اخبار داغ

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله عملیات زمینی؛ سقوط اسرائیل به جهنم، نقش‌آفرینی ایران و محوریت منطقه‌ای حول مسائل قفقاز، تحلیل نیروی انسانی آموزش و پرورش به چشم می‌خورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله عملیات زمینی؛ سقوط اسرائیل به جهنم، نقش‌آفرینی ایران و محوریت منطقه‌ای حول مسائل قفقاز، تحلیل نیروی انسانی آموزش و پرورش به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «عملیات زمینی؛ سقوط اسرائیل به جهنم» نوشت: حمله زمینی به غزه، بزرگ ترین چالش و گرفتاری رژیم صهیونیستی در مواجهه با مقاومت فلسطین می باشد. بنیامین نتانیاهو که در جامعه و ارکان نظامی، امنیتی و سیاسی رژیم غاصب، اعتبارش را به طور کامل از دست داده است، سکان عملیاتی را به دست گرفته که بسیار دشوار و از توان او خارج می باشد. براین اساس دولت هایی که نگران سرنوشت رژیم صهیونیستی هستند، او را اندرز داده اند که درباره ورود زمینی به غزه عجله نکرده و ابعاد آن را مورد سنجش دقیق قرار دهد. آنان البته با نخست وزیر و دولت نگون بخت اسرائیل در حذف مقاومت فلسطین از غزه همداستان هستند و برای تحقق این هدف دشوار هرچه از دست شان برآمده از رژیم غاصب دریغ نکرده اند. سفر همزمان رؤسای آمریکا، انگلیس و آلمان به تل آویو و تقدیم محموله های نظامــی در زمانی که رژیم در زیر ضربات مقاومت خرد شده بود، این همداستانی و در عین حال اضطراب آنان را به نمایش گذاشت.

جوان: مرتضی سیمیاری در یادداشتی با عنوان «چشم اطلاح طلبان چگونه به مقاومت روشن شد؟» چنین نوشت: اوايل بهار سال 1397 زمزمه هايي در شهر پيچيد كه ترامپ رئيس جمهور امريكا قرار است از برجام خارج شود و ديگر حاضر نيست پاي توافق را امضا كند، اين شايعه روز به روز جدي تر و نشانه هاي آن به مرور هويدا مي شد. در آن وضعيت يكي از مشاوران ارشد مركز مطالعات استراتژيك رياست جمهوري نوشت كه وقت معامله است! در اين يادداشت آمده بود كه مي شود با دست كشيدن بر سياست هاي منطقه اي آنها را تبديل به ارزش هاي قابل معامله كرد. از نگاه دولت وقت، محور مقاومت كالايي در دست ايران باقيمتي مشخص بود كه براي حفظ برجام بايد آن را روي ميز مذاكره قرارداد. آن روزها ترامپ از كانال هاي مختلف براي تهران پيغام مي فرستاد كه حاضر به گفت وگو بر سر بندهاي برجام است و اگر دولت روحاني از خود تمايل نشان دهد با اولين پرواز به ايران خواهد آمد. در آن پيام ها شرط اين ماجراي عجيب و تاريخي تسليم كردن محور مقاومت و خلع سلاح آن در منطقه بود! اين اتفاق براي دولت وقت مي توانست برگ برنده اي در انتخابات پيش رو هم باشد. بعد از افشاي اين پيام هاي خاص از كاخ سفيد يكي از روزنامه هاي بسيار راديكال اصلاح طلب نوشت كه در منطقه پرآشوب خاورميانه، پس از فروكش كردن نسبي درگيري هاي مسلحانه و تا قبل از روشن شدن آتشي تازه، بايد آنچه را در كف است نقد كرد. اين روزنامه كنايه وار ادامه داده بود كه گاهي يك رزمنده بايد اسلحه را روي دوش انداخته، فشنگ هايش را روي ميز گذاشته و مذاكره كند.

قدس: آرش خلیل خانه در یاددشاتی با عنوان «نقش آفرینی ایران و محوریت منطقه ای حول مسائل قفقاز» این گونه نوشت: نشست وزرای خــارجــه پـنـج کــشــور ایــــــران، روســیــه، آذربایجان، ارمنستان و ترکیه در تهران در چارچوب روند موسوم به ۳+۳ که اصلی ترین دستور کار آن کاهش سطح تنش ها و چالش های امنیتی حول موضوع قره باغ است، برگزار شد. این نشست به ویژه پـس از الـحـاق قـره بـاغ مـــورد مناقشه بـه جمهوری آذربایجان نمایانگر برخی تحولات سیاسی- امنیتی و جابه جایی بـازیـگـران یـا حـداقـل نقش های آنــان در ظرفیت های منطقه ای و فرا منطقه ای است. نخستین نشانه های این تحولات اینکه پس از جنگ ۴۴ روزه میان ارمنستان و آذربایجان باوجود تاش های زیاد تهران برای میانجیگری و ارائه راهکارها و ایده های پرشمار، این بازیگری کمتر مورد توجه بازیگران دیگر این محوریت صحنه حتی روسیه و ترکیه قرار گرفت و عملا میانجیگری ها در این مناقشه به روسیه رسید.

عصر ایرانیان: مهدی اسماعیلی در سرمقاله ای با عنوان «تحلیل نیروی انسانی آموزش و پرورش» نوشت: برخورداری آموزش و پرورش از نیروی با کیفیت و کافی یکی از ارکان های مهم نظام تعلیم و تربیت آموزش کشور محسوب می شود؛ متاسفانه در سال های اخیر شاهد کمبود نیروی انسانی ماهر در سیستم آموزشی کشور بودیم به نوعی که بدنه آموزش و پرورش از وجود نیروی انسانی مورد نیاز خالی شده است. بسیاری از عوامل آموزش و پرورش اعم از ناظم، معلم تربیتی تا کتابدار، مربی سلامت و... به تحلیل رفته است و بارها تاکید شده نیروی انسانی باید متناسب با نیاز مدارس باشد که متاسفانه این اتفاق تاکنون رخ نداده است طی چند سال اخیر سازمان استخدامی و سازمان برنامه و بودجه، همراهی لازم را با آموزش و پرورش کشور نداشته با این تفاسیر باید بپذیریم، سیستم آموزشی کشور به لحاظ نیروی انسانی تحلیل رفته و از ماموریت اصلی خود بازمانده است. هر ساله کمبود معلم دغدغه سیستم آموزشی کشور است، هر ساله مناطق محروم و روستایی با کمبود معلم روبرو هستند باید علاج واقعه را قبل از وقوع در نظر گرفت، متاسفانه برای جبران این خلا در سال تحصیلی متوسل به راهکارهای قبلی می شویم و با بهره گیری از معلمان بازنشسته، اصرار برای ماندن معلمان در جایگاه خدمت و یا شیوه های دیگر درصدد جبران کسری نیروی مورد نیاز هستیم که این روش ها اصولی نیستند.

خراسان: هادی محمدی در یادداشتی با عنوان «قفقازی ها در تهران؛ چشم انداز پیش رو» چنین نوشت: اولین نشست وزارت امورخارجه فرمت +3 3 دربـــاره تـحـولات قفقاز جنوبی به میزبانی تهران و با حضور وزرای امور خارجه ایـران، روسیه، ترکیه، جمهوری آذربایجان و ارمنستان برگزار شد. هرچند در این فرمت گرجستان نیز حضور دارد، اما مقامات این کشور با توجه به مخاصماتی که با روسیه دارند در نشست های مشترک حضور پیدا نمی کنند.نشست +3 3 در تـهـران حــاوی نکات مهمی اسـت کـه در ادامه به آن می پردازیم: نکته اول این که عنوان این نشست نوبت صلح، همکاری و پیشرفت در قفقاز جنوبی بوده که نشان می دهد در پس 30 سال جنگ و درگیری منطقه ای میان آذربایجان و ارمنستان، حالا می توان افقی را برای قفقاز جنوبی ترسیم کرد که در آن صلح و ثبات محوریت داشته و می تواند به توسعه و اقتصاد شکوفا منتج شود به ویـژه این که قفقاز جنوبی یکی از مناطق مهم در حـوزه کریدورها و راهگذرهای شرق به غرب و شمال به جنوب است و از موقعیت جغرافیایی مهمی برخوردار است هرچند تاکنون با ضعف سرمایه گذاری و بـه تبع آن زیرساخت های مناسب روبه رو بوده و فضای بدون تنش در آینده می تواند بستر مناسبی برای رشد زیرساخت های حمل و نقل و ارتباطی باشد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه