العربی الجدید:
عزم دولت رئیسی برای استفاده از فرصتهای جدید در آفریقا
یک رسانه عرب زبان درباره سفر اخیر رئیس جمهور ایران به 3 کشور آفریقایی گفت که تهران پس از 11 سال با عزم ابراهیم رئیسی به دنبال حل مشکلات ساختاری در روابط تجاری با قاره آفریقاست.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ پایگاه خبری العربی الجدید نزدیک به قطر نوشت: اقتصاد محور اهداف تور آفریقایی اخیر ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران بود تا فرصتهای جدیدی برای تجارت و پیشرفت روابط اقتصادی ایران و آفریقا را که دههها خارج از محاسبات ایران باقی مانده بود، جستوجو کند.
این رسانه افزود: در مقطع کنونی رئیسی با هدف غلبه بر تحریمهای آمریکا که اساسا تجارت ایران را هدف گرفته میخواهد وضعیت حجم تجارت پایین کشورش با آفریقا را اصلاح کرده و چشم اندازهای اقتصادی با کشورهای این قاره ایجاد کند.
نویسنده با اشاره به اظهارات رئیس جمهور ایران در آغاز و پایان سفر دورهای خود به آفریقا گفت که رئیسی آفریقا را سرزمین فرصتها خوانده و بر ضرورت تبادل ظرفیتها بین ایران و آفریقا به دلیل ثروت فراوان، منابع عظیم طبیعی و معدنی و استعدادها در این قاره تاکید کرد.
بنا بر این گزارش، رئیسی همچنین بر لزوم توسعه روابط اقتصادی تاکید کرد و با بیان اینکه در حوزه کشاورزی و فناوری فرصتهای خوبی برای همکاری با آفریقا وجود دارد گفت که سهم ایران از تجارت بین المللی با آفریقا ناچیز است و یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار از ۱۲۰۰ میلیارد دلاری حجم تجارت آفریقا را تشکیل میدهد، اما این میزان میتواند به راحتی تا ۱۰ برابر افزایش یابد.
روح الله لطیفی، قائم مقام باشگاه تجار ایران و آفریقا در گفتوگو با العربی الجدید با اشاره به عزم ایران برای توسعه همه جانبه روابط با آفریقا گفت: این سفر پس از ۱۱ سال ارتباط محدود، بیانگر اهمیتی است که قاره آفریقا در سیاست خارجی ایران برای حضور در بازارهای جدید کسب میکند.
لطیفی با بیان اینکه این سفر با توجه به رشد ۱۰۰ درصدی صادرات ایران به قاره آفریقا در دو سال گذشته پس از تشکیل دولت سیزدهم انجام شده است، تاکید کرد: سفر رئیس جمهور ایران به این سه کشور میتواند زمینه را برای حل مشکلات ساختاری در روابط تجاری با قاره آفریقا به منظور توسعه آن فراهم کند.
سخنگوی سابق گمرک ایران در خصوص موانع توسعه تجارت به موانع حمل و نقل به آفریقا و نقل و انتقالات نقدی و مالی اشاره کرد و از دولت ایران خواست برای کاهش خطرات تجارت با آفریقا به دنبال راهکارهایی باشد و زیرساختهای لازم برای معرفی بازارهای هدف، سنجش نیازهای خود و کالاهای ایرانی ایجاد کند.
وی همچنین بر لزوم افزایش مزایای تولیدات ایرانی و کاهش تعرفه ورود کالاهای ایرانی به بازارهای آفریقا از طریق انعقاد قراردادهای تجارت ترجیحی تاکید کرد.
لطفی در خصوص حجم مبادلات تجاری ایران با سه کشور کنیا، اوگاندا و زیمبابوه که رئیس جمهور ایران در سفر آفریقایی خود به آنجا رفت، میگوید: سال گذشته حجم مبادلات تجاری ایران با این کشورها حدود ۷۴ میلیون دلار بود که صادرات ایران ۵۴ میلیون و ۶۶۷ هزار دلار و واردات کالا از آن کشورها به ارزش ۱۹ میلیون و ۱۱۴ هزار دلار بوده است.
به گفته لطیفی، کنیا در صدر واردات کالا از ایران در میان سه کشور قرار دارد و ارزش کالاهای صادراتی ایران به کنیا ۵۳.۲ میلیون دلار و مبادلات تجاری با اوگاندا ۱.۲ میلیون دلار و با زیمبابوه ۲۳۶ هزار دلار بوده است.
این فعال اقتصادی ایرانی به العربی الجدید توضیح داد که در حال حاضر آسفالت به ارزش ۴۱ میلیون دلار ۷۵ درصد صادرات ایران به سه کشور را تشکیل میدهد و پس از آن روغن های صنعتی با ۳.۷ میلیون دلار و سپس فرآورده های نفتی به ارزش ۲.۳ میلیون دلار و سایر کالاها قرار دارند.
لطیفی در خصوص کالاهای وارداتی از سه کشور آفریقایی به ایران میگوید: کنیا در سال گذشته ۱۷.۳ میلیون دلار، زیمبابوه با ۱.۴ میلیون دلار و اوگاندا با یک میلیون دلارصادرات به ایران داشتهاند و به ترتیب چای ۸۴ درصد کالاهای وارداتی به ارزش ۱۶ میلیون دلار و سپس تنباکو به ارزش یک میلیون دلار و قهوه ۸۸۶ هزار دلار را اختصاص دادند.
العربی الجدید افزود: رسانهها و محافل رسمی و نیمه رسمی ایران و محافل نزدیک به دولت رئیسی، با اهتمام فراوان به سفر رئیسی به قاره آفریقا نگاه میکنند و آن را در چارچوب استراتژی دولت وی برای باز کردن افقهای دیپلماتیک و اقتصادی برای ایران در مواجهه با فشارها و تحریم های آمریکا و خنثی کردن اثرات آن میدانند.
در پایان این گزارش آمده است که رئیس جمهور ایران ماه گذشته میلادی نیز در سفر به سه کشور آمریکای لاتین شامل ونزوئلا، کوبا و نیکاراگوئه توافقنامههای تجاری با آنها به امضا رساند و بر ضرورت مقابله مشترک با تحریمهای آمریکایی بر این کشورها تاکید کرد.
ارسال دیدگاه