اخبار داغ

دانا گزارش می‌دهد؛

قیمت گوشت و مرغ همچنان پرنوسان/افزایش عرضه، قیمت این محصولات را در بازار نزولی خواهد کرد

قیمت گوشت و مرغ همچنان پرنوسان/افزایش عرضه، قیمت این محصولات را در بازار نزولی خواهد کرد
این روزها قیمت محصولات پروتئینی پرنوسان است، مرغ همچنان بالای کیلویی ۷۰ هزار تومان فروخته می‌شود و قیمت گوشت هم نسبت به هفته‌های گذشته کاهش نیافته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ مشاهدات میدانی نشان از این موضوع دارند که قیمت گوشت مرغ در بازار تهران در برخی فروشگاه‌ها تا کیلویی ۷۰ هزار تومان پایین آمده است؛ اما برخی فروشندگان به قیمت‌های بالاتر از این قیمت نیز اقدام به فروش می‌کنند.

به عقیده کارشناسان این حوزه بخشی از گرانی بازار مرغ و گوشت مربوط به عدم نظارت و یا نداشتن نظام صحیح است، چطور می‌شود که مرغ کیلویی ۷۰ هزار تومان برای یک فروشنده صرفه داشته باشد؛ ولی در فروشگاه‌های دیگر چنین نباشد، یا اگر ستاد تنظیم بازار نرخ ۶۳ هزار تومان را تصویب کرده چطور با این همه سیستم‌های بازرسی عریض‌ و طویل که راه‌اندازی شده چنین گران‌فروشی‌هایی انجام می‌شود.

قیمت منطقی لاشه گوسفندی تازه حداکثر ۳۱۰ هزار تومان است

منصور پوریان رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام درباره قیمت گوشت گوسفندی به راه دانا اظهار کرد: با گرم‌شدن هوا و افزایش عرضه، دام سبک هم اکنون هر کیلوگرم حدود ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان ارزان شده و در حدود  ۱۳۵ تا ۱۴۰ هزار تومان فروخته می‌شود؛ یعنی قیمت منطقی هر کیلو لاشه با در نظر گرفتن سود خرده‌فروشی حداکثر ۳۱۰ هزار تومان است و عرضه با نرخ‌های بالاتر گران‌فروشی است.

وی گفت: باتوجه‌به حجم گسترده گوشت‌های وارداتی و تولید داخل باید اهرم حمایتی در دستور کار قرار گیرد تا بازار محصولات پروتئینی تنظیم شود.

محمدعلی کمالی مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی ایران درباره این موضوع به راه دانا اظهار کرد: در روزهای انتهایی سال گذشته عرضه نسبت به تقاضا بیشتر شد و این باعث شد که مرغداران متحمل زیان شود. متوسط قیمت مرغ در سال گذشته حدوداً ۳۶ تا ۳۷ هزار تومان بود این در حالی بود که هزینه تمام شده هر کیلوی مرغ بدون سود بالای ۴۳ تا ۴۴ هزار تومان تمام می‌شد.

وی درباره کاهش تولید گفت: آثار کاهش تولید اجباری سال گذشته اکنون در بازار به‌خوبی لمس می‌شود درحالی‌که در اسفندماه و در بهمن‌ماه ما به‌شدت افزایش مرغ داشتیم و متأسفانه آن موقع هم اعتبار کافی یا اجازه به شرکت پشتیبانی داده نشد که مرغ را از مرغدارها بخرد و ذخیره کند.

وی با اشاره به این موضوع که با حمایت از تولید و برنامه‌ریزی درست، کشور ما نیاز به واردات مرغ ندارد گفت: مرغ موقعی وارد این کشور می‌شود که ما تولیدمان دوباره به‌شدت افزایش پیدا می‌کند و آن وقت این واردات بر علیه تولید می‌شود؛ لذا ما خواهش می‌کنیم ۱۰، ۱۵ روز صبر کنید تا انشاءالله ما به تولید مناسب برسیم و عرضه مناسب قیمت را کاهش دهد.

کمالی در پاسخ به این پرسش که این کاهش قیمت که می‌گویید ۱۰ و ۱۵ روز دیگر اتفاق می‌افتد، چقدر است گفت: در حد ۷ و ۸ هزار تومان کاهش خواهد داشت و این کاهش بسته به این است که وضعیت چطور می‌شود و در کل بازار با یک هفته تأخیر خود را به‌روز می‌کند.

افزایش نظارت بر واحدهای فروش محصولات گوشتی در سراسر کشور

مسعود امر الهی، مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالای اساسی وزارت جهاد کشاورزی در رابطه با اعزام بازرسان برای نظارت بر نحوه تأمین گوشت و مرغ در کشور اظهار کرد: باتوجه‌به نحوه مدیریت توزیع گوشت و مرغ در سطح کشور، سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در روز ۲۳ فروردین استفاده از ظرفیت بازرسان در تمامی استان‌ها برای نظارت بر بازار مرغ را به دفتر بازرسی وزارتخانه ابلاغ کرد.

وی افزود: طبق این ابلاغیه تمام بازرسان و ناظران در تمامی استان‌ها مکلف هستند با برنامه‌ریزی، اقدامات لازم برای نظارت ویژه بر کلیه زنجیره تولید، تأمین و مصرف مرغ و گوشت را اجرایی کنند.

امر الهی تصریح کرد: دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی نمایندگان ویژه‌ای به استان‌ها معرفی کرده تا به‌صورت چرخشی و طبق مأموریت خود، از تمام زنجیره موردنظر نظارت لازم را داشته باشند.

وی در پایان گفت: این نمایندگان از ۲۹ فروردین به استان‌ها اعزام شده‌اند تا نظارت بر زنجیره تولید، تأمین و بازار مصرف گوشت و مرغ را اجرایی کنند.

به گزارش راه دانا؛ این روزها اخبار مختلفی در حوزه تغییر قیمتی مطرح است که تا دو هفته آینده نهایی می‌شود. قیمت گندم، تخم‌مرغ، مرغ و.... بلاتکلیف بوده و گاهی اخباری مبنی بر افزایش قیمت منتشر می‌شود؛ اما در ادامه نهاد متولی آن را تکذیب می‌کند، مثل موضوع افزایش قیمت تخم‌مرغ و مرغ که در روزهای اخیر از سوی اتحادیه اعلام و از سوی وزارت کشاورزی تکذیب شد و متخلفان تهدید به اعمال قانون شدند.

وزارت جهاد کشاورزی در شرایط کنونی از یک سو با احتمال ریزش تیراژ تولید مواجه است و از سوی دیگر اگر قیمت‌ها را تغییر ندهد ممکن است تولیدکنندگان زیان کنند؛ ولی با نگاه به درآمد مردم و کوچک‌شدن سفره‌ها باید توجه داشت که افزایش قیمت کالاهای اساسی موجب می‌شود تا هر تغییری خانواده‌ها را با شوک مواجه ‌کند.

 

خبرنگار : امیر طاهری

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه