گزارشهای دریافتی حاکی از ناپدید شدن ۴۸ تخته فرش نفیس ساختمان حافظیه در سعدآباد است، که حال باید دید ماجرای ناپدید شدن این فرشها چیست و چه کسانی در این ماجرا دخیل بودند؟!.
به گزارش خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ناپدید شدن ۴۸ تخته فرش نفیس در سعدآباد ساختمان حافظیه سعد آباد متعلق به نهاد ریاست جمهوری است که از آن به عنوان محلی برای استقبال از روسای جمهور و مهمانان خارجی توسط دولتیها استفاده میشود که در دولت سیزدهم گزارشاتی مبنی بر خروج غیر قانونی اموالی نظیر ۴۸ تخته فرش دستباف نفیس و گرانقیمت از این ساختمان ارجاع شد.
لازم به ذکر است؛ بررسی و پیگیری ها با همکاری سازمانهای نظارتی در این راستا صورت گرفته که کارشناسان معتقدند تنها ۱۰ تخته از فرشهای خارج شده و بر اساس قدمت تاریخی آن، نوع طراحی، مکتب هنری و خصوصیات فیزیکی ارزش نسبی آنها را مبلغی معادل ۱۲۷ میلیارد تومان است.
این ۱۰ تخت فرش ارزشگذاری شده جزو نفیس ترین فرشهای نهاد بوده و متعلق به سبکهای مشهدی(عمواوغلی)، اصفهان و تودشک است که یکی از آنها از نظر قدمت به دوره قاجار میرسد که متاسفانه فرشها طی بازه سالهای ۱۳۹۲ الی ۱۳۹۵ از ساختمان خارج شده است.
روابط عمومی مجموعه فرهنگیتاریخی سعدآباد در واکنش به خبر ناپدیدشدن فرشهای نفیس ساختمان حافظیه، توضیحاتی ارائه کرد و گفت: ساختمان حافظیه متعلق به نهاد ریاستجمهوری است و حفاظت از آن در حیطه وظایف و اختیارات وزارت میراث فرهنگی نیست.
مجموعه ۱۸۰ هکتاری سعدآباد مشتمل بر بناها و کاخموزههایی است که برخی از آنها در تملک نهادهایی غیر از میراث فرهنگی است.
در این باره سید عزتالله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی و گردشگری نیز گفت: گزارش مقدماتی درباره سرقت فرشها از مجموعه سعدآباد داده شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه این اتفاق در دورههای گذشته رخ داده است، گفت: آن بخش از سعدآباد در اختیار دستگاههای دیگر بوده است. درباره اصل خبر سرقت فرشها و چگونگی سرقت باید مسائل روشن شود.
حجتالاسلام حسین جلالی عضو هیات رییسه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبر اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا در واکنش به ناپدید شدن فرشهای کاخ سعدآباد اظهار داشت: مجلس قطعا به این موضوع رسیدگی خواهد کرد، چرا که شرح وظایف آن است.
به گفته عضو هیات رییسه کمیسیون فرهنگی مجلس؛ در اولین فرصت این موضوع را در کمیسیون فرهنگی مجلس شواری اسلامی مطرح خواهیم کرد و مسئولان مربوطه باید گزارشات لازم را ارائه دهند تا مشخص شود چه کسانی و برچه اساس فرشهای نفیس را از ساختمان حافظیه خارج کردند.
حجتالاسلام جلالی تصریح کرد: به طور حتم فرشهای نفیس شناسنامه یا شماره اموال دارند که به راحتی نمیتوان در روز روشنِ، آن را از مجموعه سعدآباد خارج کرد.
به گزارش دانا؛ قطعا خروج فرشهای نفیس تنها توسط یک کارمند یا یک فرد صورت نگرفته و افراد دیگری نیز در این ماجرا دخیل بودند. حال باید دید پیگیریهای مسئولان به کجا خواهد رسید و پشت پرده ناپدید شدن فرشهای نفیس ساختمان حافظیه سعدآباد چیست؟!.
ارسال دیدگاه