اخبار داغ
  1. گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و سوریه
  2. فوتبال ساحلی قهرمانی آسیا| قهرمانی تیم ملی ایران با گل‌باران چشم‌بادامی‌ها!
  3. انیمیشن های پرفروش سینمای ایران/ سایه پر مهر شعر و ادب
  4. فوتبال؛ ستاره های سربی
  5. کمک ۱۵ میلیارد ریالی رهبر انقلاب به جشن گلریزان ستاد دیه
  6. امروز وظیفه ماست که مردم را پای‌کار علم و فناوری بیاوریم
  7. انسان در زندگی خود نباید تسلیم محدودیت‌ها شود
  8. هیچ کدام از راه‌های کشور مسدود نیست/ترافیک سنگین در محورهای شمالی
  9. جزئیات و شرایط جذب سرباز معلم براساس سازمان نظام وظیفه
  10. فیلم‌های سینمایی که امروز از تلویزیون پخش می‌شود
  11. جام ملت‌های فوتبال ساحلی آسیا| پرواز ساحلی بازان به فینال با کشتن گربه سیاه
  12. وضعیت شاخص بورس در اولین روز کاری سال ۱۴۰۲/ عیدی بورس به سهامداران
  13. کشتی؛ پرچم بالاست
  14. اصول تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان/ چه غذاهایی برای سحر و افطار باید خورد؟
  15. اولویت مجلس شورای اسلامی در سال ۱۴۰۲ برنامه هفتم توسعه است
  16. سند تحول سازمان صداوسیما در سال ۱۴۰۲ به شکل موثرتر و کارآمدتر دنبال خواهد شد
  17. بررسی بازار مسکن در ۱۴۰۱/ چشم‌انداز روند بازار در سال جاری
  18. حمله به پایگاه‌های آمریکا در سوریه با پهپاد و راکت انجام گرفت
  19. بی‌نصیب از لمس جام؛ عقب‌گرد پرسپولیس در سال حسرت!
  20. عشق به موسیقی مرا زنده نگه داشته/ همیشه از دبیرستان فراری بودم

نگاهداری:

عدم هزینه در حفظ زیرساخت‌ها، افزایش ۴ برابری هزینه‌ها را در آینده به همراه دارد

news-details
رییس مرکز پژوهش های عنوان کرد: آمار نشان می دهد اگر امروز با یک رویکرد و برنامه ریزی منسجم نسبت به نگهداشت زیرساخت های کشور هزینه کنیم به نسبت یک به چهار براساس هزینه های آتی برای بهسازی و بازسازی، صرفه جویی خواهیم کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  همایش ملی چالش‌ها و ضرورت‌های نگهداشت زیرساخت‌های کشور، امروز (دوشنبه ۱۷ بهمن ماه ۱۴۰۱) با حضور نمایندگان دستگاه‌های مرتبط و فعالان بخش خصوصی، در مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

بابک نگاهداری در این همایش با اشاره به اهمیت نقش شبکه جامع اطلاعاتی در نگهداشت زیرساخت‌های کشور، گفت: مبتنی بر شبکه جامع اطلاعاتی از زیرساخت‌های کشور می‌توان یک برنامه‌ریزی منسجمی را برای حفظ و نگهداشت به کار گرفت.

وی مسئله حفظ و نگهداشت زیرساخت‌ها را تنها مختص به ایران ندانست و افزود: با توجه به توسعه زیرساخت‌ها در جهان در دهه‌های گذشته، در دهه فعلی بحث نگهداشت زیرساخت‌ها به دغدغه جهانی تبدیل شده است و همه کشورها تلاش می‌کنند مبتنی‌بر تحلیل چرخه عمر به عنوان مولفه مهم نگهداشت زیر ساخت، مدیریت و ارزیابی صحیحی در این خصوص داشته باشند.

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس خاطرنشان کرد: علاوه بر تحلیل چرخه عمر زیرساخت‌ها بحث تغییر شرایط اقلیمی و توجه به آن در مبحث نگهداشت زیرساخت‌های کشور افزوده شده است.

وی افزود: تجربه کشورهای مختلف و مطالعات صورت گرفته، نشان داده است که هرچقدر برای تعمیر و نگهداشت زیرساخت‌ها هزینه کنیم جلوی هزینه‌های بیشتر در آینده گرفته می‌شود.

نگاهداری با اشاره به تجربه جهانی در زمینه نگهداشت زیرساخت‌های کشور، گفت: برآوردهای بانک جهانی در خصوص نگهداشت زیرساخت‌ها در آفریقا نشان داده که اگر هزینه ۱۲ میلیون دلاری نگهداشت یک جاده صورت نمی‌گرفت  در آینده‌ای نزدیک ۴۵ میلیون دلار برای بهسازی و بازسای آن می‌بایست صورت می‌گرفت که مشابه این تجربه در سایر نقاط جهان نیز همین نسبت یک به چهار را تایید می‌کند.

وی تاکید کرد: آمار نشان می‌دهد اگر  امروز با یک رویکرد و برنامه‌ریزی منسجم نسبت به نگهداشت زیرساخت‌های کشور هزینه کنیم به نسبت یک به چهار براساس هزینه‌های آتی برای بهسازی و بازسازی، صرفه‌جویی خواهیم کرد.

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس، یکی از اهداف حکمرانی را ارائه خدمات با کیفیت به شهروندان دانست و گفت: بدون تعمیر و نگهداشت زیرساخت‌های کشور، توان و کیفیت خدمات به شهروندان نیز کاهش می‌یابد.

وی ادامه داد: در شرایط فعلی به علت عدم تکافوی اعتبارات به دلیل محدودیت منابع، سال به سال بحث نگهداشت زیرساخت‌ها به سال‌های آتی موکول می‌شود که به همین دلیل تخصیص مناسب برای این مهم صورت نگرفته است.

نگاهداری تصریح کرد: اکنون به دلیل فقدان هزینه‌کردها در خصوص نگهداشت زیرساخت‌های کشور، خطر تخریب این داشته‌های ارزشمند احساس می‌شود.

وی افزود: باید در بررسی لایحه بودجه سالانه و برنامه هفتم توسعه موضوع توجه به نگهداشت زیرساخت‌های کشور دیده شود چون اگر امروز این هزینه صورت نگیرد در آینده ۴ برابر باید بودجه برای‌ آن در نظر بگیریم.

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس، تصریح کرد: برگزاری همایش حفظ و نگهداشت زیرساخت‌های کشور به دنبال آن است تا از یک سو میزان ارزش دارایی‌ها و اعتبارات صرف شده و سامانه‌های فعال در زمینه زیرساخت‌های کشور ارزیابی شود و از سوی دیگر وفاق و هم‌فکری بین مسئولان در خصوص حفظ و نگهداشت زیرساخت‌ها کشور ایجاد شود، ضمن آنکه به برنامه‌های دستگاه‌های دیگر در این زمینه کمک شود.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه