اخبار داغ

سایه‌روشن‌های تیراندازان در بازی‌های آسیایی؛

هانگ‌ژو زیر ذره‌بین؛ شلیک بهانه‌ها در دهکده/ تیرهایی که به سیبل ننشست!

هانگ‌ژو زیر ذره‌بین؛ شلیک بهانه‌ها در دهکده/ تیرهایی که به سیبل ننشست!
فدراسیون‌های تیراندازی و تیراندازی با کمان از فدراسیون‌های ناکام کاروان ورزش ایران در بازی‌های آسیایی بوده‌اند.

به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع‌رسانی دانا؛ با وجود قرار گرفتن کاروان اعزامی ورزش ایران به نوزدهمین دوره از بازی‌های آسیایی در هانگ‌ژوی چین، برخی از فدراسیون‌ها و تیم‌های ملی بسیار پائین‌تر از حد انتظار ظاهر شده و به نوعی واقعاً معنای توریست بودن را در سفر به دهکده بازی‌ها به اثبات رسانده بودند.

از این فدراسیون‌ها و تیم‌های ملی بی‌تردید می‌توان به فدراسیون‌های تیراندازی و تیراندازی با کمان اشاره کرد؛ ۲ فدراسیونی که سر جمع با نزدیک به ۳۰ ورزشکار و بیش از ۵۰ نفر به دهکده بازی‌ها اعزام شده‌اند و تنها رهاوردی که برای کاروان ایران داشته‌اند؛ یک مدال برنز تپانچه تیمی بوده و بس! انگار که اساساً کاروان کیفی نبوده و این‌ها برای سفر تفریحی به چین اعزام شده‌اند.

بیش‌تر بخوانید؛
هانگ‌ژو زیر ذره‌بین؛ از قصۀ همیشه تکرار فوتبال تا تسلی غرور شکسته والیبال و ناکامی عجیب بسکتبال

تیراندازی؛ ناکامی تاریخی و برهوت مدال!

کسب مدال طلای جواد فروغی در بازی‌های المپیک تابستانی ۲۰۲۰ توکیو، به نقطه عطف تاریخ فدراسیون تیراندازی بدل شده و کارنامه این فدراسیون در اذهان عمومی و تفکرات مدیریتی دستگاه حاکم بر ورزش کشور را به پیش از طلای المپیک و پس از طلای المپیک تقسیم کرده است؛ از این روست که از تیراندازان ایرانی همیشه انتظار بالایی وجود داشته و در سبد مدال‌آوری رویش حساب ویژه‌ای داشتیم.

سوای از این مدال خوش‌رنگ المپیک؛ اظهارنظر جدی و صریح مرتضی قربانی، رئیس فدراسیون تیراندازی مبنی بر کسب چندین مدال رنگارنگ در بازی‌های آسیایی که هم در جلسه با اعضای ستاد عالی بازی‌ها مطرح شده و هم به رسانه‌ها در نشست خبری انتقال داده شده بود، این انتظار را به وجود آورد که قطعاً تیراندازی ایران از بهترین‌هاست.

تیرهای تیراندازان اعزامی ایران به دهکده بازی‌ها، یکی پس از دیگری به سیبل اهداف ننشست تا از بین ۱۶ تیرانداز که اتفاقاً المپین هم بین آن‌ها بوده، فقط یک برنز رهاورد کاروان ورزشی کشورمان باشد و بس. موضوعی که در کنار مسئولان فدراسیون، مسئولان کمیته ملی المپیک هم باید درباره‌اش پاسخ‌گو باشند که چرا با وجود سیاست‌ها اعزامی کیفی، ۱۴ نفر دیگر با هزینه‌های گزاف به هانگ‌ژو رفته‌اند و هیچ آورده‌ای برای کاروان «ایمان، ایران و افتخار» نداشته‌اند.

کسب یک مدال برنز آن هم در رشته میکس در حالی است که آژیر خطر این رشته برای کسب سهمیه المپیک نیز به صدا درآمده است. در شرایطی که تیراندازان ایران در بین آسیایی‌ها به فینال نمی‌رسند و مدالی کسب نمی‌کنند کسب تعداد بیشتری سهمیه المپیک نیز برای آنها سخت به نظر می‌رسد.

مشخص نیست در حالی که امثال نجمه خدمتی، الهه احمدی و چندین تیرانداز دیگر در بازی‌های آسیایی ادوار گذشته خوش درخشیده بودند، چگونه سیر تنزل را طی کرده و به یک باره به قعر اقیانوس نتیجه‌گیری رسیده‌اند. در این بین البته نباید از ناکامی عجیب تیراندازان تراپ و سایر تفنگ و تپانچه‌به‌دست‌ها هم به سادگی گذشت.

مهم‌ترین شوک به تیراندازی ایران اما ناکامی جواد فروغی بود؛ پرچم‌دار کاروان ایران و دارنده مدال طلای جهان و المپیک، در مسابقات انتخابی‌ تیم ملی جزو سه نفر اول نبود و قرار بود به واسطه پرچم‌داری کاروان ایران تنها در ماده میکس رقابت کند اما میزبان بازی‌ها اجازه رقابت تیراندازان در ماده میکس به تنهایی را نداد و او بایستی در انفرادی هم رقابت می‌کرد.

در حالی که رئیس فدراسیون و مربی تیم ملی امیدوار بودند او در این مسابقات خودی نشان دهد و به مدال برسد اما در تپانچه بادی بیست و ششم شد و ضعیف‌ترین عملکرد را در بین سایر ملی پوشان در این ماده از خود نشان داد و حالا هم که قهرمانی آسیا را از دست داده و بی‌تردید به پایان دوران قهرمانی خود رسیده است؛ تصمیمی که می‌بایست زودتر اتخاذ می‌شد.

بیش‌تر بخوانید؛
هانگ‌ژو زیر ذره‌بین؛ وزنه‌برداری، گیج و مبهوت بین بودن و نبودن!

توجیهات عجیب و گریه‌های طعنه‌آمیز در تیروکمان!

قابل انکار نیست که یکی از ضعیف‌ترین و بدترین تیم‌های اعزامی کاروان ایران به هانگ‌ژو، تیم ملی تیراندازی با کمان بوده. ملی‌پوشان ایران با سرمربی کره‌ای خود پیش از اعزام به بازی‌ها در یک اردوی ۲۰ روزه در کره جنوبی حضور داشتند تا از آمادگی کامل برخوردار شوند اما عملکرد ۱۰ ملی‌پوش کامپوند و رویکرو در این دوره از بازی‌ها اصلا قابل دفاع نبود.

تیم ملی تیراندازی با کمان ایران در بخش انفرادی و میکس کامپوند و ریکرو حذف شدند و فدراسیون‌نشینان با دستانی خالی به ایران بازگشتند. رئیس فدراسیون تیروکمان نیز در اردوی آماده‌سازی تیم ملی تیراندازی با کمان نسبت به کسب مدال‌های زیاد این رشته در بازی‌های آسیایی ابراز امیدواری کرد؛ اما پس از ناکامی تیم ملی در هانگژو گفت که مسئله روحی و روانی در تیم وجود داشت!

مشخص است که وقتی تصاویری جهت‌دار و عجیب از گریه‌های نه‌چندان قابل باور غلام‌رضا شعبانی‌بهار پس از ناکامی‌های غیرقابل توجیه ورزشکارانش منتشر شده، این اظهارنظر هم چندان منطقی و باورپذیر و درست به نظر نیاید؛ چرا که اگر قرار به اعزام کیفی بود، چرا رئیس فدراسیون این همه قول داده و هیچ کدام از قول‌هایش عملی نشده‌اند؟!

البته در این مسابقات باید به کم‌فروغی زهرا نعمتی، امید اصلی مدال‌آوری تیم ملی تیراندازی با کمان کشورمان هم اشاره کنیم که اصلاً در حد انتظارات ظاهر نشد. او که سه طلای بازی‌های پارالمپیک را در کارنامه خود دارد و مدت‌ها در اردوی فرانسه برای کسب سهمیه المپیک حضور داشت، در این دوره از بازی‌های آسیایی در بخش تیمی شرکت کرد و با امتیاز ۶۱۶ در رده چهلم قرار گرفت!

این فدراسیون‌ها بلاشک از ناموفق‌ترین فدراسیون‌هایی بوده‌اند که در این دوره از بازی‌ها حضور داشته. موضوعی که باید توسط کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش و جوانان برای بررسی دقیق، انجام تغییرات لازم و تنبیهات بودجه‌ای در نظر گرفته شود تا در ادامه این رویدادهای متنوع به جای عرق شرم، اشک شادی بر صورت ایرانیان نقش ببندد.

بیش‌تر بخوانید؛
هانگ‌ژو زیر ذره‌بین؛ از کشتی‌گیران انتظار بیش‌تری داشتیم!

خبرنگار: میعاد نیکخوی سلیمی

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه