روزنامههای امروز در سرمقالههای خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله دامهای پیش رو، رمزگشایی از ریشههای صفآرایی دشمن، عبرتهای کودتای 28 مرداد برای روزگار ما به چشم میخورد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله دامهای پیش رو، رمزگشایی از ریشههای صفآرایی دشمن، عبرتهای کودتای 28 مرداد برای روزگار ما به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «دام های پیش رو» نوشت: زورآزمایی اصلی در جهان، زورآزمایی عبادالرحمن و شیطان رجیم است. سرنوشت این زورآزمایی را خداوند متعال در قرآن کریم ترسیم فرموده اســت؛ مؤمن صعود می کند و نیرنگ شیطان تباه می شود. آیات 4 تا 10 سوره مبارکه فاطر با وضوح تمام این دو افق را ترسیم کرده است. اما این البته به شرط یا شروطی وابسته است. خداوند در آیه پنجم این سوره با کوتاه ترین عبارت که از اعجاز قرآن کریم اســت، این شروط را هم بیان فرموده است مبادا زندگی دنیا شما را فریب دهد و غرور شما را بگیرد. قرآن کریم در آیات متعدد از جمله آیاتی که اشاره شد هم صحنه زورآزمایی را در دو جبهه ترسیم کرده و هم عاقبت این زورآزمایی را بیان نموده و هم شروط تحقق وعده خود در پیروزی عبادالرحمن بر شیطان رجیم را نشان داده است. خداوند در ابتدای آیات مورد اشاره می فرماید این صحنه جدال از اول بوده و آن نتیجه هم همیشه بر آن مترتب بوده و آن شروط هم همیشه بر موفقیت جبهه حق حاکم بوده است.
جوان: محمدجواد اخوان در سرمقاله ای با عنوان «رمزگشایی از ریشه های صف آرایی دشمن» چنین نوشت: همان ماه های اول پیروزی انقلاب اسلامی بود که حضرت امام در ضمن یکی از بیاناتشان، خاطره ای عبرت آموز مربوط به دوره حضور استعمارگران در عراق را تعریف کردند که شنیدنی است. ایشان از اولین مواجهه فرمانده انگلیسی اشغالگر عراق با اذان مسلمین می گویند که فرمانده با تعجب می بیند فردی در بالای مأذنه کلماتی عربی را فریاد می زند. با تحیر از مترجمانش می پرسد او چه می گوید، در پاسخ می گویند این اذان است و برای فراخوانی نماز کاربرد دارد. فرمانده انگلیسی می پرسد آیا این کلمات برای امپراتوری بریتانیا خطری هم دارد و آن ها جواب می دهند که نه، و او با خیال آسوده می گوید پس هرقدر می خواهند اذان بگویند. واقعیت هم این است که اسلام هرچند در ماهیت حقیقی خود با سلطه و استعمار در تعارض بود، اما به دلیل فاصله گیری عمیق میان مسلمانان و اسلام عملا به آیینی بی خطر برای استعمارگران و اشغالگران تبدیل شده بود و تازه در 1357 هجری شمسی بود که مستکبران معنای واقعی اسلام سیاسی را درک کردند. بنابراین اگر اسلام -که به فرموده قرآن دین کامل و نعمت تام است- هم درست فهم و بدان عمل نشود، دشمنان خدا هم نمی توان آن را اسام خواند؛ آن را جدی نمی گیرند و تقریبا چنانکه مولوی تمثیل می کند شیر بی یال و اشکم که دید/ این چنین شیری خدا هم نافرید. بر این اساس است که رهبر معظم انقاب اسامی در دیدار اخیر فرماندهان و مسئولان سپاه، حاکمیت سیاسی اسلام را موجب احساس خطر و صف آرایی دشمنان علیه آن دانستند.
خراسان: جواد نوائیان رودسری در یادداشتی با عنوان «عبرت های کودتای 28 مرداد برای روزگار ما» این گونه نوشت: تاریخ را باید گنجینه عبرت ها بدانیم؛ عبرت هایی که می تواند در طراحی و ترسیم مسیرها و راهبردهای جدید، نقشی کلیدی و محوری داشته باشد؛ به قول مرحوم ملک الشعرای بهار، گذشته، پایه و بنیان حال و آینده است. سرمایه عبرت های تاریخی، گاه محصول هزینه های سنگین و غیرقابل جبرانی است که پدران ما، ناخواسته آن را پرداخته اند تا نسل های آینده را از ابتال به چالش ها و ضررهای مشابه، مصون نگه دارند. ۷۰ سال پیش در چنین روزی، بالاخره تلاش های چند ساله و جنگ ترکیبی استعمار کهنه و نو علیه نهضت ملی شدن صنعت نفت، ی و بازگشت عصر دیکتاتوری را فراهم اسباب سقوط دولت مل کرد؛ عصری که مهم ترین شاخص آن، تسلط دوباره غرب و به خصوص آمریکا و انگلیس، بر منابع و ثروت های ملی ایرانیان بود. کودتای 28 مرداد سال ،۱332 در شرایطی به حیات نهضت و دستاوردهای آن پایان داد که اوضاع سیاسی داخل کشور، در پی تشنج ها و درگیری های متعدد، سخت آشفته و ابر بدبینی و سوءظن بر سر کشور سایه انداخته بود؛ دیگر از همراهی و هم سویی جامعه در رویدادهایی مانند قیام 3۰ تیر، نشانی دیده نمی شد و ساختار سیاسی کشور، از فقدان همبستگی رنج می برد.
قدس: هدایت جاوید در مطلبی با عنوان «راهبرد غرب در قبال اوکراین تغییر می کند؟» نوشت: از قدیم الایام گفته اند: هر کسی را بهر کاری ساختند. ضرب المثل، ما را به این نکته رهنمون می کند که هر فـردی باید متناسب با مهارت و دانشی که دارد در حوزه ای به کار گماشته شود درغیر این صورت قرار گرفتن شخص در جایگاهی که نسبت به آن شناخت و شایستگی لازم مضر است، به ویژه اگر مربوط به حوزه را ندارد، قطعا عمومی باشد، با تصمیمات اشتباه مردم را درگیر کرده و تر و خشک را با هم خواهد سوزاند. این واقعیت، قصه پر غصه این روزهـای اوکراین است؛ کشوری زیبا در شرق اروپا که ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور کنونی و آرتیست دیروزی آن را به ویرانه ای تبدیل کرده است. او به پشتوانه وعده های دروغین آمریکا و اروپا کشورش را به مرداب درگیری و تنشی با روسیه، کشور همسایه کشاند که حال در نتیجه آن نه تنها بخشی از خاکش را از دست رفته می بیند، بلکه کمترین وعده های غرب و از جمله پیوستن این کشور به بلوک نظامی ناتو هم بی پاسخ مانده و روی هواست. حال نیز برخی شواهد از احتمال تغییر راهبرد غرب در قبال جنگ اوکراین با پشت کردن به کی یف و سازش با مسکو حکایت دارد.
عصر ایرانیان: علی اکبر علیزاده در سرمقاله ای با عنوان «تعمیق روابط سیاسی بین کشورها در گرو تعاملات تجاری» چنین نوشت: سفر وزیر امور خارجه کشورمان به آفریقای جنوبی از اهمیت بالایی برخورداری است، متاسفانه سیاست خارجی کشورمان در سالیان قبل معطوف به ارتباط با چند کشور غربی شده بود و این امر موجب عقب افتادن ایران در ارتباط و تعامل با دیگر کشورها از جمله کشورهای حوزه آفریقا شد. مطابق نظر کارشناسان سهم ایران در اقتصاد آسیا، آمریکای جنوبی و آفریقا طی چند مدت گذشته افزایش داشته و این نشان دهنده دیپلماسی پویا و فعال است. آفریقای جنوبی در حوزه معادن، کشاورزی و غیره دارای منابع غنی بوده و مستعد سرمایه گذاری های سودآور است، در این میان می توان گفت که تقویت و افزایش مناسبات اقتصادی میان ایران و آفریقای جنوبی سبب افزایش سطح روابط در حوزه های سیاسی، بین المللی، فرهنگی، اجتماعی و غیره می شود و این امر سبب تحقق منافع مشترک خواهد شد.
ارسال دیدگاه