اخبار داغ

از سوی سندیکای صنایع کنسرو ایران انجام شد؛

اهدای تندیس و لوح تقدیر همایش نقش صنعت كنسرو در تأمین امنیت غذایی به شركت فولاد مباركه

اهدای تندیس و لوح تقدیر همایش نقش صنعت كنسرو در تأمین امنیت غذایی به شركت فولاد مباركه
همایش نقش صنعت کنسرو در تأمین امنیت غذایی و اولین نمایشگاه تخصصی صنعت کنسرو و صنایع وابسته از 22 تا 24 آبان ۱۴۰۳ در هتل المپیک تهران با حضور فعالان صنعت کنسرو برگزار شد و طی آن، تندیس و لوح تقدیر همایش نقش صنعت کنسرو در تأمین امنیت غذایی از سوی سندیکای صنایع کنسرو ایران به فولاد مبارکه اهدا شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خبرنگار فولاد، مجید فخاری، مدیر برنامه‌ریزی فروش و حمل محصولات فولاد مبارکه اصفهان که به‌عنوان نماینده شرکت فولاد مبارکه این جایزه را دریافت کرد، در پنل تخصصی نقش صنایع بسته‌بندی در صنعت کنسرو گفت: گروه فولاد مبارکه در سال گذشته ۷۶ درصد از نیاز صنعت بسته‌بندی کشور به ورق قلع‌اندود را تأمین کرد و با ظرفیت‌های ایجادشده در گروه، توانمندی تأمین کامل این نیاز در حال ایجاد است. متناسب با تنوع ابعادی محصولات موردنیاز صنعت بسته‌بندی قابلیت تولید ورق قلع‌اندود از ضخامت 0.15 تا 0.4 میلی‌متر در گروه فولاد مبارکه وجود دارد.

 وی با بیان اینکه فولاد مبارکه تأمین‌کننده اصلی ورق قلع‌اندود صنعت بسته‌بندی کشور است، افزود: گروه فولاد مبارکه فلسفه وجودی خود را خلق آینده بهتر برای ایران توصیف کرده است؛ ازاین‌رو همه استراتژی‌ها، چشم‌اندازها و مأموریت‌های خود را در راستای تحقق این شعار تعریف کرده است.

مدیر برنامه‌ریزی فروش و حمل محصولات فولاد مبارکه گفت: فولاد مبارکه به‌عنوان یک صنعت مادر خودش را حلقه‌ای بسیار تأثیرگذار در توسعه اقتصادی و صنعتی کشور می‌داند و در این راستا مأموریت خود را تولید فولاد برای توسعه زیرساخت‌های کشور تعریف کرده است.

وی با بیان اینکه فولاد در تاروپود زندگی ما تنیده شده است، افزود: این محصولات در صنعت ساختمان، لوازم‌خانگی، حمل‌ونقل صنایع غذایی و بسته‌بندی و سایر صنایع بسیار حیاتی است؛ ازاین‌رو فولاد مبارکه بخش‌های مختلف حوزه‌های مصرف فولاد را در کشور تعریف کرده و متناسب با نیاز آن، استراتژی‌های تولید و توسعه خود را پیاده‌سازی و اجرا می‌کند.

فخاری با بیان اینکه صنعت بسته‌بندی به‌ویژه در حوزه مواد غذایی و شیمیایی یکی از صنایع استراتژیک است، ادامه داد: فولاد مبارکه به صنعت بسته‌بندی به‌صورت تخصصی و ویژه ورود کرده است.

وی برنامه گروه فولاد مبارکه برای چشم‌انداز سال ۱۴۱۰ را رسیدن به ۱۸ میلیون تن فولاد در کشور اعلام کرد و گفت: برای این امر طرح‌های توسعه‌ای با خلق ارزش‌افزوده بیشتر در همه بخش‌ها تعریف شده است.

 مدیر برنامه‌ریزی فروش و حمل محصولات فولاد مبارکه با بیان اینکه ۹.۵ میلیون تن محصول تخت فولادی در کشور مصرف می‌شود که سهم ورق قلع‌اندود از این میزان حدود 2.5 درصد است، تصریح کرد: گروه فولاد مبارکه در حوزه تولید ورق قلع‌اندود دو خط تولید دارد که مشغول فعالیت هستند و ظرفیت آن در مجموع ۲۶۰ هزار تن است.

وی افزود: ظرفیت تولید ورق قلع‌اندود در فولاد مبارکه ۱۱۰ هزار تن و در شرکت توان‌آور آسیا 150 هزار تن است که با بهره‌برداری کامل از این ظرفیت‌ها نیاز فعلی کشور به‌طور کامل تأمین خواهد شد. همچنین این میزان تولید در سال ۱۴۱۰، ۸۰ درصد از نیاز ۳۳۰ هزار تنی پیش‌بینی‌شده را تأمین می‌کند.

فخاری با بیان اینکه فولاد مبارکه تولید ورق قلع‌اندود را از سال 1382 آغاز کرده است، گفت: باید توجه داشت که برای مثال در سال ۱۳۹۲ نیاز کشور حدود ۲۵۰ هزار تن ورق اندود بود که ۶۰ درصد از نیاز آن از خارج از کشور تأمین می‌شد، اما در سال ۱۴۰۲ با تولید ۱۶۰ هزار تن ورق در شرکت فولاد مبارکه و شرکت توان‌آور آسیا واردات به ۲۰ درصد کاهش یافت.

وی ادامه داد: سال گذشته بر اساس گزارش اعلام‌شده از سوی گمرک ۶۴ میلیون دلار ارزش اظهارشده واردات قلع‌اندود به کشور داشتیم که این میزان بیانگر خروج حجم قابل‌توجهی ارز از کشور است.

فخاری با تأکید بر اینکه فولاد مبارکه ۷۶ درصد از نیاز صنایع بسته‌بندی به فولاد را تأمین می‌کند، افزود: با توجه به پیش‌بینی روند مصرف در کشور، یکی از صنایع روبه‌رشد ما صنعت بسته‌بندی است و پیش‌بینی این است که از سرانه ۲.۶ کیلوگرم، افزایش یک کیلوگرمی خواهیم داشت و به سرانه 3.6 کیلوگرمی خواهیم رسید.

رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران مطرح کرد؛

خودکفایی در تولید ورق قلع‌اندود با همکاری فولاد مبارکه

رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران در حاشیه پنل تخصصی نقش صنایع بسته‌بندی در صنعت کنسرو گفت: بی‌گمان صنایع تبدیلی و به‌ویژه مهم‌ترین رسته آن، صنعت کنسروسازی در ایجاد و حفظ امنیت غذایی، هم از مسیر کاهش ضایعات و پیشگیری و هدررفت محصولات کشاورزی، دامی و شیلاتی و هم به‌واسطه ارتباطات تنگاتنگی که این صنعت با مؤلفه‌های مهم امنیت غذایی دارد، بسیار تعیین کننده است.

مسعود بختیاری، با بیان اینکه در این همایش به‌تفصیل درباره مؤلفه‌های مذکور و نقشی که کنسرو در امنیت غذایی ایفا می‌کند گفت‌وگو شد، گفت: صنایع کنسروسازی از نظر ارزآوری، ایجاد فرصت‌های شغلی مستقیم و غیرمستقیم و همچنین از نظر تأمین معیشت آحاد جامعه در اقتصاد کلان کشور نقش بسزایی دارد. علاوه بر این صنعت کنسرو در دنیا نقش تعیین‌کننده‌ای هنگام بروز بحران‌ها، جنگ و بلایای طبیعی ایفا می‌کند.

وی گفت: غالباً ما کنسرو را تحت عنوان بسته‌بندی درون ظروف فلزی می‌شناسیم و در کل دنیا هم بیشتر به این شیوه کنسرو تولید می‌شود. بنابراین ارتباط تنگاتنگی بین صنعت کنسرو و صنعت قوطی‌سازی و درب‌سازی وجود دارد و مهم‌ترین ماده اولیه این صنعت را ورق‌های قلع‌اندود تشکیل می‌دهد. امیدواریم همان‌طور که کشورمان از واردات درب آسان‌بازشو و قوطی بی‌نیاز شده است، با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده برای خودکفایی و رفع نیاز کشور به انواع ورق و با اتکا به ظرفیت‌های کم‌نظیر موجود در کشور که سرآمد آن‌ها شرکت فولاد مبارکه است، مابقی این ظرفیت‌ها که اکنون بخش‌هایی از آن‌ها به عینیت رسیده است، در آینده نه‌چندان کامل شود و با تمرکز بیشتر به سمت‌وسوی تولید سایر ورق‌های موردنیاز صنایع کنسروسازی کشور حرکت کنیم.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه