«بازیستا» و خلاقیت نوجوانان در طراحی بازی
نشست خبری اولین رویداد ملی بازی نامه نویسی با عنوان «بازیستا» ویژه نوجوانان با حضور محمدرضا امامقلی رئیس حوزه هنری استان قزوین ، مسعود حسنلو رئیس ستاد فناوریهای نرم و فرهنگی و مسعود مهراد مدیر دفتر هنر و سرگرمی حوزه هنری کودک و نوجوان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نشست خبری اولین رویداد ملی بازی نامه نویسی با عنوان «بازیستا» ویژه نوجوانان با حضور محمدرضا امامقلی رئیس حوزه هنری استان قزوین ، مسعود حسنلو رئیس ستاد فناوریهای نرم و فرهنگی و مسعود مهراد مدیر دفتر هنر و سرگرمی حوزه هنری کودک و نوجوان برگزار شد.
مسعود حسنلو رئیس ستاد فناوریهای نرم و فرهنگی در ابتدای این نشست گفت: بازی مهمترین ابزار نرم برای حل مسائل اجتماعی است و این مساله مهمی است که باید به آن توجه کرد. ما با جامعه پیچیده ای مواجه ایم که برای حل مسائل آن نیاز به دانش پیچیده ای است که بازی سازی و طراحی بازی از آن جمله است. جامعه ای که مخاطبان آن با بازی رشد کرده اند، به تجربه ثابت شده که از عهده مسائل پیچیده اجتماعی راحت تر برمی آیند.
وی افزود: نوجوانانی که در این دوره حضور پیدا می کنند، قطعا در آینده می توانند به حل مسائل جامعه کمک بیشتری کنند. تربیت این نوجوانان با بازی می تواند به توسعه فناوری های اجتماعی کمک بیشتری کند. در جامعه ما معمولا بستر جدی برای بازی های خانوادگی وجود ندارد. بازی های رومیزی و اتاق فرار دو بستر بازی های خانوادگی است که در این رویداد به آن توجه شده است.
در ادامه محمدرضا امامقلی رئیس حوزه هنری استان قزوین که به نوعی دبیرخانه این رویداد در این شهر واقع است، گفت: بازی به نوعی یک بازوی تربیتی به شمار می آید و به دلیل وجود تعامل و فضای اجتماعی که بازی ایجاد می کند، وجه تربیتی بالایی دارد. امروزه بازی از پرتراکنش ترین فعالیت های اقتصادی در دنیا و کشور ما است. ما در حال تجربه اندوزی در این حوزه هستیم و سعی داریم بازی را به عنوان یک تجربه جدید گردشگری معرفی کنیم. اگر جایگاه و اهمیت بازی در میان سیاست گذاران و مسئولان این حوزه مشخص شود، می شود به آینده این حوزه امیدوار باشیم.
وی افزود: نوجوان ها قرار است در این رویداد نسبت به مفاهیم دینی، ملی و هویتی و همچنین محصولات رسانه ای و فرهنگی کنشگری داشته باشند. به همین خاطر موضوعات رویداد نیز طوری انتخاب شده اند که بتوانند این هدف را پوشش دهند. ایران من، قهرمان من، آیین من و بخش های ویژه از جمله سیاست های مهم این رویداد است.
رئیس حوزه هنری استان قزوین در ادامه افزود: نوجوان ها در رویداد بازیستا در سه حوزه قرار است به طراحی بازی بپردازند؛ بازی رومیزی: دسته ای از بازی ها که می تواند شامل صفحه بازی، مهره ها، کارت ها، تاس و ... باشند و عموما به صورت گروهی و در جمع های دوستانه و خانوادگی بازی می شود و تعامل افراد با بازی و بین افراد از طریق همین ابزارها انجام می شود.
بازی محیطی: دسته ای از بازی ها که در یک محیط نسبتا وسیع و گسترده بازی می شود. تعامل افراد با بازی از طریق معماها، چالش ها، پیدا کردن وسایل و ... در محیط بازی انجام می شود.
اتاق فرار: یک نمونه خاص و ویژه از بازی های محیطیکه محیط بازی آن محدود به یک یا چند اتاق می شود. مانند بازی محیطی، افراد باید ماموریت اتاق را در زمان مشخص شده انجام دهند و از طریق وسایل، معماها، راهنمایی ها و چالش ها به بازی بپردازند.
مهلت ثبت نام و ارسال طرح به این رویداد از 16 آبان ماه شروع و تا پایان دی ماه ادامه دارد. بهمن ماه نی زاختتامیه این رویداد برگزار خواهد شد.
ارسال دیدگاه