دانا گزارش میدهد؛
تاکید رئیسی بر تحقق عدالت در کشور/ برخورد قاطع با وزیر ناکارآمد
رئیس جمهور دولت عدالت محور توجیه مسئولان آموزش و پرورش را به هیچ عنوان قابل قبول ندانست و با وجود عذرخواهی نوری از فرهنگیان با استعفا آن موافقت کرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا، سوءمدیریت مسئولان ارشد وزارت آموزش و پرورش دراسفندماه سال جاری منجر شد تا حقوق معلمان در ۲۹ اسفند ساعاتی مانده به آغاز سال جدید آن هم بهصورت ناقص واریز شود. این امر سبب شد تا کام معلمان در شب عید به شدت تلخ شود.
گلایهها و نارضایتیها از نحوه پرداخت حقوق معلمان در اسفندماه، زمانی به اوج خود رسید که فرهنگیان شاهد حقوق نصف و نیمه بودند. متولی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد علت تاخیر در پرداختها خطای نرمافزاری و کمبود منابع بوده، این درحالی است که مدیران برنامه و بودجه اعلام کردند صد درصد منابع این کار تخصیص داده شده، اما وزارتخانه سقف بودجه را رعایت نکرده و چیزی حدود ۲۴ هزار میلیارد تومان بیشتر از بودجه خود در ساعات آخر سال طلب کرده است.
قرار بر این بود که وزارت آموزش و پرورش، حقوق معلمان را به همراه معوقات رتبه بندی واقعی آنها پرداخت کند، اما اشتباه و کوتاهی برخی از مدیران ارشد منجر شد تا نه تنها حقوق به درستی پرداخت نشود، بلکه رتبه بندی اولیه و معوقات هم واریز نشد.
تاخیر در پرداخت حقوق اسفند ماه معلمان حواشی زیادی را در پی داشت که رئیس جمهور بلافاصله دستور صریح رسیدگی برای تعیین مقصران این اتفاق را صادر کرد و محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور طی نامهای اعلام کرد پس از برگزاری جلسات متعدد با دستگاههای اجرایی، نظارتی و بررسی اسناد و مدارک و توضیحات دستاندرکاران مشخص شد کوتاهی و نحوه اقدام وزارت آموزش و پرورش علت اصلی بروز مشکل بوده است.
رئیس جمهور بر ضرورت برخورد جدی با مقصران این امر تاکید کرد و حتی در پیام نوروزی خود نیز مطرح کرد هیچ کدام از مدیران دولتی چک سفید دریافت نکردند که بهصورت مستمر در دولت و در دستگاهها حضور داشته باشند، بلکه بهصورت مستمر در معرض ارزیابی هستند. اگر ببینم فردی توان یا صلاحیت خدمت جهادی به مردم را ندارد با نیروی با انگیزه و متخصص جابهجا میشود و این موضوع احتمال برکناری وزیر آموزش و پرورش را قوت داد.
همچنین دهم فروردین اعلام شد که با مسئولان مقصر در تاخیر پرداخت حقوق فرهنگیان در سطح مدیران عالی آموزش و پرورش برخورد خواهد شد.
حتی قرار بود که عصر روز گذشته ۱۴ فروردین ماه، نوری درباره علت تاخیر در پرداخت حقوق معلمان به مجلس توضیح دهد که خبر استعفا وزیر آموزش و پرورش به گوش رسید.
در حالی که معاون اول رئیس جمهور، وزارت آموزش و پرورش را مقصر اصلی نابسامانی وضعیت پرداخت حقوق اسفندماه معلمان اعلام کرد، رییس جمهور بلافاصله با استعفا وزیر موافقت کرد و سکانداری این وزارتخانه را از نوری گرفت و رضامراد صحرایی رئیس دانشگاه فرهنگیان را به سمت سرپرستی وزارت آموزش و پرورش منصوب کرد.
رئیس جمهور توجیه مسئولان آموزش و پرورش را به هیچ وجه قابل قبول ندانست
شعار اصلی دولت سیزدهم تحقق عدالت است و به هیچ عنوان ناعدالتی را تحمل نمیکند، در واقع رئیس جمهور توجیه مسئولان آموزش و پرورش را به هیچ وجه قابل قبول ندانست و ناراحتی ۷۰۰ هزار معلم و خانوادههایشان در شب عید سبب شد تا با وجود عذرخواهی نوری از فرهنگیان با استعفا آن موافقت کند.
مقایسه رئیسی با روحانی در برخورد با مدیران ناکارآمد
این درحالی است که در دولت قبل در این حوزه، نابسامانی موج میزد، به طوری که به جرات میتوان گفت عدم توجه به مقوله تعلیم و تربیت و اولویت نبودن آن، همواره در دولتهای یازدهم و دوازدهم دیده میشد. بسیاری از کارشناسان معتقد بودند کارنامه روحانی در حوزه آموزش و پرورش اصلا نمره قابل قبولی نبود.
استعفای سیدمحمد بطحایی وزیر سابق آموزش و پرورش و پذیرش رئیس جمهور به خاطر شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی در وهله اول همه را شوکه کرد که بسیاری این دلیل را باور نکردند و آن را به مسائل داخلی دولت و ماجرای رتبهبندی معلمان نسبت دادند. شایعاتی درخصوص استعفای اعتراضی بطحایی وجود داشت که روحانی بدون وقفه آن را پذیرفت، اما برای کاهش حواشی، آن را به انتخابات مجلس شورای اسلامی وصل کردند.
علی اصغر فانی در دوران حدودا سه ساله خود با انتقادات جدی رو به رو بود و چندین بار از مجلس نیز کارت زرد گرفت. فانی علاوه بر اینکه نتوانست طرح رتبهبندی معلمان را به جایی برساند بلکه در ماجراهای صندوق ذخیره فرهنگیان نیز حواشی گستردهای داشت. دقیقا سال ۹۵ زمزمه ترمیم کابینه مطرح شد که فانی یکی از گزینههای این موضوع بود، نكته جالب در مورد وضعيت آقای وزیر اين بود كه دولت از استعفا او خبر میداد و خودش آن را تكذيب میكرد.
در نهایت استعفا فانی هم رسانهای شد، درحالی که فانی عنوان کرد که به جبر و زور رئیسجمهور و هئیت دولت مجبور به استعفا شده، در واقع به طور محرمانه برکنار شد.
بعد از رفتن فانی از وزارتخانه و روی کار آمدن مجلس دهم، فخرالدین احمدی دانش آشتیانی توانست سکان وزارت آموزش و پرورش را بدست گیرد. متاسفانه دانش آشتیانی از جنس آموزش و پرورش نبود و اکثر دوره کاری خود را در وزارت علوم گذرانده بود. همین بیگانگی با فضای آموزش و پرورش باعث شد که بیشتر از ده ماه در این سمت نماند، در واقع این سناریوها تا پایان دولت قبل ادامه داشت، گویا تمام وزرای آموزش و پرورش بعد از مدتی قصد کاندیداتوری برای مجلس را داشتند و براساس قانون باید ابتدا از سمت خود استعفا میدادند و بعد خود را برای انتخابات مجلس آماده میکرد و روحانی نیز با استعفا آنها موافقت می کرد!.
نوری از کابینه دولت عدالت محورحذف شد
به گزارش دانا، طرح رتبه بندی معلمان از جمله مطالبات فرهنگیان محسوب میشد که وزرای دولت قبل اجرای آن را به سال بعد حواله می دادند، اما در عمل اتفاقی نمیافتاد، این در حالی است که نوری با تمام فراز و نشیبها و با حمایت دولت توانست این قانون را به اجرا درآورد، اما تاخیر در حقوق اسفند ماه معلمان سبب شد تا رییس جمهور از این قصور و کوتاهی چشم پوششی نکند و با قاطعیت و بدون چون و چرا با استعفای آن موافقت و نوری را از کابینه خود حذف کند.
ارسال دیدگاه