اخبار داغ

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله تحولات مهم اقتصادی و کارشکنی ذی‌نفعان تورم، خودنمایی بر مدار ارتجاع و وابستگی، اهمیت راهبردی حفظ زیرساخت های هسته‌ای به چشم می‌خورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله تحولات مهم اقتصادی و کارشکنی ذی‌نفعان تورم، خودنمایی بر مدار ارتجاع و وابستگی، اهمیت راهبردی حفظ زیرساخت های هسته‌ای به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «تحولات مهم اقتصادی و کارشکنی ذی نفعان تورم» نوشت: چالش های مرتبط با معیشت مردم، هنگامی کاهش می یابد که اولا اقتصاد کشور در اثر بهبود زیرساخت ها، رونق پیدا کند؛ ثانیا آثار این رونق، به واسطه عادلانه تر کردن توزیع منابع و فرصت ها، در زندگی طبقات پایین و متوسط جاری شود. مبارزه با موانع و معارضان، به اندازه بستر سازی برای رونق اقتصاد و افزایش درآمدهای ملی اهمیت دارد. می توان عوامل متعددی را در وضعیت فعلی موثر دانســت: نابسامانی اقتصاد جهانی، تحریم ها، میراث مدیریت اشرافی غربگرا، سودجویی دلالان و اخلالگران، و ضعف های مدیریت اقتصادی. جهان در ســال گذشــته در اثر بحران های مختلف، جهش عمومــی تورم و از جمله افزایش 33 درصدی قیمت کالاهای اساسی را تجربه کرد. تورم پدید آمده در کشورهایی مثل آلمان و انگلیس و فرانسه (چهارمین، ششمین و هفتمین اقتصاد بزرگ جهان) در طول 50 تا ۷0 سال گذشته بی سابقه بود. پارسال در ترکیه، حتی تورم 10۸ درصد هم ثبت شد و ارزش لیر، ۴0 درصد سقوط کرد.

اطلاعات: فتح الله آملی در یادداشتی با عنوان «ضرورت پیش بینی پذیری» چنین نوشت: قاعدتا كمتر كسي است كه از كاهش قيمت ارز و سكه، طلا و تا حدي مســكن اظهار مسرت نكند؛ به ويژه طبقه متوسطي كه هر روز بيش از قبل لاغرتر مي شــود و به سمت طبقه فقير سقوط مي كند. اما آيا در دراز مدت، استمرار شرايط نوساني در اقتصاد روند مباركي است؟ قطعا پاسخ اين سوال «خير» است؛ البته نه به معناي مقابل شر كه مبارك است، بلكه به معناي نه و پاسخ منفي. اقتصاد و بهبود فضاي كسب و كار همواره از شرايط غيرقابل پيش بيني آســيب مي بيند و دچار اخلال مي شود. چنين شرايطي بيشتر به زبان قمار شبيه است كه در سايه چنين نوساناتي يا مي برند يا مي بازند. به اوضاع توليد كننده اي دقت كنيد كه در شــرايط تورمي و بالا بودن قيمت دلار، مواد اوليه خــود را با نرخ گران خريده و حالا كه مي خواهد كالايش را به بازار عرضه كند نمي تواند نرخ محصــول نهايي را پايين بياورد و در زندگي اجتماعي مردم هم آنان كه گران خريده اند مي بازند و آنها كه نخريده اند حال ارزان تر مي خرند. اما اين سخن آيا بدين معناست كه از پايين آمدن نرخ قطعا هيچ دلسوزي چنين ارز يا كاهش تورم بايد غمگين باشيم؟ نمي خواهد. همين حال تورم ماه هاي گذشــته و سال هاي گذشته بســياري را از طبقه متوســط به طبقه پايين تر سقوط داده است اما بحث بر سر اين اســت كه اگر اين كاهش قيمت ها در سايه انتظارات خوش بينانه و نه غيرواقعي و امري موقتي باشد، آسيب بعدي آن شكننده تر خواهد بود.

جوان: رسول سنایی راد در یادداشتی با عنوان «خودنمایی بر مدار ارتجاع و وابستگی» این گونه نوشت: پدیده زشت برهنگی و تن نمایی که در ماه های اخیر، موجب نگرانی در نخبگان فکری-فرهنگی شده، نوعی آسیب سیاسی، فرهنگی و اجتماعی به حساب می آید که تغییر روند آن به تبیین عمیق و کارشناسانه نیازمند است؛ تبیینی که مبتنی بر واقعیت های جامعه امروزی و همچنین مبانی شناختی و معرفتی برآمده از فرهنگ اسلامی و ایرانی بوده و البته برای نسل جوان امروز قابل فهم و پذیرش باشد. به ویژه آن بخش از نسل جوانی که امروزه در عین برخورداری از علایق و دلبستگی های دینی یا ملی، با تأثیرپذیری از فضای رسانه ای هدایت شده و جنگ شناختی دشمنان دین و کشور، در تور لیبرالیسم سیاسی تزئینی و بزک شده قرار گرفته است. جوانانی که بدون شناخت و آگاهی عمیق و تنها با برداشتی ناقص، چندتکه و تجربی و گاه با چاشنی لجبازی و تقابل ارزش ها و هنجارهای فرهنگی جامعه خود را وانهاده و ارزش ها و هنجارهای برگرفته از لیبرالیسم بزک شده در دستگاه شناختی و رسانه ای دشمنان کشور و نظام جمهوری اسلامی را پذیرا گشته اند، هیچ گاه به فلسفه پنهان در موضوع بدن و ترکیبات آن مثل نمایش اندام و جلوه گری با تنانگی و عریان شدن توجه چندانی ندارند اما به تصور و برداشت خود آن را کنشی برای پیشبرد آزادی و دموکراسی می پندارند.

خراسان: هادی محمدی در یادداشتی با عنوان «اهمیت راهبردی حفظ زیرساخت های هسته ای» نوشت: در هفته های اخیر تقریبا روزی نیست که رسانه های غربی سخن از گفت وگوهای هسته ای و مذاکرات مقدماتی بین ایران و طرف های غربی از جمله آمریکا به میان نیاورند و بیش از هر چیز روی توافق موقت تاکید می کنند. ادعاهایی که هنوز از سوی هیچ مقامی در کشورمان تایید نشده است.در همین فضا رهبر معظم انقلاب اسلامی روز گذشته در دیدار دانشمندان، متخصصان، کارشناسان و مسئولان صنعت هسته ای کشور با بیان این که ممکن است در یک زمینه هایی بخواهید توافق کنید، توافق عیبی ندارد تاکید کردند: اما زیرساخت های هسته ای دسـت نخورد و صنعت هسته ای را از مولفه های اساسی قدرت و اعتبار ایران دانستند.

قدس: میراحمدرضا مشرف در مطلبی با عنوان «انفجارهای بدخشان نماد شیوه حکمرانی طالبان» چنین نوشت: وقـوع دو انفجار و عـمـلـیـات انـتـحـاری پـیـاپـی در اسـتـان بدخشان افغانستان و کشته و زخمی شدن تعدادی از فرماندهان ارشد طالبان که برخی از آن هـا اعضای پیشین حزب جمعیت اسـلامـی و نـیـروهـای جـهـادی افغانستان بودند، این روزها به شدت در کانون توجه قرار گرفته است. در این راستا و در یک برایند کلی از مجموعه نظرات و دیدگاه های متنوع و متفاوت ارائـه شده است.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه