روزنامههای امروز در سرمقاله های خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشت های روز روزنامه های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله روح خدا در غزه، چرا لیبرال دموکراسی به یاری غزه نیامد، این اتاق سیاست ندارد به چشم می خورد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت های روز روزنامه های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله روح خدا در غزه، چرا لیبرال دموکراسی به یاری غزه نیامد، این اتاق سیاست ندارد به چشم می خورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «روح خدا در غزه» نوشت: بهار 1323 هنوز جنگ جهانی دوم در جریان بود و تقریبا 3 ســال از اشغال ایران توسط قوای متفقین می گذشت. عوارض قحطی ناشــی از جنگ و اشغال کشــور همچنان در جامعه ایران قابل مشــاهده بود تا جایی که ژنرال پاتریک هرلی، مشــاور فرانکلین روزولت، رئیس جمهور وقت آمریکا که همان روزها به تازگی از ایران به آمریکا بازگشته بود در گزارش خود نوشت: اجساد ]قربانیان[ را در معابر دیده و صدای زنان و کودکانی که بر سر آنها شیون و زاری می کردند، شنیده است. آن کی. اس. لمبتون یکی از کارکنان سفارت انگلستان همان سال(1944 میلادی) مشاهداتش هنگام سفر از تهران به بوشهر را این طور می نویسد: فقر مردم در طول جاده و به طور کلی، مرا تکان داد... بیشتر پیران نحیف بودند و شکم های اطفال ورم کرده بود... بیماری های چشمی رایج بودند. همه جا پر از گدا بود. مردم ژنده پوش بودند؛ بسیاری از آنها تقریبا برهنــه بودند. بیماری هایی چون مالاریا و تیفوس در اثر شرایط ناشــی از جنگ در ایران همه گیر شــده بود. 3 دسامبر 1943 اداره خدمات راهبردی آمریکا درباره شــرایط مشــهد گزارش کرد: تیفوس شایع شده اســت... دکترها پیش بینی می کنند از آنجا که بخش بزرگی از مــردم نمی توانند لباس و غذای کافی تهیه کنند یا اینکه ســوخت مورد نیاز خود را بخرند، زمستان امسال در این منطقه عده بسیاری بمیرند.
جوان: غلامرضا صادقیان در سرمقاله ای با عنوان «چرا لیبرال دموکراسی به یاری غزه نیامد؟!» چنین نوشت: ليبرال دموكراسي چرا به ياري غزه نيامد؟ سوسيال دموكراسي چرا؟ نظرسنجي ها در امريكا و برخي پايتخت هاي اروپايي نشان مي دهد اكثريت موافق كمك اين كشورها به اسرائيل و كشتار مردم غزه نيستند. مانند نتايج نظرسنجي مشترك شبكه سي بي اس و مركز افكارسنجي يوگاو كه نشان مي دهد مطابق نظر اكثريت امريكا بايد به فلسطيني هاي حاضر در نوار غزه كمك هاي انسان دوستانه ارسال كند و 52درصد گفته اند امريكا نبايد تسليحات و تجهيزات نظامي در اختيار اسرائيل قرار دهد. تظاهرات چندصدهزارنفري در لندن و پاريس و واشينگتن و دانمارك نيز به رغم مجازات پنج سال حبس در فرانسه براي چنين حمايت و تظاهراتي و سختگيري و اخراج حاميان غزه در لندن، گواهي ديگر بر احتمال تغييرنظر اكثريت است. چرا امريكا يا اروپا بر اساس اين نظرسنجي ها يا حضور خياباني مردم، رفراندومي برگزار نمي كنند تا خواست اكثريت را به اجرا درآورند؟! فرض كنيم چنين نظرسنجي ها و رأساً تظاهرات خياباني هم نبود، چرا ليبرال دموكراسي ذاتا براساس شاخصه مهم حمايت برابر از حقوق بشر در حمايت از غزه ورود نمي كند؟! ليبرال دموكراسي محدود به مرزها و نژادها و مذاهب و باورها نيست و هميشه در مطالبه حقوق تك تك انسان ها در هر نقطه كوري از جهان به پا مي خيزد. پس چرا ليبرال ها و حتي سوسيال دموكراسي هاي شمال اروپا درباره غزه ساكت شده اند؟
قدس: فرزانه زراعتی در مطلبی با عنوان «این اتاق سیاست ندارد» این گونه نوشت: سـرانـجـام پـس از چـهـار مــاه تـأخـیـر، اول آبان جلسه نهایی شورای عالی نظارت بر انتخابات اتاق بازرگانی بــــا حــضــور وزیـــــــــران صــمــت، جهادکشاورزی، اقتصاد، رئیس سازمان ملی استاندارد و سه نفر از اعضای اتاق بازرگانی برگزار و با رأی اکثریت شرکت کنندگان، حسین ســاح ورزی، رئیس اتـاق بـازرگـانـی ایـران برکنار شـد. خـانـدوزی، سخنگوی دولـت در این باره گفت: نفع همه ما و اقتصاد کشور التزام به قانون است. وی تأکید کرد: وجه غیرقانونی بودن انتخابات اتاق بازرگانی از ۱۰ روز پیش از انتخابات از سـوی هیئت نـظـارت مطرح شـده بـود و دیـروز هم مصوبه این امر نگاشته شده و امضای بنده و رئیس سازمان استاندارد را گرفته است، اما زمان می برد همه افـراد امضا کنند و به محض نهایی شدن و اخذ تمامی امضاها این موضوع به صورت رسمی اعام می شود. قدس در گفت وگو با برخی اعضای اتاق بازرگانی و کارشناسان، آینده این نهاد مهم را پس از برکناری سلاح ورزی مورد بررسی قرار داده است.
عصر ایرانیان: علی کریمی فیروزجائی در سرمقاله ای با عنوان «نسل کشی آشکار» نوشت: تشدید حملات جنون آمیز صهیونیست ها در سرزمین های اشغالی به ویژه نوار غزه بی شرمانه است، جنایات اخیر صهیونیست ها در به خاک و خون کشیدن مردم بی دفاع غزه و بمباران بیمارستان المعمدانی نسل کشی آشکار و غیر قابل گذشت است. فلسطین مسئله اول جهان اسلام است و باید همواره دغدغه اصلی مسلمانان باشد. همدستی آشکار آمریکا و متحدان اروپایی آن برای تشدید اقدامات غیرانسانی صهیونیست ها علیه مردم غزه رسوایی لیبرال دموکراسی غرب را به رخ کشید. جنایات اخیر رژیم صهیونیستی در غزه در طول تاریخ بعد از عاشورای حسینی سابقه ندارد. آزادی خواهان و وجدان های بیدار جهان باید در مقابل دستگاه شیطانی رژیم کودک کش صهیونیستی موضع قاطع و یکپارچه ای اتخاذ کنند. کشورهای اسلامی به ویژه پارلمان های آنها در مقابله با ددمنشی صهیونیست ها مسئولیت کلیدی دارند، با استفاده از ظرفیت پارلمانی در کشورهای اسلامی و عربی باید موج اعتراض گسترده علیه وحشی گری های رژیم نژادپرست صهیونیستی به راه انداخت و حاکمان دولت نامشروع و روبه زوال نتانیاهو را در انزوا قرار داد. مسئله فلسطین خط قرمز دنیای اسلام است و هیچ اختلافی در این زمینه نیست.
خراسان: هادی محمدی در یادداشتی با عنوان «قفقازی ها در تهران؛ چشم انداز پیش رو» چنین نوشت: اولین نشست وزارت امورخارجه فرمت +3 3 دربـــاره تـحـولات قفقاز جنوبی به میزبانی تهران و با حضور وزرای امور خارجه ایـران، روسیه، ترکیه، جمهوری آذربایجان و ارمنستان برگزار شد. هرچند در این فرمت گرجستان نیز حضور دارد، اما مقامات این کشور با توجه به مخاصماتی که با روسیه دارند در نشست های مشترک حضور پیدا نمی کنند. نشست 3+3 در تـهـران حــاوی نکات مهمی اسـت کـه در ادامه به آن می پردازیم :نکته اول این که عنوان این نشست نوبت صلح، همکاری و پیشرفت در قفقاز جنوبی بوده که نشان می دهد در پس 30 سال جنگ و درگیری منطقه ای میان آذربایجان و ارمنستان، حالا می توان افقی را برای قفقاز جنوبی ترسیم کرد که در آن صلح و ثبات محوریت داشته و می تواند به توسعه و اقتصاد شکوفا منتج شود به ویـژه این که قفقاز جنوبی یکی از مناطق مهم در حـوزه کریدورها و راهگذرهای شرق به غرب و شمال به جنوب است و از موقعیت جغرافیایی مهمی برخوردار است هرچند تاکنون با ضعف سرمایه گذاری و بـه تبع آن زیرساخت های مناسب روبه رو بوده و فضای بدون تنش در آینده می تواند بستر مناسبی برای رشد زیرساخت های حمل و نقل و ارتباطی باشد.
ارسال دیدگاه