اخبار داغ

محاسبه سریع تعداد تیرآهن مورد نیاز ساختمان

محاسبه سریع تعداد تیرآهن مورد نیاز ساختمان
ساختمان‌ها اغلب از سازه‌های فلزی به‌ویژه تیرآهن ساخته می‌شوند. انتخاب ابزارها و مواد ساختمانی به عواملی مانند بودجه، اقلیم و زمان تحویل وابسته است. استفاده از سازه‌های فولادی، به ویژه آهن، به‌دلیل سرعت بالا در ساخت و کارایی، رواج دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در ایران، ساختمان‌ها اغلب از سازه‌های فلزی به‌ویژه تیرآهن ساخته می‌شوند. انتخاب ابزارها و مواد ساختمانی به عواملی مانند بودجه، اقلیم و زمان تحویل وابسته است. استفاده از سازه‌های فولادی، به ویژه آهن، به‌دلیل سرعت بالا در ساخت و کارایی، رواج دارد. تخمین دقیق مصرف این مصالح در پروژه ضرورت دارد. اشتباه در محاسبه تعداد تیرآهن مورد نیاز ساختمان می‌تواند هزینه بالایی را برای پروژه به‌همراه داشته باشد.

انواع سایز تیرآهن

سایز تیرآهن در حال حاضر به ترتیب 12، تیرآهن 14، 16، تیرآهن 18 و 20 هستند که براساس اندازه و نیاز پروژه‌ها تولید و به‌کار گرفته می‌شوند. این اندازه‌ها به نوع کاربری و نیازهای سازه‌ها تطابق دارند. بخش‌های اساسی که به استفاده از این محصول آهنی می‌پردازند عبارت‌اند از:

  • ساختمان‌سازی‌
  • پل‌ها
  • سازه‌های صنعتی و فلزی

این تیرها برای انتقال نیروهای خمشی و برشی کاربرد دارند.

هدف اصلی استفاده از این محصول، جلوگیری از فروپاشی سازه‌ها است. انواع کاربردهای تیرآهن 16 و سایر سایزها شامل استفاده به‌عنوان ستون، خرپا و نعل ساختمان، تیر در پوشش سقف یا ساخت پل‌های لانه زنبوری با استفاده از تیرآهن لانه زنبوری است.

با توجه به اندازه و نیازهای هر پروژه، سایز مناسب از این تیرها برای هر کاربرد انتخاب می‌شود. این تیرها با توانایی انتقال بار و تحمل نیروهای مختلف، نقش بسیار مهمی در استحکام و پایداری سازه‌ها ایفا می‌کنند.

کاربرد هر سایز تیرآهن در ساختمان

در رابطه با کاربرد هر سایز از این قطعه و تعداد تیرآهن مورد نیاز ساختمان، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد. البته قبل از آشنایی با این موارد، در نظر داشته باشید که قیمت تیرآهن با توجه به کاربرد و سایز آن تعیین می‌شود. بنابراین، با توجه به این مورد می‌توانید به‌راحتی خرید خود را انجام دهید.

کاربرد سایز 16

سایز 16 با طول 12 متر، تقریبا 190 کیلوگرم وزن دارد و از سایزهای 12 و 14 مقاومت بیشتری دارد. ابتدایی‌ترین استفاده از آن در ساخت ستون‌های اصلی اسکلت فلزی است که بارهای زیاد را تحمل می‌کند. ضمن آنکه برای پوشش سقف و خرپا نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. به‌دلیل وزن بالاتر، قیمت آن نسبت به اندازه‌های 12 و 14 بیشتر است.

کاربرد سایز 18

سایز 18، در میان اندازه‌های معمول، سنگین‌ترین‌ نوع به‌حساب می‌آید. وزن شاخه 12 متری آن تا 226 کیلوگرم می‌رسد و قیمت نیز نسبت به سایزهای 12، 14 و 16 بالاتر است. به دلیل وزن بالا، از این مدل در ستون‌های اصلی طبقات اولیه استفاده می‌شود. در طبقات بالاتر معمولا به‌خاطر رعایت وزن استاندارد، از آن استفاده نمی‌کنند، مگر در موارد ضروری با محاسبات دقیق طراحی در نظر گرفته شود.

کاربرد سایز 14

سایز 14 نسبت به نوع 12، با وزن، استحکام و قیمت بیشتری همراه است و مورد استفاده قرار می‌گیرد. وزن شاخه 12 متری از سایز 14 تقریبا 155 کیلوگرم در نظر گرفته می‌شود. با این ویژگی‌ها، مدل 14 به‌عنوان ستون، تیر اصلی، پوشش سقف یا تیر فرعی در سازه‌های مختلف به‌ویژه در مدل‌های سنگین قابل استفاده خواهد بود.

کاربرد سایز 12

تیرآهن 12 به‌عنوان یکی از پرکاربردترین اندازه‌های این قطعه فولادی در بازار شناخته می‌شود. استحکام بالا، وزن مناسب و قیمت مقرون‌به‌صرفه آن باعث محبوبیت این سایز می‌شود. وزن هر شاخه 12 متری از این قطعه حدود 125 کیلوگرم است. در سازه‌های بلند، سایز 12 به‌عنوان ستون استفاده نمی‌شود و معمولا در ساخت تیرهای فرعی و پوشش سقف کاربرد دارد.

فرمول محاسبه تعداد تیرآهن موردنیاز ساختمان

برای محاسبه تعداد تیرآهن مصرفی ساختمان لازم است با توجه به فرمول زیر اقدامات لازم را انجام دهید:

وزن تیرآهن = طول تیرآهن (متر) * وزن مخصوص تیرآهن (با توجه به جدول اشتال)

جدول اشتال عبارتند از:

وزن نهایی

(کیلوگرم)

محاسبات

طول تیرآهن

(متر)

وزن مخصوص

(جدول اشتال)

نوع تیرآهن

268.8

12*22.4

12

22.4

IPE20

112.8

6*18.8

6

18.8

IPE18

103.3

10*10.33

10

10.33

لانه‌زنبوری

 

 

 

 

 

 

 

با توجه به فرمول و جدولی که در اختیار شما قرار دادیم، به‌راحتی می‌توانید محاسبات لازم را در سریع‌ترین زمان انجام دهید.

جمع‌بندی

محاسبه سریع تعداد تیرآهن موردنیاز برای ساختمان‌ها، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این فرآیند با استفاده از فرمول‌ها و نرم‌افزارهای مخصوص به‌سادگی انجام می‌شود. با تعیین وزن و ابعاد مورد نیاز هر قسمت از سازه، تعداد این قطعه فلزی لازم برآورد خواهد شد. این روش‌ها منجر به افزایش دقت و کاهش زمان محاسبات نیز می‌شود. تقاضا برای محاسبات سریع این قطعه در صنعت ساخت‌وساز به‌دلیل کارایی و صرفه‌جویی در وقت و هزینه، رو به افزایش است.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه