امیر دریادار سیاری:
انتقال ارزشهای دفاع مقدس به نسلهای آینده یک ضرورت ملی است

رئیس ستاد و معاون هماهنگکننده ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: انتقال ارزشهای دفاع مقدس به نسلهای آینده یک ضرورت ملی است
به گزارش خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ امیر دریادار حبیبالله سیاری، رئیس ستاد و معاون هماهنگکننده ارتش جمهوری اسلامی ایران، در مراسم تقدیر از عوامل و دست اندرکاران فیلم سینمایی صیاد که امروز (سه شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴) در سازمان عقیدتی سیاسی ارتش برگزار شد، با ابراز خرسندی از حضور در جمع دستاندرکاران این اثر فرهنگی، از تلاشها و زحمات آنان در به تصویر کشیدن بخشی از تاریخ دفاع مقدس و شخصیت والای شهید صیاد شیرازی تقدیر کرد.
وی ضمن تبریک فرارسیدن سال نو و روز ارتش جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: از خداوند سپاسگزارم که توفیق حضور در این جمع ارزشمند را پیدا کردم. سال جدید را به همه عزیزان تبریک عرض میکنم و امیدوارم سالی سرشار از موفقیت و سرافرازی پیش رو داشته باشید.
امیر سیاری با گرامیداشت یاد و خاطره همه شهدا بهویژه شهید صیاد شیرازی، گفت: شما امروز برای تماشای فیلم شهید صیاد دعوت شدید. معمولاً در سینما علاوه بر فیلم، پذیرایی هم هست؛ اما این فیلم نشان داد که ارتش چگونه در دوران دفاع مقدس با سختیها مواجه بوده و چه رشادتهایی از خود نشان داده است. از همه عوامل این فیلم از نویسنده و کارگردان تا بازیگران تشکر میکنم. این فیلم زحمت کشیده شده و قابل تقدیر است.
وی با تأکید بر اهمیت انتقال ارزشهای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به نسل فعلی و آینده، تصریح کرد: امروز افراد زیادی در میان ما هستند که دوران انقلاب و دفاع مقدس را به یاد ندارند. کشور ما از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۵۷ تا امروز، مسیر دشواری را پیموده است. سال ۵۸ با تجزیهطلبیها و بحرانهای گسترده آغاز شد. اگر شخصیتهایی چون شهید صیاد نبودند، معلوم نبود امروز ایران به چه سرنوشتی دچار میشد.
امیر سیاری ادامه داد: ملت ایران در دوران جنگ تحمیلی با دشمنی روبرو بود که از حمایت حداقل ۲۷ کشور برخوردار بود. از کشورهای شرقی تا غربی، از تانک و هواپیما گرفته تا اطلاعات و سلاحهای شیمیایی در اختیار رژیم بعث عراق قرار داده شده بود. با این حال، ملت ما با ایثار و فداکاری توانست در برابر این هجمه سنگین ایستادگی کند.
وی با اشاره به کمبود تجهیزات و تحریمهای شدید آن دوران گفت: در زمان جنگ، ما حتی گلوله توپ نداشتیم، موشکها تمام شده بود، تجهیزات ما جیرهبندی بود، اما رزمندگان ما با همان داشتههای اندک و با روحیه ایثار جنگیدند. این پیروزیها بهراحتی به دست نیامد، بلکه حاصل جانفشانی و ازخودگذشتگی بود.
رئیس ستاد ارتش همچنین بیان کرد: عملیاتهایی مانند طریقالقدس، فتحالمبین، بیتالمقدس و دیگر عملیاتها تنها با معجزه ایثار و ایمان به نتیجه رسید. بهطور مثال در عملیات بیتالمقدس، ۲۶ روز متوالی عملیات آفندی انجام شد، که در خرداد ماه در هوای گرم خوزستان، با کمترین امکانات لجستیکی، رزمندگان ما آن را به سرانجام رساندند.
وی با تأکید بر اهمیت هنر در بازتاب این حقایق گفت: برای انتقال این ارزشها، یکی از مؤثرترین راهها هنر است؛ سینما و سریال میتوانند بسیار مؤثرتر از کتاب و سخنرانی عمل کنند. فیلمهایی مانند "صیاد" یا "آسمان غرب" که به بخشهایی از عملیاتهای ارتش پرداختهاند، نمونههایی از این تلاشها هستند.
امیر سیاری با اشاره به وجود سوژههای فراوان برای ساخت آثار هنری درباره ارتش، خاطرهای از عملیات آزادسازی کشتی تجاری «ایگلانتین» در سال ۱۳۹۲ در آبهای اقیانوس هند بیان کرد و گفت: در عملیاتی که به نام عملیات "رَد" معروف شد، کشتی ۱۲۰ هزار تنی حامل شکر از چنگ دزدان دریایی سومالی آزاد شد. با وجود آمادگی کامل برای ساخت فیلم، در نهایت هیچ اقدامی عملی نشد.
وی افزود: فیلمی چون "کاپیتان فیلیپس" با جلوههای ویژه توانست اقتدار نیروی دریایی آمریکا را نمایش دهد، در حالیکه ما اقداماتی بهمراتب مهمتر انجام دادهایم که نیاز به بازنمایی دارند. کارهایی که رزمندگان در نیروی زمینی، هوانیروز، توپخانه و مهندسی رزمی انجام دادهاند، هر کدام موضوع یک فیلم سینمایی یا سریال فاخر است.
با تأکید بر لزوم حمایت از تولیدات فرهنگی مرتبط با دفاع مقدس، اظهار داشت: باید برای دههها محتوای فرهنگی و هنری تولید کنیم تا نسلهای آینده بدانند برای رسیدن به اقتدار امروز چه هزینههایی پرداخت شده است.
رئیس ستاد و معاون هماهنگکننده ارتش در پایان گفت: هنر یکی از مؤثرترین ابزارها برای انتقال مفاهیم عمیق انقلاب و دفاع مقدس است. فیلم، سریال و مستندهای فاخر میتوانند این مسیر را هموار کنند. آثار ارزشمندی همچون «آسمان غرب» یا همین فیلم «صیاد» میتوانند الگوهای جدیدی از مقاومت و ایثار را به نسل آینده نشان دهند. باید این مسیر را با قدرت و برنامهریزی ادامه داد.
ارسال دیدگاه