قول دبیر کل کمیته برای پرداخت بودجه به فدراسیون؛
گلایه جدی سرمربی و کشتیگیران تیم ملی از عدم پرداخت پاداشها/ دبیر: بازیهای آسیایی برای ما مهم نیست
بازدید اعضای هیأت اجرایی و دبیر کل کمیته ملی المپیک از اردوی تیم ملی کشتی آزاد در کمپ تیمهای ملی، حاشیههایی را نیز به همراه داشت.
به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ صبح امروز سیدمناف هاشمی دبیر کل به همراه برخی از اعضای هیأت اجرایی کمیته ملی المپیک پس از بازدید از فدراسیون قایقرانی، به کمپ تیمهای ملی کشتی رفته و در محل تمرین آزادکاران کشتی کشورمان حضور پیدا کردند که این دیدار، اعتراض اهالی کشتی به شرایط این رشته حواشی جالبی را به همراه داشت.
حضور با تأخیر رئیس فدراسیون کشتی در کمپ و کنایه به یزدانی
علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی که به تازگی پایش را عمل جراحی کرده، امروز با اندکی تأخیر نسبت به اعضای هیأت اجرایی کمیته ملی المپیک در محل تمرین و بازدید حضور یافت. وی که با ویلچر به سالن بدنسازی فدراسیون آمده بود، خطاب به حسن یزدانی با کنایه پرسید: خواب بودی؟! که این اتفاق موجب خنده حضار شد. یزدانی در پاسخ به درخواست خبرنگاران برای مصاحبه گفت: خیر مقدم عرض میکنم خدمت شما که امروز تشریف آوردید. بچهها همه حرفهای لازم را گفتند، من حرفی برای گفتن ندارم و انشالله بعد از بازیهای آسیایی صحبت میکنم. هر چه که بود عزیزان توضیح دادند و من هیچ صحبتی ندارم. در ادامه دبیر با کنایه خطاب به گودرزی گفت: نفهمیدیم دوست مایی یا دشمن ما که هر بار یک چیز درباره ما میگویی!
دبیر: برای کشتیگیران بازیهای آسیایی مهم نیست
رئیس فدراسیون کشتی در حاشیه این بازدید اظهار داشت: مسابقات جهانی و کسب سهمیه المپیک را در پیش داریم و بعد از آن بازیهای آسیایی. حالا بحث این است که تیم مستقیم به چین برود یا برگردد چون ۲ مسابقه بسیار سنگین در پیش دارند. کشتی بازی نیست؛ من خودم همین طور آسیب دیدم. حالابچهها تدابیری میاندیشند و کمیته هم کمک کند. تیم فرنگی ما هم الان شیراز در حال تمرین است. یزدانی، قاسمپور و ... کاری داشته باشند من اجازه نمیدهم کشتیگیری بیرون برود. بودجه را هم اگر افزایش دهید، شاخصها را تغییر داده و سقف آن را بالا ببرید از شما تشکر میکنم.
وی در ادامه بیان داشت: ورزشکاری که دوران حرفهای خود را دارد حتی نباید درس بخواند؛ این را جدی میگویم چون درس تمرکز را بر هم میزند. من هم درس میخواندم، هم بیزینس میکردم و هم کشتی میگرفتم که از کتف من بیرون زد. حالا بچهها تمرین میکنند بخواهند از فرماندار، استاندار و ... چیزی بگیرند نمیشود. من هم نمیگذارم که بروند. حالا اگر ما حمایت نکنیم کاری نکردهایم. همه ما با هم یک نظام هستیم، نه فقط کشتی بلکه همه رشتهها.
دبیر درباره تبعیض بین فوتبالیستها و کشتیگیران عنوان داشت: هیچ موقع نمیگویم چرا به کسی دادید میگویم حق هر کسی را بدهید. اینکه آیا حق یزدانی، کامران، عموزاد و گراییهاست، حرف من این است وگرنه نوش جانشان. آنها هم برای مملکت زحمت میکشند. من در هیات دولت گفتم و آقای رئیسی در جلسه گفته بود که باید ورزشهای دیگر را ببینند. اینکه به فوتبالیستها حواله دادند دستشان درد نکند، حقشان بود اما همه رشتهها را ببینند. عدالت یعنی اینکه یکی ۴۵ هزار تومان بگیرد، یکی ماهی یک میلیون و یکی ماهی ۱۰ میلیون بگیرد، یکی هم هیچی. عدالت این نیست به همه ۴۵ هزار تومان بدهیم.
وی در پایان گفت: تیم دوم و سوم ما نسبت به تیم اول فرقی ندارد و کشتی روز به روز بالاتر میرود اما توافقی که با کمیته داشتیم تیم اول با چند تغییر را اعزام میکنیم چون بچهها وزن کم میکنند شاید یکی دو تا تعییر داشته باشیم. برای کشتیگیران بازیهای آسیایی مهم نیست اما برای کشور مهم است. ما زیرمجموعه کمیته و وزارت هستیم و باید کمک کنیم.
هاشمی: در بازیهای المپیک و آسیایی بین ورزشکاران تبعیض نمیگذاریم
سیدمناف هاشمی، دبیر کل کمیته نیز در ادامه عنوان داشت: تلاشهایی که علیرضا دبیر در طول چهار سال گذشته داشته قابل تقدیر است و بر کسی پوشیده نیست. افتخاراتی که ورزشکاران به دست آوردهاند را رئیس فدراسیون و کادر فنی هم شریک هستند و کمترین شراکت را ما داریم. نکاتی که دوستان مطرح کردند در واقع درد دل همه ما است. اعضای هیات اجرایی هم همین دغدغهها را دارند. مشکلات و مسائل در کشور ما آنقدر زیاد است که نمیتوان در ۱۰ ماه گذشته که هیات اجرایی مستقر شد، حل شود. تمام بحثهای شما از جمله بحث خودرو منتقل میشود و ما هم از این مسئله گلایه داریم. ما میتوانیم این قول را بدهیم که در بازیهای المپیک و بازیهای آسیایی هیچ تبعیضی ایجاد نمیشود و این شامل هم ورزشکار و هم سرمربی میشود.
او ادامه داد: چیزی که از دست ما برآمده است پرداختهای بهتر و بیشتر نسبت به دوره گذشته بوده است. در پنج ماه گذشته ۶۵ درصد از بودجه برخی فدراسیونها را پرداخت کردیم و تا دو ماه آینده آن را به ۱۰۰ درصد میرسانیم. ۲۴ میلیارد تومان من به نمایندگی از رییس کمیته ملی المپیک و هیئت اجرایی متعهد هستم که پرداخت کنم. شک ندارم وزارت ورزش هم پرداختیهای خود را انجام میدهد البته همه این مبالغ در مقایسه با رقبای ما ناچیز است. آنچه از دست هیئت اجرایی بر میآمد افزایش پاداش پای سکو بود و همچنین مربی را هم لحاظ کردیم. در مورد بدهی وزارت ورزش و دولت برای پرداخت پاداشهای سالهای گذشته حتما بلافاصله که رفتیم پیگیری و مکاتبه میکنیم. آقای کیومرث هاشمی به آقای خسروی وفا قول داد که بازدید مشترکی از اردوهای تیمهای ملی داشته باشند و خوب است که این صحبتها را از زبان شما هم بشنوند. وظیفه وزارت ورزش است که پیگیری کند.
هاشمی از اهدای پاداش ویژه به طلایی های بازی های آسیایی و مدال آوران المپیک پاریس خبر داد و گفت: من میخواهم دو نکته را بگویم. اول اینکه تلاش میکنیم علاوه بر کمکهای ریالی برای کسانی که در بازیهای المپیک مدال طلا نقره و برنز کسب کنند، توجه ویژه ای در حوزه پاداشهای غیرنقدی داشته باشیم و البته این بستگی به این دارد که چقدر زورمان برسد. تفاهمنامههای خوبی را با وزارت شهرسازی و شهرداری تهران منعقد میکنیم تا در حوزه ملک و مسکن اتفاقات خوبی رخ دهد و این شامل هر عزیزی است که از هر رشتهای در بازیهای المپیک بتواند مدال طلا، نقره و برنز بگیرد. در مورد مدال طلا من این را قول میدهم که پیگیر میشویم تا تصمیمات خوبی گرفته شود. رییس کمیسیون اقتصادی ما اسپانسرهای خوبی را دارد پیدا میکند تا طلاییهای بازیهای آسیایی و مدال آوران بازیهای المپیک را به صورت ویژه از محل اسپانسری تجلیل کنیم. شک نکنم آقای دبیر که ارتباطات خوبی با دولت و مجلس دارد و تمام زوایای بخش خصوصی را میشناسد کمکهای او به ورزشکاران، بیشتر از کمکهای ما خواهد بود. موضوعاتی که دست ما است را حتما پیگیری میکنیم.
هاشمی در ادامه بیان کرد: اما باید تلاش کنیم مقدوراتمان را بالا بیاوریم. بودجه ۲۳۹ میلیارد تومانی سال قبل خود را امسال به ۸۲۰ میلیارد تومان تبدیل کردیم. همت کنیم سال آینده دو هزار میلیارد تومان میشود. میدانم به جای اینکه ۲۴ میلیارد تومان باید ۵۰، ۱۰۰ میلیارد تومان به کشتی بدهم اما ۵۴ فدراسیون داریم و به یکی از فدراسیونهایمان فقط ۳۰۰ میلیون تومان میدهیم. او هم توقع دارد و شاید مدال نگیرد اما به هر حال جامعه بزرگی پشت خود دارد. این محدودیتهای ماست اما تلاش میکنیم برطرف شوند. در حوزه های دیگر توجه کنیم و اگر کوتاهی داشتیم در این قسمت که کم بازدید کردهایم، خیالمان راحت است که کادر فنی، مربیان و رییس فدراسیون کار همه ما را انجام میدهند. توقع شما به جاست حتما مجدد وزیر و آقای خسروی وفا را میآوریم که دست و بالشان بازتر از هیات اجرایی است. حتما اختیارات آقای وزیر، نمایندگان و بزرگان دولت و آقای رئیس جمهور بیشتر از ماست امیدوارم آنها هم توجه کنند.
درستکار: همیشه لحظات آخر یاد کشتی میافتید
پژمان درستکار، سرمربی تیم ملی کشتی آزاد کشورمان در حاشیه این بازدید اظهار داشت: ۲۵ خرداد اردوی تیم ملی کشتی شروع شد و ما یک ماه قبل از آن خدمت آقای بیرانوند، رئیس مرکز نظارت بر تیمهای ملی رسیدیم و گلایههای بچههای کشتی را مطرح کردیم. بچههای ما واقعا گلایه دارند چرا که یک سال بسیار سخت را پیش رو داریم که در تاریخ کشتی بیسابقه است. ما مسابقات قهرمانی جهان را داریم که سهمیه المپیک توزیع میشود و بسیار مهم است. پس از آن بازیهای آسیایی را داریم که برای دستگاه ورزش از اهمیت بالایی برخوردار است. جامعه کشتی این تلاش را دارد که پرچم ایران برافراشته شود.
وی در ادامه بیان داشت: من به واسطه دو حضور در بازیهای آسیایی و یک حضور در المپیک این را میگویم که در گذشته که امکانات به اندازه الان هم نبود، شرایط خیلی بهتر بود. من میدانم که وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک دو نهاد جداگانه هستند اما ملی پوشان کشتی ۲ سال است جوایز خود را دریافت نکردهاند. برای بازیهای آسیایی شما (مناف هاشمی) برای اولین بار قدم رنجه فرمودید و به اردوی کشتی آمدید اما این درد کشتی است که همیشه لحظات آخر مسئولان به یاد کشتی میافتند. تقاضا دارم که با جدیت در کنار کشتی باشید و کشتی از تمام وجود خود برای بالا رفتن پرچم ایران مایه میگذارد.
درستکار در پایان گفت: بچههای ما بیشترین تلاش را میکنند تا دل مردم را شاد کنند. اردوهایمان از ۲۵ خرداد شروع شده و سه اردوی دیگر تا قهرمانی جهان داریم. خوشبختانه بچهها روز به روز بهتر میشوند. مساله بسیار مهم برای ما این است که بچههایمان بعد از مسابقات قهرمانی جهان برای بازیهای آسیایی ریکاوری داشته باشند چون شاید شاکله اصلی تیم ما در بازیهای آسیایی اگر بخواهیم موفق باشیم همین بچههایی هستند که قرار است در بلگراد کشتی بگیرند. از شما و دوستان تقاضا میکنم که خیلی خوب کنار این بچهها باشید تا مرهمی بر دلشان باشید.
گلیج: از سال ۲۰۲۱ هنوز جوایزمان را نگرفتهایم
مجتبی گلیج، نفر سوم کشتی آزاد قهرمانی جهان نیز عنوان داشت: موضوعی که خیلی بچهها پیگیر هستند و اکثرا دغدغه دارند، بحث جوایز است. آقا پژمان هم گفتند. ما از سال ۲۰۲۱ هنوز جوایزمان را نگرفتهایم. حواله خودرویی که به فوتبالیستها داده و به بقیه ورزشکاران ندادهاند، سرو صدا ایجاد کرده و باعث شده جو بدی در ورزش ما حاکم شود. حداقل انتظاری که بچهها دارند این است که حواله خودرو به کشتیگیران و بقیه ورزشکاران هم بدهند. ما نمیگوییم حق فوتبالیستها نیست، آنها هم زحمت میکشند اما اینکه تفاوت و تبعیض قائل میشوند به نظرم بد است.
ملیپوش کشتی آزاد ایران در پایان گفت: از شما تقاضا داریم به کشتی خیلی بیشتر توجه کنید چون مدالآور است و سالهاست در المپیک، بازیهای آسیایی و مسابقات جهانی یک تنه حرف اول را در ورزش کشور میزند. از شما تقاضا داریم نگاه ویژهتری داشته باشید.
ارسال دیدگاه