرطانی این میوه اثبات شده است که مط تواند مانع گسترش تومور ها و انتقال آنها به دیگر نقاط بدن شود.
,خواص خرمالو برای درمان آسم و سرفههای حاوی خلط
,برای درمان این بیماری باید دو تکه خرمالو خشک را با مقداری آب بخار پز کرد. پس از پختن خرمالوها باید آنها را به صورت پوره درست کرد و با یک یا دو قاشق عسل میل شود. این روش جایگزین مناسبی برای مشکل آسم و سرفه است.
,خواص خرمالو برای درمان سنگ کلیه
,خرمالو میوهای پرآب و ادرارآور است؛ از این رو مصرف این میوه پاییزی برای افرادی که از سنگ کلیه و سنگ مثانه رنج میبرند، بسیار مفید است. هسته کوبیدهشده خرمالو نیز به دفع سنگ کلیه کمک میکند.
,خواص خرمالو در تقویت لثه
,امکان زیادی وجود دارد اشخاصی که با کمبود ویتامین C دست پنجه نرم می کنند، در فصل زمستان و سرما لثه هایشان خونریزی کند. این افراد می توانند با خوردن خرمالو موجب تقویت لثهها و جذب ویتامین C در بدن خود شوند. در نتیجه ویتامین C سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و آن را در مقابل با عفونتهای میکروبی، ویروسی و قارچی یا سموم محافظت میکند.
,خواص خرمالو برای درمان یبوست
,خرمالو ملین است تا حدی که زیادهروی در مصرف آن باعث اسهال در فرد میشود. درصد فیبر و آب در این میوه زیاد است از این رو درمان موثر و سالمی برای از بین بردن یبوست است.
,خواص خرمالو برای بهبود رشد کودکان
,اگر کودک در حال رشدی دارید حتما خرمالو را در برنامه غذایی او بگنجانید و از تاثیرات مثبت آن بهرهمند شوید. خرمالو میوهای خوشمزه، مقوی، مغذی و انرژیزا برای کودکان است.
,خواص خرمالو در بهبود بینایی
,خرمالو مملو از ویتامین های ب کمپلکس است و می تواند به عنوان آنتیاکسیدان، به بهبود عملکرد چشم کمک کند. میوه خرمالو در کاهش بیماری های مرتبط با چشم مانند: آب سیاه، آب مروارید و شب کوری موثر است. البته ماده ای به نام لوتئین در کنار زاگزانتینی که از خواص خرمالو محسوب می شود، جزو آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی محسوب می شود که به بهبود عملکرد بینایی کمک زیادی می کند.
,خواص خرمالو برای درمان زخم معده
,میوه ی خرمالو به علت آنکه دارای اماده ی فیبر می باشد، از همین روی در بهبود عملکرد هضم بسیار کمک کننده واقع می گردد. همچنین از آن در سم زادیی دستگاه گوارش می توان یاد کرد.
,خرمالو در درمان کبد چرب
,آنتی اکسیدان موجود در خرمالو در زدودن سم ها در بدن و سلامتی سلول های کبد نقش بسیار مناسبی دارد و در درمان کبد چرب هم مثمر ثمر واقع می گردد.
,خواص خرمالو در کاهش وزن
,خرمالو مقادیر زیادی فیبر، پروتئین و انواع ویتامینها را دارد، خرمالو همچنین می تواند دلیلی برای کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری شود و در برنامه غذایی افرادی که قصد کاهش وزن دارند، اضافه گردد. از طرفی خرمالو مقادیر زیادی آب دارد که می تواند در بالا رفتن سطح متابولیسم و بالا رفتن سوخت و ساز بدن موثر باشد. برای بهره بردن از این خاصیت باید آن را در وعده صبحانه میل کرد.
,خواص خرمالو برای جوانسازی پوست
,خرمالو جزو میوههای مغذی برای پوست محسوب میشود و این به دلیل مقادیر بالای ویتامین c موجود در آن است.
,خواص خرمالو برای از بین بردن شوره سر
,از جمله ویتامینهای موجود در خرمالو ویتامین A و E هستند که با نرم کردن سطح پوست سر، شوره را از بین میبرند.
,, ,
عوارض و مضرات مصرف خرمالو
,- خرمالو را ناشتا نخورید چون می تواند باعث انسداد دستگاه گوارش، درد شکمی و استفراغ شود
- پوست خرمالو حاوی تانن می باشد که می تواند باعث یبوست شود
- خرمالو حاوی قند فراونی می باشد که می تواند به هیپرگلیسمی در افراد مبتلا به دیابت منجر شود
- خرمالو دارای قند و پکتین بالایی است که می تواند باعث پوسیدگی دندان شود پس بهتر است بعد از خوردن خرمالو دهان خود را با آب بشویید
- افرادی که فشار خون پایین دارند بهتر است در مصرف خرمالو احتیاط کنند چون ممکن است باعث کاهش ناگهانی فشار خون در افراد شود
- خرمالو کال در بعضی از افراد می تواند باعث واکنش های آلرژیک شود
- خرمالو گس ممکن است باعث یبوست در بعضی افراد شود
بهترین زمان مصرف خرمالو
,خرمالو یک میوه اسیدی است و مصرف آن باعث افزایش ترشح اسید معده می شود، بهتر است با معده پر آن را بخورید تا اینطوری غذایتان بهتر هضم شود.
,بیشتر بخوانید:
, بیشتر بخوانید:, بیشتر بخوانید:,خواص پرتغال و تاثیر آن بر سلامتی بدن/ از تقویت سیستم ایمنی بدن تا درمان سرطان
, خواص پرتغال و تاثیر آن بر سلامتی بدن/ از تقویت سیستم ایمنی بدن تا درمان سرطان,خواص لیمو شیرین برای سلامتی و بهبود بیماری ها/ چه افرادی نباید لیمو شیرین بخورند؟
, خواص لیمو شیرین برای سلامتی و بهبود بیماری ها/ چه افرادی نباید لیمو شیرین بخورند؟,خواص به برای سلامتی/ خوردن به بصورت خام مضر است
, خواص به برای سلامتی/ خوردن به بصورت خام مضر است,دمنوش های مناسب فصل زمستان و جلوگیری از بیماری ها
, دمنوش های مناسب فصل زمستان و جلوگیری از بیماری ها,ازگیل و خواص دارویی فوق العاده آن برای درمان بیماری ها
, ازگیل و خواص دارویی فوق العاده آن برای درمان بیماری ها,خواص کامکوات و تاثیرات شگفت انگیز آن بر روی سلامت بدن
, خواص کامکوات و تاثیرات شگفت انگیز آن بر روی سلامت بدن]
ارسال دیدگاه