امیر دریادار سیاری:
باید سوژههای ناب و تأثیرگذار دوران دفاع مقدس را به درستی به تصویر کشید

رئیس ستاد و معاون هماهنگکننده ارتش گفت: باید سوژههای ناب و تأثیرگذار دوران دفاع مقدس را به درستی به تصویر بکشیم؛ مسائلی که حتی فیلمسازان خارجی نیز از آن الهام گرفته و آثار ارزشمندی خلق کردهاند.
به گزارش خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ امیر دریادار حبیبالله سیاری، رئیس ستاد و معاون هماهنگکننده ارتش، در آئین تجلیل از فرماندهان، مسئولین و بازنشستگان برگزیده برنامه های فرهنگی ارتش که امروز در سازمان عقیدتی سیاسی ارتش برگزار شد؛ با تأکید بر نقش مهم فیلم و سریال در نمایش ارزشهای حاکم بر جمهوری اسلامی، اظهار داشت: بهویژه در حوزه دفاع، این کار بسیار ارزشمند است و باید به آن توجه ویژهای داشت، چرا که ظرفیتهای فراوانی در این زمینه وجود دارد.
وی با اشاره به نبود مدیریت مناسب در تولید فیلمها و سریالهای مرتبط با دفاع مقدس، تصریح کرد: متأسفانه، برخی تلاشهای رزمندگان دوران دفاع مقدس بهصورت سطحی و کمعمق به تصویر کشیده شدهاند. در حالی که رزمندگان ما، که اغلب از جوانترین و آموزشدیدهترین نیروها بودند، در جبههها ایثارگریهای بزرگی انجام میدادند که شایسته بازتابی دقیق و واقعی در سینما و تلویزیون است.
امیر دریادار سیاری افزود: ما باید سوژههای ناب و تأثیرگذار دوران دفاع مقدس را به درستی به تصویر بکشیم؛ مسائلی که حتی فیلمسازان خارجی نیز از آن الهام گرفته و آثار ارزشمندی خلق کردهاند. اما متأسفانه در کشور ما به این موضوع آنطور که باید پرداخته نمیشود.
وی همچنین به اهمیت نمایش ایمان و روحیه بسیجی رزمندگان اشاره کرد و گفت: باید نشان دهیم که چگونه این نیروها با ایمان راسخ به میدان میرفتند و چگونه پس از عملیات به خانه بازمیگشتند. اینها سوژههایی هستند که نباید نادیده گرفته شوند.
وی ضمن اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره اهمیت ثبت و بازنمایی حماسههای دوران دفاع مقدس، تأکید کرد: ما در تاریخ ایران شخصیتهای افسانهای مانند آرش کمانگیر را داریم که به آنها افتخار میکنیم، اما رشادتهای واقعی رزمندگان ما در دوران جنگ تحمیلی، که تأثیرات شگرفی بر جهان گذاشت، کمتر مورد توجه قرار گرفته است. ساخت سریالهایی درباره زندگی و مأموریتهای خطرناک رزمندگان، میتواند ارزشهای حاکم بر زندگی آنها را به نمایش بگذارد و اعتقادات و آرمانهای ما را به نسلهای آینده منتقل کند.
رئیس ستاد و معاون هماهنگکننده ارتش با تاکید بر اینکه نسل جوان باید به هویت فرهنگی خود آگاه شود؛ گفت: نباید تصور کنیم که آنها بهطور طبیعی از فرهنگ ایرانی-اسلامی آگاهی دارند. ما، بهعنوان نسل گذشته، شاید این مفاهیم را درک کنیم، اما جوانان امروز نیاز به آموزش و درک عملیاتی دارند. این آموزش باید ساختارمند و عملی باشد.
وی افزود: به عنوان مثال اگر میخواهیم ارزشهای حاکم بر دفاع مقدس را به نسل جدید منتقل کنیم، باید آنها را به موزههای دفاع مقدس ببریم تا از نزدیک ببینند که در این دوران چه گذشته است. در ابتدای این موزهها، نقشهای از ایران در ۳۰۰ سال گذشته نمایش داده میشود که نشان میدهد وسعت کشور دو و نیم برابر وضعیت فعلی بوده است. اما در میان جنگهایی که در طول تاریخ ایران رخ داده، تنها در جنگ هشتساله دفاع مقدس هیچ بخشی از خاک کشور جدا نشد. این موضوع باید بهعنوان افتخار ملی به نسل جوان شناسانده شود.
امیر دریادار سیاری تصریح کرد: مقام معظم رهبری تأکید دارند که ارزشهای دفاع مقدس میتوانند تا ۱۰۰ یا ۲۰۰ سال آینده در تربیت نسل جوان تأثیرگذار باشند. بنابراین، باید با دقت و توجه ویژه، نسل جدید را با این فرهنگ آشنا کنیم تا بدانند که هویت آنها ریشهدار و اصیل است. همچنین، جایگاه فرهنگی کشور در جهان باید بهدرستی به نمایش گذاشته شود تا دنیا بداند که ما ملتی با تاریخ و هویت غنی هستیم.
وی بیان کرد: برای مقابله با تهاجم فرهنگی، شبیخون فرهنگی، ناتوی فرهنگی، جنگ نرم و جنگ شناختی، باید اقدامات فرهنگی گستردهای انجام دهیم. همانطور که رهبر انقلاب بارها تأکید کردهاند، این مفاهیم زنجیروار به هم متصلاند و نیازمند آمادگی کامل برای مقابله با آنها هستیم. تنها از طریق گسترش فعالیتهای فرهنگی، حمایت و پشتیبانی مؤثر میتوانیم در این جبهه نیز موفق باشیم و دشمنان را ناکام بگذاریم.
ارسال دیدگاه