برگزاری مراسم تجلیل از مدال آوران بازیهای یونیورسیاد با حضور وزیر علوم؛
زلفیگل: احترام قهرمان ورزشی به پرچم، تقویت اقتدار ملی است/ هاشمی: رقابت در بازیهای آسیایی در حد المپیک بود
مراسم تجلیل و قدردانی از دستاندرکاران قهرمانان و مدالآوران رقابتهای سی و یکمین یونیورسیاد دانشجویان جهان در چنگدو چین با حضور وزیر علوم برگزار شد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مراسم تجلیل و قدردانی از دستاندرکاران قهرمانان و مدالآوران رقابتهای سی و یکمین یونیورسیاد دانشجویان جهان در چنگدو چین که موفق به کسب مدال و افتخار آفرینی برای کشورمان شده اند با حضور مسئولین عالی رتبه دانشگاهی و ورزشی کشور در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.
در این مراسم محمدعلی زلفی گل وزیر علوم تحقیقات و فناوری، هاشم داداش پور معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان، سیدمناف هاشمی دبیر کل کمیته ملی المپیک، محمد پولادگر معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش، هادی بشیریان رئیس فدراسیون ورزش دانشگاهی، غلامرضا نوروزی رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی، امیرعباس لشگری مدیر کل تربیت بدنی دانشگاه آزاد، حسین اوجاقی مدیرعامل سازمان ورزش شهرداری تهران، ابراهیم علی دوست مدیر کل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان حضور داشتند.
زلفیگل: احترام قهرمان ورزشی به پرچم، تقویت اقتدار ملی است
محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در آیین تجلیل از قهرمانان و مدال آوران سی و یکمین دوره یونیورسیاد دانشجویی اظهار کرد: در رقابتهای ورزشی، یک یا چند نفر قهرمان به عنوان برنده رقابت معرفی می شوند که ارزش خود را دارد اما کل رقابت و فرآیند باعث نشاط و پویایی در جامعه میشود.
وی افزود: ورزش تابآوری افراد را در مقابل مشکلات و بحرانها افرایش میدهد و سرمایهگذاری در ورزش، هزینه برای درمان بیماری را میکاهد.
وزیر علوم تاکید کرد: قطعا جامعهای که برای سلامتی و نشاط جامعه ارزش قائل است در ورزش سرمایهگذاری بیشتری میکند چون ورزش افراد را از آسیب های جسمی و روحی دور می کند.
وی افزود: نگاه ما به ورزش در دانشگاهها و مراکز آموزشی، اصلاح اجتماعی و فرهنگی است. فردی که در مسابقات بینالمللی مدال کسب میکند، احساس امید را به جامعه تزریق خواهد کرد.
وزیر علوم گفت: مسئولان وزارت علوم توجه کنند در احداث سراهای دانشجویی حتماً سالن و امکانات ورزشی نیز در نظر گرفته شود.
زلفیگل گفت: در برنامه توسعه هفتم تصویب شد که به ۲۰ درصد از دانشجویان سرآمد امتیازات خاص تعلق بگیرد و وزارت علوم نیز اخیراً آییننامه انتخاب دانشجویان سرآمد را ابلاغ کرد که ورزش یکی از بخشهای کسب امتیاز توسط دانشجویان است.
هاشمی: رقابت در بازیهای آسیایی در حد المپیک بود
مناف هاشمی دبیرکل کمیته ملی المپیک در مراسم تجلیل از قهرمانان و مدال آوران سی و یکمین یونیورسیاد دانشجویان جهان (چنگدو چین) که در وزارت علوم تحقیقات و فناوری برگزار شد، اظهار داشت: ما در کنار دانشجویان هستیم و در حد توان نیز از آنان حمایت و پشتیبانی میکنیم. امروزه کشورها با برگزاری چنین رویدادهایی دستاوردهایی در حوزه اشتغال و گردشگری خود را کسب میکنند. برگزاری رقابتهایی از جمله یونیورسیاد دانشجویی، بازی آسیایی و پاراآسیایی نشان از آن دارد که دولتها به این میزبانیها اهمیت میدهند.
وی ادامه داد: در این رقابتها در حوزه قهرمانی افتخاراتی برای کشور کسب شد و هم اینکه در حوزه سلامت کاهش بیماری و دارویی را در برخواهد داشت. با این میزبانیها چین و سایر کشورها بهترین بهره را از این میزبانی میبرند.
هاشمی ادامه داد: به طور قطع این بازیها مقدمهای برای المپیک پاریس است چراکه استعدادهای ما از این رویداد بیرون میآیند.
دبیرکل کمیته ملی المپیک اضافه کرد: برگزاری رویدادهایی در چین در عین حال که با بهترین شرایط و امکانات همراه بوده است اما گاهی ناداوریها را در بازیهای آسیایی هانگژو شاهد بودیم که در رشته ووشو، تکواندو و کشتی حق ورزشکاران خورده شد و آسیب دیدند.
هاشمی تصریح کرد: بهرغم به اینکه در بازیهای آسیایی تعداد مدالها بیشتر شد ولی جایگاه ما کاهش یافت، 54 مدال آسیایی گرفتیم و رقابت در حد المپیک بود. این نشان از آن دارد که کشورها تلاش زیادی داشتهاند.
بشیریان: 250 ورزشکار به مسابقات بینالمللی اعزام کردیم
هادی بشیریان رئیس فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی در آیین تجلیل از دستاندرکاران، قهرمانان و مدالآوران رقابتهای سی و یکمین یونیورسیاد دانشجویان جهان که در وزارت علوم تحقیقات و فناوری برگزار شد، با بیان اینکه قدردانی و تجلیل از قهرمانان کشور که پرچم پرافتخار ایران را به اهتزاز درآوردهاند، یکی از وظایف ما است؛ گفت: یونیورسیاد دانشجویی با حضور ده هزار ورزشکار، مربی و سرپرست در 18 رشته ورزشی از 125 کشور جهان به میزبانی کشور چین در چنگدو برگزار شد.
بشیریان ادامه داد: فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی به عنوان متولی ورزشهای دانشگاهی کشور با برنامهریزی و تصویب تشکیل ستاد بازیها و کمیتههای تخصصی زمینه اعزام یازده رشته ورزشی به این مسابقات را فراهم ساخت.
رئیس فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی تصریح کرد: این فدراسیون پیش از آغاز یونیورسیاد با همکاری فدراسیونهای ورزشی در سه مرحله اردوهای تدارکاتی و آمادگی رشته های ورزشی را برگزار کرد و در نهایت کاروان ورزشی جمهوری اسلامی ایران را با نام علمداران و 88 ورزشکار به این مسابقات اعزام کرد.
بشیریان افزود: ورزشکاران اعزامی ایران به یونیورسیاد چین از میان تمام دانشگاههای سراسر کشور انتخاب شدند. در واقع 354 مرکز آموزش عالی در مسابقات انتخابی حضور پیدا کردند به طوری که کلیه ورزشکاران از کلیه استان های کشور حضور داشتند که بیشترین تعداد ورزشکاران از استان تهران و کمترین ورزشکاران از استان کرمان بودند.
رئیس فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی با بیان اینکه کلیه افرادی که به این یونیورسیاد راه یافتند باید در مسابقات انتخابی شرکت میکردند به طوری که ملی پوشان نیز در این مسابقات حاظر شدند؛ اظهار کرد: در این دوره برای هدایت تیمهای ملی از کادر فنی و تجربهای بهره گرفتیم. همچنین کلیه ورزشکاران توسط تیم پزشکی تحت معاینات پزشکی قرار گرفتند به طوری که اگر نیاز به فیزیوتراپی داشتند بلافاصله برای آنها فیزیوتراپی صورت پذیرفت .
وی با بیان اینکه 34 درصد ورزشکاران اعزامی به یونیورسیاد چین را دختران تشکیل داده بودند؛ تصریح کرد: در این دوره از مسابقات نتایج قابل قبولی کسب شد که از جمله آنها میتوانیم کسب 23 مدال شامل 5 طلا 6 نقره و 12 برنز و کسب امتیاز المپیک و پیش رو بودن مسابقات آسیایی با فاصله یک ماه اشاره کرد.
بشیریان با اشاره به اینکه ورزشکاران و قهرمانان جهان و المپیک در این مسابقات حضور داشتند؛ اظهار کرد: در این دوره از یونیورسیاد 22 رکورد جدید در رشتههای تیراندازی، شنا و دو میدانی جابهجا شد که بی سابقه بوده است.
رئیس فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی با بیان اینکه تاخیر دوساله یونیورسیاد سبب شد تا کشورها استقبال بی نظیری از این مسابقات داشته باشند؛ تصریح کرد: بیشترین مدال آوری در رشته تکواندو و پس از آن ووشو انجام شد. تیراندازی با کمان برای اولین بار در تاریخ تیراندازی با کمان جمهوری اسلامی ایران مدال برنز را کسب کرد. در رشته قایقرانی ما توانیستیم برای اولین بار با یک ورزشکار مدال نقره را کسب کنیم.
بشیریان افزود: در رشته تیراندازی دو مدال برنز تیمی داشتیم و والیبالیستهای ما توانستند مقام چهارم را کسب کنند. در رشته های دوومیدانی، تیراندازی تفنگ و تپانچه، ژیمناستیک توانستند تا مرحله نهایی پیش بروند که اگر برنامهریزیها انجام شود، میتوانیم جایگاه بهتری را کسب کنیم.
رئیس فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی تصریح کرد: با فضل پروردگار و حمایت مسئولین، فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی جایگاه ویژهای را در جهان و آسیا کسب کرده است به طوری که اکنون میتوانیم بگویی ما توان برگزاری رویدادهای بینالمللی را داریم.
وی ادامه داد: تلاش فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی سبب شد تا اردیبهشت ماه سال جاری بتوانیم تندیس نقره فدراسیون ورزشهای آسیا را دریافت کنیم و به عنوان عضو فعال در میان 40 کشور دنیا شویم. همچنین تندیس برنز یکی از سه فدراسیون آسیا در زمینه فعالیت های ورزشی و میزبانی بازیهای شطرنج آسیا و اقیانوسیه و اجرای برنامههای دوران کرونا که حاصل تعامل بخش های مختلف آموزش عالی و هیئت استانی بود، کسب شد بعلاوه توانستیم عضویت در هیئت رئیسه فدراسیون ورزش دانشگاه های آسیا را نیز کسب کنیم.
بشیریان تصریح کرد: در مجموع سالی که گذشت سال پرکاری بود که از جمله آنها میتوانیم به اعزام 250 نفر به مسابقات بین المللی در تابستان، برونسپاری مسابقات آسیایی و جهانی به بخشهای مختلف آموزش عالی مانند اعزام تیم کشی توسط دانشگاه آزاد تهران و کسب مقام اول جهان، اعزام تیم کشتی فرنگی و کسب مقام دوم، اعزام تیم ووشو توسط دانشگاه شهید بهشتی در دو بخش دختران و پسران و کسب مقام اول، اعزام تیم شطرنج توسط اداره کل تربیت بدنی وزارت علوم و کسب مقام اول جهان در دو بخش انفرادی و تیمی در بخش پسران و دختران اشاره کنیم.
وی افزود: همچنین در سال گذشته لیگهای استانی در سه رشته والیبال، فوتسال و بسکتبال در دو بخش دختران و پسران فعال شد به طوری که تیمهای برتر هر استان انتخاب شدهاند و در آبان ماه سال جاری مسابقات در مرحله ملی انجام خواهد شد.
رئیس فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی بیان کرد: جشنوارههای ورزش های استانی در میان بخشهای مختلف فعال هستند که با کمترین هزینه فعالیتهای وسیعی بین بخش ها انجام شده است.
همچنین با برنامه ریزیها انجام شده در 9 رشته ورزشی در فستیوال ورزش های دانشگاهی روسیه حضور داشتیم.
وی در پایان خاطر نشان کرد: در نهایت از حمایت های بی دریغ هاشم داداش پور معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان، رئیس و دبیر کمیته ملی المپیک، فدراسیونهای ورزشی و مدیران تربیت بدنی بخشهای مختلف آموزش عالی، هیئتهای استانی و همکاری خوب رسانههای گروهی و سفارت کشور چین و همچنین گروه صنعتی دانش بنیان گلرنگ که برای اولین بار حامی ورزش دانشگاهی در سی و یکمین یونیورسیاد دانشجویی بود صمیمانه تشکر و قدردانی می کنم.
داداش پور: حضور موثرتر در حوزه ورزش نیازمند سرمایه گذاری در دو نهاد دانشگاه و آموزش و پرورش است
هاشم داداشپور رئیس سازمان امور دانشجویان در آیین تجلیل از قهرمانان و مدال آوران سی و یکمین مسابقات یونیورسیاد دانشجویان جهان ضمن خیر مقدم به میهمانان با آروزی توفیق سلامتی و سربلندی برای تمام ورزشکاران گفت: ورزش دانشگاهی و ورزش دوران تحصیل قبل از دانشگاه نقش مهمی در رونق ورزش پایه و آمادگی برای ورزش قهرمانی دارد.
وی گفت: کشورهایی در دنیا در زمینه ورزش مطرح و پیشرو هستند که در این دو نهاد آموزش و پرورش و دانشگاه سرمایهگذاری خوبی کرده اند. بنده همواره این موضوع را بر خود فرض میدانم که اگر بخواهیم در حوزه ورزش موثرترعمل کنیم باید در این دو نهاد سرمایهگذاری بیشتری داشته باشیم.
داداشپور در ادامه به آیین امروز اشاره کرد و گفت: از یک سال گذشته مقدمات برگزاری سی و یکمین مسابقات یونیورسیاد انجام شد تا ورزشکاران بتوانند در رویدادها افتخارآفرینی کنند.
وی افزود: مراکز تربیت بدنی دانشگاههای آزاد و دولتی و وزیر علوم حمایتهای ویژهای در برگزاری مسابقات یونیورسیاد داشتند و با همکاری یکدیگر در درخشش ایران کوشیدند.
داداشپور تاکید کرد: تمام تلاش خودمان را به کار میگیریم تا از ورزشکاران حمایتهای بیشتری داشته باشیم. برنامهمندتر و سازمان یافتهتر برای یونیورسیاد دور بعدی گام برمیداریم تا بتوانیم موثرتر از قبل عمل کنیم.
تجلیل از مدال آوران
در ادامه این مراسم از مدال آوران یونیورسیاد دانشجویی به شرح ذیل تجلیل شد؛
مدال طلا:
مهدی حاجی موسایی تکواندو وزن ۵۴- کیلوگرم
علیرضا حسین پور تکواندو وزن ۵۸- کیلوگرم
سیدمحمد حسینی تالو سبک گئون شو
میرهاشم حسینی تکواندو وزن ۷۴ - کیلوگرم
ناهید کیانی تکواندو وزن 53- کیلوگرم
مدال نقره:
آناهیتا توکلی تکواندو ۷۳+ کیلوگرم
علی خورشیدی ووشو وزن 80 کیلوگرم
حمیدرضا سهندی ووشو وزن 70 کیلوگرم
آرین سلیمی تکواندو وزن 87- کیلوگرم
تیمی تکواندو مردان (آرین سلیمی، مهران برخورداری، میرهاشم حسینی و علیرضا حسین پور)
امیرحسین محمدپور در قایقرانی رویینگ
مدال برنز:
رضا شبانی تیراندازی باکمان ریکرو
تیم تپانچه بادی (فاطمه شکاری، لعیا محمدی و هانیه رستمیان) ۱۰ متر زنان
تیم تپانچه بادی (فاطمه شکاری، لعیا محمدی و هانیه رستمیان) ۲۵ متر زنان
محنا رحیمی ۶۰- کیلوگرم ووشو ساندا
یاسمن لیموچی پومسه انفرادی
تیم پومسه زنان (یاسمن لیموچی، مبینا شریفی ماهر و ریحانه عمرانی مقدم)
شاهین بنی طالب، تالو سبک نان چوآن
مرتضی زنده دل پومسه انفرادی مردان
تیم پومسه مردان (رضا جلالی فر، هلی موسی نیای زارع، مرتضی زنده دل)
مهران برخورداری ۸۰- کیلوگرم تکواندو
نرگس میر نورالهی تکواندو وزن ۶۲- کیلوگرم
شجاع پناهی ووشو ساندا ۶۰ - کیلوگرم
ارسال دیدگاه