اخبار داغ

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله چرایی تمجید رهبر معظم انقلاب از دولت، بانک‌ها عامل رشد نقدینگی، پیاده‌روی اربعین و ارتقای وحدت ملی به چشم می‌خورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله چرایی تمجید رهبر معظم انقلاب از دولت، بانک‌ها عامل رشد نقدینگی، پیاده‌روی اربعین و ارتقای وحدت ملی به چشم می‌خورد.

جوان: عبدالله گنجی در سرمقاله ای با عنوان «چرایی تمجید رهبر معظم انقلاب از دولت» نوشت: سنگينى كار دولت ها هميشه تذكر رهبرى به مجالس و در ديگران بوده است و عمدتا بزنگاه ها و تنگناها براساس اصل 57 قانون اساسى به كمك دولت ها آمده اند. تلاش، زحمت و دوندگى در همه دولت ها با نوساناتى وجود داشته است، اما تمجيد از اين دولت و برجسته كردن اين امر به عنوان يك احساس تعلق عاطفى نيست كه ترسيم افقى تمايز صرفا است تا دولت هاى آينده بدانند تعبيه كدام شاخص ها در رفتار، گفتار و عملكردشان آنان را واجد تمجيد مى كند؟ اما آنچه مورد تمجيد رهبرى است موجب تعجب و نقد عده اى در كشور است كه اپوزيسيون به معناى عرفى آن هم نيستند. عده اى براساس قاعده تصوير رقيب ضعيف به مسئله نگاه مى كنند كه مبادا اين تحسين و تمجيد در فرداى گزينش دليل ملت به ضررشان شود. اما عده اى هستند كه واقعا تمجيد را نمى دانند يا نمى فهمند. با فرض اينكه اغراض بر آنان حاكم نيست بايد دو منظر نگاه به دولت ها در كشور اينجا دولت مستقر را اينگونه فهميد: دسته اى ايران را يك كشور طبيعى با همه امكانات و ظرفيت هاى بالقوه مى بينند و استانداردهاى غرب را كه از قضا جهانشمول تعريف مى كنند روى عمل دولت مى گذارند و مى بينند كه نمى خواند. اين جماعت فرضشان عملكرد يك دولتى است كه در اتوبانى صاف در حركت است. فرض آنان از ايران كشورى است مثل لهستان، اسپانيا، مالزى، الجزاير و غيره، يعنى كشورى كه همه زمينه ها براى توسعه در آن آماده است و اگر مانعى وجود انسانى و بى عرضگى است.

تجارت: حسین صمصامی در سرمقاله ای با عنوان «بانک ها عامل رشد نقدینگی» چنین نوشت: لازمه فهم و درک عمیق قانون بانکداری اسلامی و عملیات بانکداری بدون ربا در کشور مستلزم آن است که ما مفهوم بانک را در درجه اول بفهمیم و ببینیم اصا کارکرد و نقش بانک چیست و اینکه بانک به عنوان یک نهاد اقتصادی قرار است چه کارهایی را انجام دهد و یا توان انجام چه کارهایی را ندارد. پس باید در درجه اول ماهیت بانک را بشناسیم و دقیقا به وظایفش اشراف وجود داشته باشد و بعد براساس آن بررسی شود چرا بانکداری اسلامی در کشور کاملا محقق نشده است. اصولا واژه بانکداری اسلامی آیا واژه درستی است؟ اطلاق کلمه اسلام به بانک کاری صحیح محسوب می شود؟ پاسخ به این پرسش ها نیازمند مفهوم شناسی دقیق بانک است. انواع و اقسام مختلف بانک در جهان وجود دارند ولی آنچه که در اقتصاد ایران غالب است بانک های تجاری هستند. معمولا در اساسنامه بانک های تجاری در غرب بانک ها اجازه ورود به فعالیت های واقعی اقتصاد را ندارند و طراحی بانک برای این بوده که وارد بازار پول شوند یعنی سپرده را به عنوان پول دریافت و اصل سپرده را تضمین کنند و مازاد بر اصل سپرده یک سود مشخصی به سپرده گذاران بدهند و همچنین طراحی شده اند برای اینکه پولی را به عنوان وام پرداخت و در مقابل سودی را در بازه زمانی مشخصی از مشتری مطالبه کنند ولی این شیوه بانکی در غرب با ربا همراه بوده و ما به آن بانکداری ربوی می گوییم.

قدس: محمدجواد استادی در یادداشتی با عنوان «پیاده روی اربعین و ارتقای وحدت ملی» نوشت: مناسک با همه گستردگی خویش، همواره کارکردی ویژه در جوامع گوناگون داشته و در همه روزگارها در بطن جامعه از حضوری پویا و تأثیرگذار برخوردار بوده است. مناسک ضمن حفظ معنای درونـی خویش در گذر زمـان و به تناسب شـرایـط زمـانـه دچـــار دگرگونی هایی شده اند، اما نقش کارکردی خویش را از دست نداده و حتی به بازتولید خویش پرداخته اند. در ایـن میان نگره های دینی بــرای اثربخشی و ماندگاری بیش از پیش خـود و ظهور و بروز اجتماعی و اثربخشی پایدار از مناسک بهره هر زمان برده اند. به همین خاطر است که اساسا که از مناسک سخن می گوییم ذهن ناخودآگاه به سوی معانی و باورهای دینی رهنمون می شود. اسلام به عنوان دینی که از رویکردهای ممتاز اجتماعی بـرخـوردار اسـت و زیست و زندگی مردم را مورد توجه قرار می دهد، با هدف اصاح اجتماعی و سـاخـت یـک جامعه اسـامـی از مناسک بهره می برد. فرهنگ شیعی که از قرآن، سیره و روایات و احادیث بهره می برد، بیشترین ظرفیت بـرای خلق فضاهای مناسکی و بهره بـردن از موهبت های آن را دارد.

عصر ایرانیان: علیرضا سلیمی در سرمقاله ای با عنوان «تبدیل دیپلماسی التماسی به دیپلماسی پویا و فعال» چنین نوشت: تمجید رهبر معظم انقلاب از فعالیت های دولت سیزدهم در حوزه سیاست خارجی از اهمیت بالایی برخوردار است، دولت سیزدهم دیپلماسی فعال و پویا را جایگزین دیپلماسی انفعالی و التماسی دولت قبل کرده است. درباره ارتباط با کشورهای همسایه دولت قبل یک دیوار به دور تا دور کشور کشیده بود اما دولت سیزدهم این دیوار را شکافت و ارتباط با همسایگان را به طور جد در دستور کار خود قرار داد. یکی از دستاوردهای مهم دولت سیزدهم در عرصه سیاست خارجی پیوستن به گروه بریکس است که دستاوردهای اقتصادی قابل توجهی را برای ما در ادامه کار به همراه خواهد داشت افزایش توان رزمی نیروهای مسلح شوند، ادامه داد: به عبارتی هواپیماهای بدون سرنشین می توانند عملیات های مختلفی را در شرایط گوناگون اجرایی کنند و این موضوع تبدیل به یک استراتژی برای دفاع از سرزمین ها شده است.

خراسان: حامد رحیم پور در یادداشتی با عنوان «شام، تشنه ابتکار منطقه ای» این گونه نوشت: روابط ایران و سوریه فراتر از آن است که افزایش شمار تبادل سفرها و رایزنی های تهران و دمشق در ماه های اخیر جلب توجه کند. در سفر اخیر وزیــر خارجه کشورمان به سوریه نیز طیف گسترده ای از موضوعات مورد بحث قرار گرفت. البته اطلاعات خاصی از محتوای رایزنی ها منتشر نشده، امـا برخی نکات مهم در صحبت های دو طرف به چشم می خورد. در خصوص تحرکات اخیر آمریکایی ها، وزیــــر خـــارجـــه ایـــــران بـــا صـــراحـــت به آمریکایی ها توصیه کرد به خانه هایشان برگردند. همچنین وی بر پاسخ قطعی به حملات اخیر رژیم صهیونیستی تاکید کرد و از ابتکار ایرانی گفت وگو میان کشورهای منطقه خبر داد. همچنین طرف سوری ضمن این که تحرکات اخیر داعش را متوجه آمریکا دانست، هدف تحرکات آمریکایی را قطع مرزها و اختلاف افکنی میان کشورهای منطقه دانست.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه