اخبار داغ

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله اربعین؛ تامین منافع ملی در سایه معنویت، 4 مسیر برای رساندن پیشرفت‌ها به سفره مردم، طالبان با هزار گریم باز هم طالبان است به چشم می‌خورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله اربعین؛ تامین منافع ملی در سایه معنویت، 4 مسیر برای رساندن پیشرفت‌ها به سفره مردم، طالبان با هزار گریم باز هم طالبان است به چشم می‌خورد.

قدس: در یادداشتی با عنوان «اربعین؛ تامین منافع ملی در سایه معنویت» نوشت: اربعیـــن بزرگ تریـــن اجتمـــاع مســـالمت آمیز و همچنیـــن بزرگ تریــن تجمــع مذهبــی مردمــی در سراســر جهــان اســت؛ پدیــده ای معنــوی و پرجاذبــه کــه بـــه اعتقـــاد برخـــی بـــا منافـــع ملـــی مـــا تعـــارض دارد. امــا ایــن بــار می خواهیــم از منظــر منافــع ملـــی بـــه ایـــن اربعیـــن بنگریـــم. رویکـــردی کـــه روایــت کارکردگرایانــه را مــورد توجــه خــود قــرار می دهـــد. هرچنـــد تقلیـــل اربعیـــن بـــه رویکـــرد کارکــردی اجحــاف در حــق آن اســت، امــا نــگاه منفعت محـــور نیـــز خالـــی از لطـــف نیســـت. تقویـــت ژئوکالچـــر شـــیعه: در نـــگاه فراملـــی اربعیـــن موجـــب تقویـــت ژئوکالچـــر شـــیعه می شــود. حضــور ایرانیــان در کنــار شــیعیان در کشـور عـراق می توانـد بـه تقویـت جنـاح شـیعی در منطقـه منجـر شـود و بـه بـاز تولیـد گفتمـان هویتـــی تشـــیع بینجامـــد. تقویـــت سیاســـت همســایگی: منافــع ملــی کشــورها بــا سیاســت تنش زدایـــی حاصـــل می شـــود. اربعیـــن خـــود عامـل تنش زدایـی در منطقه اسـت، کشـورهای منطقــه در موعــد اربعیــن بــه ایــران می آینــد تــا از مـــرز کشـــورمان بـــه عـــراق ســـفر کننـــد و ایـــن مســـئله ضمـــن ارزآوری به راحتـــی موجـــب تقویــت سیاســت همســایگی مــا خواهــد شــد.

خراسان: مهدی حسن زاده در یادداشتی با عنوان «4 مسیر برای رساندن پیشرفت ها به سفره مردم» چنین نوشت: بیانات روز چهارشنبه رهبر انقلاب در دیـدار اعضای هیئت دولت ضمن اشـاره به توفیقات و پیشرفت های اقتصادی 2 سال نخست فعالیت دولت سیزدهم، حاوی نکات مهمی در زمینه مشکلات معیشتی بود. مشکلاتی که سایه پررنگی بر توفیقات اقتصادی دولت سیزدهم انداخته است. اگر به وقایع 12 سال اخیر در حوزه اقتصادی نگاهی بیندازیم، می بینیم که اقتصاد ایران از ابتدای دهه 90 با نسلی جدید از تحریم ها مواجه شد که اثر فوری و عینی بر معیشت مـردم داشــت. در حقیقت تحریم ها علاوه بر تاثیرات کلان بر حوزه افت رشد اقتصادی، به طور مشخص با توجه به وابستگی نسبی ما در زنجیره تامین غذا و دارو به واردات و اثرپذیری فوری نرخ ارز از اقدامات واقعی تحریمی و تصویر رسانه ای پررنگ شده آن، تاثیر کاملا مستقیمی بر معیشت مردم داشت. در حقیقت در دوگانه تاثیرگذاری تحریم ها و ناکارآمدی های داخلی، باید اذعان کرد که تحریم ها با سوار شدن بر نقاط ضعف داخلی و ناکارآمدی های خودمان از جمله وابستگی اقتصاد به نفت، وابستگی در تامین زنجیره غذا به واردات و به تعویق افتادن بسیاری از اصلاحات ساختاری اقتصاد از جمله اصلاحات بودجه ای، تاثیر پررنگی بر اقتصاد ایران و به ویژه معیشت مردم داشت.

جمهوری اسلامی: غلامرضا بنی اسدی در مطلبی با عنوان «طالبان با هزار گریم باز هم طالبان است» این گونه نوشت: دیپلماسی به جای خود محترم، لازم هست حتی با دشمن ترین دشمنان هم با این زبان شناخته شده و کارای بین المللی سخن کنیم. بگوییم و بشنویم و منافعمان را حراست کنیم. اما آنچه میث سوهان بر روح و روان آدم کشیده می شود این است که برخی ها، می خواهند با چند کاسه از کلمات، طهارت بدهند دستانی را که بوی توامان باروت و خون دارند. نمی شود به این راحتی اندیشه هایی را پاکیزه کرد که به تکفیر، خلیق را هیزم آتش می پندارند. نمی شود از تحولات فکری و فرهنگی جماعتی گفت که بهشت را آن سوی عبور از شما می دانند.

ابرار: در مطلبی با عنوان «ازن؛ دومین آینده مظر سلامت» نوشت: رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، عوارض آلاینده ازن بر سلامت را تشریح کرد و گفت: توصیه می شود در روزهایی که غلظت ازن بالاتر از حد مجاز است، افراد ساعات حضورشان در فضای آزاد به خصوص در ساعت ۱۲ تا ۱۶ را کاهش دهند. جعفر جندقی با اشاره به اینکه آلاینده ازن بعد از ذرات معلق، خطرناک ترین آلاینده برای سلامتی انسان به خصوص برای بیماران تنفسی، قلبی و عروقی، سالمندان و کودکان است گفت: ازن آلاینده ثانویه است و این آلاینده در اثر واکنش بین ترکیبات آلی فرار و دی اکسید نیتروژن در حضور نور خورشید تشکیل می شود.

تجارت: هادی سرشناس در سرمقاله ای با عنوان «لزوم تقویت تیم اقتصادی دولت» چنین نوشت: یکی از نقاط ضعف دولت سیزدهم این بود که افرادی با تجربه اندک را در کابینه بکار گفت و لذا عدم برخورداری از تجربه کافی سبب شد تا یک سوم از وزرای او در دو سال اول استیضاح شوند یا استعفا دهند و افرادی که استیضاح یا استعفا داده اند مسئولیت کلیدی ترین و مهمترین وزارتخانه ها را برعهده داشتند و چه بسا اگر از همان ابتدا چینش کابینه به طور تخصصی انجام می پذیرفت شرایط بهتر و مطلوب تری برای دولت رقم می خورد. سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی ستاد اصلی اقتصادی دولت محسوب می شوند اما وقتی رؤسای اینها تغییر می کند از وجود یک ضعف در تیم اقتصادی دولت خبر می دهد که باید این ستاد تقویت شود. از سوی دیگر علی رغم اینکه دو سال است برنامه ششم تمدید شده اما همچنان برنامه هفتم توسعه بلاتکلیف مانده و معلوم نیست چه زمان به مرحله اجرا درمی آید، پس همه این موارد برای سیاست های اقتصادی دولت ضعف به حساب می آیند. انجام پیگیری های لازم برای عضویت ایران در بریکس و شانگهای اقدامات مهمی بودند که در دولت سیزدهم به ثمر رسیدند و هر دو اینها می توانند منافع اقتصادی برای کشور به همراه داشته باشند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه