ارسال انرژی خورشیدی از فضا به ایسلند تا سال ۲۰۳۰
مقامات کشور ایسلند قصد دارند با کمک گرفتن از یک استارتآپ بریتانیایی، انرژی خورشیدی مبتنی بر فضا را تا سال ۲۰۳۰ به این کشور انتقال دهند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ استارتآپ بریتانیایی اسپیس سولار(Space Solar) توافقنامهای را با شرکت ایسلندی ریکیاویک انرژی(Reykjavik Energy) امضا کرده است که میتواند ایسلند را به اولین کشوری تبدیل کند که برق تابیده شده از یک نیروگاه خورشیدی فضایی را دریافت میکند.
این پروژه نمایشی ۳۰ مگاواتی قرار است تا سال ۲۰۳۰ اجرایی شود.
انرژی خورشیدی، برق پاک را نوید میدهد، اما مشکلات زیادی نیز دارد. مهمترین آنها این است که خورشید هر شب غروب میکند و حتی آب و هوای نامساعد نیز ما را از آفتاب محروم میکند.
از دهه ۱۹۷۰ یک پیشنهاد جدی برای غلبه بر کاستیهای انرژی خورشیدی مبتنی بر زمین با انتقال صفحات خورشیدی به مدار زمین ارائه شده است. یک نیروگاه خورشیدی در آسمان در ارتفاع ۳۵ هزار و ۷۸۶ کیلومتری میتواند نور خورشید را تقریباً به طور پیوسته به زمین ارسال کند.
نور خورشید با استفاده از آرایههای وسیعی از صفحات خورشیدی فتوولتائیک میتواند به برق و سپس به امواج مایکروویو تبدیل شود که به آرایههای بزرگی از گیرندههای کوچک بر روی زمین ارسال میشود که امواج مایکروویو را دوباره به برق تبدیل و به شبکه تغذیه میکنند.
از نظر تئوری اگر این گیرندههای خورشیدی به اندازه کافی بزرگ باشند، تنها سه مورد از آنها میتوانند تمام نیروی مورد نیاز زمین را تامین کنند.
البته همانطور که گفته شد این فقط از نظر تئوری ممکن است و وقتی وارد جزئیات مهندسی میشوید، همه چیز چندان هم آسان به نظر نمیرسد. چنین گیرندههایی در مدار زمین باید مساحت زیادی داشته باشند و آنتن بسیار بزرگی را نیز میطلبد که حتی با سبکترین ساخت و ساز و ارزانترین هزینههای قابل پیشبینی، هزینه چنین نیروگاه مداری نجومی خواهد بود و نیاز به ایجاد یک زیرساخت کامل تولید مبتنی بر فضا برای پشتیبانی از آن دارد.
این کار همچنین به معنای توسعه یک فناوری است که بتواند به طور مستقل با حداقل مداخله انسانی برای حداقل ۳۰ سال کار کند که حتی در این صورت نیز نیاز به نظارت و نگهداری مداوم دارد.
بدتر از همه اینکه این سامانه به صفحات خورشیدی متکی است که کارآمدترین راه برای تولید برق نیستند.
به گفته ناسا، چنین پروژهای بین ۱۲ تا ۸۰ برابر انرژیهای تجدیدپذیر مبتنی بر زمین هزینه دارد.
البته این چالشها مانع از آزمایش این موضوع در مدار زمین نشده است و به نظر میرسد استارتآپ «اسپیس سولار» به اندازه کافی مطمئن است که میتواند یک نیروگاه نمایشی را به عنوان بخشی از یک سرمایهگذاری تجاری با ایسلند راهاندازی کند.
در واقع این شرکت ادعا میکند که تا سال ۲۰۳۶ میتواند نیروگاه خود را به ظرفیت گیگاوات افزایش دهد و در حال جستجوی مکانهای استقرار گیرندههای اضافی در ایسلند، کانادا و شمال ژاپن است.
مارتین سولتائو(Martin Soltau) یکی از مدیران شرکت اسپیس سولار میگوید: انرژی خورشیدی مبتنی بر فضا مزایای بینظیری را با هزینههای انرژی رقابتی و در دسترس بودن ۲۴ ساعته در ۷ روز هفته ارائه میکند.
وی افزود: شناخت شرکت «ریکیاویک انرژی» از پتانسیل انرژی خورشیدی مبتنی بر فضا برای هدایت انتقال انرژی هیجانانگیز است و ما از همکاری با هم برای آیندهای پایدار هیجانزده هستیم.
ارسال دیدگاه