برگزاری نشست خبری رئیس کمیته تدوین مقررات؛
موسوی: برخورد به موقع با فساد مهم است/ باید ضمانت اجرایی گرفت
رئیس کمیته تدوین مقررارت فدراسیون فوتبال گفت: باید ضمانتاجراها را به روزرسانی کرده و نوع واکنشها را علمیتر کنیم.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید عباس موسوی رئیس کمیته تدوین مقررات در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران در سالن روابط عمومی فدراسیون فوتبال گفت: ابتدا با تاخیر روز خبرنگار را تبریک می گویم. در مقدمه باید بگویم هرچند ابلاغ ما از اواخر دی بود اما عملا شکلگیری کمیته با انتصاب اعضا، از حدود یک ماه و نیم قبل رقم خورد. افتخار داریم در این کمیته علاوه بر مجید کریمی به عنوان دبیر، از همراهی امانی شلمزاری، مدیرکل هیات امنای دیوان عالی کشور، قائدی که دارای دکترای حقوق از دانشگاه فرانسوی است، خانم اسدی که دانشجوی ترم آخر دکترای تجارت و سرمایهگذاری دانشگاه تهران است و سایر اعضا بهره ببریم.
او درباره مصوبات کمیته تدوین و تطبیق مقررات از زمان حضور اعضای جدید افزود: در این مدت کوتاه ۱۸ سند مهم را در ارتباط با مسائل مختلف فوتبال و وابستگان به آن وضع کردیم. تدوین اساسنامه هیاتهای فوتبال استان به عنوان یک سند مهم و راهگشا در ۴۹ ماده تقریبا نهایی شده و در اختیار هیات رئیسه فدراسیون قرار گرفته است. آییننامه برگزاری مسابقات فوتسال در ۱۶ ماده، دستورالعمل صیانت از کرامت و منزلت بانوان شاغل در فوتبال و فوتسال در ۱۲ ماده از دیگر موارد است. یک هفته پس از قانون مذکور بخشنامهای تقریبا مشابه سندی که ما طراحی کردیم، فیفا به فدراسیونهای ملی مخابره و منعکس کرده است.
رئیس کمیته تدوین و تطبیق مقررات تصریح کرد: چهارمین مورد مربوط به هزینههای دادرسی در مناقشات فوتبالی است. متاسفانه در مناسبات حقوقی این خلاء را داریم. پنجمین مورد سیاستهای کارگروه محافظت از کودک و ششمی هم دستورالعمل تاسیس شورای حقوقی است.
او ادامه داد: یکی از اسناد مهمی که در فدراسیون ملاک عمل قرار میگیرد، مقررات ناظر بر نقل و انتقالات و تعیین وضعیت بازیکنان است. در حدود ۲۹ ماده و ۶ پیوست، آن را برای تقدیم به هیات رئیسه آماده کردیم.
موسوی اضافه کرد: راهنمای عملی فدراسیون در بهکارگیری اتباع خارجی موضوعی است که چالش چند سویه دارد. حتی از ابعاد بینالمللی هم درخور بررسی و تامل است. دستورالعمل حاکم بر قراردادها در ۵۹ ماده را نیز در نظر گرفتهایم. البته کارگروهی متصدی وضع این دستورالعمل بوده که این اواخر ما هم در نقش یک مشاور کنارش حضور پیدا کردیم. مقررات دیگری که از طریق دبیرکل به ما ابلاغ شد مثل مقررات ناظر بر نگهداری افتخارات، اسناد و هدایایی که در اختیار فدراسیون قرار میگیرد، دستورالعمل مربوط به جذب حامی مالی، بازاریابی، پاداش اعضای تیمهای ملی و .... در حدود ۸ فقره تصویب کردیم.وی عنوان کرد: حدود ۲۰۰ ماده در قالب ۱۸ فقره سند در این مدت کوتاه به تصویب رسیده که کار واقعا فرسایشی و سختی است. در همین امتداد با توجه به شان نزول کمیته تدوین و تطبیق مقررات، رفتار ما از یک سو وضع مقرراتی است که آنها را نداریم و از سوی دیگر اصلاح مقررات ناقص. از سوی دیگر اعلام بیاعتباری و زدایش مقرراتی است که داریم اما اثرگذاری ندارد.
رییس کمیته تدوین و تطبیق مقررات درمورد سیاستهای راهبردی این کمینه برای برخورد با فساد، توضیح داد: پاسخگویی با این موضوع چندان منطبق بر مسئولیت من نیست اما از جهت ارتباط غیرمستقیم با این پدیده، مطالبی را میگویم. به باور من مهمترین و موثرترین اقدام برای مقابله با فساد، ناهنجاریها و انسداد شریان فساد وضع مقررات مفید، متقن و البته پایبندی به آنها است. بخش عمده این کار هم برعهده ماست. وجود در فساد در فوتبال را هم نمیتوان انکار کرد. از گذشته بوده، است و خواهد بود. همانگونه که در کشورهای دیگر، سازمانهای منطقهای و حتی فیفا و یوفا هم وجود فساد را دیدهایم. از سوی مهمترین مقامات فوتبالی مثل ژائو هاوهلانژ، میشل پلاتینی و سپ بلاتر شاهد این فساد بودهایم. حتی در باشگاههای معتبری مثل رئال مادرید و بایرن مونیخ نیز این پدیده را شاهد بودیم اما مردم و مخاطبان فوتبال هم نسبت به وجود فساد آن مقدار پیگیر نیستند که برای مقابله با فساد پیگیری میکنند.
موسوی تصریح کرد: خواسته مردم این است که برنامه عمل و طرز برخورد با فساد مهم باشد. کتمان، تئوریزه کردن یا سادهانگاری وجود فساد در فوتبال را ناخوشایند میدانند. به همین دلیل وظیفه بخشهای مهم فدراسیون که با این مقوله درگیر هستند این است که اگر فسادی وجود دارد، طرز برخورد با آن هم برنامهریزی شود و آهنگ، اراده و برنامه مبارزه با فساد وجود داشته باشد. میتوانم شهادت بدهم در یان رابطه رکن فضایی فدراسیون با دغدغههای مردم عمشو هستند. نکته مهم دیگر در این ارتباط بحث رسیدگی فوری، سریع و بهنگام به فساد است.
رییس کمیته تدوین مقررات فدراسیون فوتبال تصریح کرد: در پروندههای حقوقی و کیفری مبحثی بحث مرور زمان داریم که به این دلیل وضع شد که اگر سالها از تاریخ وقوع بزه بگذرد و یک مسئولی بخواهد نسبت به اعمال برخورد با آن اعلام صلاحیت کرده و عادلانهترین تصمیم را اتخاذ و متقنترین رای صادر کند، شاید مورد پسند نباشد زیرا پس از مدتها خاطره مردم از وقوع جرم پاک شده است. مردم دوست ندارند اتفاقی که خاطر آنها را محزون کرده و درمندشان ساخته بار دیگر زنده شود. از این جهت حقوقدانها میگویند برخورد به موقع با فساد مهم است و این موضوع حتی مهمتر از خود فساد محسوب میشود.
وی ادامه داد: باید ضمانتاجراها را به روزرسانی کرده و نوع واکنشها را علمیتر کنیم تا با عمل رخ داده و انسداد این شریان منطقیتر رفتار کنیم.
این دستورالعمل حاصل تلاش کارگروه نظارت بر قراردادها بوده است. خواهش من این است که این نقاط مثبتی که می گویم را بازتاب بدهید. در این دستورالعمل من 25 نکته مثبت دیدم. به تعداد 59 ماده هایی که وضع شد می توانیم 59 پلن دفاعی ارائه کنیم اما 25 نکته مثبت است. این موارد در سندهای دیگر نبوده است.یک لزوم انجام آزمایش های پزشکی ماده سه 2- نحوه نگارش درست قرارداد ماده هشت 3 - تصریح به عدم تعهد باشگاه در پرداخت حق کارگزار از مطالبات بازیکن( این طور بود که اگر بازیکن پول کارگزار نداد باشگاه باید می داد). ماده ده. 4- ممنوعیت قرارداد جمعی (مثل حضور دسته جمعی کادرفنی برای قرارداد یا مربی با چند بازیکن)ماده یازده 5- ممنوعیت تضمین پرداخت مالیات مربی و بازیکن از سوی باشگاه( بازیکن و مربیان خارجی بودند که پول مالیات را به عهده باشگاه گذاشته بودند، پرداخت مالیات به عهده مودی است) ماده دوازدهم و چهل و دوم. 6-تعادل میزان غرامت فسخ برای بازیکن و باشگاه( بازیکنی اگر فسخ می کند و وجه التزام مد نظر می گیرد برای باشگاه هم باید همان در نظر گرفته شود)ماده چهاردهم 7- ممنوعیت پرداخت وجه به مربی و بازیکن خارج از قرارداد، ماده پانزدهم8- الزام به داشتن رکن قضایی و تامین حقوق دادرسی و آیینی بازیکنان و کادرفنی از سوی باشگاه ها، ماده هفدهم 9- ممنوعیت دخالت افراد ثالث در قراردادها 10- حداکثر آپشن قراردادی که تا 20 درصد بیشتر نباید باشد11-تنظیم فرایند قانونی و منطقی عمل به فسخ و اگاهی طرف و رعایت به تشریفات قانونی 12- بی اعتباری شرط تفاسخ به قید عضویت در باشگاه خاص13- امکان بهره مندی از گلر چهارم 14- شرط خرید تعهد ممنوع شده است 15- قید افزایش دستمزد قراردادی حداکثر تا 30 درصد 16- الزام به داشتن تیم بانوان 17- ممنوعیت انتقال امتیاز یک باشگاه به خارج از استان18- الزام به استعلام وضعیت بازیکنان و مربیان خارجی 19- الزام به شفافیت عملکردی و صداقت در عملیات مالیاتی 20- برقراری ضمانت اجرایی برای اجرای اسناد 21- اعطای حق واکنش برابر دستورالعمل است22- الزام به گذرندان دوره های تخصصی برای مدیران باشگاه ها 23- ممنوعیت استفاده از مشاوران داوری 24-ممنوعیت التزام به تمدید مقررات حضور بازیکن در تیم ملی. باشگاه نباید ملتزم به این شود که بازیکن به تیمش بیاید تا در تیم ملی عضویت پیدا کند.۲۵_ ممنوعیت پرداخت هرگونه هدیه به عوامل اجرایی مسابقات مربوط به ماده ۵۶.
حداقل ۲۵ نکته واضح و روشن در این سند داریم که غالبا در اسناد دیگر نداریم اما نگاهها به این موارد مثبت بسته است و فقط نکات منفی دیده میشود. هرچند نمیتوانیم نکات منفی این سند را انکار کنیم. هر سندی به ویژه سند تقدیمی لاجرم برخودار از نارسایی است. واکنش به یک سند نارسایی عصیانگری و پرخاشگری نیست بلکه نقدی سازنده و واکنش مسئولانه است.
موسوی خاطرنشان کرد: این تعامل سازنده میتواند به ما رهنمود بدهد. در مورد ۳ ماده دستورالعمل نه تنها دخالی نداشتیم بلکه مقاومت و مخالفت کردیم. از جمله ماده ۲۵ که درمورد فسخ قرارداد است و برای ثابت ناموجه بودن فسخ بیعدالتی و یکجانبهنگری صورت گرفته است. حقوق بازیکنان و مربیان در تقابل با باشگاهها نادیده گرفته شده است. براساس همان شرط تعامل ۲ جانبه اگر باشگاه حق را برای خودش قائل است که اگر بازیکن و مربی در صورت فسخ قرارداد تا زمانی که موجه بودن آن ثابت نشود، باید برای باشگاه هم در نظر گرفته شود. یعنی اگر باشگاهی قرارداد بازیکن و مربی را فسخ کند، تا زمان ثابت کردن موجه بودن آن نباید چنین حقی داشته باشد. به شکل کلی ماده ۲۵ محل اشکال است و تاثیرات مخربی دارد.
وی افزود: مورد دوم از نارساییها التزام باشگاهها به قراردادهای تجاری و بازرگانی سازمان لیگ است که در ماده ۴۱ آمده و من با آن مخالف هستم. اساسا جای چنین مادهای در دستورالعمل حاکم بر قراردادها نیست. ایراد دیگر انعقاد قرارداد یک ساله با بازیکن بالای ۳۰ سال است که البته اصلاح شد و این شرط مورد نظر ما نبود. خوشبختانه بیدرنگ این شرط اصلاح شد.
ارسال دیدگاه