logo
شنبه 25 مهر 1405 | شنبه 17 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. "اخلاقی" با رأی بالا به عنوان وزیر دفاع انتخاب خواهد شد
  2. عاقبت سرپیچی کشتی‌ها از مقررات ایرانی تنگه هرمز سوختن است
  3. از خروش مجید مجیدی علیه جنایات غرب تا غفلت لاله مرزبان در ونیز
  4. به نام سوارکاری، به کام اسپانسرها و اینفلوئنسرها!/ وقتی یک مسابقه ورزشی جولانگاه بلاگرها شد
  5. شکاف عمیق در گیشه سینما؛ جولان کمدی‌های میلیاردی
  6. سکوت مجامع بین الملل در برابر سرکوب‌ حجاب در باکو نشانه استاندارهای دوگانه غرب است/ پایه های حکومت "علی اف" به زودی خواهد شکست
  7. اعتراف "اوباما" به خباثت مذاکراتی آمریکا/ غربگراها همچنان در پی سیاست تسلیم!
  8. انتخابات زیر سایه جنگ؛ قمار نظامی ترامپ و نتانیاهو چه هزینه‌ای دارد؟
  9. آمریکا با وارونه‌نمایی واقعیت‌ها به دنبال پیروزی در جنگ روایت‌ها است
  10. وقتی شعارهای توسعه به ابتذال و رکود ختم شد/ از بیم و امید تا سقوط گیشه و محتوا
  11. پالس غربگراها به دشمن برای فشار به ملت! /از ورثه "هاشمی‌رفسنجانی" تا "ظریف" به دنبال عقب نشینی ملت در برابر آمریکا!
  12. انزوای ایران یا شکست راهبردی آمریکا؟
  13. قلعه‌نویی: دلیلی برای تغییر همکارانم نمی‌بینم/ هیچ وساطتی برای بیرانوند نمی‌کنم
  14. آیا پلتفرم‌ها قصه را قربانی الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی کرده‌اند؟
  15. آقای روبیو؛ تاریخ بخوانید تا بفهمید دشمنان ایران چگونه زانو می زنند/ طعم تلخ شکست را به شما خواهیم چشاند
  16. چرا ناتوانی عربستان در برابر انصارالله یمن آشکار شد؟/ شکست رژیم سعودی در چند جبهه!
  17. مذاکرات دمشق و تل‌آویو زیر سایه تداوم اشغال؛ توافق امنیتی در هاله‌ای از ابهام
  18. توهم فروشی 105 دلاری بازار کاغذی؛ نفت فیزیکی از ۱۵۰ دلار گذشت
  19. گمانه‌زنی ممنوع؛ لطفا تکلیف این پرونده را سریعتر روشن کنید/ آسانی، استقلال و سه پرسش مهم
  20. سیستم طاغوتی نمایش در ایران

ایران این بار به نشست ژنو می‌رود؟

ایران این بار به نشست ژنو می‌رود؟
سخنگوی سازمان ملل متحد طرح فرستاده این سازمان به سوریه را برای برگزاری دور جدیدی از مذاکرات صلح در این کشور تایید کرد؛ یک منبع دیگر نیز گفت در این طرح، از ایران نیز برای شرکت در مذاکرات ژنو دعوت می‌شود.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، سخنگوی سازمان ملل متحد طرح فرستاده این سازمان به سوریه را برای برگزاری دور جدیدی از مذاکرات صلح در این کشور تایید کرد؛ یک منبع دیگر نیز گفت در این طرح، از ایران نیز برای شرکت در مذاکرات ژنو دعوت می‌شود.

به نقل از «رویترز»، سازمان ملل، دیروز اعلام کرد «استیفان دی‌مستورا» فرستاده این سازمان به سوریه قصد دارد با گروه‌های سوری و کشورهای ذی‌ربط درخصوص برگزاری دور جدید گفت‌وگوهای صلح رایزنی کند.
 
«استفان دوجاریک» سخنگوی سازمان ملل متحد گفت: «دی‌مستورا سلسله رایزنی‌های فراگیر و جداگانه‌ای با طرف‌های درگیر در سوریه و طرف‌های منطقه‌ای و بین‌المللی صورت خواهد داد تا موضع آنها را در این خصوص بسنجد.»
 
از سوی دیگر، «احمد فوزی» سخنگوی سازمان ملل متحد در ژنو عنوان کرد دی‌مستورا «به شدت درگیر» رایزنی‌ها برای اجرای این مذاکرات است که به بیانیه ژنو صادره در ماه ژوئن 2012 استناد خواهد کرد.
 
قدرت‌های بزرگ تابستان 2012 بیانیه‌ای را در ژنو تدوین کردند و تشکیل دولت انتقالی را خواستار شدند اما به صورت آشکار به سرنوشت «بشار اسد» رئیس‌جمهوری سوریه اشاره نکردند.
 
گفت‌وگوهای صلح در سوریه که سازمان ملل متحد بر آن نظارت داشت، به بن‌بست رسید. طبق گزارش رویترز که دوشنبه منتشر شد، استفان دی‌مستورا رایزنی‌ها جدید را خواستار شده است. دی‌مستورا این پیشنهاد را پس از آن مطرح کرد که «بان کی‌مون» دبیر کل سازمان ملل متحد در سخنانی ضرورت احیای روند سیاسی در سوریه را خواستار شد.
 
سخنگوی سازمان ملل در ادامه گفت: «تاکنون برای گفت‌وگوهایی که در ژنو برگزار خواهد شد، دعوت به‌عمل نیامده است.»
 
در این میان، یک منبع وابسته به سازمان ملل در ژنو خاطرنشان کرد ایران نیز جز مدعوین به این نشست‌ خواهد بود ولی یک دیپلمات ارشد غربی در نیویورک که نخواست نامش فاش شود، اعلام کرد به رغم تمایل آشکار سازمان ملل برای حضور ایرانی‌ها، موضوع مشارکت تهران همچنان معلق مانده است.
 
دیپلمات‌های غربی در نیویورک اعلام کرد خوش‌بین شدن به تلاش‌های جدید برای مذاکرات صلح در سوریه، دشوار است.
 
در دوره‌های قبلی مذاکرات صلح در سوریه موضوع مشارکت ایران محل اختلاف طرف‌ها واقع شده بود. با اینکه بسیاری از کشورها تأکید می‌کنند ایران به عنوان متحد کلیدی دولت اسد، بخشی جدایی‌ناپذیر از هر توافق سیاسی در سوریه است.
 
در ژانویه 2014، بان کی‌مون از ایران برای حضور در مذاکرات صلح در سوریه که در سوئیس برگزار می‌شد، دعوت بعمل آورد ولی در پی مخالفت برخی کشورها، این دعوت به این دلیل که تهران از بیانیه ژنو حمایت نمی‌کند، پس گرفته شد.
 
استفان دوجاریک نیز درخصوص احتمال مشارکت ایران در این گفت‌وگوها گفت: «ضروری است این رایزنی‌ها همه طرف‌های تاثیرگذار در درگیری‌های جاری را شامل شود.»

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

 

,

انتهای پیام/ف

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه