اخبار داغ

مشاوران بایدن با طرح خاتمه جنگ لبنان به اراضی اشغالی می‌روند

مشاوران بایدن با طرح خاتمه جنگ لبنان به اراضی اشغالی می‌روند
مشاوران ارشد بایدن فردا (پنج‌شنبه) وارد فلسطین اشغالی می‌شوند تا برای عقد توافقی که به جنگ در لبنان پایان می‌دهد، تلاش کنند. همچنین ارتش صهیونیستی به نتانیاهو و گالانت اطلاع داده که اکنون زمانی مناسبی برای خاتمه جنگ است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سه منبع مطلع به وب‌سایت «آکسیوس» گفتند، ۲ مشاور ارشد بایدن روز پنج‌شنبه وارد فلسطین اشغالی می‌شوند تا در تلاش برای بستن توافقی باشند که به جنگ در لبنان پایان می‌دهد و به غیرنظامیان آواره از ۲ طرف مرز اجازه می‌دهد به خانه‌های خود بازگردند.

اگر «آموس هوکشتاین» و «برت مک‌گورک» مشاوران ارشد «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در طول سفر خود به توافق دیپلماتیک بین رژیم صهیونیستی و حزب‌الله دست یابند، برای اولین بار پس از عملیات ۷ اکتبر، جنگ منطقه‌ای در غرب‌آسیا را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد.

مقامات آمریکایی و صهیونیست مدعی هستند پس از ضرباتی که حزب‌الله در ۲ ماه گذشته متحمل شده است، از جمله ترور و به شهادت رسیدن «سید حسن نصرالله» دبیرکل پیشین آن، این جنبش در نهایت حاضر است ارتباط خود را با حماس در غزه قطع کند. این در حالیست که خدشه‌ای به پیکره مقاومت وارد نشده و روز سه‌شنبه هم شیخ «نعیم قاسم» به‌عنوان دبیرکل جدید مقاومت لبنان معرفی شد.

مقامات اسرائیلی و آمریکایی گفتند، توافقی که به جنگ بین رژیم صهیونیستی و حزب‌الله پایان دهد، ممکن است ظرف چند هفته به دست آید.

به گفته مقامات تل‌آویو، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی شامگاه سه‌شنبه با چندین وزیر و رهبران ارشد نیروهای ارتش صهیونیستی و سرویس‌های اطلاعاتی اسرائیل جلسه‌ای تشکیل داد تا درباره این توافق احتمالی گفت‌وگو کنند.

مقامات اسرائیلی گفتند، آموس هوخشتاین، مشاور بایدن، منتظر بود تا سران تل‌آویو در مورد پیشبرد توافق پیش از سفر وی به سرزمین‌های اشغالی تصمیم بگیرند. آنها مدعی شدند، این واقعیت که او و برت مک‌گورک، مشاور بایدن می‌آیند، نشان می‌دهد که نتانیاهو طرفدار پیگیری توافق است.

کاخ سفید از اظهارنظر خودداری کرد.

به گزارش آکسیوس، در سمت تل‌آویو نشانه‌هایی از گشایش بیشتر برای پایان دادن به جنگ در لبنان مشاهده شده است.

مقامات رژیم صهیونیستی گفتند که ارتش به پایان عملیات زمینی خود در روستاهای جنوب لبنان نزدیک به مرز با سرزمین‌های اشغالی بسیار نزدیک است.

مقامات گفتند که ارتش رژیم صهیونیستی به نتانیاهو و «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی توصیه کرده است که اکنون زمان خوبی برای یافتن راه‌حل دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ با حزب‌الله و اجتناب از گرفتار شدن در جنگ در لبنان است.

مقامات رژیم صهیونیستی گفتند توافق مورد بحث مبتنی بر اجرای مجدد قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل است که به جنگ سال ۲۰۰۶ در لبنان پایان داد. به گفته مقامات، توافقی که در حال بررسی است، اعلام آتش‌بس را پیش‌بینی می‌کند که پس از آن یک دوره انتقالی ۶۰ روزه دنبال می‌شود. در این دوره انتقال، حزب‌الله سلاح‌های سنگین خود را به شمال رودخانه لیتانی و دور از مرز فلسطین اشغالی منتقل می‌کند.

طبق این گزارش، ارتش لبنان حدود ۸۰۰۰ سرباز را در امتداد مرز با رژیم صهیونیستی مستقر خواهد کرد که به نیروهای حافظ صلح یونیفل در آنجا ملحق خواهند شد و نیروهای ارتش صهیونیستی به تدریج به سمت مرز فلسطین عقب‌نشینی خواهند کرد.

به گزارش آکسیوس، ۲ هفته پیش، رژیم صهیونیستی سندی شامل شرط و شروط‌هایش برای راه‌حل دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ در لبنان را به آمریکا ارائه کرد.

یکی از خواسته‌های رژیم صهیونیستی این است که ارتش اجازه داشته باشد در «اجرای فعال» شرکت کند تا اطمینان حاصل شود که حزب‌الله دوباره مسلح نمی‌شود و زیرساخت‌های نظامی خود را در مناطقی از جنوب لبنان که نزدیک مرز هستند، بازسازی نمی‌کند.

مقامات رژیم صهیونیستی گفتند که اگرچه این شرط بخشی از توافق با لبنان نخواهد بود، اما تل‌آویو از دولت بایدن تضمینی می‌خواهد مبنی بر اینکه ایالات متحده از این «اجرای فعال» حمایت خواهد کرد.

مقامات صهیونیست گفتند که انتظار می‌رود هوخشتاین و مک‌گورک با نتانیاهو، گالانت و «ران درمر» وزیر امور استراتژیک دیدار کنند. مقامات گفتند که پیش‌بینی می‌کنند هوکشتاین یک پیشنهاد رسمی برای توافق آتش‌بس که پس از شنیدن مواضع هر ۲ طرف تهیه کرد، به آنها ارائه کند.

تا بدین مرحله خواسته‌های رژیم صهیونیستی در تضاد با قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد است که بیان می‌کند نیروهای مسلح لبنان و نیروی موقت سازمان ملل در لبنان (یونیفل) آتش‌بس بین رژیم صهیونیستی و حزب‌الله را اجرا می‌کنند و پیش‌بینی نمی‌شود که مقاومت حزب‌الله با این شرط و شروط‌ها موافقت کند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه