طیبنیا؛
برای رشد صنایع، میزان سرمایهگذاری خطرپذیر باید افزایش یابد
![برای رشد صنایع، میزان سرمایهگذاری خطرپذیر باید افزایش یابد](https://s3.dana.ir/dana/uploads/2025/02/05/5036eb1a7e46498a968b586d16855dde.jpg)
مدیرعامل فولاد مبارکه گفت: ایران به لحاظ نوآوری و سرمایهگذاری خطرپذیر از بسیاری از کشورها عقبتر است لذا باید در این مسیر سرعت بیشتری بگیریم.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد یاسر طیبنیا مدیرعامل فولاد مبارکه در آیین افتتاح مرکز توسعه کسب و کار صنعت ۴ گفت: تمامی تلاشهای چند دهه گذشته معطوف به سربلندی و پیشرفت ایران بوده است، اما واقعیت این است که همچنان جای پیشرفت بسیاری داریم و در بسیاری از عرصهها ممکن است دچار عقبماندگی باشیم. وی افزود: برای هر کسی که این آب و خاک اهمیت دارد، دغدغهمند جبران برخی کوتاهیها و عقبماندگیهاست و من و همکارانم نیز از این قائده مستثنی نبودهایم و دائم به دنبال چگونگی رشد و پیشرفت ایران بودهایم.
تجربه موفق پوسکو در کره جنوبی
مدیرعامل فولاد مبارکه با اشاره به شرکت پوسکو کره جنوبی به عنوان یک شرکت موفق در دنیا، بیان داشت که این شرکت به عنوان رقابتپذیرترین شرکت فولادی جهان شناخته میشود. پوسکو با کمترین ظرفیت در مدت 15 سال ایجاد شد و با کمک ژاپنیها به بزرگترین شرکت فولادی جهان تبدیل گردید. وی ادامه داد که این شرکت نه تنها یک شرکت فولادی بلکه یکی از اصلیترین بازیگران اقتصاد کره جنوبی است. عامل اصلی پیشرفت این شرکت و شرکتهای مشابه، توجه به مقوله نوآوری و فناوری است که شاه کلید رشد و توسعه اقتصاد کشورها میباشد.
نمونههای موفق در دنیای نوآوری
طیبنیا بیان داشت که برخی شرکتها مانند زیمنس، تویوتا، تسلا، اپل، گوگل، مایکروسافت و سامسونگ، درآمدشان از درآمد ملی ایران و اقتصاد نفتی ما بالاتر است. این شرکتها در چند دهه گذشته تمرکز خود را بر نوآوری قرار دادهاند و در سالهای اخیر به پیادهسازی زیستبوم نوآوری پرداختهاند. وی افزود که حدود 3 سال پیش مأموریت ویژهای به شرکت فناوری و نوآوری فولاد مبارکه محول شد تا تمام تمرکز خود را بر ایجاد زیستبوم نوآوری قرار دهد و بتواند یک اکوسیستم نوآوری را حول مبارکه شکل دهد که کشور از آن بهرهمند شود.
نقش فولاد مبارکه در توسعه کشور
مدیرعامل فولاد مبارکه تصریح کرد که نگاه دقیق به شرکتهای پیشرو نشان میدهد که هر کدام از آنها به عنوان یک لوکوموتیو در جهت توسعه و پیشرفت کشورشان عمل کردهاند و فولاد مبارکه نیز از چنین ظرفیتی در اقتصاد ملی برخوردار است. وی اضافه کرد که فولاد مبارکه امروز جزء بزرگترین مجموعههای صنعتی کشور از لحاظ ارزش افزوده، فروش و شاخصهای اصلی است. در دنیای امروز، سرعت در سرمایهگذاری خطرپذیر و نوآوری بسیار مهم است و دنیا با سرعت بیشتری در این زمینهها پیشرفت میکند.
وضعیت سرمایهگذاری خطرپذیر در ایران
طیبنیا بیان داشت که اگر در گذشته 86 درصد از سرمایهگذاران خطرپذیر در حوزه استارتآپها در آمریکا و کانادا بودند، امروز آسیا 28 درصد سرمایهگذاری میکند و اروپا از 10 درصد به 19 درصد رسیده است. وی افزود که ایران در سال 1401 حدود 1600 میلیارد تومان و در سال 1402 حدود 1800 میلیارد تومان در سرمایهگذاری خطرپذیر داشته که حدود یکسوم آن مربوط به فولاد مبارکه بوده است.
چالشها و برنامههای آتی
مدیرعامل فولاد مبارکه با اشاره به هدفگذاری سرمایهگذاری 3 هزار میلیارد تومانی، بیان داشت که در سال جاری میزان سرمایهگذاری خطرپذیر تا حدودی متوقف شده زیرا نتوانستهاند دیگر شرکتها را با خود همراه کنند. وی افزود که فولاد مبارکه با دو سطح بلوغ یعنی بهرهبرداری و پایدارسازی زنجیره تامین، با 100 درصد ظرفیت کار میکند.
تحول فولاد مبارکه به توسعهدهنده تکنولوژی
طیبنیا بیان داشت که فولاد مبارکه باید از یک کارخانه فولادی به یک توسعهدهنده تکنولوژی تبدیل شود و برای این منظور باید نقاط گمشده در زیستبوم صنعت کشور شناسایی و برطرف شوند. وی اضافه کرد که پس از ایجاد چند مرکز دانشگاهی و شکلدهی ساختار سرمایهگذاری خطرپذیر، یکی از اضلاع این زیستبوم افتتاح شد و در حال شکلگیری است. مرکز توسعه کسبوکار صنعت 4 به عنوان یک برج دیدهبانی و تحول دیجیتال، بستر مناسبی را برای تعامل با کسبوکارها و استارتآپهای حوزه تحول دیجیتال و متخصصان صنایع بزرگ فراهم میکند.
مدیرعامل فولاد مبارکه در پایان تأکید کرد که برای توسعه پایدار و پیشرفت ایران، نیاز به توجه به نوآوری، فناوری و ایجاد زیستبوم نوآوری داریم. شرکتهای بزرگ و صنایع در ایران باید مسیر سرمایهگذاری خطرپذیر و نوآوری را طی کنند تا بتوانند در دنیای امروز رقابت کنند و به رشد و توسعه اقتصادی کشور کمک نمایند.
ارسال دیدگاه