اخبار داغ

سردار سید قاسم قریشی در همایش نورا؛

انطباق زن تراز انقلاب اسلامی با شاخص‌های اسلام ناب

انطباق زن تراز انقلاب اسلامی با شاخص‌های اسلام ناب
جانشین سازمان بسیج مستضعفین، در خصوص اهمیت تبیین نگاه مترقیانه اسلام به زن تأکید کرد که زنان با ایفای نقش‌های اختصاصی و عمومی می‌توانند به تحقق اهداف انقلاب کمک کنند.

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سردار سید قاسم قریشی، جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین، در همایش نورا که صبح امروز در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی برگزار شد بر اهمیت تبیین نگاه مترقیانه اسلام به زن، گفتمان‌سازی در خصوص زن طراز انقلاب اسلامی و افزایش سرعت رسیدن زنان به این جایگاه و مقابله با تهدیدات علیه زنان تأکید کرد.

تهدیدات علیه جایگاه زنان

وی افزود که دشمنان واقعی زنان، در سکولارها، مرتجعین و ساده‌اندیشان سربازگیری می‌کنند و تلاش می‌کنند به جایگاه زنان آسیب برسانند.

سردار قریشی با اشاره به تعابیر و برداشت‌های موجود از انقلاب اسلامی، بیان کرد که رهبر انقلاب بر استمرار و پاسداری از انقلاب تأکید می‌کنند. یک انسان انقلابی انسانی است که کامل است و برخوردار از تمام ویژگی‌های یک مؤمن و مسلمان و عامل به اوامر و نواهی اسلام.

جایگاه زن در اسلام

وی ادامه داد که زنان ما مفتخرند که معتقد به اسلامی هستند که در خلقت زن و مرد با هم برابرند. زن در اسلام از نخستین تعالیم دینی، قرب، کرامت و جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده است. هر آنچه از فلسفه خلقت وجود دارد، به برکت زنان است. در حالی که در کمتر از یک قرن قبل در جهان، زنان دارای هیچ امتیازی نبودند.

نگاهی به گذشته و حال

سردار قریشی اظهار داشت که نگاه غیر دینی در دوران مختلف مانند پهلوی، قبل از انقلاب، و در برخی از افراد در جامعه، موجب برخی اجحاف‌ها در حق زن شده است که هیچ ارتباطی با اسلام ندارد. حضرت امام و رهبر انقلاب، در بیان و رفتارشان، حدود مشخصی را برای حق و تکلیف زن تعیین کرده‌اند.

تثبیت جایگاه زن در انقلاب اسلامی

وی تأکید کرد که زن از جایگاه والایی در اسلام برخوردار بوده است، ولی مسلمانان هم نتوانستند این جایگاه را تثبیت کنند. انقلاب اسلامی در راستای احیای این جایگاه تلاش می‌کرد. زن طراز انقلاب یعنی کسی که بتواند این نقش را ایفا کند. انقلاب اسلامی یعنی اسلام ناب. انسان انقلابی هم یعنی زن و مردی که با آن شاخص‌های اسلام ناب منطبق باشد.

نقش‌های اختصاصی و عمومی زنان

وی بیان کرد که زنان می‌توانند دو نقش در جامعه ایفا کنند: نقش اختصاصی که مربوط به زنان است و مردان قادر به آن نیستند، مانند نقش مادری؛ و نقش مشترک که زن و مرد می‌توانند بر عهده بگیرند، مانند نقش‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی.

بخشی از سخنان سردار قریشی در برنامه تجلیل از زنان تراز انقلاب
 

آمارهای ارتقای جایگاه زن پس از انقلاب

جانشین سازمان بسیج مستضعفین به برخی آمارها در خصوص ارتقای جایگاه زن پس از انقلاب اشاره کرد. طبق آمار تا سال ۹۱، در دوره پهلوی، فارغ‌التحصیلان زن دانشگاه‌ها ۶ درصد بوده، در حال حاضر نزدیک به ۵۰ درصد است. سهم زنان در کرسی استادی دانشگاه‌ها ۱.۴ درصد بوده و در حال حاضر عضو هیئت علمی ۳۵ درصد در اختیار زنان است. امروزه حدود ۷۵ هزار متخصص و فوق تخصص داریم و تعداد نویسندگان زن از ۱۰ نفر قبل از انقلاب به ۹۵۰۰ نویسنده رسمی رسیده است.

اهمیت نقش مادری و مسئولیت‌پذیری

سردار قریشی تأکید کرد که نقش مادری اصلی‌ترین نقش زنان است که از هر کسی بر نمی‌آید. این لطفی است که خدای متعال به خانم‌ها به صورت ویژه عطا کرده است. زنان در برنامه‌ریزی بهتر عمل می‌کنند و با برنامه‌ریزی می‌توانیم مشکلات را از بین ببریم و در جهت ارتقای نقش زنان و تربیت نسل زنان تراز انقلاب و مسئولیت‌پذیر عمل کنیم و در برابر توطئه دشمن بایستیم.

وی در پایان گفت: برای رسیدن به جایگاه واقعی زنان در جامعه، نیازمند گفتمان‌سازی مترقیانه، تبیین نگاه اسلامی به زن و ارتقای جایگاه زنان در تمامی حوزه‌ها هستیم. با هم‌افزایی و برنامه‌ریزی مناسب، می‌توان به اهداف انقلاب اسلامی دست یافت و مشکلات جامعه را حل کرد.

 

 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه