اخبار داغ

مهلت و مراحل اعتراض به رای قطعی دیوان عدالت اداری با اعمال ماده 79

مهلت و مراحل اعتراض به رای قطعی دیوان عدالت اداری با اعمال ماده 79
اعمال ماده 79 دیوان عدالت اداری چیست ؟ آیا اعتراض به رای قطعی دیوان عدالت اداری به نتیجه می‌رسد؟ معمولا وقتی یک رای از طرف محاکم کشور صادر می‌شود، به دلیل اینکه از مراحل مختلف بازبینی و تجدید نظر عبور میکند، باید اجرا شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اعمال ماده 79 دیوان عدالت اداری چیست ؟ آیا اعتراض به رای قطعی دیوان عدالت اداری به نتیجه می‌رسد؟ معمولا وقتی یک رای از طرف محاکم کشور صادر می‌شود، به دلیل اینکه از مراحل مختلف بازبینی و تجدید نظر عبور میکند، باید اجرا شود. اما در برخی مواقع پیش می‌آید که رای نهایی به دلایلی معارض با شرع و قانون شناخته شود و بازهم مورد بررسی قرار می‌گیرد. برای آرای صادر شده از دیوان عدالت اداری ممکن است این اتفاق رخ دهد. به همین علت قانون گذار در ماده 79 قانون دیوان عدالت اداری به این موضوع اشاره کرده است که اگر رای صادر شده از شعب دیوان عدالت اداری، خلاف قانون یا شرع باشد، با تشخیص رئیس دیوان عدالت اداری، آن پرونده برای رسیدگی مجدد باید به دیگر شعب دیوان عدالت اداری ارجاع داده شود.

بهترین وکیل دیوان عدالت اداری

بهترین وکیل دیوان عدالت اداری وکیلی است که از رویه‌های حاکم بر دیوان عدالت اداری در حوزه‌های مختلف آگاهی کامل و کافی را دارد به همین جهت می‌توان او را بهترین وکیل دیوان عدالت اداری نامید چرا که رویه‌های دیوان عدالت اداری مهم‌ترین موضوع در جریان رسیدگی در این دیوان می‌باشد در صورتی که وکیل آگاهی کافی از رویه‌های حاکم بر شعب مختلف دیوان عدالت اداری و همچنین هیئت عمومی این دیوان را داشته باشد می‌تواند دفاعی کاملاً موثر و مبتنی بر قواعد حقوقی از حقوق موکل خود انجام دهد و بنابراین برای مراجعه و طرح شکایت در دیوان عدالت اداری مراجعه به بهترین وکیل دیوان عدالت اداری ضروری است.

اگر به دنبال بهترین وکیل دیوان عدالت اداری هستید میتوانید با شماره 09102606804 تماس بگیرید.

اعتراض به رای دیوان عدالت اداری با اعمال ماده 79

اعتراض به رای قطعی دیوان عدالت اداری با اعمال ماده 79

بر اساس ماده 79 دیوان عدالت اداری، اگر رئیس قوه قضاییه یا رئیس دیوان، رأی قطعی صادره از شعب دیوان را به‌ وضوح مخالف شرع یا قانون تشخیص دهند، رئیس دیوان می‌تواند تنها برای یک بار و با ذکر دلایل، پرونده را به شعبه دیگری هم‌تراز ارجاع دهد تا در آن بررسی ماهوی و صدور رأی مجدد صورت گیرد. رأی جدید صادره نیز قطعی خواهد بود.

طبق این ماده، هر یک از شعب دیوان، چه در مرحله بدوی و چه در تجدیدنظر، اگر رأیی صادر کنند که مغایر با اصول شرعی و قانونی باشد و این موضوع به اطلاع رئیس دیوان عدالت اداری یا رئیس قوه قضاییه برسد، پرونده برای بازبینی مجدد به یک شعبه دیگر در همان سطح ارجاع می‌شود.

شعبه هم‌عرض به این معناست که اگر رأی مخالف شرع یا قانون از شعبه بدوی صادر شده باشد، پرونده به شعبه دیگری در بدوی ارسال می‌شود، و در صورت صدور رأی مخالف از شعبه تجدیدنظر، این پرونده به یک شعبه تجدیدنظر دیگر فرستاده خواهد شد.

در صورتی که به دنبال راهی قانونی برای اعتراض به رای قطعی دیوان عدالت اداری هستید، اعتراض به رای قطعی دیوان عدالت اداری با اعمال ماده 79 دیوان عدالت اداری می‌تواند یکی از مهم‌ترین گزینه‌های شما باشد. اعتراض به رای قطعی دیوان عدالت اداری با اعمال ماده 79 دیوان عدالت اداری به افراد این امکان را می‌دهد که در صورت تشخیص تخلف واضح شرعی یا قانونی، پرونده خود را برای بازبینی به شعبه هم‌عرض ارجاع دهند. با استفاده از اعتراض به رای قطعی دیوان عدالت اداری با اعمال ماده 79 دیوان عدالت اداری، حتی پس از طی مراحل دادرسی و صدور حکم نهایی، فرصت بازبینی دوباره در پرونده وجود دارد.

در نتیجه، اگر با پرونده‌ای روبرو هستید که در آن، به‌نظر می‌رسد اعتراض به رای قطعی دیوان عدالت اداری با اعمال ماده 79 دیوان عدالت اداری مورد نیاز است، این ماده قانونی می‌تواند گزینه مناسبی برای بررسی مجدد و رفع ابهامات قانونی باشد.

روش اعتراض به رای قطعی دیوان عدالت اداری با اعمال ماده 79

سامانه ماده 79 دیوان عدالت اداری، در سایت دیوان راه اندازی شده است تا اشخاصی که رای صادره در پرونده خود را خلاف شرع یا خلاف قانون تشخیص دهند، با مراجعه به سامانه ماده 79 ، اعتراض خود را ثبت کنند. پس از اینکه پرونده برای بررسی دوباره به شعبه هم عرض ارسال شد، شما می‌توانید نتیجه را از طریق سایت دیوان، درخواست اعمال خود را پیگیری کنید.

یکی از طرق فوق العاده قابل رسیدگی در دیوان عدالت اداری اعمال ماده ۷۹ است که در این روش که به طور حتم می بایست با مشورت یه وکیل دیوان عدالت اداری انجام شود اشخاص می توانند در صورتی که رای قطعی صادر شده برخلاف قانون یا شرع باشد از رئیس دیوان عدالت اداری یا رئیس قوه قضائیه نقض آن رای و ارجاع به شعبه همعرض را درخواست کنند.

در بسیاری از موارد مشاهده می‌شود که ناآگاهی اشخاص از روش اعمال ماده ۷۹ دیوان عدالت اداری موجب تضییع حقوق ایشان می‌گردد بر این اساس مشورت با یک وکیل متخصص در حوزه دیوان عدالت اداری می تواند به شما در جهت یافتن راه حل مناسب برای اعمال ماده ۷۹ کمک لازم را نماید.

نکته مهم در اعمال ماده 79 دیوان عدالت اداری این است که برای استفاده از این ماده بهتر است متقاضیان با یک وکیل متخصص مشورت کنند. وکلای مجرب می‌توانند با بررسی دقیق پرونده، دلایل نقض حکم را شناسایی کرده و در زمان مناسب درخواست بررسی مجدد کنند.

اعمال ماده 79 دیوان عدالت اداری

یکی از راه‌های مهمی که برای رسیدگی به آرای خلاف شرع یا قانون در دیوان عدالت اداری وجود دارد، ماده 79 دیوان عدالت اداری است. این ماده در قوانین دیوان عدالت اداری با هدف حفظ عدالت و اجرای صحیح احکام قانونی گنجانده شده است. اما ماده 79 دیوان عدالت اداری و نحوه اجرای آن ممکن است ابهاماتی را برای متقاضیان ایجاد کند.

ماده 79 دیوان عدالت اداری به افراد این امکان را می‌دهد تا به تخلف‌های احتمالی موجود در آرای صادره اعتراض کنند. در صورتی که پرونده‌ای به قطعیت رسیده و رأی صادره مغایر با شرع یا قانون تشخیص داده شود، ماده 79 دیوان عدالت اداری این امکان را فراهم می‌آورد تا با ارجاع پرونده به شعبه هم‌عرض، بررسی مجدد انجام شود.

در صورت اعمال ماده 79 دیوان عدالت اداری، شخص معترض این فرصت را دارد تا به رای صادره اعتراض کرده و در شعبه جدید به موضوع موردنظر رسیدگی شود. همچنین، ماده 79 دیوان عدالت اداری می‌تواند در مواردی که حقوق افراد در اثر یک حکم نادرست نقض شده باشد، مسیر عدالت را به روی متقاضیان بگشاید.

اعاده دادرسی در دیوان عدالت اداری

منظور از اعاده دادرسی، درخواست رسیدگی مجدد به دعوایی است که به حکم قطعی منتهی شده باشد. با این‌که دستگاه‌های قضایی در تلاش‌اند تا آرای خود را مطابق با قوانین و مقررات صادر کنند، اما گاهی ممکن است رأیی صادر شود که حقوق افراد را تضییع کند. به همین دلیل، قانون‌گذار امکان طرح مجدد پرونده را برای جلوگیری از این امر فراهم کرده است.

قانون‌گذار برای اعاده دادرسی در دیوان عدالت اداری، شش مورد خاص را تعیین کرده است که در صورت صدور رأی در آن موارد، امکان اعتراض وجود دارد:

  • حکم صادره خارج از موضوع شکایت باشد.
  • میزان حکم بیشتر از خواسته‌ی خواهان باشد.
  • وجود تضاد در مفاد حکم صادرشده.
  • تعارض حکم با حکم دیگری که در خصوص همان دعوا صادر شده است، بدون وجود سبب قانونی.
  • استناد به اسناد جعلی یا باطل در حکم.
  • دستیابی به اسناد جدید پس از صدور حکم که می‌تواند حقانیت خواهان را اثبات کند.

بهترین وکیل دیوان عدالت اداری

مهلت اعمال ماده 79 دیوان عدالت اداری

یکی از سؤالاتی که برای افراد مطرح می‌شود، این است که مهلت اعمال ماده 79 دیوان عدالت اداری چقدر است و چه زمانی امکان درخواست تجدیدنظر در رای صادره وجود دارد. بر اساس قوانین، مهلت اعمال ماده 79 دیوان عدالت اداری فاقد محدودیت زمانی است؛ به عبارتی، هرگاه فرد یا سازمانی احساس کند که رأی صادر شده توسط دیوان عدالت اداری خلاف بین شرع یا قانون است، می‌تواند از این ماده بهره بگیرد.

توجه به این نکته مهم است که مهلت اعمال ماده 79 دیوان عدالت اداری در مواردی که تخلف‌های آشکار و مغایرت‌های قانونی در رأی وجود دارد، همیشه باز است. بنابراین، برخلاف دیگر فرایندهای دادرسی که محدودیت زمانی دارند، مهلت اعمال ماده 79 دیوان عدالت اداری انعطاف بیشتری دارد و برای افراد امکان رسیدگی مجدد به پرونده‌های قطعی را فراهم می‌کند.

اگر در موردی احساس می‌کنید که رأی صادره از دیوان عدالت اداری منصفانه نبوده و مستحق بررسی مجدد است، تیم حرفه‌ای وکلای زبده می‌تواند شما را در این مسیر همراهی کند. وکلای متخصص ما با داشتن تجربه و دانش کافی، در مسیر اعتراض و رسیدگی به درخواست‌های اعمال ماده 79 دیوان عدالت اداری، بهترین راهنمای شما خواهند بود.

برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت وکلای زبده به آدرس https://vokalayezobdeh.com مراجعه کنید و یا برای دریافت مشاوره با تیم وکلای زبده تماس بگیرید:

  • تلفن ثابت: 02636220495
  • شماره همراه: 09102606804

 

 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه