سرشاخهکاری بیش از ۲۰۰۰ اصله درخت در خراسان شمالی
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی منابع طبیعی خراسان شمالی از سرشاخهکاری بیش از ۲۰۰۰ اصله درخت در این استان خبر داد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ جلیل علوی با اشاره به اجرای طرح سرشاخهکاری درختان (انگور، گردو و پسته) در این استان، اظهار کرد: این طرح در تفاهمنامه میان مرکز تحقیقات کشاورزی و سازمان کشاورزی در استان اجرا شده و در راستای آن تاکنون ۲۰۰۰ اصله درخت سرشاخهکاری شده است.
وی با اشاره به مزایای این طرح، گفت: تغییر ارقام کم بازده، حساس به بیماری و آفات و ... به ارقام جدید و پربازده، جوانسازی باغها، اصلاح تریبت تاج درختها، بهبود گردهافشانی و تشکیل میوه، تحمل در برابر سرما، ایجاد زودرسی یا دیررسی و افزایش عمکرد، از مزایای اجرای این طرح است.
علوی بیان کرد: در منطقه بدرانلوی بجنورد ۷۰۰۰ اصله درخت انگور وجود دارد که تمام آنها دیم و از نوع کلاهداری بود که با بروز یک بیماری یا آفت، به تمام آنها منتقل میشود یا همه محصولات با یکدیگر میرسند که بازار آنها خراب میشود یا پوست کلفت و خشنی دارند که بازارپسندی آن کم میشود. بنابراین با انجام عملیات سرشاخهکاری و ایجاد ارقام جدید میتوان مشکلات یادشده را حل کرد.
وی ادامه داد: برای اینکه کشاورزان از این تنش خارج شوند، ارقام جدید شناسایی، خریده و پیوند زده شد.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی منابع طبیعی خراسان شمالی افزود: باغهای ۵۰ تا ۶۰ ساله گردو در استان شناسایی شد. ارتفاع برخی درختها به بیش از چهار متر و باردهی کم میرسد که با انجام عملیات سرشاخهکاری در درختها، ارتفاع آنها بیشتر از سه متر نمیشود و از سوی دیگر، میزان باردهی آنها افزایش مییابد.
ارسال دیدگاه