اخبار داغ

کنعانی در نشست خبری:

نسل کشی در غزه با حمایت آمریکا در حال انجام است

نسل کشی در غزه با حمایت آمریکا در حال انجام است
سخنگوی وزارت خارجه گفت: نسل کشی در غزه در عصر جدید در برابر دیده‌گان همه جهانیان و با حمایت چند کشور غربی و به ویژه رژیم آمریکا در حال انجام است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در نشست خبری امروز دوشنبه (۱۵ آبان ۱۴۰۲) درحالیکه با چفیه فلسطینی وارد نشست شد، با اشاره به تحولات غزه، اظهار داشت: نسل کشی در غزه در عصر جدید در برابر دیده‌گان همه جهانیان و با حمایت چند کشور غربی و به ویژه رژیم آمریکا در حال انجام است.

وی با بیان آنکه متأسفانه شورای امنیت به گروگان در آمده است، ادامه داد: براساس اعلام وزارت بهداشت فلسطین، شمار شهدای غزه از ۷ اکتبر تا به روز گذشته ۹ هزار و ۷۷۰ نفر بوده است که ۴ هزار و ۸۰۰ نفرکودک و دو هزار و ۵۵۰ نفر زن هستند. ۵۱ درمانگاه به دلیل نداشتن سوخت قادر به خدمت‌گذاری نیستند. ۴۶ خبرنگار شهید شدند. ۱۷۵ نفر از کادر درمان و ۳۴ امدادرسان به شهادت رسیدند. ۱۶ بیمارستان از ۳۵ بیمارستان امکان خدمت رسانی ندارند. دو هزار و ۶۶۰ نفر از جمله هزار و ۲۷۰ کودک زیر آوار هستند.

وی ادامه داد: میزان مواد منفجره در غزه قدرت انفجاری آن یک و نیم برابر بمب اتمی استفاده شده آمریکا در هیروشیما بود اما وسعت غزه ۳۶۰ کیلومتر مربع است.

کنعانی درباره ادعای مقام اسرائیلی برای بمباران اتمی غزه، گفت: انشاالله این موضوع مورد توجه شورای امنیت به عنوان تهدید علیه صلح و امنیت بین المللی قرار بگیرد. مایه تأسف است که اینها سال‌ها درباره تهدیدات موهون معرکه گیری کرده و می‌کنند. تهدید واقعی و عینی را می‌بینند و می‌شنوند اما واکنشی نشان نمی‌دهند. این نشانه اوج ذلت و بیچارگی رژیم اسرائیل است و همچنین این رژیم در ارتکاب جنایت هیچ حد و مرزی قائل نیست.

وی ادامه داد: این موضوع باید مورد توجه جهانیان قرار بگیرد. امیدواریم سازمان ملل متحد این موضوع را مورد توجه قرار بدهد و فوری اقدام کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: باید این موضوع به عنوان تهدید در دستور کار سازمان ملل قرار بگیرد. همچنین این مهم در دستورکار دستگاه دیپلماسی نیز قرار دارد.

کنعانی با اشاره به سفر السودانی به تهران و انتقال پیام آمریکا به ایران، تصریح کرد: هنوز خبری ندارم و سفر جاری است. فعلاً در جریان اظهارات نخست وزیر عراق نیستم. موضوع تحولات غزه موضوع اصلی است. اینکه حامل پیامی هستند در جریان قرار ندارم.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره تحریم کالاهای رژیم صهیونیستی، گفت: آخرین نشستی که در این زمینه برگزار شده است کمتر از دو ماه پیش بود که در وزارت امور خارجه برگزار شد و تصمیماتی در این خصوص اتخاذ شد و آخرین اطلاعات بین دستگاه دیپلماسی و دیگر وزارتخانه‌های ذیربط تبادل شد. این موضوع در دستورکار مستمر وزارت خارجه است.

وی در مورد دیدار باقری کنی با مو را، گفت: سفر آقای باقری در چارچوب گفتگوهای ایران با اتحادیه اروپایی و مسؤولان سیاسی اتحادیه اروپا با تمرکز بر تحولات غزه صورت گرفته است. با توجه به دیدگاه‌های اتحادیه اروپا که به صلح و امنیت بین المللی توجه دارند باید در رابطه با غزه هم رعایت کنند.

کنعانی در مورد سفر هیأت اقتصادی و سیاسی افغانستان به ایران گفت: موضوع گفتگوهای دیروز در وزارت خارجه متمرکز بر موضوعات اقتصادی بود. روابط تجاری ایران و افغانستان دیرپا و در هم تنیده است. ایران همواره شریک اول تجاری افغانستان بوده است.

وی افزود: موضوعات مهم مرزی، حقابه و کنسولی هم در گفتگوهای دوجانبه مدنظر بوده و است. در گفتگوهای دیروز هم در مورد مشکلات حقابه و مرزی هم مباحثی مطرح شد.

سخنگوی وزارت خارجه گفت: در ارتباط با فعالسازی مرزها و گذرگاه‌های تجاری دو کشور هم گفتگوهای خوبی صورت گرفته است. در مورد استفاده از کریدورهای ترانزیتی هم گفتگوهای خوبی صورت گرفت‌.

کنعانی در مورد موضع ایران در مورد تحولات غزه گفت: بارها موضع خود را اعلام کردیم و ایران مقاومت ملت فلسطین در برابر رژیم اشغالگر را حق مسلم مردم فلسطین می‌داند. ایران همواره از این حق مشروع ملت فلسطین با شجاعت حمایت کردیم و این حمایت را تا زمان تحقق آرمان فلسطین که پیروزی است، ادامه می‌دهیم.

کنعانی تصریح کرد: آمریکا همواره نشان داده که تمام عیار با تمام قوا در همه حوزه‌های سیاسی و امنیتی کنار رژیم صهیونیستی ایستاده است. بنابراین دولت آمریکا طرف مسئول در این جنگ است. آمریکا باید تکلیف و مسؤولیت خود را مشخص کند.

سخنگوی وزارت خارجه درباره دیدار نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن با مقامات ایرانی اظهار کرد: موضوع یمن، موضوع مهمی در منطقه است. پایان بخشیدن به جنگ یمن، موضوع مورد توجه برای طرف‌های منطقه‌ای و بین المللی در استمرار مشورت و رایزنی میان ایران و سازمان ملل متحد و طرف‌های منطقه‌ای و بین المللی برای روند سیاسی، آتش بس یمن و پایان محاصره یمن و گفتگوهای یمنی - یمنی و پایان جنگ در یمن و تشکیل دولت مردمی بود. مشورت در این چارچوب انجام شد.

وی ادامه داد: نوع رویکرد یمن و انصارالله در یمن درباره مسئله فلسطین، امری واضح و روشن است و انصارالله دیدگاه خود را واضح و روشن مطرح کرده است. گفتگوهای تهران در چارچوب تدوام رایزنی‌ها درباره روند سیاسی یمن بود و در این چارچوب گفتگو و تبادل نظر شد.

کنعانی درباره اخراج مهاجران افغانی از پاکستان، افزود: باید این موضوع در چارچوب مناسبات پاکستان و افغانستان دیده شود و مقامات پاکستان تبیین و اظهارنظر کنند. موضوع آوارگان افغانستانی موضوعی است که در نتیجه ۲۰ سال اشغالگری آمریکا در افغانستان رخ داده است. با تخریب زیر ساخت‌های افغانستان، میلیون‌ها نفر از جمعیت افغانستان مجبور شدند برای پیدا کردن شرایط بهتر برای زندگی حتی برای مدتی کوتاه وطن خود را ترک کنند. باید به این موضوع انسانی نگاه می‌کنیم. این موضوع محل گفت‌وگو و تبادل نظر ما با مقامات افغانستان بوده است.

سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: موضوع مهاجران باید مدیریت و تدبیر شود و شرایط در افغانستان به گونه‌ای فراهم شود که مهاجران افغانستانی برگردند.

کنعانی درباره برنامه هفتم توسعه و عدم همکاری برخی نهادها با وزارت خارجه، گفت: بر اساس قوانین بالادستی دستگاه دیپلماسی مسئول اجرای سیاست خارجی و تنظیم کننده روابط خارجی است و تردیدی وجود ندارد. در ارتباط با برنامه هفتم اینها جزئیات برنامه است و دیدگاه‌هایی مطرح شده است. هیچ‌گونه قصدی برای شرح وظایف دستگاه خارجی وجود ندارد.

وی در مورد سفر بلینکن به بغداد و اتهامات به ایران گفت: اتهام زنی به ایران در مسیر تلاش‌های آمریکا برای انحراف افکار عمومی از آن چیزی است که در حال انجام دادن است.

وی گفت: جریان‌های مقاومت مستقل هستند و تصمیم می‌گیرند. ایران امر و نهی به دوستان خود در منطقه نمی‌کند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه تضمینی وجود دارد که طالبان به تفاهم‌نامه هایی که منعقد می‌شود پایبند باشد، افزود: آنچه برای ما حائز اهمیت است تحکیم ثبات و آرامش برای افغانستان و کمک به رفاه مردم این کشور است. تعامل و همکاری ما با افغانستان در این چارچوب در حوزه‌های سیاسی و اقتصادی و امنیت مرزها و موضوع حق‌آبه در جریان است.

وی ادامه داد: همکاری‌های متقابل در همین چارچوب شکل گرفته است و معتقدیم همه کشورها باید به تثبیت شرایط در افغانستان کمک کنند و اینکه ملت افغانستان شرایط بهتری را در حوزه سیاسی، اقتصادی و امنیتی تجربه کنند.

سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: ما دو کشور همسایه هستیم و سرنوشت دو ملت از همدیگر قابل تفکیک نیست و نمی‌توان بین مرزهای دو کشور دیوار کشید و متناسب با مصالح دو ملت تلاش و کار کنیم.

کنعانی بیان کرد: دولت ایران و دستگاه دیپلماسی تلاش‌های خود را انجام می‌دهد. هدف ما کمک به شکل گیری شرایط بهتر سیاسی و اقتصادی و امنیتی در داخل افغانستان و کمک به مردم افغانستان است.

وی در مورد سفر اسماعیل هنیه به ایران، برای گفت: ما به عنوان کشور طرف گفت‌وگو و سوال از سوی برخی کشورها که شهروندانشان به عنوان نیروی کار در سرزمین‌های اشغالی حضور داشتند باید مطالب و درخواست‌ها را به حماس اعلام کرد. این مشورت‌ها در خصوص نحوه اجرا وجود دارد. براساس اعلام مقامات حماس ۶۰ نفر از اسرای رژیم صهیونیستی که در اختیار حماس بودند در بمباران‌ها کشته شدند. حماس اعلام کرده در شرایط کنونی امکان نقل و انتقال وجود ندارد اما گفتگوها همچنان ادامه دارد.

کنعانی در مورد هشدار آمریکا برای عدم سفر اتباع این کشور به ایران افزود: اقدامات دولت آمریکا نمونه بارزی از نقض حقوق بشر علیه شهروندان دیگر کشورها است. آنچه آمریکا مطرح می‌کند، روایتی است که انجام می‌دهد و فاقد ارزش است.

سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به کوچاندن اجباری فلسطینی‌ها، گفت: یکی از موارد، تلاش رژیم برای کوچاندن فلسطینی‌های ساکن شمال غزه است. ملت صبور فلسطین نشان دادند علی رغم این‌همه جنایات، همچنان صبورانه در سرزمین‌های خودشان حضور دارند و حاضر به ترک شمال غزه نیستند.

وی ادامه داد: بر اساس آمار تا همین لحظه حدود ۴۰۰ هزار نفر از شهروندان غزه همچنان در شمال غزه حضور دارند. تلاش رژیم برای کوچاندن نقض فاحش حقوق بین المللی است.

کنعانی عنوان کرد: تلاش رژیم صهیونیستی برای گسترش سرزمینی بر اساس قطعنامه‌های شورای امنیت غیرقانونی است.

سخنگوی وزارت خارجه گفت: بنابراین در این زمینه رژیم صهیونیستی مرتکب نقض فاحش قوانین بین المللی شده است و همچنین تهاجم گسترده رژیم بر اساس کنوانسیون لاهه سال ۱۹۰۷ و چهارم ژنو نقض آشکار حقوق بشردوستانه و همچنین نقض حقوق مرتبط با عدم تفکیک نظامیان و غیرنظامیان است که نسل کشی آشکار است.

کنعانی در مورد توسعه همکاری‌های اقتصادی با سایر کشورها گفت: توسعه همکاری‌های اقتصادی و تجاری با دیگر کشورها جزو اولویت‌های مهم دولت است. در کلیه ارتباطات و تحرکات و نشست‌های دوجانبه ای که انجام می‌شود موضوع گشایش‌های اقتصادی از اولویت‌های اساسی است.

کنعانی در مورد تحرکات آمریکا در منطقه، افزود: این تحرکات در استمرار تلاش این کشور برای پوشش سیاسی برای باز گذاشتن دست رژیم برای جنایت است. آمریکا هم درک می‌کند که رژیم دچار یک شکست شده و دنبال یک نتیجه ملموسی است تا شرایط را به نفع خود تغییر دهند. این تحرکات آمریکا در منطقه برای گسیل نیرو و تجهیزات با هدف کمک به رژیم صهیونیستی است.

وی در مورد سفر امیرعبداللهیان به ترکیه، افزود: ایران و ترکیه دو کشور مهم منطقه هستند و در موضوعات مهم منطقه نقش‌های اثر گذاری ایفا می‌کنند. سفر وزیر در ارتباط با تحولات غزه بود که گفت وگوهای خوبی در این باره با مقامات ترکیه انجام شد. دو کشور بر پایان بخشیدن به جنایات، ارسال کمک‌های بشر دوستانه و ممانعت از کوچاندن اجباری شهروندان فلسطینی ساکن در نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی تاکید کردند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه