حدود 3200 پروژه ورزشی در دولت چهاردهم به پایان رسید

حدود 3200 پروژه ورزشی در دولت چهاردهم به پایان رسید
وزیر ورزش و جوانان در تشریح اقدامات دولت در حوزه زیرساخت‌های ورزشی، گفت: با توجه به پهناوری کشور، موضوع توزیع درست اماکن ورزشی در سراسر ایران و اجرای آمایش سرزمینی، بر اساس تکالیف قانونی مجلس، از گذشته در دستور کار بوده و در دولت دکتر پزشکیان با جدیت بیشتری در وزارت ورزش دنبال شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ احمد دنیامالی، در گفت‌وگویی با معاونت ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور، از تکمیل حدود 3200 پروژه ورزشی، اجرای آمایش سرزمینی برای توزیع عادلانه امکانات، بازسازی بخش قابل‌توجهی از اماکن ورزشی آسیب‌دیده در جنگ، توسعه ورزش در مناطق روستایی و کم‌برخوردار، توجه ویژه به ورزش بانوان و افزایش سهم زنان در کاروان‌های ورزشی کشور خبر داد و گفت: نگاه دکتر پزشکیان به ورزش، نگاهی فراتر از ورزش قهرمانی و مبتنی بر سلامت، نشاط اجتماعی، عدالت و مشارکت مردم است. دنیامالی با اشاره به تأکید رئیس‌جمهور بر استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، توسعه ورزش در مدارس، توجه به مناطق مرزی و واگذاری اختیارات به مدیران محلی، از ویژگی‌های شخصیتی و مدیریتی پزشکیان از جمله صداقت، مردم‌داری، عدالت‌خواهی، جوان‌گرایی، مشارکت‌پذیری و تبعیت از رهبری سخن گفت و تأکید کرد رئیس‌جمهور در شرایط سخت جنگ نیز اولویت خود را بر حفظ معیشت و زندگی عادی مردم گذاشت.

 

آمایش سرزمینی، مبنای جدید توزیع منابع ورزشی

 

دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان دولت چهاردهم در این گفت‌وگو، با تشریح اقدامات دولت در حوزه زیرساخت‌های ورزشی، اظهار کرد: با توجه به پهناوری کشور، موضوع توزیع درست اماکن ورزشی در سراسر ایران و اجرای آمایش سرزمینی، بر اساس تکالیف قانونی مجلس، از گذشته در دستور کار بوده و در دولت دکتر پزشکیان با جدیت بیشتری در وزارت ورزش دنبال شده است.

 

وی با بیان اینکه در سراسر کشور حدود 100 هزار مکان ورزشی وجود دارد که فقط اماکن در اختیار دولت را شامل نمی‌شود و ظرفیت‌های بخش خصوصی، مدیریت شهری و سایر دستگاه‌ها را نیز دربرمی‌گیرد، افزود: بر اساس تقسیم‌بندی انجام‌شده، سرانه همه شهرها و استان‌ها مشخص شده و از این پس برای دولت بسیار مهم است که توزیع منابع عمرانی بر مبنای آمایش سرزمینی انجام شود.

 

تکمیل حدود 3200 پروژه ورزشی در دولت چهاردهم

 

وزیر ورزش و جوانان با اشاره به تعیین تکلیف پروژه‌های عمرانی نیمه‌تمام گفت: از ابتدای تشکیل دولت، سیاست‌گذاری بر این مبنا قرار گرفت که پروژه‌های با پیشرفت بالای 90 درصد با استفاده از منابع دولتی تکمیل شوند، پروژه‌های بالای 50 درصد از طریق مولدسازی دنبال شوند و پروژه‌هایی که تا 50 درصد پیشرفت دارند نیز با استفاده از ظرفیت‌های قانونی و مشارکت بخش خصوصی تعیین تکلیف شوند.

 

دنیامالی ادامه داد: در دولت چهاردهم حدود 3200 پروژه به اتمام رسیده و هدف اصلی این بوده است که شاخص استفاده مردم از ظرفیت‌های ورزشی در استان‌ها افزایش پیدا کند.

 

وی با تأکید بر اهمیت استفاده از ظرفیت بخش خصوصی خاطرنشان کرد: نگاه دولت این است که در حوزه ورزش نیز از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود.

 

بازسازی اماکن ورزشی آسیب‌دیده در جنگ

 

دنیامالی با اشاره به آسیب‌های واردشده به اماکن ورزشی در جریان جنگ گفت: در استان‌های مختلف حدود 370 مورد داشتیم که اماکن ورزشی مورد اصابت قرار گرفتند؛ برخی اصابت‌ها غیرمستقیم بود و خسارت‌های حداقلی ایجاد کرد و برخی نیز مستقیم بود و به تخریب کامل مجموعه انجامید. در تهران نیز دست‌کم سه مجموعه ورزشی به صورت صددرصدی تخریب شدند.

 

وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای بازگرداندن اماکن آسیب‌دیده به چرخه خدمت‌رسانی افزود: در مواردی که موج انفجار به سقف‌های کاذب، شیشه‌ها، تجهیزات داخلی یا بخش‌های اداری اماکن ورزشی آسیب زده بود، با استفاده از منابع ملی و استانی و کمک استانداران، بازسازی انجام شد و تعداد قابل‌توجهی از این اماکن اکنون دوباره در حال بهره‌برداری هستند.

 

بازسازی سالن 12 هزار نفری آزادی با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی

 

وزیر ورزش و جوانان در ادامه به سالن 12 هزار نفری مجموعه آزادی اشاره کرد و گفت: این سالن برای ورزش ایران فضای بسیار نوستالژیکی است و ورزشکاران خاطرات زیادی از رویدادهای مهم کشتی و والیبال در آن دارند و حتی کشورهای مختلف منطقه نیز در این سالن شاهد رویدادهای مهم بوده‌اند.

 

دنیامالی با اشاره به سیاست دولت برای استفاده از ظرفیت بخش خصوصی توضیح داد: قرار است در همان محل، فضای جدیدتر و مدرن‌تری ایجاد شود، اما کانسپت و هویت گذشته نیز حفظ شود.

 

وی افزود: دکتر پزشکیان در بازدیدی که از این مجموعه داشتند، تأکید کردند که حتماً باید از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود. منظور این نیست که بخش خصوصی سالن را نیز در اختیار بگیرد؛ بلکه باید در قالب مولدسازی و روش‌های مشارکت عمومی و خصوصی، شرایطی ایجاد شود که بخش خصوصی ساخت پروژه را انجام دهد و در مقابل، تسهیلاتی در اختیار آن قرار گیرد تا بتواند هزینه‌های ساخت را تأمین کند.

 

پزشکیان ورزش را بخشی از سلامت و نشاط اجتماعی می‌داند

 

دنیامالی با اشاره به نگاه رئیس‌جمهور به ورزش اظهار کرد: دکتر پزشکیان به دو دلیل، توجه ویژه‌ای به موضوع سلامت دارد؛ یکی به دلیل تخصص پزشکی و دیگری به دلیل اینکه خودش در دوره‌های مختلف مسئولیت، از جمله دوران نمایندگی مجلس، تلاش کرده ورزش کند و مشوق ورزش بوده است.

 

وی افزود: رئیس‌جمهور ورزش را عاملی برای نشاط اجتماعی، کاهش نیاز به تخت‌های بیمارستانی و حتی کمک به اقتصاد می‌داند و معتقد است کارگری که هر روز دست‌کم 20 دقیقه ورزش کند، هم در کار خود موفق‌تر خواهد بود و هم آسیب‌ها و سوانح مرتبط با کار و فعالیت در او کاهش پیدا می‌کند.

 

وزیر ورزش و جوانان با اشاره به تحول ایجادشده در حوزه فضاهای ورزشی مدارس گفت: در دولت پزشکیان در حوزه ساخت اماکن ورزشی مدارس تحول بسیار چشمگیری اتفاق افتاده است. همان‌طور که رئیس‌جمهور پیگیر افزایش تعداد کلاس‌ها و مدرسه‌سازی است، ایجاد فضاهای ورزشی در کنار مدارس را نیز ضروری می‌داند و این موضوع می‌تواند به توسعه ورزش همگانی از مدارس کمک کند.

 

در جنگ، حفظ معیشت و زندگی عادی مردم اولویت داشت

 

دنیامالی با اشاره به شرایط کشور در دو سال گذشته گفت: از ابتدای تشکیل دولت وفاق، کشور به صورت غیرمستقیم درگیر جنگ شد و در همان روزی که رئیس‌جمهور مراسم تحلیف خود را در مجلس برگزار کرد، شهید هنیه در تهران ترور شد و این فضا ادامه پیدا کرد.

 

وی با بیان اینکه در چنین شرایطی اولویت کشور حفظ توازن، به‌خصوص در حوزه معیشت مردم بود، افزود: با وجود فشارهای ناشی از جنگ و حمله یک قدرت بزرگ و همچنین کمک برخی کشورهای منطقه از طریق پایگاه‌هایشان، چند مؤلفه مهم زندگی مردم دچار اختلال نشد.

 

دنیامالی ادامه داد: آب، برق، گاز و بنزین نه از نظر عرضه دچار مشکل شدند و نه قیمت آنها تغییر کرد. تامین و توزیع نان و نان گرم نیز در این دوره در هیچ شهر و روستایی متوقف نشد.

 

وی تأکید کرد: این مسائل به دلیل توجه شخص رئیس‌جمهور به معیشت مردم اهمیت داشت و به همین دلیل در دوران جنگ، در برخی عرصه‌های جانبی، از جمله در حوزه بودجه و برنامه، تغییراتی ایجاد شد تا توجه بیشتری به معیشت و مسائل اساسی زندگی مردم اختصاص پیدا کند.

 

جام پرچم؛ توسعه نشاط اجتماعی در روستاها

 

وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه نشاط اجتماعی یکی از موضوعات اصلی مورد توجه دولت پزشکیان است، گفت: بخشی از این نشاط می‌تواند از طریق ورزش، به‌خصوص در میان دهک‌های پایین، اقشار روستایی و عشایری ایجاد شود.

 

دنیامالی اجرای جام پرچم را یکی از کارهای برجسته دو سال گذشته دانست و افزود: در این طرح همه روستاهای کشور درگیر شدند و حتی در جامعه روستایی، دختران مشارکت ارزشمندی داشتند. هزاران رویداد برگزار شد و این اتفاق فضای روستاهای کشور را متفاوت کرد.

 

وی با اشاره به تکمیل بیش از 3200 پروژه ورزشی گفت: بسیاری از این پروژه‌ها در روستاها قرار داشتند و موضوع چمن مصنوعی نیز از پروژه‌های شاخصی بود که نمایندگان مجلس پیگیر آن بودند.

 

تأکید پزشکیان بر توزیع امکانات به سمت مناطق غیر برخوردار

 

دنیامالی در توضیح یکی از محورهای مورد تأکید رئیس‌جمهور اظهار کرد: موضوع توازن امکانات و توزیع امکانات به سمت مناطق غیر برخوردار، یکی از مسائلی است که دکتر پزشکیان به صورت مرتب در جلسات دولت بر آن تأکید دارد.

 

وی افزود: در توسعه ورزش باید فرهنگ هر منطقه و ظرفیت‌های آن مورد توجه قرار گیرد؛ برای نمونه، در سیستان و بلوچستان باید رشته‌هایی پیگیری شود که با فرهنگ منطقه، همجواری با پاکستان و سواحل مکران تناسب داشته باشد.

 

وزیر ورزش و جوانان با اشاره به توسعه موج‌سواری و کریکت در سیستان و بلوچستان ادامه داد: در موضوع توسعه کریکت، این استان در اولویت نخست قرار دارد و در چابهار دو زمین بسیار خوب در حال نهایی شدن است که مراحل ساخت آن انجام شده و به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسد.

 

اختیار استانداران برای توسعه همکاری‌های ورزشی و فرهنگی

 

دنیامالی با تأکید بر ضرورت توجه به مناطق مرزی گفت: پیوندهای استانی باید مورد توجه قرار گیرد و به همین دلیل رئیس‌جمهور اختیارات خوبی به استانداران داده است؛ حتی در حوزه دیپلماسی، استانداران می‌توانند با استان‌های همجوار در کشورهای دارای مرز مشترک برای توسعه همکاری‌های ورزشی، فرهنگی و حتی اقتصادی وارد تعامل شوند. از این بابت، نگاه رئیس‌جمهور بسیار بسیط و باز است.

 

توجه دولت به ورزش‌های آیینی و زورخانه‌ای

 

وزیر ورزش و جوانان با اشاره به توجه دولت به ورزش‌های آیینی اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که رهبر شهید، به‌ویژه در ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای، بر آن تأکید داشتند، توسعه این ورزش‌ها بود.

 

به گفته دنیامالی در این دوره تلاش شد ورزش‌های آیینی در برنامه مسابقات گنجانده شود و طبیعتاً دولت نیز پشتیبانی لازم را از این حوزه خواهد داشت.

 

افزایش سهم بانوان از مدال‌های بین‌المللی

 

دنیامالی با اشاره به عملکرد ورزشکاران زن در دو سال گذشته گفت: در این مدت شاید بتوان گفت بهترین رکورد را در ورزش قهرمانی و مدال‌آوری بانوان داشته‌ایم.

 

وی با بیان اینکه دولت وفاق توجه ویژه‌ای به ورزش بانوان و ورزش قهرمانی دارد، ادامه داد: بسیاری از مدال‌هایی که دختران ایران در دو سال گذشته در سطح قاره و جهان به دست آورده‌اند، برای نخستین بار اتفاق افتاده است و وزارت ورزش نیز به دنبال تسهیل شرایط برای ورزش بانوان است.

 

وزیر ورزش و جوانان افزود: از حدود 4000 مدالی که ایران در سطح قاره و جهان کسب کرده، حدود 25 درصد سهم بانوان است و هدف این است که روزی این سهم حداقل به 50 درصد برسد.

 

وی همچنین با اشاره به بازی‌های آسیایی ژاپن گفت: اعزام کاروان‌ها از نیمه دوم شهریور آغاز می‌شود و از حدود 300 ورزشکار کاروان ایران، تقریباً 100 نفر دختر هستند که این در نوع خود یک رکورد است.

 

دنیامالی یادآور شد: رهبر شهید در یکی از دیدارهای خود با قهرمانان اعلام کردند که موفقیت‌های ورزش ایران در یک سال گذشته بی‌نظیر بوده و این موضوع مسئولیت وزارت ورزش و فدراسیون‌ها را سنگین‌تر می‌کند.

 

ورزشکارانی که از کشور رفته‌اند، بچه‌های ما هستند

 

دنیامالی در ادامه با اشاره به ورزشکارانی که از کشور خارج شده‌اند، گفت: مردم عزیز بدانند که آنها بچه‌های ما هستند. هر کسی که به هر علتی از کشور رفته باشد، اگر مرتکب جرم یا جنایتی نشده که مستوجب تعقیب قضایی باشد، این کشور وطن اوست و کشور به روی آنها باز است.

 

وی افزود: تعداد زیادی از این افراد، به‌خصوص بعد از جنگ 12 روزه و جنگ 40 روزه، به ایران برگشته‌اند و امیدواریم اعتماد آنها به کشور خودشان بیشتر شود.

 

وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: با برخی از این ورزشکاران تماس داشته‌ایم و تعدادی از آنها اکنون برگشته‌اند. بسیاری از آنها می‌گفتند باور نمی‌کردند اگر به ایران بیایند با چنین رفتاری مواجه شوند و تصور می‌کردند بلافاصله بازداشت یا با احکام طولانی مواجه خواهند شد، اما در عمل حتی برخی از آنها بازداشت هم نشدند.

 

تأکید بر درس‌آموزی از سیره رهبر شهید

 

دنیامالی با اشاره به اتفاقات سال 1401 اظهار کرد: باید از سیره‌ای که رهبر شهید به یادگار گذاشتند درس بگیریم. در آن مقطع، ایشان دستوری به قوه قضائیه صادر کردند و جوانانی را که در اعتراضات حضور داشتند مشمول عفو قرار دادند و حتی تأکید کردند که برای آنها پرونده‌ای تشکیل نشود.

 

به گفته وی دولت، قوه قضائیه و مجلس در این راستا با یکدیگر هماهنگ هستند و این کشور همواره به روی هموطنان باز است.

 

پزشکیان؛ رئیس‌جمهوری اهل مشارکت و کار تیمی

 

وزیر ورزش و جوانان درباره ویژگی مدیریتی رئیس‌جمهور گفت: پزشکیان اصالتاً اهل مشارکت است و کار تیمی و خرد جمعی را بسیار توصیه می‌کند.

 

دنیامالی با اشاره به تأکید رئیس‌جمهور بر «معلم‌محوری» ادامه داد: در حوزه جوانان نیز معتقد است جوانان می‌توانند سهم و نقش مهمی داشته باشند.

 

وی با اشاره به رفتار جوانان در دوران جنگ گفت: جوانان در آن شرایط اتفاقاتی را رقم زدند که شاید موجب حیرت بسیاری در جهان شد. زمانی که کشور تهدید شد زیرساخت‌ها هدف قرار می‌گیرند، جوانان بدون اینکه سازماندهی شده باشند، در سراسر کشور جمع شدند و در مقابل پالایشگاه‌ها، نیروگاه‌ها و دیگر مراکز صف کشیدند. این اقدامات نه سازماندهی شده بود و نه از سوی دستگاهی به آنها گفته شده بود؛ خود جوانان این حرکت‌ها را شکل دادند.

 

در حوزه جوانان، هماهنگ‌کننده و پیگیری‌کننده هستیم

 

دنیامالی با اشاره به مأموریت وزارت ورزش در حوزه جوانان اظهار کرد: وزارت ورزش مأموریت جوانان را دارد، اما سازوکارهای این مأموریت در اختیار 15 یا 16 دستگاه دیگر است. بنابراین ما در حوزه جوانان به نوعی هماهنگ‌کننده و پیگیری‌کننده هستیم و باید تلاش کنیم صدای جوانان را به مجموعه‌هایی که مسئولیت دارند برسانیم.

 

وی با اشاره به ارتباط رئیس‌جمهور با جوانان گفت: جنس دکتر پزشکیان، گفت‌وگو با همه مردم، به‌خصوص جوانان است. هر زمان از ایشان خواستیم در جمع جوانان حضور پیدا کنند، پذیرفتند و حتی برنامه‌ها طولانی شد، چون با جوانان نشستند، با آنها حرف زدند و حرف‌هایشان را گوش کردند.

 

وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: به جرأت می‌توانم بگویم رئیس‌جمهور در هر محفلی که جوانان حضور داشته باشند، با انرژی می‌آید و با انرژی مضاعف خارج می‌شود.

 

وی با بیان اینکه جوانان پزشکیان را به دلیل صراحت و شفافیت او دوست دارند، افزود: رئیس‌جمهور خیلی راحت با جوانان صحبت می‌کند، به آنها گوش می‌دهد و در عین حال بسیار شفاف، صاف و روشن با آنها حرف می‌زند.

 

اشتغال و ازدواج جوانان؛ از تأکیدهای رئیس‌جمهور

 

دنیامالی با تاکید بر اینکه یکی از موضوعاتی که رئیس‌جمهور مرتب بر آن تأکید داشته، رسیدگی به مسائل اشتغال و ازدواج جوانان است، گفت: در طول این دو سال تقاضاهای زیادی در حوزه وام اشتغال و وام ازدواج وجود داشته و مجلس نیز مصوبات خوبی داشته است. این مصوبات برای کمک به ازدواج و تشکیل خانواده نسبت به گذشته برجسته‌تر بوده است.

 

خاطره‌ای از کفش فوتبالی پزشکیان

 

وزیر ورزش و جوانان در بخشی از این گفت‌وگو خاطره‌ای از حضور رئیس‌جمهور در اردوی تیم ملی فوتبال روایت کرد و گفت: یک روز دکتر پزشکیان به اردوی تیم ملی فوتبال آمد. برای ایشان یک جفت کفش فوتبال آوردند و رئیس‌جمهور حدود 10 تا 15 دقیقه با آن کفش بازی کرد، اما هر دو کفش از هم باز شد و مشخص بود که کفش‌ها بسیار قدیمی هستند.

 

دنیامالی افزود: همان‌جا با دست دادن به رئیس‌جمهور گفتم: آقای رئیس‌جمهور، وقتی به شما چنین کفشی می‌دهند، وای به حال بقیه!

 

وی با اشاره به ویژگی رئیس‌جمهور در ارتباط با ورزشکاران اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های پزشکیان این است که خیلی سریع با بچه‌های ورزشی ارتباط برقرار می‌کند و من این ویژگی او را خیلی دوست دارم؛ او با یک ارتباط رودررو، خیلی عمیق با ورزشکاران ارتباط برقرار می‌کند و بچه‌های ورزشی نیز خیلی راحت با او حرف می‌زنند.

 

رئیس‌جمهور مردمی کسی است که مردم از او نمی‌ترسند

 

دنیامالی درباره ویژگی مردمی بودن پزشکیان گفت: یکی از ویژگی‌های یک رئیس‌جمهور مردمی این است که شخصیت او به گونه‌ای باشد که مردم نسبت به او گرایش به ارتباط پیدا کنند.

 

وی افزود: اگر پزشکیان را در کوچه و خیابان یا راهپیمایی‌ها ببینید، مردم بسیار راحت با او ارتباط برقرار می‌کنند. با وجود اینکه رئیس‌جمهور است، شخصیت او دفع‌کننده و ترسناک نیست؛ بسیار مهربان، خنده‌رو و خوش‌اخلاق است و مردم تلاش می‌کنند هرجا او را دیدند، با او سلفی بگیرند یا گفت‌وگو کنند.

 

وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: این ویژگی در حوزه ورزش برجسته‌تر است؛ هر زمان رئیس‌جمهور وارد محیط‌های ورزشی و میان قهرمانان شده، ورزشکاران خیلی سریع با او ارتباط برقرار کرده‌اند، حرف‌هایشان را زده‌اند، خندیده‌اند و یک محیط کاملاً صمیمی و مردمی شکل گرفته است.

 

در وجود پزشکیان منیت نیست

 

دنیامالی با اشاره به رابطه رئیس‌جمهور با اعضای دولت گفت: پزشکیان در موضوعات معیشت مردم بسیار جدی است و تذکرات او به وزرا و دولت نیز بسیار جدی است و تعارف ندارد، اما در روابط میان خود و وزرا بسیار صمیمی است و وزرا نیز او را دوست دارند.

 

وی با اشاره به یکی از رفتارهای رئیس‌جمهور افزود: نکته بسیار برجسته‌ای که در پزشکیان دیده‌ام این است که گاهی خودش بلند می‌شود و دور میز می‌رود تا با چند وزیر دست بدهد. اینها ارزش دارد؛ در وجود ایشان تنها چیزی که نیست، منیت است.

 

عدالت؛ محور مورد تأکید پزشکیان

 

وزیر ورزش و جوانان با اشاره به تسلط رئیس‌جمهور بر قرآن و نهج‌البلاغه گفت: یکی از موضوعاتی که پزشکیان به صورت برجسته بر آن تأکید می‌کند، عدالت است.

 

وی افزود: ما نیز در ورزش تلاش کرده‌ایم روی این موضوع کار کنیم؛ اینکه حق کسی تضییع نشود، چه در انتخاب ملی‌پوشان و چه در توزیع منابع، و در همه این امور عدالت رعایت شود.

 

دنیامالی خاطرنشان کرد: رئیس‌جمهور عمدتاً از حضرت امیر(ع) و نهج‌البلاغه استفاده می‌کند و موضوع عدالت را مورد تأکید قرار می‌دهد.

 

پزشکیان را به صادق بودن می‌شناسند

 

دنیامالی با بیان اینکه جامعه ورزش و جامعه جوانان پزشکیان را به صادق بودن می‌شناسند، اظهار کرد: صداقت او به گونه‌ای است که ارتباط با ایشان و کار کردن با او بسیار راحت و دلچسب است.

 

وی ادامه داد: حتی اگر زمانی یک فردی کارش را درست انجام ندهد و رئیس‌جمهور به او تذکر بدهد، تذکر او نیز لطیف است و بعد از آن خیلی راحت دلجویی می‌کند.

 

وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه این ویژگی در رابطه رئیس‌جمهور با اعضای کابینه نیز وجود دارد، افزود: بسیاری دلشان می‌خواهد یک بار تذکر بشنوند، اما 10 بار دلجویی شوند. این رابطه‌ای است که رئیس‌جمهور با اعضای کابینه و همکاران خود ایجاد کرده و به همین دلیل وزرا او را بسیار دوست دارند.

 

تبعیت از رهبری و حفظ وحدت

 

دنیامالی یکی دیگر از ویژگی‌های برجسته پزشکیان را تبعیت از رهبری دانست و گفت: بارها دیده‌ام که وقتی رئیس‌جمهور نظر رهبری را می‌دانستند یا این نظر به ایشان اعلام می‌شد، بدون چون و چرا آن را در کار اعمال می‌کردند و اکنون نیز همین‌گونه است.

 

وی افزود: با توجه به شرایط کشور، رفتار رئیس‌جمهور بر این مبناست که منافع ملی و منافع مردم در قالب وحدت و وحدتی که محوریت آن رهبری باشد، حفظ می‌شود.

 

وزیر ورزش و جوانان با اشاره به شرح صدر و خویشتنداری رئیس‌جمهور ادامه داد: به همین دلیل در بسیاری از موارد پزشکیان شرح صدر نشان می‌دهد، خویشتنداری می‌کند و حرف نمی‌زند؛ اما اگر حرف نمی‌زند، به این معنا نیست که پاسخی ندارد. او به دلیل شرایط کشور و برای اینکه وحدت کشور آسیب نبیند، سکوت می‌کند.

 

وی تأکید کرد: در این دوران در حق رئیس‌جمهور جفا و بی‌تقوایی زیادی شد، اما او هیچ‌گاه بی‌تقوایی را با بی‌تقوایی جواب نمی‌دهد؛ بلکه با تقوا، رفتار درست و ادب پاسخ می‌دهد و این تربیتی است که بر اساس قرآن و نهج‌البلاغه دارد.

 

تنبلی در وجود پزشکیان راه ندارد

 

دنیامالی با اشاره به روحیه رئیس‌جمهور گفت: پزشکیان روحیه‌ای جوانمردانه، آزاداندیش، صادق و پیگیر امور دارد و تنها چیزی که در وجود ایشان راه ندارد، تنبلی است.

 

وی افزود: خوشحالم که با رئیس‌جمهوری کار می‌کنم که این مشخصات را دارد؛ مشخصات یک انسان آزاده که من نیز از او یاد می‌گیرم.

 

وطن‌پرستی قهرمانان در دوران جنگ

 

وزیر ورزش و جوانان با اشاره به مشارکت جامعه ورزش در شرایط جنگ گفت: ورزش نیز مانند دیگر عرصه‌ها از مشارکت مردم در امور ملی تبعیت می‌کند.

 

وی افزود: در شرایطی که کشور مورد هجوم قرار گرفت، بخش قابل‌توجهی از مدال‌هایی که به دست آمد و نتایج استثنایی که رقم خورد، ناشی از حس وطن‌پرستی و احساسی بود که در پی این تهاجم ناجوانمردانه در مردم شکل گرفت.

 

دنیامالی ادامه داد: وقتی مردم به خیابان آمدند، قهرمانان نیز احساس کردند نسبت به این مردم دِینی دارند و باید برای کشور افتخار کسب و مردم را خوشحال کنند.

 

وی با اشاره به اقدامات خودجوش ورزشکاران گفت: در این ایام همه قهرمانان پای کار آمدند؛ خودجوش توییت کردند، استوری گذاشتند، ایده‌های جدید مطرح کردند و حرکت‌هایی انجام دادند که مردم آنها را دیدند. هیچ‌کس به آنها نگفت اگر قهرمان شدید، چنین کاری انجام دهید؛ خود جوانان و مربیان این حرکت‌ها را انجام دادند.

 

تغییر نگاه دولت به ورزش افراد دارای معلولیت

 

دنیامالی در ادامه به تغییر نگاه دولت نسبت به ورزش افراد دارای معلولیت اشاره کرد و گفت: در ورزش قهرمانی عمدتاً روی درصد توان‌یابی و قابلیت حرکتی بیشتر تمرکز شده است، اما نگاه این دولت متفاوت است.

 

وی افزود: نگاه دولت این است که باید سراغ کودکی برویم که فقر حرکتی و ناتوانی بیشتری دارد؛ چه این ناتوانی از زمان تولد وجود داشته باشد و چه بعداً ایجاد شده باشد. هرچه ناتوانی بیشتر باشد، وظیفه دولت نیز بیشتر است.

 

وزیر ورزش و جوانان با اشاره به رشته بوچی گفت: در این دوره به کمیته پارالمپیک و فدراسیون اعلام کردیم که برای ما مدال مهم نیست؛ مهم این است که کودکی با شدت معلولیت بالا بتواند وارد این فضا شود و حتی اگر به سختی چهار توپ بیندازد، بداند مورد توجه قرار گرفته و شرایط برای حضورش فراهم شده است.

 

دنیامالی با بیان اینکه سازمان بهزیستی نیز در این زمینه کمک می‌کند، تأکید کرد: در این حوزه در حال ایجاد تغییر نگاه هستیم؛ مسئله اصالتاً قهرمان نیست، بلکه انسان است و با توجه به ماهیت فرهنگی و اسلامی انقلاب، نسبت به این افراد و خانواده‌های آنها مسئولیت داریم.

 

اعزام ورزشکاران با معلولیت‌های بالا به ناگویا

 

وی اظهار کرد: امیدوارم در بازی‌های پاراآسیایی ناگویا که اواخر مهر و اوایل آبان برگزار می‌شود، این نگاه را به نمایش بگذاریم و ورزشکارانی را اعزام کنیم که معلولیت‌های بالایی دارند و برای اعزام برخی از آنها باید دو همراه نیز در کنارشان باشند.

 

به گفته وزیر ورزش و جوانان نگاه دولت در این زمینه کاملاً متفاوت‌تر از گذشته است.

 

مشارکت اجتماعی مردم در حکمرانی

 

دنیامالی با اشاره به رویکرد رئیس‌جمهور در حوزه حکمرانی گفت: اصالت مشارکت اجتماعی مردم در جریان حکمرانی باید خودش را نشان دهد. جریان حکمرانی که رئیس‌جمهور از روزهای اول در دولت مطرح کرد، واگذاری اختیارات به مسئولان محلی از استاندار تا فرماندار و بخشدار است.

 

وزیر ورزش و جوانان با اشاره به شرایط جنگی کشور ادامه داد: در بسیاری از مسائل، با توجه به هجوم سنگینی که در جنگ 12 روزه و جنگ 40 روزه وجود داشت و همچنین مسائل استان‌های جنوبی، مسئولیت‌ها به مدیران محلی واگذار شد و مدیران محلی نیز قابلیت جذب مشارکت بیشتری نسبت به مرکز دارند.

 

محله‌محوری و مشارکت عمومی

 

دنیامالی در پایان این گفت‌وگو با اشاره به توجه ویژه رئیس‌جمهور به محله‌محوری گفت: دکتر پزشکیان ده‌ها جلسه درباره محله‌محوری داشته است و همان‌طور که در موضوع مدرسه‌سازی و افزایش تعداد کلاس‌ها وقت زیادی گذاشته، در این حوزه نیز توجه ویژه‌ای دارد.

 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه