ماندن بایدن؛ کمریسکترین انتخاب برای دموکراتها
کارشناس مسائل بینالملل گفت، تا وقتی ۲ نگاه در حزب دموکرات آمریکا یعنی موافقان و مخالفان ماندن جو بایدن، نتوانند یکدیگر را قانع کنند، بایدن در رقابت انتخاباتی میماند و به نظر من این تصمیم کم ریسکترین حالت برای دموکراتهاست.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «جو بایدن» ۸۱ ساله بهعنوان پیرترین رئیسجمهور تاریخ آمریکا و «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق این کشور روز ۲۷ ژوئن (هفتم تیر) نخستین مناظره انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ را برگزار کردند.
بایدن در جریان مناظره ۹۰ دقیقهای با ترامپ بارها با مطرح کردن جملات نامفهوم و نیمهتمام و پاره شدن رشته افکارش و سکوتهای عجیب گاف داد و سردرگم ظاهر شد. این نمایش ضعیف بایدن بعد از سلسله گافهای مداوم و مکرر او در انظار عمومی در طول دوره ریاستجمهوریاش که سلامت فیزیکی و ذهنی او را زیر سوال برده بودند، زنگ خطر را برای بسیاری از چهرههای سیاسی دموکرات و مفسران و تحلیلگران در ایالات متحده به صدا در آورده و بسیاری از آنها خواستار انصراف بایدن از رقابت انتخاباتی شدند.
رئیسجمهور آمریکا اخیرا در مصاحبه با تلویزیون خبری ایبیسی نیوز دلیل عملکرد ضعیفی که از خود در اولین مناظره انتخاباتی ۲۰۲۴ نشان داد را ناشی از «سرما خوردگی و خستگی» دانست و تاکید کرد که دائما تحت معاینه پزشکی قرار دارد.
بایدن در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا مایل است تحت معاینات پزشکی مستقل که شامل آزمایشهای شناختی و همچنین مربوط به سیستم اعصاب است قرار بگیرد و نتایج آن را با مردم آمریکا بهاشتراک بگذارد، گفت: «ببینید، من هر روز تستهای شناختی انجام میدهم. میدانید، من نه تنها برای انتخابات کارزار برگزار میکنم، بلکه جهان را نیز اداره میکنم. اغراق نمیکنم اما ما ملت مهم جهان هستیم.»
با این حال اختلاف نظر جدی میان طرفداران حزب دموکرات برای ماندن یا نماندن جو بایدن در رقابت انتخاباتی ۲۰۲۴ درگرفته است.
«امیرعلی ابوالفتح» در گفتوگو با ایسنا درباره چالش نامزدی جو بایدن به عنوان نماینده حزب دموکرات در انتخابات ۲۰۲۴ اظهار کرد: جو بایدن در آخرین مصاحبهاش همان طور که دیدید اعلام کرد «فقط خدای توانا میتواند مرا از رقابت انتخاباتی منصرف کند.» از این رو اگر حرف جو بایدن را مبنا قرار دهیم، او کاندیدای حزب دموکرات در انتخابات آتی است. اینکه ممکن است در روزهای آینده چه اتفاقی برایش به لحاظ بیماری یا ناتوانی شناختی که دارد بیفتد مسالهای دیگر است.
وی با بیان این که سوال مهم که امروز از مخالفان کاندیداتوری بایدن در فضای آمریکا پرسیده میشود این است که اگر بایدن نیاید چه کسی بیاید؟ گفت: کامالا هریس جانشین خوبی نیست و مقبولیتی در میان اعضای حزب ندارد و از سویی در انتخابات مقدماتی که در ایالات و سرزمینهای فرامرزی آمریکا برگزار شده است بایدن از ۴۸۰۰ رای در میان نمایندگان کنوانسیون ملی حزب، ۴ هزار رای دارد. بنابراین اعضای حزب پای کار بایدن هستند. میشله اوباما علاقهای شخصا به سیاست ندارد و در کتابش، خودش گفته است که حتی به ریاست جمهوری و پست و مقام گرفتن باراک اوباما هم راضی نبوده است. کامالا هریس از نامحبوبترین معاونان رییس جمهور در دهه اخیر در آمریکاست و در داخل حزب هم محبوب نیست و ریسک بالایی دارد.
این کارشناس مسائل بینالملل و آمریکا تصریح کرد که به علاوه به لحاظ زمانبندی انتخابات و رقابتهای تبلیغاتی برای تغییر، فرصتی نیست.
ابوالفتح اظهار کرد: در حال حاضر شرایط در حزب دموکرات بسیار سخت است، از یک سو طرفداران ماندن بایدن زیاد هستند و همچنین خودش دوست دارد بماند و میراثش باقی بماند و از سوی دیگر برخی در حزب دموکرات هستند که از آینده نگرانند.
وی گفت: در هر حال شرایط نشان میدهد بایدن بماند شانس پیروزی بسیار کم است و بایدن نماند شکست قطعی است و با وجود ترامپ کاری از پیش نخواهند برد. به هر حال اگر بخواهند فرد جدیدی را معرفی کنند اگر حمایت حداکثری نداشته باشد کار بسیار دشوار خواهد بود.
این کارشناس مسائل آمریکا گفت: مخالفتها درباره بایدن صرفا برای ناتوانی و بیماریاش یا اینکه نتوانسته در مناظره اول خوب ظاهر شود نیست، بلکه مساله وضعیت اقتصادی و سیاست خارجی و غیره آمریکا بسیار بد است و هرکس بیاید به هر حال میراثدار وضعیت موجود است. از این رو معتقدم بایدن صرفا به خاطر ناتوانیاش مورد سوال نیست بلکه عملکرد مطلوب نداشته است. در صحنه انتخابات میبینیم که کنار رفتن بایدن خیلی دشوار است. ترامپ می گوید خودخواه است اما این طور نیست شاید اگر گزینه دیگری بود که شانس دموکراتها را افزایش میداد این کار را می کرد اما این شانس الان دیده نمیشود.
ابوالفتح تاکید کرد مساله این است که الان پزشک کاخ سفید که البته آن را هم شخص رئیسجمهور تعیین میکند چیزی درباره ناتوانی وی یا جدی بودن بیماریاش نگفته است و گفته است که نه تنها توان ادامه رقابت انتخاباتی دارد، بلکه توانایی اداره کشور را هم دارد. مساله این است تا خود بایدن نخواهد یا اتفاقی مثل سکته مغزی و غیره برایش نیفتد بعید است دموکراتها تغییری در تصمیمشان بدهند.
وی گفت: کنوانسیون ملی حزب دموکرات ۱۹ تا ۲۴ آگوست تشکیل جلسه میدهد و در آخرین روز این کنوانسوین آراء هر یک از ایالات خوانده میشود، تا الان جو بایدن با همین شرایط فعلی که دارد چهار هزار رای دارد و تا آن روز میتوانند در نظرشان تغییر بدهند.
ارسال دیدگاه