گزارش دانا از جشنواره رسانه ای عمار؛
وزیر فرهنگ: قدرت نرم، کلید تأثیرگذاری کشورها؛ رسانهها باید مرجعیت داخلی داشته باشند

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در مراسم اختتامیه جشنواره رسانهای ابوذر تأکید کرد که قدرت نرم یک کشور به واسطه فرهنگ، هنر و رسانهها شکل میگیرد و انسجام اجتماعی و هویت ملی نقش کلیدی در تقویت آن دارند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در مراسم اختتامیه جشنواره رسانهای ابوذر که صبح امروز در دانشگاه انقلاب برگزار شد، به اهمیت قدرت نرم و نقش رسانهها در تقویت آن پرداخت. وی با تأکید بر اینکه قدرت نرم یک کشور تنها به نظامهای سخت و نظامهای نیمهسخت محدود نمیشود، گفت: "رسانهها، هنر، فرهنگ و دیپلماسی، ابزارهای اصلی شکلگیری قدرت نرم هستند که میتوانند ذهنها و جانها را تسخیر کنند."
قدرت نرم، از انسجام اجتماعی شکل میگیرد
صالحی ادامه داد: "هرچقدر یک جامعه درونیتر و یکپارچهتر باشد، قدرت نرم آن نیز قویتر خواهد بود." وی تأکید کرد که هویت ملی و فرهنگ بومی، عوامل کلیدی در افزایش جذابیت و نفوذ یک کشور هستند. "رسانهها میتوانند با تصویرسازی جذاب از کشور، نقش مهمی در تقویت قدرت نرم در سطح بینالمللی ایفا کنند."
رسانهها، رکن چهارم دموکراسی
وزیر فرهنگ به نقش رسانهها در دموکراسی اشاره کرد و گفت: "رسانهها از زمان ظهور خود در غرب، به عنوان رکن چهارم دموکراسی شناخته شدهاند و وظیفه آنها اطلاعرسانی، نقد و گفتگو درباره مسائل اجتماعی و فساد است." وی هشدار داد که اگر مرجعیت رسانههای داخلی ضعیف شود، قدرت نرم کشور به بیرون منتقل میشود که این موضوع مانند واگذار کردن سلاحهای استراتژیک به دیگران است.
تحولات فلسطین و نقش رسانهها
صالحی به تحولات اخیر در مورد فلسطین اشاره کرد و گفت: "رسانهها توانستهاند مظلومیت مردم فلسطین را به تصویر بکشند و معادلات قدرت نرم را در سطح جهانی تغییر دهند." وی تأکید کرد که رسانهها میتوانند فرصتهای جدیدی برای تغییر موازنه قدرت در جهان ایجاد کنند.
خطر کاهش مرجعیت رسانههای داخلی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تغییرات در منابع خبری کشور، گفت: "در گذشته، تلویزیون منبع اصلی خبر بود، اما امروز اینترنت و ماهوارهها جایگزین آن شدهاند." وی هشدار داد که کمرنگ شدن مرجعیت رسانههای داخلی میتواند تهدیدی برای امنیت ملی باشد و خواستار بازگرداندن این مرجعیت شد. "یک رسانه منتقد داخلی بهتر از این است که رسانههای خارجی علیه ما صحبت کنند."
اصلاح نظام حکمرانی در عرصه رسانه
در پایان، صالحی بر ضرورت اصلاح نظام حکمرانی در حوزه رسانه تأکید کرد و گفت: "باید به رسانهها اجازه داده شود تا مطالبات خود را پیگیری کنند و اعتماد مردم را جلب کنند." وی افزود که ارتقای رسانههای داخلی و تقویت نقش آنها در حکمرانی، کلید تبدیل آنها به بخشی از قدرت نرم ملی است.
ارسال دیدگاه