در جمع ۷۴ کشور قرار گرفتند؛
سنگاپور، ونزوئلا، مقدونیه، هند، سودان، فلسطین و هنگکنگ در اسکار
سنگاپور جدیدترین کشوری است که نماینده خود را برای شرکت در رقابت بهترین فیلم بینالمللی اسکار نود و ششم به آکادمی معرفی کرد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از ورایتی، در حالی که شمار کشورهایی که تکلیفشان برای اسکار ۲۰۲۴ روشن شده به ۷۴ کشور رسیده است، در یک هفته اخیر بیشترین تعداد فیلمها به آکادمی اسکار ارسال شد.
سنگاپور با فیلم «شکستن یخ» ساخته آنتونی چن که از سوی کمیسیون فیلم سنگاپور به عنوان فیلم ورودی این کشور انتخاب شد، به نود و ششمین دوره جوایز اسکار رفت. این فیلم که در چین فیلمبرداری شده درباره دوستی ۳ شخصیت اصلی خود است که در یک آخر هفته و در دل برف زمستانی، گرما را در انزوای مشترک خود کشف میکنند. این سومین باری است که فیلمی به کارگردانی که برنده جایزه دوربین طلای کن شده است، به عنوان نماینده سنگاپور به اسکار میرود.
ونزوئلا هم «سایه خورشید» را به اسکار معرفی کرد. این درام خواهر- برادری ساخته میگل آنجل فرر فیلمساز ونزوئلایی مستقر در لسآنجلس زمینه زندگی در ونزوئلا را تصویر و در عین حال لحن بسیار منحصر به فرد رئالیسم جادویی خود را حفظ میکند.
مقدونیه شمالی هم «خانه داری برای مبتدیان» ساخته گوران استولفسکی برنده جایزه شیر جشنواره فیلم ونیز را به اسکار فرستاد. این فیلم با بازی آناماریا مارینکا (بازیگر «۴ ماه، ۳ هفته و ۲ روز») در نقش زنی عجیب است که هرگز نمیخواست مادر شود اما خود را مجبور میکند دو دختر سرکش دوستش را بزرگ کند.
سودان با «خداحافظ جولیا» ساخته محمد کردوفانی، کارگردان سودانی، برای دومین بار به اسکار میرود. فیلم داستان دو زن - یکی از شمال و دیگری از جنوب - را تصویر میکند که سرنوشت آنها را در یک رابطه پیچیده گرد هم میآورد تا اختلافات بین جوامع شمالی و جنوبی سودان را در کشور جنگ زده کنونی آشتی دهند.
هند نیز تریلر «۲۰۱۸» را به عنوان نماینده ورودی خود در بخش فیلم بینالمللی اسکار انتخاب کرده که به کارگردانی جود آنتانی جوزف فیلمی هیجان انگیز درباره بقا و همچنین سیلهایی است که کرالا را در سال ۲۰۱۸ ویران کرد. این فیلم که ماه می اکران شد با فروش ۲۵ میلیون دلاری، پرفروش ترین فیلم مالایایی زبان تمام دوران شده است. توماس بازیگر فیلم اوایل این هفته برای بازی در «۲۰۱۸» در جوایز سپتیمیوس هلند جایزه بهترین بازیگر مرد آسیا را دریافت کرد.
فلسطین با «خداحافظ طبریه» به اسکار میرود که مستندی ساخته لینا سوآلم است. در خلاصه داستان رسمی فیلم آمده است: فیلمنامه عاشقانه سوآلم مادر بازیگرش را دنبال میکند که به خانه، به روستایی که در آن بزرگ شده باز میگردد. این مستند زیبا و صمیمی با ترسیم مجموعهای غنی از تصاویر آرشیوی، از برقراری ارتباط مجدد با زنان طبریه، فلسطین و فراتر از آن میگوید.
دانمارک «سرزمین موعود» با بازی مدس میکلسن را به عنوان فیلم منتخب خود راهی اسکار کرد. این فیلم به کارگردانی نیکولای آرسل که اولین بار در جشنواره فیلم ونیز به نمایش درآمد، میکلسن را در نقش «کاپیتان فقیر لودویگ کالن» نشان میدهد که با هدفی به ظاهر غیرممکن، یعنی ساختن مستعمرهای به نام پادشاه، قصد فتح منطقه سخت و غیرقابل سکونت دانمارک را دارد.
لهستان «دهقانان» را به اسکار فرستاد. این انیمیشن ساخته ولچمن سازنده فیلم «ونسان دوست داشتنی» است و با همان تکنیک نقاشی که در فیلم «ونسان دوست داشتنی» استفاده شده بود، تولید شده است. داستان انیمیشن در پایان قرن نوزدهم میگذرد و داستان عشق و زندگی در یک جامعه کوچک را روایت می کند، جایی که قوانین و سنتها نقش همه را دیکته می کنند.
هنگ کنگ هم با «نور هرگز خاموش نمی شود» به کارگردانی آناستازیا تسانگ و با بازی سیلویا چانگ و سایمون یام به اسکار رفته است. داستان فیلم درباره زنی است که از مرگ همسرش ویران شده و تصمیم میگیرد رویای خود را برای ساخت تابلوهای نئونی خیابانی برآورده کند.
ایران فیلم «نگهبان شب» ساخته رضا میرکریمی را به عنوان نماینده رسمی خود به اسکار ۲۰۲۴ فرستاده است.
نود و ششمین دوره جوایز اسکار ۱۰ مارس (۲۰ اسفند) برگزار میشود.
ارسال دیدگاه