پیشنهاد ضرغامی همراستا با وعده مهم پزشکیان
عزتالله ضرغامی با اشاره به وعده مسعود پزشکیان، رئیس جمهور درباره اصلاح نظام فیلترینگ گفت: دوران فیلترینگ گذشته است. باید دستور اولین جلسه شورای عالی فضای مجازی، بررسی وعده مهم پزشکیان باشد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که عضو شورای عالی فضای مجازی است، در تازهترین پیامی که در شبکه ایکس (توئیتر) منتشر کرده است، نوشت: «دوران فیلترینگ گذشته است.
چندسالی است که عملا فیلترینگ نداریم ولی بازار فیلترشکن و کاسبان آن سکه است.
قاعدتا باید دستور اولین جلسه شورای عالی فضای مجازی، بررسی این وعده مهم پزشکیان باشد.»
ضرغامی که حضور فعالی در شبکههای اجتماعی فیلتر شده دارد، بارها درباره فیلترینگ و اینترنت آزاد اظهارنظرهایی داشته که واکنشبرانگیز شده است. او سال ۱۴۰۱ در زمانی که پلتفرمهای خارجی در ایران فیلتر شدند، گفته بود: «من تنها کسی بودم که در این باره حرف زده است، مثل اینکه کارهای سخت گردن من افتاده است. من اعتقاد خودم را دارم و شخصا به هیچ وجه موافق نیستم.»
او یک سال بعد (۱۴۰۲) هم چنین اظهارنظر واکنشبرانگیز داشت: «خارجیها اینجا میآیند و میخواهند عکس بگیرند، مشکل فیلترینگ در کشور هم داریم، من میگویم گردشگر باید سیم کارتی داشته باشد که با خانواده خود در ارتباط باشد، پس چگونه عکس تفریحات و یادگاری خود را از ایران بفرستند. اما حمله میکنند و آن را با کاپیتولاسیون مقایسه میکند، این هیچ ربطی به کاپیتولاسیون ندارد، بلکه این نیاز اولیه گردشگر است.»
ضرغامی همچینن درباره اعطای سیمکارت بدون فیلتر به رونالدو، که سفری به ایران داشت، گفته بود: «اگر رونالدو به ایران بیاید باید سکوی بله و ایتا را نصب کند تا بتواند با خانواده و دوستان خود تماس بگیرد و به آنها نیز بگوید این سکوها را نصب کنند!»
تازهترین اظهارنظر ضرغامی درباره فیلترینگ درحالی مطرح شده است، که مسعود پزشکیان ـ رئیس جمهور دولت چهاردهم ـ چنین اظهاراتی درباره ناکارآمدی فیلرینگ و کسب و کار فیلترشکنها داشته است: «تمام تلاش خود را برای اصلاح نظام ناکارآمد فیلترینگ به کار میبندم»، «اینترنت را باید آزاد کنیم»، «من اگر انتخاب شدم جلوی فیلترینگ خواهم ایستاد و کسب و کارهای تعطیل شده را بازیابی خواهم کرد».
او در یکی از مناظرههای انتخاباتیاش نیز گفته بود: «در همه دنیا محدودیت وجود دارد، اما الان که هیج مساله ای نیست نباید برای مردم فیلتر بگذاریم. یک عده دکان درست کردهاند تا مردم فیلترشکن بخرند و بیشتر از پول موبایل، پول فیلترینگ بدهند. چرا این کار را میکنیم؟ با فیلترشکن دیگر نمیتوانید کنترل داشته باشید و به هر سایتی میتوان رفت. بحثهای اداری، بانکی، دارایی و آموزش بوسیله اینترنت است و نمیتوانید و میخواهیم در قفس زندگی کرده و میخواهیم با دنیا ارتباط داشته باشیم. باید با سکوهای خارجی صحبت شده و با آنها قرارداد ببندند. چه کسانی این فیلترشکنها را میفروشند و چقدر بلا سر آنهایی آمده که از طریق فضای مجازی داشتند زندگی می کردند و این مردم را از زندگی ساقط کردند. محدودیتها در تمام دنیا وجود دارد و در آمریکا هم وجود دارد. در زمانی که نیاز است میتوان این کار را انجام داد ولی در وضعیت عادی همه دارند از فیلترشکن استفاده میکنند. چرا جلو افرادی که فیلترشکن میفروشند گرفته نمیشود؟ زمانی تظاهرات و اعتصابات بود میگفتیم هر حاکمیتی ممکن است قطع کند. الان که خبری نیست چرا فیلتر میکنید؟ دانشگاهها و بیمارستانها را دچار مشکل میکنید. باید کاری کنیم در این فضا درآمد کسب کنند. دنیایی از فرصت در این فضا وجود دارد. مثل همه دنیا باید عمل کنیم. کجا دنیا مثل ما عمل میکند؟ ما مردم را از زندگی ساقط میکنیم. مردم بیشتر از پول موبایل، پول فیلترشکنها میدهند. چه کسانی این پولها را می خورمند؟ مالیات هم نمی دهند.
اگر زیر نظارت دولت باشد، مالیات می دهد و در مسائل امنیتی هم میتوانید آن را قطع کنید.»
ارسال دیدگاه