سازمان ملل:
به دنبال اعزام تیم ارزیابی به غزه هستیم / درباره اوضاع دریای سرخ نگرانیم
استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل با بیان اینکه بمباران شدید غزه همچنان باعث صدمات و تخریب زیرساختهای غیرنظامی میشود، گفت: ما به دنبال اعزام یک تیم ارزیابی به غزه هستیم.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران، افزود: ما به دنبال اعزام یک تیم ارزیابی به غزه هستیم تا از نزدیک شرایط این منطقه را بررسی کنیم اما این امر به کاهش تنش و درگیریها در غزه و ارائه تضمین از سوی (رژیم) اسرائیل بستگی دارد.
سخنگوی سازمان ملل ابراز امیدواری کرد: این ماموریت ارزیابی هرچه زودتر انجام شود. ما به تضمینهای امنیتی از سوی اسرائیل نیاز داریم. ارزیابی منطقه به منطقه غزه مورد نیاز است.
دوجاریک همچنین در خصوص حملات در دریای سرخ نیز، گفت: ما همچنان نگران اوضاع در دریای سرخ هستیم. ما نگران تهدید این حملات برای کشتیها و همچنین تجارت جهانی هستیم. این حملات خطر گسترش درگیریها در خاورمیانه را دارند.
سخنگوی سازمان ملل افزود: هانس گراندبرگ نماینده ویژه سازمان ملل در سال گذشته تلاش زیادی برای صلح میان عربستان و یمن انجام داد و ما نمیخواهیم این صلح شکننده به خطر افتد. اوضاع در دریای سرخ از این نظر بسیار نگران کننده است.
پیش از این آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در بدو ورود به بحرین و در آستانه تشکیل نشست شورای امنیت درباره قطعنامه پیشنهادی واشنگتن در خصوص حملات در دریای سرخ، ادعا کرد: حملات حوثیها (انصارالله یمن) برای کشتیرانی در دریای سرخ پیامدهای جدی خواهد داشت.
بر اساس گزارشهای رسانهای، بلینکن وزیر خارجه آمریکا در ادامه سفر منطقهای خود روز چهارشنبه به وقت محلی هنگام ورود به بحرین در جمع خبرنگاران با تکرار ادعاهای بیاساس علیه جمهوری اسلامی ایران مدعی شد که تهران همچنان به حمایت از انصارالله یمن درباره حمله به کشتیها در دریای سرخ ادامه میدهد.
وزیر خارجه دولت بایدن بدون اشاره به نقش آمریکا در گسترش جنگ اسرائیل به دلیل حمایتهای همه جانبه این کشور، مدعی شد: روز گذشته در دریای سرخ حمله بزرگی علیه ما با پهپادهای پیشرفته صورت گرفت. ما به صراحت به ایران اعلام کردیم که حمایت از حوثیها (انصارالله یمن) باید متوقف شود و گسترش دامنه درگیری به نفع آنها نیست. کشورهای منطقه موافقند که سطح درگیری در منطقه نباید گسترش یابد.
فرماندهی مرکزی آمریکا در منطقه موسوم به سنتکام در بیانیهای اعلام کرد: حوثیها (انصارالله) روز ۹ ژانویه، تقریباً ساعت ۹:۱۵ شامگاه به وقت صنعا در حملهای پیچیده، خطوط کشتیرانی بینالمللی و دهها کشتی تجاری در حال تردد را هدف قرار دادند.
سنتکام با تکرار ادعاهای ضد ایرانی، مدعی شد: «حوثیها در این تهاجم به طور همزمان از پهپادهای تهاجمی ساخت ایران، موشکهای کروز ضد کشتی و یک موشک بالستیک ضد کشتی استفاده کردند اما همه ۱۸ پهپاد، دو موشک کروز ضد کشتی و یک موشک بالستیک ضدکشتی با تلاش مشترک ناوگان دریایی ایالات متحده و انگلستان سرنگون شدند و هیچ تلفات یا خسارتی به کشتیهای تجاری و ناوهای جنگی وارد نشد.»
ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا این حملات را بیست و ششمین حمله نیروهای مسلح یمنی به خطوط کشتیرانی تجاری در دریای سرخ از ۱۹ نوامبر عنوان کرد.
شورای امنیت سازمان ملل قرار است عصر چهارشنبه به وقت محلی درباره قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن درباره حملات در دریای سرخ رای گیری کند. این جلسه ابتدا قرار بود صبح چهارشنبه به وقت محلی برگزار شود که به تعویق افتاد.
منابع دیپلماتیک سه شنبه شب در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در سازمان ملل گفتند: آمریکا و ژاپن با ارائه پیش نویس قطعنامهای به شورای امنیت درباره حملات در دریای سرخ، خواستار برگزاری نشست این شورا در روز چهارشنبه برای رای گیری شدهاند.
این منابع افزودند: قطعنامه پیشنهادی خواستار محکومیت حملات حوثیها (انصارالله یمن) به کشتیها در دریای سرخ شده است و از آنها میخواهد حملات خود را متوقف کنند. به گفته این منابع قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن همچنین خواستار آزادی خدمه کشتی توقیف شده در دریای سرخ و خویشتنداری برای جلوگیری از تشدید بیشتر تنشها در دریای سرخ شده است.
آمریکا به عنوان حامی اصلی رژیم اسرائیل در جنگ کنونی علیه غزه که پیش از این مدعی تشکیل ائتلافی برای مقابله با عملیات ارتش یمن در دریای سرخ شده بود، به همراه ۱۲ کشور دیگر پیش از برگزاری نخستین نشست شورای امنیت درباره دریای سرخ در سوم ژانویه ۲۰۲۴ برابر با ۱۳ دی ماه جاری در بیانیهای ادعا کرد که حملات در دریای سرخ یک مشکل بزرگ بین المللی و غیرقابل قبول است.
نیروهای دریایی یمن هشدار دادهاند که عملیات نظامی علیه کشتیها و منافع دشمن اسرائیلی را تا زمانی که تجاوزات آن به غزه و جنایاتش علیه ملت فلسطین متوقف شود، ادامه خواهند داد.
ارسال دیدگاه