اخبار داغ

روزنامه‌های امروز در سرمقاله ‌ای خود چه نوشتند؟

روزنامه‌های امروز در سرمقاله ‌ای خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله اینستکس، بازیچه‌ای که به بازی گرفته نشد، در مسیر براندازی نظام تک‌قطبی، ثبات منطقه‌ای در گرو همگرایی و همسایگی به چشم می‌خورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله اینستکس، بازیچه‌ای که به بازی گرفته نشد، در مسیر براندازی نظام تک‌قطبی، ثبات منطقه‌ای در گرو همگرایی و همسایگی به چشم می‌خورد.
 

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «اینستکس، بازیچه ای که به بازی گرفته نشد» نوشت: سه کشــور اروپایی انگلیس، فرانســه و آلمان در بیانیه ای مشترک، از سازوکار انحلال اینستکس مالی خبر دادند. ســازوکار مالی موســوم به اینستکس در حقیقت جایگزین اروپایی برجام بود. شــاید در چند سال اخیر خبر خاصی درباره این سازوکار مالی منتشر نشده بود اما در حد فاصل زمستان 13۹۷ و پاییز 13۹8 ،این کلیدواژه در صدر اخبار قرار داشت و رسانه های زنجیره ای و برخی مقامات دولت قبل با آب و تاب از آن نام برده و به تعریف و تمجید از این کانال مالی می پرداختند. اینستکس نشــان داد اروپا می تواند مستقل عمل کند(روحانی؛14 بهمن ۹۷) اینستکس ارزشی استراتژیک دارد. ظریف؛ 10 تیر ۹8 اینستکس به عنوان یک ســازوکار تجاری برای حفظ روابط اقتصادی با ایران... فی نفسه ارزشمند است. عراقچی؛۹ آذر ۹8 اینستکس حکم دلار کاغذي را دارد و بیشتر از ایران، در جوامع بین المللي تاثیرگذار است و فعال شدن آن مي تواند ایران هراسي که در دنیا به وجود آمده و باعث شده کمتر شرکتي ریسک معامله با ایران را قبول کند، تعدیل کند (روزنامه اعتماد) اینســتکس کلید خورد؛ باید به اینستکس فرصت داد؛ ســاز و کاری که اثر سیاسی آن برای گذر از دام افراطیون مهم تر از گشایش های اقتصادی آن است. (روزنامه شرق) استقبال بخش خصوصی از اینستکس(روزنامه ایران) فرصت های اینستکس(روزنامه اعتماد)و... تنها بخشی از این اظهارات و تحلیل ها است.
 

وطن امروز: ثمانه اکوان در یادداشتی با عنوان «در مسیر براندازی نظام تک قطبی» چنین نوشت: چند ماه پیش زمانی که شی جین پینگ، رئیس جمهور چین به عربستان سفر کرد تا به تقویت روابط کشورش با خاندان سعودی بپردازد، صحبت هایی درباره ایران بویژه جزایر ایرانی کرد که به سرعت با واکنش منفی ایران رو به رو شد. در آن زمان با وجود اینکه وزارت خارجه سریعا به این مطالب واکنش نشان داد و بعد از آن اعلام شد طرف چینی در این باره از ایران عذرخواهی کرده است، رسانه ها و افرادی که دل خوشی از احتمال روزافزون اجرایی شدن قطعی توافق ۲5 ساله ایران و چین نداشتند به یک باره در صف منتقدان سرسخت پکن قرار گرفتند و بیان کردند واکنش ایران به این نوع اظهارات یا هرگونه سرمایه گذاری پکن در عربستان باید منفی باشد و به حزب کمونیست چین نشان داده شود نمی تواند با منافع ایران در منطقه بازی کند.
 

اطلاعات: جمیله کدیور در یادداشتی با عنوان «مسمومیت و چاره بحران بی اعتمادی» نوشت: عملیات روانی یکی از شیوه های مهم برای پیشبرد اهداف است. عملیات روانی اقداماتی پیچیده، چند لایه و بخشی از یک پروژه فراگیرتر، اعم از جنگ و اقدامات نظامی، مبارزات سیاسی در کارزارهای انتخاباتی، فعالیت برای کسب قدرت در سطوح مختلف، یا اقدامات اقتصادی است. تلاش اصلی در عملیات روانی، دستکاری ذهنی و مغزشویی از طریق سلطه بر فکر، ذهن، اراده و قلب مخاطب به منظور تضعیف روحیه، ایحاد یاس، تاثیر بر افکارو رفتار و بالاخره تسلیم او در جهت اهدافی مشخص است. پیش فرض های کلیدی در عملیات روانی جهل و بی اطلاعی مخاطب، صحیح تلقی کردن داده های منتشره توسط مخاطب و عدم تحقیق در مورد درستی اطلاعات و تبلیغاتی است که او را هدف قرار می دهد.
 

جوان: حسین عبداللهی فر در یادداشتی با عنوان «راهیان نور فرصتی برای جهاد تبیین» چنین نوشت: همه ساله چند میلیون نفر از مردم شریف کشورمان راهی جبهه های نور می شوند تا در پرتو نور شهدا دل های خود را نورانی کنند. راهیان این سفر نوربخش امسال به دلیل تحمیل جنگ ترکیبی دشمن و اغتشاشات 120 روزه، با شور و شعور بیشتری به استقبال این رویداد مهم فرهنگی می روند. حضور خیل عظیمی از مردم به ویژه جوانان کشورمان در این سفر معنوی، فرصت بسیار مناسبی جهت تحقق فریضه جهاد تبیین و روشنگری پیرامون شبهات بسیاری است که دشمنان اسلام و انقلاب اسلامی به گسترش و انتشار آن اقدام می کنند. پرواضح است که بهره برداری از این فرصت نیازمند برنامه ریزی و فراهم سازی الزاماتی است که از جمله آنها ارتقای دانش و آگاهی راویان دفاع مقدس بر مسائل روز و شبهه افکنی رسانه های وابسته به استکبار جهانی است.
 

خراسان: هادی محمدی در یادداشتی با عنوان «چشم انداز جدید برای حل مسائل سوریه» این گونه نوشت: روز گـذشـتـه سـفـر چــهــار روزه حسین امیرعبداللهیان وزیــرخــارجــه جمهوری اسلامی ایران به ترکیه و سوریه به پایان رسید و وی در نشست خبری با همتای سوری خود تاکید کرد: معتقدیم زمان خروج نیروهای خارجی از سرزمین سوریه و احترام به تمامیت ارضی این کشور فرارسیده است. این موضع با تایید فیصل مقداد وزیر خارجه سوریه نیز همراه بود با یک تکمله به این معنی که وزیر خارجه سوریه با عنوان خــروج نیروهای نامشروع از سوریه به تایید سخنان وزیر ایرانی پرداخت. منظور حرف دو وزیر البته یکی است. همه می دانند آن چه هنوز مانع آرامش و ایجاد ثبات در سوریه به عنوان یک کشور راهــبــردی و مهم پـس از حــدود ۱۲ سال است حضور نیروهای خارجی به ویژه آمریکایی و تـرک در بخش هایی از شمال غرب و شمال شرق سوریه است که همچنان باعث شده تا گروه های تروریستی یا جدایی طلب قدرت داشته و در برابر حکومت مرکزی قد علم کنند.
 

عصر ایرانیان: علیرضا عباسی در سرمقاله ای با عنوان «مردم نباید هزینه بالای تولید خودرو را پرداخت کنند» نوشت: یکی از موضوعاتی که در همه حوزه ها از جمله خودرو داریم، ضرورت توجه به تناسب عرضه و تقاضا است هر زمانی که این تناسب از بین برود، بازار مذکور دچار تلاطم می شود. در عرضه و تولید خودرو کوتاهی شده است، در وهله نخست باید نیاز واقعی بازار خودرو احصا شود و در مرحله بعدی نیز این نیاز را یا از طریق توسعه تولید داخل تامین کرد یا ظرفیت واردات را به کار گرفت. علاوه بر افزایش عرضه باید طر ف تقاضا را نیز مدیریت کرد آیا امروز تقاضای موجود در بازار خودرو واقعی است؟ در حال حاضر حدود 5۰ درصد خانوارها فاقد خودرو هستند و در مقابل درصدی از خانواده ها 5 تا 6 خودرو دارند در واقع بخشی از تقاضای بازار خودرو به سمت سوداگری رفته حال آنکه خودرو کالایی مصرفی است. باید با استفاده از سیاست های تنظیمی خودرو را به کالایی مصرفی تبدیل کرد، نباید شرایط به گونه ای باشد که سرمایه ها به جای تولید به سوی سوداگری هدایت شود.
 

قدس: حسین محمدی اصل در مطلبی با عنوان «ثبات منطقه ای در گرو همگرایی و همسایگی» چنین نوشت: تــوافــق تـــهـــران- ریــــاض بــرای از سـرگـیـری روابــــط دوجانبه موفقیت دیگری در سیاست همسایگی و نگاه به شرق دولت سـیـزدهـم و محصول ابتکار عمل دکتر رئیسی به حساب می آید. به دنبال سفر بهمن ماه رئیس جمهور به پکن، امیر دریابان»علی شمخانی از روز دوشنبه ۱۵ اسفند با هدف پیگیری توافقات سفر رئیس جمهور، مذاکرات فشرده ای را به منظور حل وفصل نهایی موضوعات فیمابین تهران - ریاض با همتای سعودی خود در چین آغاز کرد. روز گذشته و در پایان این مذاکرات، بیانیه سه جانبه ای در پکن با امضای شمخان« نماینده رهبر معظم انقالاب و دبیر شـورای عالی امنیت ملی، مساعد بن محمد العیبان وزیر مشاور و عضو شــورای وزیـــران و مشاور امنیت ملی عربستان سعودی و وانگ ئی عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست و رئیس دفتر کمیسیون مرکزی امور خارجی حزب و عضو شورای دولتی جمهوری خلق چین صادر شد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه