کشف میدان لیتیوم در ایران؛ نگرانی تازه آمریکا و صهیونیستها
اگر برنامههای هستهای و موشکی ایران باعث نگرانی رژیم صهیونیستی و غرب شده است، اعلام خبر کشف میدان 8.6 میلیون تنی لیتیوم که دومین میدان بزرگ لیتیوم جهان بهشمار میرود باعث خواهد شد ایران در آینده به بازیگر اصلی صنایع رایج و مهم جهان تبدیل شود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ راهبرد معاصر نوشت: بنیامین نتانیاهو و اسرائیلیها در حالتی از سرگردانی و اضطراب به سر میبرند و طرفی که خواب را از چشم شهرکنشینان ربوده و درحالی از بیم و امید قرار داده، ایران است. نگرانی آنها بهویژه در سالهای اخیر افزایش یافته و درمانی برایش یافت نمیشود.
ما اکنون از پیشرفت بزرگ ایران که در زمینه تولید موشکهای فراصوت ساخت داخل همچون فتاح و خیبر یا صنعت هستهای ای که این کشور را در باشگاه کشورهای دارای توان هستهای قرار داده است، سخن نمیگوییم؛ همان توانی که طبق ادعاهای اسرائیل، میتواند در کمتر از چند هفته به ساخت کلاهک هستهای بینجامد.
از کشف سلاح راهبردی جدیدی به نام لیتیوم سخن میگوییم که شاید باعث شود ایران به مهمترین قدرت اقتصادی و مالی در منطقه خاورمیانه بدل شود. اگر برنامههای هستهای و موشکی ایران باعث نگرانی اسرائیل و غربیها شده است، اعلام خبر کشف میدان 8.6 میلیون تنی لیتیوم که دومین میدان بزرگ لیتیوم جهان بهشمار میرود باعث خواهد شد ایران در آینده به بازیگر اصلی صنایع رایج و مهم جهان تبدیل شود؛ زیرا این ماده در ساخت خودروهای برقی، باطری، قطعات رایانه، تلفن همراه و پنلهای خورشیدی به شدت پرکاربرد است.
توضیح بیشتر اینکه اگر اتحادیه اروپا و سایر مناطق جهان بخواهند از سال ۲۰۳۵ تولید خودروهایی را متوقف کنند که با سوخت کار میکند و خودروهای برقی و دارای انرژیهای پاک را جایگزین کنند، همه از خاورمیانه و شمال و جنوب دنیا باید رضایت ایران را جلب کنند تا بتوانند این ماده اساسی را که در این صنایع کاربرد دارد، به دست آورند.
بعید نیست ایران در آینده همچون سازمان اوپک در حوزه نفت،«سازمان کشورهای تولید کننده لیتیوم» تشکیل دهد تا کنترل تولید، قیمت این محصول و حفظ و حمایت از منافع مشترک کشورهای عضو را در دست داشته باشد؛ به ویژه اینکه در ماههای اخیر قیمت این ماده همزمان با افزایش تولید خودروهای برقی، گوشیهای هوشمند و دستگاههای الکترونیکی در بازارهای جهانی به شدت بالا رفته است.
کشف بزرگ ماده لیتیوم، معادن و ذخایر عظیم آن در ایران علاوه بر تولید نفت آن که نزدیک به 3 میلیون بشکه در روز است و رتبه سوم جهان را به عنوان تولید کننده گاز 256.7 میلیارد متر مکعبی در اختیار دارد؛ آن را نه بهعنوان یکی از ثروتمندترین کشورها، بلکه اغراق نیست بگوییم جزو ثروتمندترین کشورهای شرق، خاورمیانه و شاید جهان در دهه های آینده و نیز تأثیرگذارترین کشورها قرار خواهد داد.
آمریکا عقبنشینی کرد
آمریکا که ایران را در صدر فهرست دشمنان قرار داده بود و به کار خود ادامه می داد، به سرعت در حال عقبنشینی و در تلاش است در سریعترین زمان ممکن سیاستهایش را تغییر دهد، اشتباهاتش را جبران کند و شروط ایران را برای لغو تحریمها و رفع محاصره بپذیرد. چه بسا، اخباری که اسرائیلی ها چند روز اخیر درباره مذاکرات سازنده غیرمستقیم که مخفیانه در دوحه و مسقط انجام میشود و امکان دارد به «توافق موقت» منجر شود، مُهر تأییدی بر این موضوع باشد.
علاوه بر این، محدود شدن روند غنیسازی اورانیوم، آزادی برخی اسیران آمریکایی در ازای آزادسازی 20 میلیارد دلار اموال بلوکه شده ایران در کره جنوبی و عراق به عنوان نخستین گامهای نزدیکی هرگونه توافقی میان ایران و آمریکا ارزیابی میشود.
اغراق نیست اگر بگوییم پس از پیشرفت بزرگ ایران در صنایع نظامی، تولید موشک و ساخت پهپاد، توافق هستهای در اولویت آمریکا قرار ندارد. موازنه قوا در منطقه به نفع متحدان روسیه تغییر کرده و ایران به سرعت در حال تبدیل شدن به قدرت مهم سیاسی، اقتصادی و نظامی است.
کشف ماده معدنی لیتیوم جایگاه ایران را در جهانی ارتقا خواهد داد و روابطش را با روسیه و چین و سازمان بریکس تقویت خواهد کرد. بریکس از هماکنون بهعنوان جایگزینی برای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و ساختار مالی جهانی قدیمی آمریکا و پایان دادن به هژمونی دلار ارزیابی میشود.
ارسال دیدگاه