توافق ایروان و بروکسل درمورد وضعیت نیروهای ناظر اتحادیه اروپا
اتحادیه اروپا و ارمنستان امروز (دوشنبه) توافقنامهای درباره وضعیت نیروهای ناظر این اتحادیه در مرز ارمنستان و جمهوری آذربایجان امضا کردند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مقامات اتحادیه اروپا و ارمنستان توافقنامهای امضا کردند که به وضعیت حقوقی و امتیازات و مصونیتهای هیئت نظارتی بروکسل در ارمنستان میپردازد.
این توافقنامه در وزارت خارجه ارمنستان و توسط «پارویر هوهانیسیان»، معاون وزیر خارجه این کشور و «واسیلیس ماراگوس»، مدیر هیئت اتحادیه اروپا در ارمنستان امضا شد.
هوهانیسیان در اوایل ماه نوامبر از نزدیکشدن به مراحل پایانی توافق بر سر وضعیت هیئت اتحادیه اروپا در ارمنستان خبر داده و گفته بود که بهزودی توافقی درباره امتیازات و مصونیتهای این هیئت امضا خواهد شد. این مقام در آن زمان گفت: تقویت و گسترش فعالیت هیئت اتحادیه اروپا در ارمنستان در دستورکار ایروان قرار دارد.
به گفته معاون وزیر خارجه ارمنستان، این توافق موجب افزایش مقیاس و ظرفیت فعالیت هیئت اعزامی اتحادیه اروپا شده و ناظران اروپایی را در اجرای مؤثرتر وظایف خود یاری خواهد کرد.
در ماه ژانویه، اتحادیه اروپا ایجاد یک هیئت غیرنظامی در ارمنستان را تصویب کرد. به گفته بروکسل، اعضای این هیئت که از کشورهای مختلف اتحادیه اروپا انتخاب خواهند شد، «به (تقویت) ثبات در نواحی مرزی (ارمنستان و جمهوری آذربایجان) کمک کرده، در مناطق متأثر از مناقشه اعتماد و امنیت انسانی را افزایش داده و فضا را برای عادیسازی روابط میان ایروان و باکو فراهم خواهند کرد».
در اواخر فوریه حدود ۱۰۰ ناظر اتحادیه اروپا وارد ارمنستان شدند که قرار است به مدت دو سال در این کشور بمانند.
چندی پیش وزرای خارجه اتحادیه اروپا به تقویت هیئت نظارت بر مرز بروکسل در ارمنستان چراغسبز نشان دادند؛ اما این طرح هنوز منتظر تصویب کمیسیون اروپاست.
امروز علاوه بر امضای این توافق میان ایروان و بروکسل، دبیر شورای امنیت ارمنستان از رایزنی خود با یک مقام دولت انگلیس درباره همکاریهای امنیتی میان دو کشور خبر داد؛ دیداری که شاید از نزدیکتر شدن ایروان به بلوک قدرت غرب نشان دارد.
این در حالی است که از سپتامبر سال میلادی جاری با مسلط شدن جمهوری آذربایجان بر قرهباغ کوهستانی در حملهای کوتاه و سریع، روابط مسکو و ایروان به تیرگی گراییده است.
از سال ۲۰۲۰ تا تسلط باکو بر قرهباغ در ۲۰۲۳، نیروهای صلحبان روسیه در این منطقه حضور داشتند. ایروان که حامی تلاش اکثریت ارمنیتبار منطقه قرهباغ برای جدایی از جمهوری آذربایجان بود، از روسیه به دلیل عدم حمایت از ارمنستان در مقابله با حمله نیروهای جمهوری آذربایجان، گلهمند است.
هفته گذشته نیکول پاشینیان، نخستوزیر ارمنستان از حضور در نشست سازمان پیمان امنیت جمعی خودداری کرد و این تازهترین برگ در مجموعه وقایعی است که از سرد شدن روابط روسیه و ارمنستان حکایت دارد. همچنین پاشینیان پیشتر رزمایش برنامهریزیشده سازمان پیمان امنیت جمعی در خاک خود را لغو کرد و در ماه اکتبر نیز از حضور در نشست «کشورهای مستقل مشترکالمنافع» خودداری کرد.
ارسال دیدگاه