اخبار داغ

دانا گزارش می دهد؛

گیاه ریواس و خواص مفید آن برای سلامتی/ از کاهش وزن تا بهبود گوارش و کبد

گیاه ریواس و خواص مفید آن برای سلامتی/ از کاهش وزن تا بهبود گوارش و کبد
گیاه ریواس دارای ویتامین‌ها و املاح معدنی گوناگونی است که برای تمامی اعضای بدن، ماده‌ی غذایی بسیار ممتازی شمرده می‌شود و اثر شگفت انگیز و معجزه آسایی دارد.

به گزارش خبرنگار سلامت شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ گیاه ریواس یکی از انواع سبزیجات کوهستانی فصل بهار است. این گیاه منحصر به فرد با سابقه ای بسیار جالب متعلق به خانواده گیاهان Polygonaceae است. نام اصلی آن ریواچ است و ریواس و رواش از آن ریشه می‌گیرد در فلات شرقی ایران، فارسی‌زبانان آن را به نام رواش و ریواچ می‌شناسند. امروزه در ادبیات کتابی آن را ریواس می‌گویند در افغانستان به آن چوکری هم می‌گویند.

گیاه ریواس دو نوع ساقه دارد. یکی ساقهٔ زیر زمینی که به آن ریزوم می‌گویند، پس از رشد، گوشتی و چوبی می‌شود و از جوانه‌های آن ساقه‌های هوایی و برگ‌های پهن به وجود می‌آید. نوع دوم، ساقه‌های هوایی است که تا حدود یک متر نیز رشد می‌کنند. برگ‌های آن از جوانه‌های جانبی ریزوم‌ها به وجود می‌آیند، دارای پهنک نسبتاً عریضی بوده و دمبرگ آن، قسمت خوراکی ریواس را تشکیل می‌دهد که گوشتی بوده و طول آن به بیش از نیم متر می‌رسد. گل‌های ریواس به تعداد زیاد و به صورت خوشه در انتهای ساقه اصلی رشد می‌کنند، به رنگ سبز هستند و در اثر تلقیح، بذر را تشکیل می‌دهند.

ارزش غذایی ریواس

ارزش غذایی ریواس بسیار زیاد است. ریواس دارای برخی عناصر مانند پتاسیم – کلسیم است و از نظر ویتامین‌ها نیز تا حدودی غنی است. دمبرگ ریواس که بخش قابل استفاده آن است، دارای مقداری اسیدهای آلی مانند اسید مالیک است که برای رفع تشنگی و آسان کردن هضم غذا سودمند است. همچنین در طب سنتی ریواس برای دفع بعضی از باکتری‌های مضر استفاده می‌شود.

این گیاه سرشار از فیبر بوده و حتی در حالت پخته نیز ارزش غذایی بالایی دارد؛ هر ۱۰۰ گرم ریواس که آن را با شکر پخته باشند، حاوی ۱۱۶ کالری، ۳۱.۲ گرم کربوهیدرات، دو گرم فیبر، ۰.۴ گرم پروتئین، ۲۶ درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین K1 و همچنین ۱۵ درصد از نیاز روزانه بدن به کلسیم، ۶ درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین C و سه درصد از نیاز روزانه بدن به پتاسیم و یک درصد از نیاز روزانه بدن به فولات است. البته کلسیم موجود در ریواس به شکل کلسیم اگزالات است و بیشتر از آن که ماده مغذی محسوب شود، اثر ضد تغذیه‌ای دارد؛ زیرا به خوبی جذب نمی‌شود.

بیشتر بخوانید:

شناسایی گیاهان خودرو بهاری در کردستان+ آشنایی با انواع آن

خواص ریواس

 ریواس طبیعت سرد دارد و دارای ویتامین‌ها و املاح معدنی گوناگونی است. برای تمامی اعضای بدن، ماده‌ی غذایی بسیار ممتازی شمرده می‌شود و اثر شگفت انگیز و معجزه آسایی دارد.

خواص ریواس پیشگیری از ابتلا به سرطان

یکی از خاصیت های مهم ریواس این است که می تواند به پیشگیری از ابتلا به سرطان کمک کند. ریواس به دلیل اینکه حاوی فلاونوئید هایی مثل کورستین می باشد می تواند به کنترل رادیکال های آزاد مخرب که یکی از عوامل اصلی ایجاد سلول های سرطانی در بدن هستند کمک کند.

خواص ریواس برای قلب

آنتوسیانین موجود در ساقه ریواس می تواند با کاهش التهاب و جلوگیری از تصلب شرایین، تنگ شدن و سفت شدن رگ های خونی، سلامت قلب را تقویت کند.

خواص ریواس برای کبد چرب

ویتامین K موجود در ریواس می‌تواند به حفظ سلامت مغز کمک کند و در نتیجه پیشگیری از ابتلا به آلزایمر می‌شود. سلامت سلول‌های مغز به ویتامین K وابسته بوده و این ویتامین، فعالیت‌های شناختی و در نتیجه سلامت روانی افراد را تحریک کرده و حتی به درمان آلزایمر نیز کمک می‌نماید.

خواص ریواس برای دستگاه گوارش

برای افرادی که به یبوست دچار هستند و نیازمند مصرف فیبر در طی روز برای کارکرد بهتر روده‌های خود هستند؛ مصرف ریواس خواص زیادی دارد و فیبر موجود در ریواس کمک می‌کند با از بین رفتن یبوست، بسیاری از اختلالات گوارشی بهبود پیدا کرده و همچنین احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ کاهش پیدا کند. البته این تنها برای افرادی است که مشکل خاصی ندارند و تنها به یبوست دچار هستند. چنانچه فردی دچار مشکلات مزمن معده یا سایر بخش‌های دستگاه گوارش است، بهتر است پیش از مصرف ریواس با پزشک خود مشورت نماید.

خواص ریواس برای کاهش وزن و لاغری

ریواس از سبزیجاتی محسوب می شود که دارای مقادیر غنی فیبر می باشد و به همین دلیل می تواند برای کنترل اشتها مفید باشد. بر اساس برخی تحقیقات مصرف ریواس باعث میشود که سوخت و ساز بدن افزایش یابد و به چربی سوزی بیشتر منجر شود.

خواص ریواس برای درمان التهاب

ساقه‌های ریواس حاوی آنتوسیانین‌ها هستند، ترکیبی که به آن رنگ قرمز عمیق و عمیق می‌دهد. مطالعه ای در مجله Annual Review of Food Science and Technology نشان داد که خوردن غذاهای غنی از آنتوسیانین با التهاب کمتر و محافظت بیشتر در برابر بیماری های مزمن مانند دیابت مرتبط است.

خواص ریواس برای پوست

استفاده از ماسک های تهیه شده از ریواس می تواند به جوان سازی پوست کمک کند. ریواس حاوی مقادیر غنی از ویتامین A، ویتامین C و انواع آنتی اکسیدان های قوی می باشد و به همین دلیل می تواند به رفع چین و چروک های روی پوست کمک کند.

خواص ریواس برای مو

از ریشه ریواس برای رنگ کردن مو استفاده می‌کنند. ریسه ریواس اکسالیک اسید بوده و رنگ مو را به قهوه‌ای روشن یا بلوند تغییر می‌دهد؛ همچنین بدون آسیب به پوست سر، کمک میکند تا رنگ مو طولانی‌تر باقی بماند. برای استفاده از خواص ریواس برای مو و رنگ کردن آن، می‌توانید سه قاشق سوپ‌خوری از پودر ریشه ریواس را با دو فنجان آب مخلوط کرده و اجازه دهید ۱۵ دقیقه بجوشند و تا شب آن‌ها را کنار بگذارید. صبح، پس از تصفیه محلول می‌توانید آن را بر روی موهای خود ریخته و تغییر رنگ موی خود را مشاهده کنید.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه