اخبار داغ

زالی تاکید کرد؛

ایران رکورددار ارائه خدمات بهداشتی و درمانی جنگی است

ایران رکورددار ارائه خدمات بهداشتی و درمانی جنگی است
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر ضرورت بازنگری خاطرات سپیدپوشان حوزه سلامت در دوران دفاع مقدس تاکید کرد و گفت: ایران رکورددار ارائه خدمات بهداشتی و درمانی جنگی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در هفتمین یادواره شهدای جامعه پزشکی تهران بزرگ در تالار امام خمینی (ره) دانشکده پزشکی، با اشاره به اینکه استان تهران با تقدیم ۲۴ هزار شهید، بیشترین آمار شهدای دفاع مقدس را با افتخار در کارنامه درخشان خود دارد، اظهار کرد: استان‌های خراسان رضوی و اصفهان بعد از تهران به ترتیب از نظر تعداد بیشترین شهدای دفاع مقدس را دارند.

وی با یادآوری اینکه بالاترین تعداد شهدای دفاع مقدس مختص به استان تهران است، افزود: بخشی از این عزیزان سپیدپوشان دفاع عرصه سلامت هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه امروز مشخصاً در این محفل نورانی گرد هم آمده‌ایم تا از جامعه سرافراز، غیور و سلحشور پزشکی که نام آنان در قاب فاخر شهدای دفاع مقدس گنجانده شده، قدردانی کنیم، خاطرنشان کرد: مراسم گرامیداشت ۲۴ هزار شهید استان تهران و اقشار مختلف اقدامی بسیار ارزشمند و مدبرانه است.

زالی، ضرورت یادآوری، بازنگری خاطرات و ثبت رشادت‌های سفیدپوشان حوزه سلامت در دوران دفاع مقدس را خواستار شد و برگزاری این یادواره را فرصت مناسبی برای این مهم عنوان کرد.

وی با بیان اینکه اتفاقات شگرف حوزه پزشکی در دفاع مقدس الگوهای درخشانی در عرصه آموزش مکاتب رزمی برای نسل جدید فراگیران خواهد داشت، خاطرنشان کرد: بازآفرینی مستندات و جانفشانی شهدای سفیدپوش دفاع مقدس از برکات این جلسات است.

رئیس دانشگاه با بیان اینکه شکل‌گیری تشکیلات بهداری رزمی و واحدهای زیرمجموعه آن در دفاع مقدس یکی از درخشان‌ترین صحنه‌هایی بود که به همت جامعه پزشکی ثبت و ماندگار شد، افزود: حضور تیم‌های پزشکی در اولین خطوط مواصلاتی جنگ باعث شد فعالیت‌های جامعه پزشکی شکل و شمایل رزمی درمانی به خود بگیرد.

به گفته زالی، ایجاد بیمارستان‌های صحرایی، پست امداد و واحدهای حمایتی درمانی در نزدیک ترین نقاط به خطوط مقدم جنگ از جمله برکات شکل‌گیری مستقل بهداری‌های رزمی در دفاع مقدس بود.

وی با بیان اینکه ۵۳ بیمارستان صحرایی در دوران دفاع مقدس شکل گرفت، عنوان کرد: در مجموع ۵۳ بیمارستان صحرایی بیش از هشت هزار مجروح در ۲۴ اتاق عمل توسط تیم‌های پزشکی درمان شدند؛ این آمار بسیار حیرت‌انگیز و ارزشمند است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: این عدد نشان دهنده این موضوع است که استقرار بیمارستان‌های صحرایی در خط مقدم نبرد منجر به حفظ جان‌های بسیاری از رزمندگان شد، بی‌تردید چنانچه این امکان فراهم نمی‌شد، آمار شهدا بسیار افزون‌تر می‌شد.

زالی با بیان اینکه بین ۱۶ تا ۱۸ هزار پزشک در دوران دفاع مقدس در قالب تیم‌های اضطراری و یا در بیمارستان‌های صحرایی فعالیت داشتند، به نقش آفرینی کادر درمان در بیمارستان فاطمه‌الزهرا (س) خصوصاً در درمان مجروحان شیمیایی اشاره کرد.

وی، جانفشانی ۶۰ هزار نیروی سلامت در قالب تیم‌های بهداشتی، پرستاری، تدارکات و دارویی را از دیگر افتخارات حوزه سلامت در جنگ تحمیلی عنوان کرد و افزود: با افتخار پزشکان غیور این مرز و بوم در دفاع مقدس همراه رزمندگان ایثار کردند به شکلی که ۱۰ هزار پزشک برای چندین بار به جبهه‌ها اعزام شدند.

زالی به دستاورهای حوزه بهداشتی در طول هشت سال دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای جامعه سلامت که کمتر به آن توجه شده فعالیت‌های حوزه بهداشت است، در دوران دفاع مقدس به رغم تفاوت‌های اقلیمی و جغرافیایی استان‌ها و اعزام رزمندگان از سراسر ایران به مناطق جنگی حتی یک مورد اپیدمی یا بیماری همه‌گیر نداشتیم؛ در دوران جنگ به مدد تیم‌های بهداشتی هیچ بیماری و یا گزیدگی منجر به شهادت رزمندگان نداشتیم، این مهم با تلاش تیم‌های بهداشتی محقق شد.

وی با بیان اینکه ایران همچنان رکورددار ارائه خدمات بهداشتی و درمانی جنگی است، اضافه کرد: در جنگ جهانی اول فقط سه میلیون نفر بر اثر ابتلاء به تیفوس جان خود را از دست دادند این در شرایطی بود که در مناطق غربی کشور سرمازدگی و یا در قسمت‌های جنوبی گرمازدگی می‌توانست در جنگ ایران و عراق بحران بیافریند، با تدبیر تیم‌های بهداشتی صحنه‌های درخشانی در جنگ ثبت شد.

زالی با اشاره به اینکه بعد از جنگ کره رکورد خدمت رسانی در حوزه بهداشت و درمان متعلق به کشور ایران است، توضیح داد: این رکورد همچنان با اختلاف متعلق به ایرانیان است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: باید درس‌آموخته‌های بهداری رزمی در زمینه‌های بهداشتی و درمانی مورد واکاوی تحلیلی قرار گرفته و به عنوان دستاورد حوزه سلامت ثبت، ضبط و احیا شود.

وی در ادامه به سایر دستاوردهای حوزه سلامت در دفاع مقدس اشاره کرد و افزود: در زمینه تأمین دارو در دوران جنگ علیرغم تحریم‌ها با همت جهاد دارویی، دانشکده‌ها و کارخانجات داروسازی با مشکلی مواجه نشدیم.

زالی در خاتمه یاد و خاطره شهدای جامعه پزشکی و شهدای مدافع کشور را گرامی‌داشت و از حمایت‌های بسیج جامعه پزشکی، فرماندهی سپاه محمد رسول‌الله تهران بزرگ و سایر برگزارکنندگان این کنگره قدردانی کرد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه