روزنامههای امروز در سرمقالههای خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله سخنی با مدیران؛ منتظر چه هستید، شان کار و منزلت کارگر، پرورش؛ غایب بزرگ نظام آموزش به چشم میخورد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله سخنی با مدیران؛ منتظر چه هستید، شان کار و منزلت کارگر، پرورش؛ غایب بزرگ نظام آموزش به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «سخنی با مدیران؛ منتظر چه هستید؟» نوشت: از شــهید چمران نقل می کنند که وقتی شــیپور جنگ نواخته شــود، مرد از نامرد مشخص می شــود. تصورش را بکنید اگر غیرت و مسئولیت شناسی رزمندگان ما نبود، تهاجم وحشیانه صدام می توانست چه بلایی بر سر کشور و مردم ما بیاورد. باز هم تصور کنید که مثال لشکر های محمد رســول الله(ص)، علی ابن ابی طالب(ع)، امام حسین(ع) عاشورا، کربلا، ۹۲ زرهی، ۷۷ ثامن الائمه و...، به جای هماهنگی و الحاق به یکدیگر در عملیات مشــترک از چند محور، هر کدام ساز خود را می زدند و صرفا به تشخیص خود عمل می کردند. آیا امکان داشت دشمن منهزم شود؟ مخاطب این یادداشت، همه مسئولان و مدیران در سه قوه و همه نیروهای انقلابی هســتند. دشمنان سرشکسته از اقتدار فزاینده ایران، شبانه روز، به جنگ ترکیبی در ابعاد رسانه ای، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی اهتمام دارند. این مصاف، میدان آزمون بصیرت، غیرت و همت است. معیشت مردم، همان قدر در معرض دست درازی بدخواهان است؛ که فرهنگ و باور ها و ادراکات افکار عمومی. اولا باید در پاسداری از معاش و معاد، و امنیت و آسایش و سالمت فکر و روح مردم، غیرت به خرج داد؛ و ثانیا، همفکری و هم افزایی پیشه کرد. اقتدار ملی، ناموس همه ماست و هر کس به هر میزان بخواهد از این خط قرمز عبور کند -دلال و رانت خوار و مفسد اقتصادی باشد، یا شرور امنیتی و سیاسی، قداره بند کف خیابان، هنجار شکن متجاهر، یا تروریست رسانه ای و فرهنگی- باید پنجه مجازات قانونی را بالای سر خود ببیند.
اطلاعات: فتح الله آملی در یادداشتی با عنوان «شان کار و منزلت کارگر» نوشت:امروز روز جهاني کارگر است. به همين مناسبت اخيرا جمعي از کارگران کشور با رهبر انقلاب دیدار کرده و نكات خوبي درباره لزوم توجه به کارگران از رهبري شنيدند: اینكه کار موجب حيات جامعه و ارزش کار و کارگر، ارزش حيات جامعه و زندگي مردم است و از منظر اسلام، درآمد باید ناشي از سعي و کار و تلاش باشد. بنابراین ثروت هاي باد آورده، واسطه گري، سوداگري، دلال بازي، رشوه و ویژه خواري به دليل ارتباط و نفوذ، مخالف منطق قرآني است و باید در این زمينه فرهنگسازي کرد... و دیگر این که تعریف زباني از کارگران، خوب اما ناکافي است و باید به ارتقاي زندگي کارگر و اطمينان خاطرش به امنيت شغلي اهتمام داشت... البته مباحث دیگري هم در این دیدار درباره زمينه مقابله با فساد و لزوم توجه به اشتغال جوانان و مواردي از این دست مطرح شد که در روزنامه متن کامل آن چاپ شد و لابد آن را خوانده یا از رسانه ها شنيده اید. اما آیا کار و کارگر در حال حاضر در کشورمان از چنين منزلت و اهميتي برخوردارند؟ شوربختانه مي دانيم که چنين نيست دليل آن را باید در جهت گيري ها و سياست گذاري ها و تصميمات اشتباه و تكرار تجربه هاي آزمون شده اشتباه در نظام تصميم گيري دانست که متأسفانه بيشترین آسيب را به شأن کار و کارگر وارد آورده و مآلا توليد و پيشرفت کشور را در بخش هاي متعددي دچار عدم توسعه یافتگي مناسب کرده است و در نتيجه با دادن نشاني هاي غلط، سرمایه گذاري در بخش توليد را که زمينه ساز کار و رشد جامعه کارگري و منزلت بخشي به آن است از نفس انداخته و به سرمایه گذاري از بخش هاي غيرمولد اقتصاد مجوز عبور از اتوباني چهاربانده داده است.
جوان: محمدجواد اخوان در سرمقاله ای با عنوان «7 تدبیر غیرتورمی ارتقای زندگی و معیشت کارگران» چنین نوشت: سازوکار کنونی تعيين سالانه حقوق نيروی کار در بيشتر سال ها عمال رضايت کارگران را جلب نکرده است. فاصله معناداری ميان نياز هاي معيشتی آنان و دريافتی شان وجود دارد که بايد برای کاستن از آن تدبير کرد. اکنون که مهار تورم به عنوان شعار و هدف راهبردی سال تعيين شده، ضروری است اين ملاحظه مهم مدنظر سياستگذاران و تصميم گيران قرار گيرد. با توجه به توصيه رهبر معظم انقلاب اسلامی به ارتقای معيشت کارگران هفت پيشنهاد عملياتی برای تحقق اين توصيه مهم قابل بررسی است. روشن است که هزينه های زندگی در سراسر کشور يکسان نيست و در برخی مناطق، و به ويژه کلان شهر ها، هزينه های زندگی به مراتب بيشتر از ساير مناطق است. اين تفاوت ها معمولا در تعيين دستمزد ناديده گرفته شده و برای همه کارگران يک نسخه پيچيده می شود. فرصتی در ماده 41 قانون کار وجود دارد که هيچ گاه از آن استفاده نشده و در واقع مغفول واقع شده و آن نرخ منطقه ای دستمزد است که به عدالت نزديک تر است. معمولا در مخالفت با اين امکان از خطر مهاجرت از مناطق پيرامونی به مرکز سخن گفته می شود. اين موضوع هم راه حلی دارد و آن اين است که حقوق فرد در صورت مهاجرت تا چند سال بر اساس نرخ دستمزد محل سکونت قبلی محاسبه شود تا مشوق مهاجرت نباشد.
خراسان: سعید برند در یادداشتی با عنوان «پرورش؛ غایب بزرگ نظام آموزش» این گونه نوشت: در نظام آمــوزش و پــرورش کشورمان همواره نقدهای اساسی به مقوله آموزش وجود داشته است. سرآمد این نقدها، شاید کاربردی نبودن بسیاری از آمــوزش ها در زندگی جـاری افراد باشد. دانـش آمـوز ۱8 ساله ای را تصور کنید که پس از ۱۲ سال تحصیل با مدرک دیپلم از نظام آموزش و پرورش فارغ التحصیل می شود و در حالی که سال ها زبـان عربی و انگلیسی را آمـوزش دیده اما نمی تواند چند جمله ای با یک فـرد عـرب زبـان یا انگلیسی زبـان صحبت کند! یا اگر چه متون درسی زیادی را ولو با نمره خوب پاس کرده است اما کوچک ترین مهارت های اولیه را در مدرسه آمــوزش ندیده است.
عصر ایرانیان: جلیل رحیمی جهان آبادی در سرمقاله ای با عنوان «بریکس به دنبال شریکی قوی مانند ایران در غرب آسیا» نوشت: گروه بریکس جمعی از کشورها و قدرت های بزرگ فعلی و آینده جهان هستند؛ یعنی در کنار چین و روسیه، کشورهایی مانند هند، برزیل و آفریقای جنوبی قرار دارند که به اذعان کارشناسان به دلیل دارا بودند جمعیت زیاد و بهره مندی از تکنولوژی و فناوری در آینده قدرت های بزرگی خواهند شد. جمهوری اسلامی در اجلاس های مختلف بریکس شرکت داشته است و دارای روابط خوبی با کشورهای عضو این گروه است، اظهار کرد: چند سال پیش شخصا همراه با دادستان کل کشور در نشست قضائی این گروه که به میزبانی چین برگزار شد، حضور داشتم که تایید کننده موضوع یاد شده است. پیوستن ایران به بریکس به نوعی ارزش افزوده برای تعاملات اقتصادی، سیاسی، امنیتی و غیره میان کشورهای عضو این گروه محسوب می شود، به عبارتی ایران کشوری شاخص در خاورمیانه بوده و بسیاری از کشورهای بزرگ از جمله اعضای بریکس، نگاه مثبتی به فعالیت های جمهوری اسلامی دارند و بر این اساس درصدد داشتن شریکی قوی مانند تهران در منطقه غرب آسیا هستند.
قدس: عطاالله بیگدلی در یادداشتی با عنوان «منشور مقابله با اقدامات داعش گونه» چنین نوشت: در شـهـادت حمیدرضا الداغی شهیدی که در دفاع از ناموس کشور به شهادت رسید، دو درس مهم نهفته است که به خصوص دختران باید به آن توجه ویـژه داشته باشند. نکته اول آنکه شهروندان و بانوان عزیز باید بدانند نوع رفتار و پوشش و رویکرد اجتماعی آن هـا بهخصوص در ارتباط با جنس مخالف باید دقیق تر و براساس منطق مشخصی باشد که برای آن ها مشکل ساز نباشد. ساده انگاری در این قضیه برای جامعه گران تمام خواهد شد. ارتباطات اجتماعی اگر تابع منطق آسیب آفرین و رویـکـرد صحیح نباشد، قطعا خواهدشد و نـادیـده گرفتن حــدود اجتماعی موجب بـروز رویـدادهـای تلخ می شود و همه ما باید بدانیم رفتارهای ما هزینه دارد. نکته دوم هم این است که مواجهه دستگاه قضای کشور باید در مقابله با اوباش و ساختارشکنان مقتدرانه، هشدارمحور و همراه با روشن کردن عواقب رفتارها باشد.
ارسال دیدگاه