صادقی مطرح کرد:
همکاری ۱۶ هزار داوطلب با شورای حل اختلاف کشور برای میانجیگری
رئیس شورای حل اختلاف کشور گفت: حدود ۱۶ هزار نفر به صورت کاملاً آزاد در امر میانجیگری ما را در شورای حل اختلاف یاری میرسانند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجتالاسلام والمسلمین هادی صادقی رئیس شورای حل اختلاف کشور در جلسه بررسی زمینههای همکاری مرکز حل اختلاف و مرکز رسیدگی به امور مساجد اظهار کرد: بهترین اتفاقی که در زمان مرحوم آیتالله شاهرودی رخ داد، تأسیس شورای حل اختلاف بود.
وی با بیان اینکه هماکنون ۲۲ سال از زمان ایجاد شورای حل اختلاف میگذرد، افزود: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۵ میلیون و ۶۵۰ هزار پرونده در شورای حل اختلاف مورد رسیدگی قرار گرفت که این پروندهها در خصوص امور حسبی مانند حصر وراثت و تحریر ترکه و … هستند که قابلیت صلح و سازش ندارند.
رئیس شورای حل اختلاف ادامه داد: از مابقی پروندههای ۱۴۰۲ که قابلیت صلح و سازش دارند، ۴۳ درصد پروندهها به سازش رسیده که این رقم قابل توجهی است؛ در حقیقت ما هرچه بیشتر اختلافات مردم را به سازش ختم کنیم، سطح انسجام و اخوت اجتماعی میان مردم بالاتر میرود. ضمن اینکه رضایت مردم نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
حجتالاسلام والمسلمین صادقی با اشاره به نظرسنجی صورت گرفته درباره وضعیت رضایت مردم از شوراهای حل اختلاف گفت: بر اساس نظرسنجیهای صدا و سیما از بین مراجع قضائی نه مراجع اداری مانند دادسرا و محاکم، شوراهای حل اختلاف بیشترین رضایت را در بین مردم کسب کردهاند؛ یعنی در یک سال ۶۹ درصد و در سال دیگری ۶۷ درصد رضایت را بهدست آوردهاند.
وی در ادامه به وظایف ستاد ملی صبر پرداخت و اظهار کرد: ستاد ملی صبر ستاد فراقوهای است که به توسعه و تحقق فرهنگ صلح و سازش میپردازد. در واقع افراد موجه، محترم و ریش سفید میتوانند در امر صلح و سازش میانجیگری و پادرمیانی کنند و این افراد با ستاد صبر همکاری لازم را میکنند.
رئیس شورای حل اختلاف با اشاره به آمار میانجیگران شوراها گفت: هماکنون در سراسر کشور جدای از اعضای شورای حل اختلاف، حدود ۱۶ هزار نفر به صورت کاملاً آزاد به ما در امر میانجیگری یاری میرسانند. این افراد شامل ریشسفیدان طوایف و شیوخ عرب، بزرگان ایلات و عشایر، ائمه جماعت و معتمدان مساجد میشوند.
حجتالاسلام والمسلمین صادقی گفت: ما در استانها توفیقات ارزشمندی در خصوص ایجاد صلح و سازش کسب کردهایم؛ به طور مثال در استان خراسان جنوبی، ائمه جماعات در مساجد خود هیئتهای صلح راهاندازی کردهاند و به این طرح پیوستهاند.
وی خاطرنشان کرد: در مساجد رأی صادر نمیشود که کسی ناراضی شود؛ بنابراین اگر دو نفر سازش نکنند، دعاوی خود را از طریق دادگستری پیگیری میکنند و اگر نارضایتی از رأی حاصل شود، در آنجا اتفاق میافتد.
در ادامه مراسم، حجتالاسلام والمسلمین حسین محمدابراهیم رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد اظهار کرد: برنامه راهبردی و رویکرد جدی ما در مرکز، رونق مساجد با اشاعه عملکرد آن نسبت به خدمترسانی به مخاطبان است.
وی افزود: یکی از شئونی که برای روحانیت وجود دارد، حل اختلافات مردم و ایجاد صلح و سازش با کمک میانجیگری و داوری است. در حقیقت کسانی که دارای شأن دینی و علمی هستند، از یک تقدسی برخوردارند و میتوانند در اشاعه این فرهنگ مؤثر باشند.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد با بیان اینکه هر آنچه موجب دور شدن مردم از صحنه مسجد شود، باید از آن پرهیز کرد، ادامه داد: باید با همکاری مرکز حل اختلاف و مرکز رسیدگی به امور مساجد کمیته مشترکی تشکیل و شیوهنامهای در خصوص صلح و سازش تدوین گردد و این مسئله توجه شود که ارجاع در امر صلح و سازش امکانپذیر نیست؛ چراکه ارجاع برای حکمیت و امر قضاست.
حجتالاسلام والمسلمین محمدابراهیم به فعالیتهای این مرکز در راستای ایجاد صلح و سازش اشاره کرد و گفت: در هر مسجدی که ظرفیت لازم را برای ترویج صلح و سازش داشته باشد، شورای حقوقی تشکیل شده است که اختلافات داخلی خود را حلوفصل میکنند. در واقع ما به دنبال این هستیم که هر چه بیشتر فرهنگ صلح و سازش در مسجد رواج پیدا کند.
وی تأکید کرد: جای ترویج فرهنگ صلح و سازش و بخشش و گذشت در مسجد است؛ ما نیز جز وظایف ذاتی خود، ائمه جماعات و مسجد میدانیم که در زمینه ترویج و تقویت این فرهنگ فعالیت کنیم.
ارسال دیدگاه