اخبار داغ
  1. گسترش همکاری ایران و چین در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی در دستور کار
  2. عضویت عراقچی و قاآنی در هیئت امنای بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس
  3. هشدار نارنجی برای گرد و غبار در تهران/ گروه‌های حساس از تردد غیرضروری پرهیز کنند
  4. تورنمنت بی‌خاصیت و پرحاشیه؛ مثل کشتی آزاد جام باشگاه‌های جهان!
  5. رییس قوه قضاییه دستاوردهای سفر به چین را تشریح کرد
  6. دولت موظف به رفع موانع رشد و شکوفایی زنان است/ جای بخش خصوصی و جامعه مدنی را نخواهیم گرفت
  7. گزارش «غریب آبادی» از حضور «اژه‌ای» در بیستمین اجلاس روسای قضایی سازمان همکاری شانگهای
  8. وزش باد شدید و رگبار در ارتفاعات/ لزوم اجتناب از دره‌نوردی و پروازهای تفریحی
  9. مردم از حداقل‌های درمانی محروم‌اند/ وزارت بهداشت نباید جلوی افزایش ظرفیت پزشکی را بگیرد
  10. شیعه جعفری؛ میراث ماندگار امام صادق(ع)
  11. شکست مفتضحانه آمریکا در طبس؛ آتش غرور ایران از دل طوفان شن
  12. عشق‌ ورزی از طريق صدا امری فطری است/ عشق به رادیو بازگشت به فطرت است
  13. تحریم‌های آمریکا علیه ایران در تناقض صریح با ادعای مذاکره است
  14. پزشکیان ۸ اردیبهشت به باکو می‌رود
  15. اعترافات هولناک متجاوز کفتارصفت؛ از قربانی بودن در کودکی تا شکار کودکان بی‌گناه
  16. ماسک از دولت ترامپ می‌رود
  17. دولت لایحه مربوط به معاهده بین ایران و روسیه را به مجلس ارسال کند
  18. جمهوری آذربایجان و ایران پاره‌های یک پیکرند
  19. دیدار وزیر امور خارجه با معاون اول نخست‌وزیر چین
  20. درآمد اتاق بازرگانی، کجا هزینه می شود؟/ چگونه شفافیت به اتاق بازرگانی باز می‌گردد

این ۳ دلیل از علت‌های اصلی جدایی زوج‌هاست

این ۳ دلیل از علت‌های اصلی جدایی زوج‌هاست
تحقیقات جان گاتمن، رواشناس مشهور، نشان داد که زوج‌هایی که به طور مدوام درگیر انتقاد، دفاع، تحقیر و سنگ‌اندازی هستند بیشتر احتمال دارد که از هم جدا شوند. این رفتارها اغلب از افکار آسیب‌زایی ناشی می‌شوند که باعث می‌شود زوجین یکدیگر را به عنوان دشمن ببینند. هنگامی که زوج‌ها به یکدیگر از دریچه سرزنش یا ناامیدی نگاه می‌کنند، ارتباط سازنده تقریبا غیرممکن می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ افکار مشکل‌ساز مانند «ارتباط با تو غیرممکن است» می‌تواند پایه و اساس روابط را از بین ببرد. هنگامی که صمیمیت عاطفی یا فیزیکی شروع به کاهش می‌کند، می‌تواند نشان‌دهنده مسائل عمیق‌تری در رابطه باشد که قطعا نیازمند به بررسی و بهبود دارد.

در حالی که هر رابطه پویایی منحصر به‌ فردی دارد، دلایل اصلی جدایی به ۳ دسته اصلی تقسیم می‌شوند. اینها مسائل مجزا از هم نیستند و اغلب با هم هم‌پوشانی دارند و یکدیگر را تشدید می‌کنند و طوفانی شدید برای انحلال رابطه ایجاد می‌کنند. درک این مسائل می‌تواند به زوج‌ها کمک کند تا از چرخه‌های آسیب‌زا رهایی یابند و ارتباط عاطفی خود را بازسازی کنند.

۱_ افکار مشکل‌ساز و شکست ارتباطات

افکار آسیب‌زا مانند «ارتباط با تو غیرممکن است» می‌تواند پایه و اساس هر رابطه‌ای را از بین ببرد. این افکار اغلب از ناامیدی و درماندگی ناشی می‌شوند، به ویژه زمانی که زوج‌ها تلاش می‌کنند تا نیازهای خود را به گونه‌ای بیان کنند که طرف مقابل بتواند آن را درک کند. این شکست ارتباطی به بستری برای ایجاد رنجش و سوء‌تفاهم تبدیل می‌شود.

تحقیقات جان گاتمن، رواشناس مشهور، نشان داد که زوج‌هایی که به طور مدوام درگیر انتقاد، دفاع، تحقیر و سنگ‌اندازی هستند بیشتر احتمال دارد که از هم جدا شوند. این رفتارها اغلب از افکار آسیب‌زایی ناشی می‌شوند که باعث می‌شود زوجین یکدیگر را به عنوان دشمن ببینند. هنگامی که زوج‌ها به یکدیگر از دریچه سرزنش یا ناامیدی نگاه می‌کنند، ارتباط سازنده تقریبا غیرممکن می‌شود.

 افکار کلی را با باورهای سازنده جایگزین کنید. مانند: بخشی از من احساس ناراحتی می‌کند و بخش دیگری از من مایل است بفهمد که چرا شریک زندگی من چنین واکنشی نشان می‌دهد. پذیرش دیدگاه‌های متعدد در درون خود به کاهش سرزنش کمک می‌کند و رویکردی مشارکتی‌تر را تقویت می‌کند.

۲_ تعارض حل نشده و رنجش‌های طولانی مدت

همه زوج‌ها اختلاف نظر دارند، اما ناتوانی در حل این تعارضات به طور موثر منجر به جدایی می‌شود. هنگامی که زوجین از رویایی با مسائل اجتناب می‌کنند، این مسائل مدفون شده دیواری از فاصله عاطفی را تشکیل می‌دهند.

این اختلافات و فاصله‌های ناشی از آن البته بدون راهکار هم نیست و راه‌هایی دارد که امتحان کردن‌شان بسیار توصیه می‌شود. مثلا گفته می‌شود هر هفته زمانی را به صحبت در مورد مسائل پیش‌آمده و حل‌نشده اختصاص دهید. صحبت کردن درباره این اختلافات و مشکلات سبب می‌شود، تضادها قابل کنترل شوند و از تبدیل شدن آنها به رنجش‌های شدید جلوگیری می‌کند.

۳_ عدم تطابق در اهداف یا ارزش‌های زندگی

زوج‌ها معمولا وقتی برای اولین با هم آشنا می‌شوند، اهمیت همسویی اهداف و ارزش‌های زندگی خود را نادیده می‌گیرند. با گذشت زمان، تفاوت در اولویت‌ها می‌تواند تنش‌های قابل‌توجهی ایجاد کند، به ویژه در مورد تصمیم‌گیری برای مسائل مالی، شغلی یا برنامه‌ریزی خانوادگی. زوجین باید احساس کنند که ارزش‌های آنها مورد احترام و توجه در نظر گرفته می‌شود.

در ابتدا درباره اهداف و ارزش‌های آینده خود بحث‌های باز و راحت داشته باشید و مرتبا این گفتگوها را مرور کنید. اطمینان حاصل کنید که زمینه‌های مشترک را پیدا کرده و در مورد مصالحه‌های مشترک به توافق برسید.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه