اخبار داغ

۲ روز تا دور دوم انتخابات؛‌

اقتصاد؛ موضوع مناظره آخر/کاندیدایی که برای رای نیاوردن آمده بود

 اقتصاد؛ موضوع مناظره آخر/کاندیدایی که برای رای نیاوردن آمده بود
در پی راهیابی مسعود پزشکیان و سعید جلیلی، از نامزدهای انتخابات زودهنگام چهاردهمین دوره ریاست جمهوری به دور دوم، امشب دومین و آخرین مناظره با موضوع اقتصادی برگزار خواهد شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور اخبار انتخاباتی سه‌شنبه - دوازدهم تیر ۱۴۰۳ می‌خوانیم:

شورای برنامه‌ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت اعلام کرد که هماهنگی‌های لازم برای برگزاری دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ایران با عربستان انجام شده و این انتخابات جمعه ۱۵ تیرماه در شماری از هتل‌های محل اسکان زائران ایرانی در دو شهر مکه و مدینه برگزار خواهد شد.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور هم آراء اخذ شده از ایرانیان مقیم خارج از کشور در مرحله نخست انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری را ۹۷ هزار و ۹۶۷ رای اعلام کرد.

امشب قرار است آخرین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری با موضوع اقتصادی از ساعت ۲۱ و ۳۰ تا ۲۳ و ۳۰ برگزار شود و به صورت زنده از شبکه‌های یک، سلامت (با رابط ناشنوایان) و جام جم ۱، ۲ و ۳ برای ایرانیان خارج از کشور پخش می‌شود.

دیگر برنامه‌های تبلیغاتی نامزدها از شبکه‌های مختلف سیما به شرح زیر است:

-  مستند سوم مسعود پزشکیان امشب ساعت ۱۹ از شبکه یک سیما

- مستند سوم سعید جلیلی امشب ساعت ۲۰ از شبکه یک سیما

اخباری از ستادهای انتخاباتی نامزدها

اولین مناظره نامزدهای راه‌یافته به مرحله دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، با حضور کاندیداها؛ مسعود پزشکیان و سعید جلیلی با موضوع فرهنگی ـ سیاسی دوشنبه شب-۱۱تیر ۱۴۰۳ برگزار شد که گزارش کامل آن را می توانید در این لینک مرور کنید.

پس از پایان این مناظره سعید جلیلی در ارزیابی خود با تاکید بر اینکه مهم است رئیس‌جمهور آینده چه نگاهی را با چه توصیفی از موضوعات و چه برنامه‌هایی و چه افقی و چه هدفی دنبال می‌کند و چقدر آمادگی انجام این کارها را دارد، افزود: من فکر می‌کنم امشب بحث‌های خوبی شد. شاید مردم ما از این موضوعات بهتر بتوانند استفاده کنند برای آن تصمیم مهمی که می‌خواهند بگیرند. امروز همه ایران وطن ماست. همه ایران سرای ما است. همه ایرانیان باید نقش پرشکوه خود را در این مسیر ایفا کنند. اگر ما از پیشرفت و جهش کشور صحبت می‌کنیم این ممکن نیست مگر با ایفای نقش پرشکوه همه ایرانیان. زن، مرد، جوان و پیر، اقوام مختلف و سلایق مختلف همه باید بیایند و در این عرصه حضور پیدا کنند.

همچنین مسعود پزشکیان پس از پایان اولین دور از مناظره انتخاباتی در دومین مرحله از رقابت های انتخاباتی در حین ترک صدا و سیما در جمع خبرنگاران، بیان کرد: آنچه که در این مدت مناظره بحث داشتیم مفصل بود. از نظر بنده اگر می‌خواهیم در کشور به جایی برسیم در قدم اول باید مشکلات و اختلافات داخلی خود را حل کنیم. آن ۶۰ درصد عزیزانی که می توانستند بیایند پای صندوق های رای اما نیامدند ما اعلام کردیم صدای آنان را شنیدیم و آنها را می‌فهمیم. امیدواریم کاری کنیم که آن عزیزان از ما و از کشور و از اقداماتی که شکل خواهد گرفت راضی باشند.

علی عبدالعلی‌زاده رئیس ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان، نامزد انتخابات ریاست جمهوری در نامه‌ای به رؤسای قوه قضائیه و ستاد انتخابات کشور و همچنین دادستان و سخنگوی شورای نگهبان، با انتقاد از آنچه «مداخلات آشکار و نهان برخی رسانه‌ها» علیه این نامزد انتخابات و «تبلیغ به نفع رقیب» عنوان کرده است، خواستار پیگیری قضایی شد.

علی طیب نیا مشاور اقتصادی پزشکیان هم در ویدئویی که در فضای مجازی منتشر شده است، گفت: ملت ایران؛ بترسید، بترسید از سوءتدبیر. چرا وارد صحنه انتخابات شدم؟ چون می‌ترسم! از سوء تدبیر بر ملت ایران می‌ترسم!

صبح امروز هم مسعود پزشکیان در نشستی با عنوان «گفت‌وگو درباره دولت فرهنگی؛ برای ایران» که با حضور جمعی از اهالی فرهنگ و هنر در سالن همایش‌های رایزن مرکز دایره‌المعارف اسلامی برگزار شد، با تاکید بر اینکه هنر این نیست که اگر من بد عمل کردم شما جوابم را آنگونه بدهید، گفت: مطمئن باشید از حق و حقوق همه دفاع خواهیم کرد اما همه باید کمک کنند؛ چرا که این تغییر به صورت لحظه‌ای اتفاق نخواهد افتاد.

پزشکیان همچنین در تماس تلفنی از هواداری تبریزی اش که با شوکر مورد حمله قرار گرفته بود، دلجویی کرد و قول داد که جلوی این رفتارها را می‌گیریم و نمی‌گذاریم این موضوعات ادامه پیدا کند.

این نامزد انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری هم ظهر امروز با حضور در بازار شوش تهران از نزدیک با کسبه و مردم دیدار و گفت‌وگو کرد.

پزشکیان در جمع کسبه و بازاریان گفت: در نگاهی در کشور به وجود آمده و یک گروه تصور می‌کنند که عقل کل هستند و دیگران هیچی حالی شان نیست؛ این درحالیست که همه مردم در این کشور حق دارند و می‌توانند تصمیم بگیرند و می‌توانند برای زندگی خودشان مشارکت کنند؛ نباید اجازه دهیم یک عده تصور کنند که فقط آنها حق دارند حرف بزنند و بگویند که ما مردمیم و دیگران مردم نیستند؛ در حالی که هم ما مردم هستیم و هم ۶۰ درصدی که در انتخابات شرکت نکردند، مردم هستند و حق دارند و ما موظفیم حرف آنها و صدای‌شان را بشنویم.

در پی انتشار فیلمی در فضای مجازی، که در آن فردی در حضور خانواده‌اش به بهانه‌ هواداری از یکی از نامزدهای انتخابات مورد اذیت، آزار و مزاحمت چند نفر قرار گرفته است،‌ رئیس ستاد انتخاباتی سعید جلیلی در نامه‌ای به دادستان کل کشور خواستار رسیدگی به این موضوع شد.

رییس ستاد انتخاباتی جلیلی در کرمانشاه هم در نشستی خبری تاکید کرد که دکتر جلیلی می‌گوید نباید در مذاکرات تسلیم محض باشیم و اینگونه باشد که امتیاز بدهیم و هیچ امتیازی نگیریم.

سعید جلیلی در ادامه سفرهای تبلیغاتی خود امروز به استان لرستان رفت و در جمع مردم خرم‌آباد در سالن شهید چاغروند استادیوم تختی این شهر با بیان اینکه ضعف را نمی‌توان با اتکا به قدرت جهانی برطرف کرد، گفت: ضعف‌ها را می‌بینیم و می‌دانیم ضعف را با قدرت می‌توان برطرف کرد و هیچ فرصتی نباید معطل بماند. لرستان در زمینه‌های کشاورزی، آب و ... ظرفیت‌های فراوانی دارد. هدف از سدسازی مشروب‌ کردن اراضی کشاورزی این دیار است. محرومیت در روستاها نه‌تنها باید برطرف شود، بلکه هر روستا باید به یک سلول جهش کشور تبدیل شود و این شدنی است.

شخصیت‌ها چه گفتند؟

* در پی انتقاد مسعود پزشکیان در مناظره شب گذشته در زمینه سیاست خارجی، معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور در توییتی نوشت: آقای پزشکیان در مناظره شاکی بودند که چرا پولهای ایران در برخی کشورها قفل است. خب این نتیجه توافق تیم آقای روحانی با این کشورها بود؛ آن هم در دوره برجام. توافق کردند که انرژی بفروشند و به جای پول تدریجی کالا بخرند. ضمنا ایشان در آن دوره در مجلس بودند. شهید رئیسی همه آنها را به هم زد.

* کانال تلگرامی پایگاه اطلاع‌رسانی دولت به اظهارات مطرح شده از سوی مسعود پزشکیان کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری درباره رشد نقدینگی در دولت شهید آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، واکنش نشان داد و اعلام کرد: بر خلاف اظهارات مطرح شده از زبان یک کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری مبنی بر افزایش رشد نقدینگی در دولت سیزدهم، آمارهای رسمی نشان می‌دهد رشد نقدینگی و پایه پولی هر دو در دولت سیزدهم به شکل قابل توجهی کاهش یافته است.

* از طرف دیگر در برخی کانال خبری واکنش حسین انتظامی سخنگوی پیشین شورای عالی امنیت ملی به اظهارت سعید جلیلی در مناظره شب گذشته منتشرشده است، که می گوید: مسئولان عالی‌رتبۀ کشور به‌خوبی می‌دانند همان‌طور که آقای دکتر ولایتی در مناظرات سال‌۹۲ توضیح دادند در مذاکرات لاریجانی-سولانا بر سر ۳۰۰۰ سانتریفیوژ توافق اولیه شده بود، اما دولت وقت آن را نپذیرفت و اگر همان موقع این اتفاق رخ داده بود، هم دانش هسته‌ای را داشتیم و هم اینقدر قطعنامه‌های مضر برای زندگی مردم صادر نمی‌شد.

* همچنین به نقل از معصومه ابتکار در فضای مجازی منتشر شده است که در بحث سیاست خارجی، آقای جلیلی به صراحت بارها و بارها مانع به نتیجه رسیدن برجام شد، بارها و بارها طیف و تفکر ایشان مانع به ثمر رسیدن مذاکرات مربوط به FATF شد که آقای پورمحمدی هم در مناظرات به آن اشاره کرد، چنانچه آقای ولایتی هم به صراحت گفت آقای دکتر جلیلی مانع شد.

* در واکنش به انتشار بیانیه‌ای به تاریخ ۱۴۰۳/۴/۱۱ به نام علی لاریجانی به‌مناسبت انتخابات اخیر در برخی رسانه‌ها، دفتر علی لاریجانی با تکذیب این بیانیه تاکید کرد: هیچ‌گونه مطلبی در این زمینه صادر نشده است.

۲ روز تا دور دوم انتخابات؛‌ اقتصاد؛ موضوع مناظره آخر/کاندیدایی که برای رای نیاوردن آمده بود

* در پی طرح ادعایی که برخی کانال ها در ایتا و تلگرام مبنی بر «ناتوان دانستن پزشکیان در اداره کشور از سوی خاتمی و ضرورت مدیریت وی» سید عبدالواحد موسوی لاری عضو شورای مشاورین سید محمد خاتمی این ادعا را تکذیب کرده و گفته است:  آقای خاتمی خود را متعهد به حمایت از آقای پزشکیان دانسته و می داند. پایبندی خاتمی به اصول اخلاقی و آراستگی پزشکیان به صفات حمیده ای مانند صداقت، شفافیت، مردم خواهی و بی آلایشی؛ عامل اصلی این پیوستگی است، نه سهم خواهی و چینش نیروها.

* حجت‌الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی کاندیدای دور اول انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم در سخنانی به بیان نکاتی درباره حضور خود در رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری، پرداخت و اظهار کرد: تحلیلم از ابتدا این بود هرچه تلاش کنم، رأی نخواهم آورد چون جامعه بلوک‌بندی سیاسی خود را انتخاب کرده است. با این شناخت به مسیر ادامه دادم و با وجود اصرار دوستان به انصراف تا آخر ماندم تا شائبه‌ سهم‌خواهی پیش نیاید.

برنامه زنده مثبت منفی پلاس ایسنا در گفت و گو با تعدادی از کارشناسان به ارزیابی صحبت‌های کاندیداها در اولین دور از مناظرات انتخاباتی در دور دوم رقابت‌ها بین دو کاندیدای باقی مانده در صحنه پرداخت که می توانید در لینک های زیر بخوانید.

محمدصالح جوکار: زنجیره مودت و دوستی ایجاد شده در عرصه بین‌المللی باید در دولت آتی ادامه یابد

محسن پاک آئین: اختلاف بین ایران و آمریکا اختلاف جهان بینی هاست

محمدحسن آصفری: کاندیدایی که نمی‌تواند بر رفتار افراد ستاد خود نظارت کند چگونه می‌خواهد کشور را اداره کند؟

علی خزائی: آزادی بیان کاندیداها در مناظرات نقطه عطف نظام جمهوری اسلامی است

***

*‌ پرویز پرستویی بازیگر سینما با حضور در مستند سوم انتخاباتی مسعود پزشکیان حمایت ضمنی خود را از این نامزد انتخاباتی اعلام کرد.

مستند سوم انتخاباتی مسعود پزشکیان، امروز از طریق شبکه یک سیما پخش می‌شود ولی نکته اصلی این فیلم آن است که پرویز پرستویی، بازیگر سرشناس سینمای ایران به‌عنوان راوی در مستند حضور دارد. این حضور را می‌توان به‌عنوان حمایت ضمنی پرویز پرستویی از مسعود پزشکیان تلقی کرد. 

* شبکه خبری المیادین با پوشش روزانه اخبار انتخابات ایران، همزمان با مناظره اول دو نامزد راه یافته به دور دوم انتخابات گزارش کرد این رقابت با مناظره دونفره داغ شده است.

این شبکه همزمان با مناظره نخست دو نفره جلیلی و پزشکیان گزارش کرد، این دو نامزد اصولگرا و اصلاح طلب بار دیگر فرصت دارند تا مردم را با ارائه دیدگاه و برنامه های خود متقاعد کنند که به آنان رأی دهند و قشر خاکستری اکنون برای آنان جایگاه مهمی دارد و برخی رأی خاکستری را اسب تروایی توصیف کردند که هر نامزد بتواند آن را یا بخشی از آن را تحریک کند، احتمال پیروزی‌اش را افزایش خواهد داد، اما در پایان دومناظره دوجانبه چه کسی موفق خواهد شد؟

* در برخی کانال های خبری اظهارت امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در جمع حامیان سعید جلیلی منتشر شده است که می گوید: ما اندیشه لیبرال‌ها را در دوره‌های مختلف تجربه کردیم و آسیب حضورشان را دیده‌ایم. تفکر ضد مردمی آن‌ها را حس کردیم. مردم و مستضعفان برای آن‌ها مهم نیستند و اشراف برای آن‌ها اهمیت دارند. برای این گروه قدرت مردم مهم نیست، قدرت‌های خارجی برای‌شان اهمیت دارد. آن‌ها چشم‌شان به دست خارجی است که شاید با گدایی از آن‌ها امنیت، اقتصاد و رفاه را گدایی کنند. 

*‌ خبرهایی نیز از اظهارات علیرضا زاکانی در جمع هوادارن جلیلی در فضا مجازی منتشر شده است که می گوید: پسر آقای هاشمی که اخیرا اعلام کرده مردم پای صندوق رأی بیایید، رفراندوم کنید که سیاست‌های کلی تغییر کند؛ خواب خوش می‌بینید، سیاست‌های کلی تغییر کند که امثال خواهر شما با بهاییان در این مملکت بنشینند؟ یا آقایی آمریکا را همانطور که شما پذیرفتید بپذیریم؟

در ادامه اخبار انتخاباتی که در فضای مجازی دست به دست می شود، بخش های از صحبت های محمدجواد ظریف در جمع حامیان پزشکیان در اراک منتشر شده است که می گوید: به تمام کسانی که تصمیم گرفتند روز جمعه گذشته؛ به گذشته نه بگویند احترام می‌گذارم، اما شما الان در برابر آینده قرار دارید، آیا می‌خواهید گذشته ادامه پیدا کند یا آینده دیگری را برای خود رقم بزنید؟ روز جمعه اگر مردم به پای صندوق رای بروند هیچ‌کس نمی‌تواند ایرانی را تحریم، تحقیر و تهدیدکند. با پشتوانۀ ملت اول کاسبان تحریم را به خانه می‌فرستیم و بعد از آن با پشتوانۀ ملت با تحریم‌گران مقابله می‌کنیم. در میز مذاکره و با مقاومت تحریم‌گران را شکست می‌دهیم.

احزاب و تشکل‌ها چه کرده‌اند؟

* نشستی مطبوعاتی با عنوان «دختران و زنان در دولت پزشکیان» با حضور زهرا بهروز آذر، اطهره نژادی و ژاله فرامرزیان از اعضای معاونت زنان ستاد انتخابات مسعود پزشکیان نامزد انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری  برگزار شد که گزارش کامل آن را می توانید در این لینک بخوانید.

* حزب اسلامی ایران زمین،‌ گروه انتخاباتی «صدای ملت» و تعدادی از نمایندگان فعلی و ادوار مجلس شورای اسلامی با صدور بیانیه‌های جداگانه از مسعود پزشکیان در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری حمایت کردند.

* از طرف دیگر نمایندگان مشهد در مجلس دوازدهم، جمعی از معاونان رئیس جمهور و وزرای دولت‌های نهم و دهم و ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب اسلامی (امناء) با صدور بیانیه‌ های  جداگانه از سعید جلیلی در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری حمایت کردند.

در روزنامه ها و فضای مجازی چه خبر بود؟

ایران با تیتر «مناظره مناظره شد»، شرق با تیتر «نشتی وعده های بنزینی»، کیهان با تیتر «مردم انتخاب میکنند عقبگرد به دولت روحانی یا ادامه راه رئیسی»، فرهیختگان با تیتر «تنها ستاره مناظره»، همشهری با تیتر «دوئل برنامه ها»، هم میهن با تیتر «حامی اقتصاد ایران»، جام جم با تیتر «جهان نامزدها»، اعتماد با تیتر «انتظارات حداکثری از پزشکیان»، وطن امروز با تیتر «یک جهان تعامل»، سازندگی با تیتر «امید ایران»، آگاه با تیتر «آرام، صریح، تند»، آرمان ملی با تیتر «نه قالیبافی ها به خواست قالیباف»، آرمان امروز با تیتر «تورم تک رقمی با دومین برگ برنده»، همدلی با تیتر «تحریم انتخابات خودکشی جمعی است»، جوان با تیتر «آشفته بازار ستاد کارشناسی»، کاروکارگر با تیتر «تحریم انتخابات خودکشی جمعی است»، خراسان با تیتر «عجب مناظره ای»، مردم سالاری با تیتر «ترس تندروها از شکست بزرگ»، رسالت با تیتر «رودرو با رقیب»، ستاره صبح با تیتر «بیایید ایران را نجات دهیم» در صفحات اول خود به موضوع انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری پرداختند.

جزئیاتی از دور دوم انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم 

بر اساس اصل ۱۳۱ قانون اساسی، چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که پیش از این مقرر بود در خردادماه سال ۱۴۰۴ برگزار شود، پس از شهادت رئیس‌جمهوری و همراهانش در سانحه سقوط بالگرد در استان آذربایجان شرقی، بصورت زودهنگام و هشتم تیرماه امسال برگزار  شد و مسعود پزشکیان و سعید جلیلی به عنوان نفر اول و دوم به عنوان دارنده برترین آرای این دوره به مرحله دوم راه یافتند.

جمعه هفته آینده - ۱۵ تیر ۱۴۰۳ - زمان برگزاری مرحله دوم انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری خواهد بود.

 بر اساس قانون، فعالیت تبلیغات انتخاباتی در مرحله دوم از تاریخ اعلام رسمی نتایج قطعی آراء مرحله اول شروع و تا ۲۴ ساعت قبل از آغاز اخذ رای مرحله دوم یعنی ساعت ۸ صبح روز پنجشنبه ۱۴ تیر ادامه خواهد یافت.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه